Baca keterangan rasmi

Mengenai Universiti

Diasaskan pada prinsip-prinsip kecemerlangan, kesamaan dan peluang untuk semua, University of York dibuka pada tahun 1963 dengan hanya 230 pelajar. Sejak itu, kami telah menjadi salah satu universiti terkemuka di dunia, mengukir reputasi sebagai sebuah rumah kuasa akademik di mana tumpuan yang jelas terhadap kecemerlangan telah mendapat pengiktirafan kebangsaan dan antarabangsa bersama institusi yang telah lama ditubuhkan.

Kecemerlangan akademik

Seorang ahli elit Russell Group dari universiti, kami adalah sebuah universiti yang intensif dan berintensifkan penyelidikan yang komited untuk pembangunan penemuan menyelamatkan nyawa dan teknologi baru untuk menangani beberapa cabaran global yang paling mendesak.

Sekarang terdapat lebih daripada 30 jabatan dan pusat penyelidikan akademik dan badan pelajar telah berkembang menjadi lebih dari 18,000.

Strategi Universiti

Pada tahun 2014, semasa berunding dengan semua kakitangan dan pelajar, Naib Canselor Koen Lamberts mengetuai pembangunan Strategi Universiti yang baru. Strategi ini akan membimbing dan memaklumkan aktiviti kami sehingga tahun 2020.

Objektif utama

  1. Menjadi pemimpin dunia dalam penyelidikan
  2. Untuk menawarkan pengajaran dan pembelajaran yang luar biasa
  3. Untuk menawarkan semua pelajar kami pengalaman yang luar biasa dan berharga

Objektif sokongan

  1. Menjadi cukup besar untuk menjadi sangat baik, berdaya tahan dan berkekalan secara kewangan
  2. Diatur dengan cara yang paling berkesan dan berkesan
  3. Untuk bekerja dengan berkesan dengan organisasi dan pemegang kepentingan yang lain

Anugerah dan pencapaian

University of York adalah salah satu kisah kejayaan dalam pendidikan tinggi UK. Sejak asas kami pada tahun 1963, kami telah mengejar kedudukan tinggi di UK dan merupakan salah satu daripada enam universiti pasca perang yang muncul di dunia 100 teratas.119039_photo-1460518451285-97b6aa326961.jpg

Kampus dan bandar

Terletak dalam jarak berjalan kaki dari pusat bandar York, kampus Heslington kami yang selamat dan menarik adalah rumah kepada sembilan kolej kami dan sebahagian besar jabatan kami. Kami juga mempunyai beberapa jabatan yang terletak di pusat bandar di King's Manor yang bersejarah.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, pengembangan kampus £ 500 juta kami telah menyaksikan pembukaan tujuh bangunan baru, meningkatkan kapasiti kami untuk bilangan pelajar dan menyediakan lebih banyak kemudahan bertaraf dunia untuk abad ke-21. Kemapanan memainkan peranan penting dalam pembangunan bercita-cita tinggi ini.

Bagaimana Universiti dijalankan

Apabila menerangkan bagaimana universiti dijalankan, penting untuk difahami ada perbezaan antara bagaimana ia ditadbir dan bagaimana ia diuruskan.

Tadbir urus

Semua universiti mempunyai badan pentadbir yang bertanggungjawab untuk mengawasi aktiviti mereka, menentukan arah masa depan mereka dan mengawasi kemajuan terhadap cita-cita strategik. Badan pentadbiran universiti adalah Majlis.

Majlis juga bertanggungjawab untuk memastikan kami kekal mampan kewangan dan kami memenuhi obligasi undang-undang kami. Ia mengambil keputusan muktamad mengenai hal-hal yang mempunyai kesan yang signifikan terhadap Universiti

Pengurusan

Walaupun Majlis mengambil peranan pengawasan dan pengawasan sebagai badan pentadbir, ia mewakilkan operasi Operasi Universiti kepada Pemangku Naib Canselor dan Presiden.

Pemangku Naib Canselor dan Presiden bertanggungjawab dengan sokongan rakan sejawat seniornya yang bertemu dua kali sebulan sebagai Lembaga Eksekutif Universiti.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

University of York

Kami akan melengkapkan anda untuk menjadi pengamal pengurusan holistik, akal, inovatif dan reflektif, dapat mengenal pasti dan membangunkan ciri khusus anda sendiri. Anda ... [+]

Gambaran keseluruhan

Dalam ekonomi global yang dinamik dan saling berkaitan, peranan pengurusan tidak pernah menjadi lebih penting.

Kami akan melengkapkan anda untuk menjadi pengamal pengurusan holistik, akal, inovatif dan reflektif, dapat mengenal pasti dan membangunkan ciri khusus anda sendiri. Anda akan bererti secara digital dan bersifat digital, kukuh dan beretika, sensitif terhadap kepelbagaian dan dapat disesuaikan dengan sepenuhnya: pembuat keputusan yang dapat mengatasi tuntutan tempat kerja abad ke-21.

Ijazah yang luas ini akan memperkenalkan anda kepada teori dan amalan pengurusan canggih, dengan pelbagai modul khusus untuk dipilih. Dengan struktur yang lebih fleksibel daripada BSc bersamaan, anda boleh menyesuaikan kursus anda agar sesuai dengan minat anda.... [-]

United Kingdom York
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

University of York

Bina kemahiran matematik dan statistik anda dan sediakan untuk kerjaya dalam analisis perniagaan kuantitatif. Memperoleh pengetahuan yang mendalam tentang konteks di mana ... [+]

Gambaran keseluruhan

Bina kemahiran matematik dan statistik anda dan sediakan untuk kerjaya dalam analisis perniagaan kuantitatif.

Anda akan belajar menggunakan alat-alat canggih dari pelbagai disiplin matematik, seperti kalkulus, aljabar linear, kebarangkalian dan statistik, untuk mempertajam pemikiran matematik dan statistik anda. Di samping itu, anda akan mengembangkan pengetahuan yang mendalam tentang konteks di mana penganalisis perniagaan, pegawai kewangan kuantitatif ('quants') dan pengurus operasi berfungsi.

Anda akan mengembangkan pengetahuan anda tentang konsep-konsep teori, dengan tumpuan khusus ke atas kewangan dan operasi, dan menerapkan teknik yang anda pelajari untuk masalah perniagaan praktikal.... [-]

United Kingdom York
Januari 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of York

Ketahui bagaimana perniagaan berkomunikasi untuk menjana, menjangka dan memenuhi permintaan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Untuk berjaya, para pemasar harus bertindak balas terhadap keperluan yang sentiasa berubah dari pelanggan dan pihak berkepentingan mereka, dan dinamika pasaran.

Kursus ini telah dibangunkan oleh ahli akademik dan industri untuk memberi anda pemahaman yang menyeluruh tentang teori pemasaran, teknik dan strategi interdisipliner yang relevan untuk kerjaya yang berjaya dalam pemasaran, di UK dan di seluruh dunia. Anda akan membangunkan kemahiran teras, pengalaman dan pengetahuan mengenai bidang pemasaran utama, termasuk literasi digital dan amalan etika.

Hubungan kuat kami dengan syarikat memberikan anda akses kepada penceramah tetamu pakar dan peluang untuk mengambil bahagian dalam projek perundingan dunia sebenar. Oleh kerana kandungan lanjutan kursus, BSc in Marketing diiktiraf oleh Institut Pemasaran Berterusan, yang memberi status Graduate Gateway.... [-]

United Kingdom York
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of York

Membangunkan kemahiran perakaunan dan kewangan pakar, dan belajar menerapkannya dalam konteks organisasi. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Perakaunan adalah bahasa perniagaan. Ia memberikan pengurus, pelabur dan kerajaan maklumat yang mereka perlukan untuk membuat keputusan kewangan yang kukuh.

Dalam persekitaran perniagaan moden yang semakin kompleks, terdapat permintaan yang tinggi untuk profesional mahir yang boleh bekerja secara fleksibel dalam pasukan merentas sempadan perniagaan. Anda memerlukan tumpuan strategik dan keupayaan untuk mempengaruhi keputusan dan melaksanakan penghakiman secara bertanggungjawab.

Kursus ini meletakkan kemahiran perakaunan dan kewangan dalam konteks perniagaan yang lebih luas. Anda akan mendapat kemahiran teknikal dan kemampuan menyelesaikan masalah yang mungkin anda harapkan dari program perakaunan dan kewangan tetapi juga mempunyai peluang untuk mengembangkan kemahiran komunikasi yang kuat, kesadaran komersial yang luas dan pendekatan kritis terhadap masalah perniagaan.... [-]

United Kingdom York
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of York

Dalam ekonomi global yang semakin merosot, kami berhasrat untuk mewujudkan pakar-pakar yang menyedari secara terperinci, secara sosial dan etika dalam pengurusan operasi. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Dalam ekonomi global yang semakin merosot, kami berhasrat untuk mewujudkan pakar-pakar yang menyedari secara terperinci, secara sosial dan etika dalam pengurusan operasi.

Anda akan belajar untuk mengenal pasti masalah, mengumpulkan maklumat yang relevan dan menganalisis data anda untuk membuat keputusan dan mengambil tindakan.

Lebih banyak matematik yang ketat daripada BA bersamaan, BSc dalam Perniagaan dan Pengurusan adalah tahap yang seimbang yang akan menyediakan anda untuk membuat keputusan perniagaan yang kompleks di pasaran global yang tidak menentu.

Kandungan kursus

Perniagaan dan pengurusan kami, ijazah perakaunan dan kewangan berkongsi beberapa elemen biasa dalam Tahun 1 untuk memperkenalkan anda kepada konsep teras yang menyokong asas-asas utama ini.... [-]

United Kingdom York
Sept. 2019
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of York

Membangunkan model matematik untuk menguruskan kesan kewangan risiko dan ketidakpastian ... [+]

Gambaran keseluruhan

Aktuari yang berjaya menggunakan kemahiran matematik dan kepintaran perniagaan untuk menyelesaikan masalah kewangan yang berkaitan dengan risiko dan ketidakpastian.

Ijazah ini menggabungkan kepakaran dari Sekolah Pengurusan York dan Jabatan Matematik, memberikan anda akses kepada ahli akademik bertaraf dunia di bidang penyelidikan dalam bidang mereka.

Anda akan mempertajam kemahiran matematik dan penalaran statistik anda, menggunakan kalkulus lanjutan, algebra, kebarangkalian dan statistik. Secara selari anda akan mengkaji ekonomi, kewangan dan perakaunan, membangunkan pemahaman anda tentang konteks kerja aktuari yang lebih luas.

Apabila berjaya menyelesaikan kursus ini, anda akan menjadi graduan berbilang dan berwibawa yang berpengalaman dengan kemahiran kewangan dan perniagaan yang diperlukan untuk berkelayakan sebagai aktuari profesional.... [-]

United Kingdom York
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
University of York York YO10 5DD
York, England, United Kingdom