Vietnam National University, Hanoi - International School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Terkemuka Negara

Vietnam National University, Hanoi (VNU) adalah universiti moden pertama yang pernah ditubuhkan di negara ini dan salah satu daripada dua universiti kebangsaan di Vietnam. Pertama yang ditubuhkan sebagai Universiti Indocina pada tahun 1906, VNU telah menjalani pelbagai peringkat pembangunan untuk menjadi pusat pengajian tinggi dan pusat penyelidikan yang terbesar di Vietnam. Setiap tahun, VNU menghasilkan lebih daripada 5,000 orang sarjana muda, 2,400 tuan dan 200 doktor lulus dari lebih 110 program sarjana muda, 121 program induk dan 112 program doktor dalam sains semulajadi, teknologi, ekonomi, sains sosial dan kemanusiaan, pendidikan dan pengajian asing, dan sebagainya.

Vietnam National University, Hanoi memegang jawatan khas dalam sistem pendidikan tinggi Vietnam dengan autonomi yang tinggi dalam organisasi, menurut peraturan khas yang diumumkan oleh Perdana Menteri.

124329_Rankings.jpg

Hab Antarabangsa di bawah VNU untuk Pelajar dan Ulama

Ditubuhkan pada Julai 2002, Sekolah Antarabangsa - Vietnam National University, Hanoi (VNU-IS) adalah salah satu institusi pengajian tinggi pertama yang menawarkan program latihan bersama bersama.

Sejak asasnya, VNU-IS telah mencatatkan pembangunan yang luar biasa dalam kedua-dua skop latihan dan kualiti. Sekolah kini menganjurkan 8 program sarjana sepenuh masa (termasuk 5 program dengan ijazah yang dianugerahkan oleh VNU dan 3 program dengan ijazah yang dianugerahkan oleh universiti asing), dan 5 program siswazah antarabangsa bersama yang dijalankan dalam bahasa Inggeris.

Program akademik di VNU-IS direka untuk pelajar mencapai potensi penuh mereka dan seterusnya berjaya di dunia nyata. Mempunyai perkongsian dengan lebih daripada 40 universiti di seluruh dunia, VNU-IS mempunyai pengalaman luas dalam menganjurkan profesor lawatan antarabangsa dan pelajar luar negara dari Eropah, Amerika, Afrika, dan Asia serta membina persekitaran antarabangsa. Komuniti profesor dan pelajar kami terdiri daripada campuran budaya yang kaya. Kepelbagaian ini menambah kedalaman dan kedalaman, pemahaman yang segar dan perspektif yang luas kepada persekitaran kita. Kelas-kelas bersaiz moderat di VNUIS juga memastikan suasana yang mesra dan tahap sokongan yang sangat peribadi untuk pelajar.

students, adult, asiasasint / Pixabay

Kenapa Pilih VNU - IS

Pendidikan Berkualiti Tinggi

Di VNU - IS kami berhasrat untuk menyediakan pelajar pendidikan yang paling komprehensif, serta pengalaman bersambung untuk memperluaskan pelbagai kebolehan dan kemahiran mereka. Selain itu, VNU-IS berkomitmen untuk menawarkan peluang kepada pelajar untuk menemui dan membuktikan diri mereka dalam bidang penyelidikan akademik, disokong oleh penyelia pakar yang memperkenalkan mereka kepada metodologi terbaik untuk mendekati dan membangun untuk menjalankan penyelidikan saintifik yang paling beragam dan menarik.

Perkhidmatan Sokongan Cemerlang untuk Pelajar Antarabangsa

VNU-IS sentiasa berusaha memastikan pelajar antarabangsa mempunyai pengalaman pembelajaran yang terbaik. Perkhidmatan yang ditawarkan kepada pelajar antarabangsa termasuk permohonan visa, susunan penginapan serta bimbingan terperinci mengenai bagaimana untuk menyesuaikan diri dengan persekitaran yang baru. Selain itu, perkhidmatan kaunseling psikologi, orientasi kerjaya, pembangunan kemahiran lembut, program pertukaran antarabangsa dan kepelbagaian aktiviti sedang menunggu untuk anda!

Pelbagai Aktiviti Ekstrakurikuler dan Persekitaran Mesra

Di VNU-IS, anda boleh mengejar kepentingan peribadi anda sendiri, membuat persahabatan seumur hidup dan menikmati kegembiraan dalam kehidupan universiti di bandar yang beribu-ribu tahun yang sibuk di mana Vietnam kuno dan moden bertemu. VNU-IS saat ini mempunyai 10 kelab pelajar yang berbeza supaya anda dapat dengan mudah menyertai yang paling sesuai dengan anda sementara persekitaran berbahasa Inggeris di sini membantu anda merasa seperti di rumah.

125583_image001.png

Lokasi

Hanoi

Alamat
C & E Building,
Hacinco Student village,
no.79 Nguy Nhu Kon Tum street

Hanoi, Hanoi, Vietnam

Hanoi

Alamat
G7 & G8 Building,
144 Xuan Thuy street

100000 Hanoi, Hanoi, Vietnam

Hanoi

Alamat
Kieu Mai street,
Phuc Dien Ward

Hanoi, Hanoi, Vietnam

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami