Ho Chi Minh City University of Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ho Chi Minh City University of Technology - Universiti Kebangsaan Vietnam ( HCMUT - Bach Khoa ), yang ditubuhkan pada tahun 1957, adalah universiti milik negara dan komprehensif di Vietnam.

Universiti telah diiktiraf sebagai pusat akademi terkemuka, penyelidikan saintifik, dan pemindahan teknologi di Vietnam.

Dalam ranking terbaru 400 universiti di Asia oleh QS Rankings, kami berada di kedudukan ke-142 iaitu 5 pangkat lebih tinggi daripada tahun sebelumnya, yang bermaksud HCMUT - Bach Khoa adalah antara Universiti 150 di Asia .

Ho Chi Minh City University of Technology adalah universiti pertama dan satu-satunya di Vietnam untuk mencapai Akreditasi dari HCERES (Eropah)

Untuk program akreditasi, HCMUT - Bach Khoa adalah universiti pertama di Vietnam untuk mencapai ABET (Lembaga Akreditasi untuk Kejuruteraan dan Teknologi Pensijilan, AS) dalam dua bidang: Sains Komputer dan Kejuruteraan Komputer . Kami juga mencapai AUN - QA (Quality Assurance dalam Pensijilan Rangkaian Universiti ASEAN) dalam 9 jurusan: Kejuruteraan Telekomunikasi, Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Kimia, Kejuruteraan Awam, Kejuruteraan Pembuatan, Pentadbiran Perniagaan, Kejuruteraan Sistem Industri, Kejuruteraan Kawalan Automatik dan Kejuruteraan Elektrik Elektronik.

Sebuah sudut di kampus pusat bandar HCMUT - Bach Khoa

PROGRAM STUDI KAJIAN

Ho Chi Minh City University of Technology (Bach Khoa) menyediakan program pengajian dari peringkat sarjana hingga peringkat kedoktoran dalam pelbagai bidang: Kejuruteraan Petroleum, Kejuruteraan Kimia, Pengurusan Industri, Teknologi Maklumat, Kejuruteraan Mekanikal dan Mekatronik, Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik, Kejuruteraan Awam, Pengangkutan Kejuruteraan, Teknologi Alam Sekitar dan Pengurusan, dsb.

Bagi pelajar antarabangsa, Bach Khoa menawarkan ijazah sarjana muda

CONNECTIONS WORLDWIDE

HCMUT - Bach Khoa bekerjasama dengan universiti berprestij di dunia, seperti Universiti Queensland (Australia), Universiti Adelaide (Australia), Universiti Teknologi Sydney (Australia), Universiti Macquarie (Australia), Griffith University (Australia) , Universiti Illinois di Urbana Champaign (Amerika Syarikat), University of Illinois di Springfield (USA), Universiti Katolik Amerika Syarikat, Universiti Rutgers (USA), Universiti Teknologi Nagaoka (Jepun), Universiti Kanazawa (Jepun)

Oleh itu, pelajar mempunyai peluang untuk memindahkan ke universiti rakan kongsi kami untuk ijazah Sarjana Muda yang dianugerahkan oleh universiti rakan kongsi; serta bertukar program akademik atau kebudayaan pada maksimum 02 semester.

WELCOME ONBOARD DI HCMUT - BACH KHOA!

Main Hall (Bangunan H6) HCMUT - Kampus Bach Khoa di pinggir bandar (Kampus 2) Bandar Raya Ho Chi Minh

HCMUT Bach Khoa Asrama pada waktu malam

Stadium kompleks standard serantau di Kampus 2.
Butiran kenalan:
E-mel: admission@oisp.edu.vn
WhatsApp Nombor: 84 8 9916 9961
Facebook: fb.com/bachkhoa.hcmut

Lokasi

Bandar Ho Chi Minh

Bach Khoa University (BKU)

Alamat
Ho Chi Minh City University of Technology
268 Ly Thuong Kiet Str., Ward 14, Dist. 10

Bandar Ho Chi Minh, Bandar Ho Chi Minh, Vietnam
Telefon
+84 8 7300 4183

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami