University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fakulti Sains Sosial di Universiti Nottingham menawarkan pelbagai kursus dalam perniagaan, ekonomi, pendidikan, geografi, undang-undang, politik dan hubungan antarabangsa, dan sosiologi dan dasar sosial.

Reputasi untuk kecemerlangan

University of Nottingham adalah universiti teratas di seluruh dunia dan menduduki ranking 50 teratas untuk beberapa subjek sains sosial dalam Peringkat Universiti QS terkini. Institusi yang benar-benar global, dengan kampus di China dan Malaysia, Nottingham mengalu-alukan pelajar dari seluruh dunia.

Ia menawarkan komuniti pembelajaran dinamik di mana pengajaran disokong oleh penyelidikan utama di dunia. Dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan terkini, universiti menduduki tempat ke-8 di UK dengan ukuran 'kuasa penyelidikan', dan lebih daripada 97% penyelidikannya diiktiraf di peringkat antarabangsa. Fakulti ini memberi sumbangan yang berharga kepada penyelidikan ini yang memberi impak luas kepada masyarakat, termasuk ekonomi, kesihatan dan kebajikan, budaya, dasar awam dan alam sekitar.

Lokasi inspirasi

Sekolah-sekolah di fakulti ini terletak di tengah-tengah England, di seluruh Universiti Park dan Jubilee Campus. Meliputi 300 ekar, University Park secara luas dianggap sebagai salah satu kampus yang paling indah di UK, dengan tasik berperahu dan bukit-bukau hijau. Ia hanya 10 minit dengan bas dari pusat bandar Nottingham yang bersemangat, dan juga dihubungkan dengan rangkaian trem. Kampus Jubilee telah memenangi pelbagai anugerah untuk bangunan inovatif, mesra alam, dan persekitaran tasik dan arca kontemporari menjadikannya persekitaran pembelajaran yang inspiratif.

Rangkaian sokongan berdedikasi

Universiti memandu anda sebelum anda tiba dan menyokong anda sepanjang pengajian anda. Mereka menyediakan maklumat dan panduan mengenai pelbagai isu termasuk kelayakan antarabangsa, visa, kewangan, peraturan kerja dan penyesuaian hidup di UK.

Diakreditasi oleh British Council untuk pengajaran bahasa Inggeris di UK, Pusat Pendidikan Bahasa Inggeris Inggeris menyediakan kursus sebelum dan semasa pengajian anda, untuk mengembangkan kemahiran bahasa anda ke tahap yang diperlukan.

Khidmat Kerjaya dan Khidmat Pekerjaan menawarkan nasihat kerjaya untuk kehidupan, dan Perkhidmatan Pelajar membantu dengan masalah peribadi atau akademik yang mungkin anda miliki.

Pembelajaran dunia nyata

Semua sekolah di fakulti mempunyai hubungan yang berharga dengan industri, dan kursus kami membekalkan anda dengan kemahiran penting dan pengetahuan khusus yang anda perlukan untuk mencapai matlamat profesional anda.

---

Maklumat yang disenaraikan di laman web ini telah digubal sebelum tahun akademik yang digunakan. Setiap usaha telah dibuat untuk memastikan bahawa maklumat yang terkandung adalah tepat pada masa penerbitan, tetapi perubahan (contohnya untuk kandungan kursus) mungkin berlaku berikutan selang antara penerbitan dan permulaan kursus. Oleh itu, sangat penting untuk menyemak laman web Universiti untuk kemas kini sebelum anda memohon kursus dengan mengikuti nottingham.ac.uk/studywithus . Di mana terdapat perbezaan di antara kandungan laman web ini dan laman web Universiti, kandungan laman web Universiti adalah lebih utama .

This school offers programs in:
  • English

Lihat BAs » Lihat BScs » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Online Sijil Pascasiswazah » Lihat Online MA » Lihat Diploma Siswazah » Lihat Sijil Pascasiswazah » Lihat Kursus musim panas » Lihat 1-year MBAs » Lihat Law Sijil » Lihat Law Doktor Falsafah » Lihat Law LLB » Lihat MA » Lihat MSc » Lihat Doktor Falsafah » Lihat Law LLM » Lihat Sarjana » Lihat EMBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Amalan Kaunseling Manusia BA

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Menyediakan lebih banyak daripada jumlah latihan yang diperlukan untuk akreditasi individu dengan Persatuan British untuk Kaunseling dan Psikoterapi (BACP), kursus ini adalah ideal jika anda ingin mengamalkan sebagai kaunselor profesional. [+]

Gambaran keseluruhan

Menawarkan laluan untuk menjadi kaunselor profesional, kursus ini diakreditasi oleh Persatuan Kaunseling Negara dan menyediakan lebih banyak daripada bilangan latihan yang diperlukan untuk akreditasi individu dengan Persatuan British untuk Kaunseling dan Psikoterapi (BACP).

Pendekatan humanistik kepada kaunseling menunjukkan bahawa setiap orang mempunyai cara tersendiri dan memahami dunia yang unik, yang seterusnya mempengaruhi tindakan mereka dan cara mereka berperilaku.

Berfokus pada membantu pelanggan untuk mencapai potensi tertinggi mereka, kaunselor humanistik bekerja untuk memahami pengalaman subjektif seseorang dan, oleh itu, jenis soalan yang mereka tanyakan mengenai orang berbeza daripada yang ditanya oleh pengamal yang mengambil pendekatan lain.... [-]


BA Ekonomi dengan Perancis

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Meliputi bidang teras yang sama seperti Ekonomi BSc kami, kursus ini merangkumi peluang untuk mengembangkan cakrawala anda dengan menghabiskan setahun di luar negara mengembangkan kemahiran bahasa anda. [+]

Program ini juga ditawarkan dengan Pengajian Jerman , Rusia dan Hispanik.

Gambaran keseluruhan

Meliputi bidang teras yang sama seperti Ekonomi BSc kami, kursus ini merangkumi peluang untuk mengembangkan cakrawala anda dengan menghabiskan setahun di luar negara mengembangkan kemahiran bahasa anda.

Ditunjuk oleh Sekolah Ekonomi dan Jabatan Bahasa dan Budaya Moden , ini akan membantu anda menjadi penganalisis ekonomi berkualiti tinggi yang fasih berbahasa asing.

Komponen bahasa mewakili sekitar satu pertiga modul yang diambil dan termasuk pelbagai arahan bahasa formal (tersedia dari pemula hingga standard maju) dan modul pada budaya dan masyarakat Perancis.... [-]


BA Falsafah, Politik dan Ekonomi

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Kursus ini melengkapkan graduan dengan pemahaman yang unik tentang dunia serta kemahiran untuk meneruskan kerjaya dalam kerajaan, politik, badan amal, NGO, dan banyak lagi. [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus ini melengkapkan graduan dengan pemahaman yang unik tentang dunia serta kemahiran untuk meneruskan kerjaya dalam kerajaan, politik, badan amal, NGO, dan banyak lagi.

Ditunjuk oleh Sekolah Ekonomi, Jabatan Falsafah dan Sekolah Politik dan Perhubungan Antarabangsa , ia menawarkan pendekatan holistik untuk memahami dunia di sekeliling kita.

Anda akan menggunakan kerangka analitis pelengkap falsafah, sains politik dan ekonomi untuk mendapatkan pemahaman yang kaya tentang akar, dan penyelesaian kepada, masalah dunia sebenar. Tidak mungkin kebetulan bahawa banyak pemimpin dunia telah mempelajari falsafah, politik dan ekonomi.... [-]


BA Geografi

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Bertumpu pada memahami persekitaran fizikal dan manusia, kursus fleksibel ini membolehkan anda memilih dari pelbagai modul mengikut minat anda. [+]

Gambaran keseluruhan

Bertumpu pada memahami persekitaran fizikal dan manusia, kursus fleksibel ini membolehkan anda memilih dari pelbagai modul mengikut minat anda.

Ia menawarkan program pengajian yang luas dan fleksibel, yang akan melengkapkan anda dengan kemahiran analisis dan sintesis yang diperlukan untuk memahami maklumat secara kritis daripada pelbagai sumber.

Terdapat peluang untuk pergi ke destinasi inspirasi di UK dan di luar negara, melalui beberapa modul dengan elemen perjalanan lapangan .

Tahun pertama

Tahun pertama adalah program asas yang meliputi geografi manusia dan fizikal dan sains maklumat geografi. Anda digalakkan untuk memilih pilihan geografi sesuai dengan gelaran BA anda atau modul lain pada tahap yang sesuai dari seluruh Universiti. Ramai pelajar memilih untuk belajar bahasa, sains sosial dan sains atau kejuruteraan, di samping modul yang ditawarkan oleh Sekolah Geografi.... [-]


BA Geografi dengan Perniagaan

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Menerusi permintaan industri yang semakin meningkat, kursus ini melengkapkan graduan dengan kesedaran mengenai isu-isu ekonomi, politik dan sosial yang mengelilingi persekitaran, dasar, dan pengurusan. [+]

Gambaran keseluruhan

Menerusi permintaan industri yang semakin meningkat, kursus ini melengkapkan graduan dengan kesedaran mengenai isu-isu ekonomi, politik dan sosial yang mengelilingi persekitaran, dasar, dan pengurusan.

Ia diajarkan oleh Sekolah Geografi dan Sekolah Perniagaan Universiti Nottingham , yang terletak di kampus Jubilee yang memenangi anugerah.

Terdapat peluang untuk pergi ke destinasi inspirasi di UK dan di luar negara, melalui beberapa modul dengan elemen perjalanan lapangan .

Tahun pertama

Tahun pertama adalah program asas yang meliputi geografi manusia dan sains maklumat geografi, serta ekonomi perniagaan, tingkah laku organisasi, pengguna, dan pasaran.... [-]


BA Kerja Sosial

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Dihantar melalui pusat dengan sejarah 60 tahun menyediakan pendidikan kerja sosial, kursus ini menawarkan laluan ke lapangan, memberikan anda gelar dan kelayakan profesional. [+]

Gambaran keseluruhan

Pekerja sosial membolehkan orang untuk berunding peralihan kompleks dan kadang-kadang menyakitkan dan keputusan dalam kehidupan mereka. Sebagai disiplin akademik, misi utama kami adalah untuk memastikan bahawa para pelajar secara profesional mampu melaksanakan tugasan kerja sosial utama.

Kursus ini membolehkan graduan berjaya mendaftar sebagai pekerja sosial yang berkelayakan. Akibatnya, ia merangkumi semua elemen mandatori kursus kualifikasi pekerjaan sosial. Ini termasuk penilaian, kemahiran komunikasi, pertumbuhan dan pembangunan manusia, kerja antara profesional dan undang-undang.

Secara umumnya, ia memastikan bahawa anda dapat menunjukkan keupayaan untuk pemikiran kritis dan tindakan kreatif berhubung dengan masalah kompleks kehidupan manusia. Dalam hubungan ini, hubungan antara kerja sosial dan dasar sosial adalah kritikal.... [-]


BA Kriminologi

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Pelajar dalam kursus ini mendapat pengetahuan terperinci tentang bidang subjek yang dinamik dan menarik, serta dapat memilih modul mengikut kepentingan mereka sendiri. [+]

Gambaran keseluruhan

Dalam kursus ini, anda akan mendapat pengetahuan terperinci tentang bidang subjek yang dinamik dan menarik, serta dapat memilih modul mengikut minat anda.

Kriminologi adalah kawasan pengajaran antara disiplin yang menggambarkan pandangan dari sosiologi, dasar sosial, undang-undang dan sains sosial secara umumnya.

Kriminologi menggunakan perspektif teoritis yang berbeza dan menggunakan pelbagai kaedah penyelidikan untuk meningkatkan pemahaman kita terhadap jenayah dan keadilan jenayah. Mereka berminat dengan pesalah (dan bagaimana mereka ditakrifkan), mangsa jenayah, konteks sosial di mana kejahatan dan pembunuhan berlaku, dan cara mengawal jenayah - sama ada melalui perubahan dasar sosial atau kerja-kerja institusi pakar seperti polis, perkhidmatan percubaan dan penjara.... [-]


BA Kriminologi dan Dasar Sosial

Campus Sepenuh masa Sambilan September 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Pelajar dalam kursus ini mendapat pengetahuan terperinci mengenai dua bidang subjek yang maju dan menarik, serta dapat memilih modul mengikut kepentingan mereka sendiri. [+]

Gambaran keseluruhan

Pada kursus ini, anda akan mendapat pengetahuan terperinci mengenai dua bidang subjek yang maju dan menarik, serta dapat memilih modul mengikut minat anda.

Kriminologi tidak hanya berkaitan dengan jenayah, bagaimana ia ditakrifkan, dialami dan dijelaskan, tetapi juga dengan cara yang berbeza di mana individu dan masyarakat bertindak balas terhadapnya. Ia adalah bidang kajian disdisiplin yang menggambarkan pandangan dari sosiologi, dasar sosial, undang-undang dan sains sosial secara amnya.

Kriminologi menggunakan perspektif teoritis yang berbeza dan menggunakan pelbagai kaedah penyelidikan untuk meningkatkan pemahaman kita terhadap jenayah dan keadilan jenayah. Mereka berminat dengan pesalah (dan bagaimana ia ditakrifkan), dalam mangsa jenayah, dalam konteks sosial di mana jenayah dan pengorbanan berlaku, dan dalam cara mengawal jenayah - sama ada melalui perubahan dasar sosial untuk perumahan, pendidikan dan kebajikan, atau melalui kerja-kerja institusi pakar seperti polis, percubaan dan perkhidmatan penjara.... [-]


BA Kriminologi dan Sosiologi

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Pada kursus ini, anda akan mendapat pengetahuan terperinci mengenai dua bidang subjek yang maju dan menarik, serta dapat memilih modul mengikut minat anda. [+]

Gambaran keseluruhan

Pada kursus ini, anda akan mendapat pengetahuan terperinci mengenai dua bidang subjek yang maju dan menarik, serta dapat memilih modul mengikut minat anda.

Kriminologi tidak hanya berkaitan dengan jenayah, bagaimana ia ditakrifkan, dialami dan dijelaskan, tetapi juga dengan cara yang berbeza di mana individu dan masyarakat bertindak balas terhadapnya. Ia adalah bidang kajian disdisiplin yang menggambarkan pandangan dari sosiologi, dasar sosial, undang-undang dan sains sosial secara amnya.

Kriminologi menggunakan perspektif teoritis yang berbeza dan menggunakan pelbagai kaedah penyelidikan untuk meningkatkan pemahaman kita terhadap jenayah dan keadilan jenayah. Mereka berminat dengan pesalah (dan bagaimana ia ditakrifkan), dalam mangsa jenayah, dalam konteks sosial di mana jenayah dan pengorbanan berlaku, dan dalam cara mengawal jenayah - sama ada melalui perubahan dasar sosial untuk perumahan, pendidikan dan kebajikan atau melalui kerja-kerja institusi pakar seperti polis, percubaan dan perkhidmatan penjara.... [-]


BA Politik dan Ekonomi

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Dijalankan bersama oleh Sekolah Politik dan Perhubungan Antarabangsa dan Sekolah Ekonomi, kursus ini meliputi pemikiran dan tingkah laku politik bersama prinsip dan praktik ekonomi. [+]

Dijalankan bersama oleh Sekolah Politik dan Perhubungan Antarabangsa dan Sekolah Ekonomi, kursus ini meliputi pemikiran dan tingkah laku politik bersama prinsip dan praktik ekonomi.

Politik dan ekonomi adalah tentang memahami kehidupan moden, atau asas politik dan ekonomi dunia kontemporari.

Anda akan mendapat pengetahuan yang mendalam tentang pelbagai konsep dan juga akan berpeluang untuk belajar di luar negara di salah satu institusi rakan kongsi antarabangsa kami di Australia, Kanada, Eropah dan Amerika Syarikat.

Tahun pertama

Pada tahun pertama, anda akan mengambil modul dalam teori politik dan politik perbandingan. Membandingkan institusi dan tingkah laku politik dalam demokrasi liberal barat, anda akan mendapat pemahaman yang mendalam mengenai sejarah idea-idea politik. Anda boleh memilih untuk mengambil modul dalam bidang hubungan antarabangsa sebagai sebahagian daripada modul pilihan anda di dalam sekolah.... [-]


BA Politik dan Pengajian Amerika

Campus Sepenuh masa 3 - 4  September 2019 United Kingdom Nottingham

Menggabungkan sejarah dan kesusasteraan Amerika dengan kerajaan dan politik negara, kursus ini juga menawarkan peluang untuk menghabiskan setahun di luar negara di Amerika Syarikat. [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus ini melibatkan pengajian pakar Amerika Syarikat - kerajaan, politik, sejarah dan budaya - berlabuh dalam pemikiran politik, sejarah, institusi dan isu dunia.

Ia diajarkan bersama oleh Sekolah Politik dan Perhubungan Antarabangsa dan Jabatan Pengajian Amerika dan Kanada .

Anda akan mengkaji pelbagai modul teras dalam sejarah dan kesusasteraan Amerika, serta kerajaan dan politik Amerika Syarikat. Anda juga boleh memilih modul pilihan dalam kedua-dua subjek dan dari pelbagai yang ditawarkan di seluruh Universiti.

Terdapat peluang untuk dipindahkan ke kursus empat tahun, menghabiskan tahun ketiga belajar di luar negara di Amerika Syarikat, bergantung kepada prestasi yang memuaskan dan tertakluk kepada ketersediaan.... [-]


BA Politik dan Perhubungan Antarabangsa

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Memfokuskan kepada tiga subjek utama - politik komparatif, teori politik dan hubungan antarabangsa - kursus ini mendapat manfaat daripada pelbagai pilihan modul. [+]

Gambaran keseluruhan

Memfokuskan kepada tiga subjek utama - politik perbandingan, teori politik dan hubungan antarabangsa - kursus ini meneroka dunia politik, dari ahli politik dan kerajaan, perang dan perdamaian, pemilihan untuk revolusi.

Anda akan melihat siapa saja dan semua orang yang mempengaruhi kehidupan politik dan budaya politik, dari presiden kepada penunjuk perasaan.

Pelbagai pilihan modul pilihan membolehkan anda mengkhususkan diri dalam pelbagai bidang yang berbeza, seperti politik Inggeris, Kesatuan Eropah, globalisasi, kerajaan dan politik Amerika Syarikat, dan keganasan dan keselamatan.

Tahun pertama

Pada tahun pertama, anda biasanya akan mengambil modul yang direka untuk memperkenalkan anda kepada konsep dan teori utama. Melalui modul dalam teori politik, politik perbandingan dan hubungan antarabangsa, anda akan belajar untuk membandingkan institusi dan tingkah laku politik dalam demokrasi liberal barat dan di tempat lain, memperoleh pemahaman yang mendalam mengenai sejarah idea-idea politik.... [-]


BA Sosiologi

Campus Sepenuh masa Sambilan September 2019 United Kingdom Nottingham + 1 lagi

Bertumpu pada meneroka masyarakat, hubungan sosial, dan institusi seperti keluarga, tempat kerja, dan penjara, kursus ini membangunkan keupayaan yang kuat untuk pemikiran sosiologi kritikal. [+]

Gambaran keseluruhan

Bertumpu pada meneroka masyarakat, hubungan sosial dan institusi seperti keluarga, tempat kerja dan penjara, kursus ini mengembangkan kapasiti yang kuat untuk pemikiran sosiologi kritikal.

Mempelajari sosiologi membuat kita mempersoalkan dan meneroka realiti dunia di sekeliling kita; tanggapan yang diambil untuk bagaimana dunia sosial dianjurkan.

Ahli sosiologi membangunkan imaginasi sosiologi yang berminat dengan berfikir secara refleks dan kritikal tentang hampir segala-galanya, dari sebab mengapa kita boleh memakai anak perempuan kita berwarna merah jambu, apa yang hilang dari Rang Undang-Undang Perbudakan Sedunia dan implikasi perubahan iklim dan penghijrahan global.... [-]


BA Sosiologi dan Dasar Sosial

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Ditunjuk oleh penyelidik dengan reputasi antarabangsa di bidang masing-masing, kursus ini meneroka masalah sosial dan isu kebajikan dengan teori sosial dan kaedah penyelidikan. [+]

Gambaran keseluruhan

Ditunjuk oleh penyelidik dengan reputasi antarabangsa di bidang masing-masing, kursus ini meneroka masalah sosial dan isu kebajikan dengan teori sosial dan kaedah penyelidikan.

Dasar sosial berkaitan dengan campur tangan, atau cara-cara di mana orang sengaja cuba untuk membawa perubahan sosial. Intervensi ini sering cuba menyelesaikan permasalahan jahat - dipanggil kerana mereka mempunyai keterkaitan yang kompleks dan tahan terhadap resolusi. Mencuba menyelesaikan satu masalah sering kali menimbulkan masalah kepada orang lain. Contohnya ialah bidang seperti perubahan iklim, ketidaksamaan, perancangan pandemik, keadilan sosial dan kebajikan.... [-]


Hubungan Antarabangsa BA dan Pengajian Asia

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Fokus kepada politik dan hubungan antarabangsa di Asia, kursus ini menawarkan perspektif yang berbeza di rantau ini dan termasuk setahun di luar negara di China atau Malaysia. [+]

Gambaran keseluruhan

Fokus kepada politik dan hubungan antarabangsa di Asia, kursus ini menawarkan perspektif yang berbeza di rantau ini dan termasuk setahun di luar negara di China atau Malaysia.

Ia akan memperkenalkan anda kepada isu, perdebatan dan tema utama dalam hubungan antarabangsa moden dan kajian yang berkaitan dengan Asia. Anda akan membangunkan pengetahuan dan pemahaman tentang sub-bidang utama disiplin, dengan penekanan khusus pada politik dan hubungan antarabangsa.

Melalui bekerja dengan ahli akademik pakar, anda akan dilengkapi dengan kemahiran analisis dan metodologi dan dapat menyesuaikan tahap minat dan aspirasi kerjaya anda. Modul pilihan memberikan anda peluang untuk meneroka keselamatan global, ekonomi politik, imigresen dan kewarganegaraan, dan konflik moden.... [-]


Pendidikan BA

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Kursus ini menggabungkan kajian akademik mengenai dasar pendidikan, sistem, konteks, dan amalan, dengan tumpuan praktikal dalam pembangunan kerjaya dalam bidang berkaitan. [+]

Gambaran keseluruhan

Belajar pendidikan akan membangunkan pemahaman anda tentang apa yang dimaksudkan untuk belajar dan bagaimana ia dibingkai oleh konteks budaya, sosial, politik, sejarah dan ekonomi yang lebih luas.

Kursus ini membolehkan anda terlibat dengan perdebatan dan mengembangkan perspektif luas mengenai isu-isu seperti:

bagaimana orang belajar melalui pelbagai mod dan di laman web yang berbezaperanan teknologi yang ditubuhkan dan munculpendidikan antarabangsa dan kesan globalisasikesamaan, kemasukan dan keadilan sosial dalam pendidikan abad ke-21

Anda akan digalakkan untuk mempersoalkan idea dan amalan pendidikan semasa dan mencabar andaian yang menyokong mereka. Matlamat kami ialah, sebagai lulusan pendidikan, anda akan dilengkapi dengan baik untuk memahami dan mempengaruhi pelbagai proses pendidikan di peringkat tempatan, kebangsaan dan antarabangsa.... [-]


Undang-undang BA

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Meliputi bidang teras yang sama seperti LLB Undang-undang kami, kursus ini juga memberi peluang kepada anda untuk mengambil 80 kredit modul di luar Sekolah Undang-undang. [+]

Gambaran keseluruhan

Meliputi bidang teras yang sama seperti LLB Undang-undang kami, kursus ini juga memberi peluang kepada anda untuk mengambil 80 kredit modul di luar Sekolah Undang-undang.

Ijazah undang-undang yang memenuhi syarat ini memenuhi permintaan daripada pelajar yang berkelayakan yang ingin menggabungkan kajian undang-undang dengan disiplin akademik yang lain, tanpa mengira sama ada mereka ingin meneruskan kerjaya dalam amalan undang-undang.

Anda boleh memohon pada awal tahun dua untuk dipindahkan ke salah satu kursus empat tahun sekolah , yang menggabungkan satu tahun di luar negeri mengkaji undang-undang negara itu. Sekolah ini mempunyai sekolah undang-undang rakan kongsi di Australia, Kanada, China, Eropah, New Zealand, Singapura dan Amerika Syarikat.... [-]


BSc

BSc Economics and Econometrics

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Berikutan struktur yang serupa dengan BA / BSc Ekonomi kami, kursus ini juga termasuk modul dalam bidang ekonomi, menyediakan analisis matematik dan statistik yang ketat. [+]

BSc Economics and Econometrics

Berikutan struktur yang serupa dengan Ekonomi BSc, kursus ini juga termasuk modul dalam bidang ekonomi, menyediakan analisis matematik dan statistik yang ketat.

Ia telah direka untuk memberikan anda kemahiran analitik dan diskursif seorang ahli ekonomi yang terlatih dengan fokus pada analisis ekonomi maju.

Menjelang akhir kursus anda, anda akan mempunyai kemahiran untuk menganalisis masalah ekonomi yang rumit dengan menggunakan teknik pemodelan matematik dan statistik yang canggih. Anda akan mempunyai pengetahuan yang mendalam tentang pelbagai teori ekonomi dan bagaimana ia diterapkan ke dunia nyata.... [-]


BSc Environmental Geoscience

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Memfokuskan isu-isu alam sekitar dan geologi kebimbangan masyarakat, kursus ini adalah unik kerana ia disediakan bersamaan dengan Ukur Geologi British yang terkemuka di dunia. [+]

Gambaran keseluruhan

Memfokuskan isu-isu alam sekitar dan geologi kebimbangan masyarakat, kursus ini adalah unik kerana ia disediakan bersamaan dengan Ukur Geologi British yang terkemuka di dunia (BGS).

Geoscientists bekerja untuk memahami proses Bumi dan menyediakan maklumat penting untuk menyelesaikan beberapa cabaran masyarakat yang paling mendesak di abad ke 21, termasuk menguruskan sumber, melindungi alam sekitar, dan kesihatan, keselamatan dan kebajikan orang ramai.

Bekerjasama dengan BGS , yang menasihati kerajaan UK pada semua aspek geosains, kursus ini direka bentuk untuk membantu mengembangkan ahli geosains alam sekitar generasi akan datang.... [-]


BSc Finance, Accounting and Management

Campus Sepenuh masa August 2019 United Kingdom Nottingham

Memfokuskan kepada firma moden dan persekitaran kewangannya, kursus ini menyediakan asas yang kukuh dalam teori perakaunan dan kewangan dan amalan. [+]

Gambaran keseluruhan

Memfokuskan kepada firma moden dan persekitaran kewangannya, kursus ini menyediakan asas yang kukuh dalam teori perakaunan dan kewangan dan amalan.

Ia diakreditasi oleh beberapa badan industri dan menawarkan pengecualian dari beberapa ujian profesional, termasuk beberapa yang ditetapkan oleh

Tahun pertama

Tahun pertama berfungsi sebagai asas yang luas untuk mengkaji pelbagai disiplin perniagaan, termasuk modul teras dalam perakaunan kewangan, kewangan perniagaan, perakaunan pengurusan, keusahawanan, undang-undang perniagaan, mikroekonomi, dasar ekonomi, kajian organisasi, pengkomputeran perniagaan dan kaedah kuantitatif.

Tahun kedua

Tahun kedua dan akhir kursus ini membolehkan anda mengembangkan pengetahuan pakar mengenai teori kewangan dan perakaunan dan praktikal dengan membina kajian tahun pertama anda.... [-]


BSc Geography

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Kursus fleksibel ini membolehkan anda memilih dari pelbagai modul mengikut minat dan aspirasi kerjaya anda (memberi tumpuan terutamanya pada geografi fizikal). [+]

Gambaran keseluruhan

Kursus ini membolehkan anda memilih dari pelbagai modul mengikut minat dan aspirasi kerjaya anda (memberi tumpuan terutamanya pada geografi fizikal).

Ia menawarkan program pengajian yang luas dan fleksibel, yang akan melengkapkan anda dengan kemahiran analisis dan sintesis yang diperlukan untuk memahami maklumat secara kritis daripada pelbagai sumber.

Terdapat peluang untuk pergi ke destinasi inspirasi di UK dan di luar negara, melalui beberapa modul dengan elemen perjalanan lapangan .

Tahun pertama

Tahun pertama adalah program asas yang meliputi geografi manusia dan fizikal dan sains maklumat geografi. Anda digalakkan untuk memilih pilihan geografi sesuai dengan jurusan BSc anda atau modul lain di peringkat yang sesuai dari seluruh Universiti. Ramai pelajar memilih untuk belajar bahasa, sains sosial dan sains atau kejuruteraan, di samping modul yang ditawarkan oleh Sekolah Geografi.... [-]


Ekonomi Perindustrian BSc

Campus Sepenuh masa August 2019 United Kingdom Nottingham

Pelajar kursus ini menjalankan analisis ekonomi yang meluas bagi sebuah syarikat dan lepasan dengan asas yang mantap untuk kerjaya yang berjaya dalam pelbagai bidang perniagaan. [+]

Gambaran keseluruhan

Pada kursus ini, anda akan menjalankan analisa ekonomi yang luas dari sebuah syarikat, dan lulus dengan landasan yang mantap untuk kerjaya yang berjaya dalam pelbagai bidang perniagaan.

Ini adalah kursus yang ketat dan komprehensif, yang diiktiraf oleh Institut Insurans Berkanun, menawarkan penerapan teori ekonomi kepada pengurusan firma global.

Ia melibatkan analisis ekonomi yang luas mengenai firma, struktur antarabangsa, pasaran dan pesaingnya serta persekitaran ekonomi luaran. Pendekatan ekonomi untuk perniagaan disokong dengan pilihan modul kajian manajemen yang meliputi pemikiran terkini dalam pelbagai subjek seperti strategi dan pemasaran.

Tahun pertama... [-]


Ekonomi Perindustrian BSc dengan Insurans

Campus Sepenuh masa August 2019 United Kingdom Nottingham

Menggabungkan kandungan insurans pakar, kursus ini membantu pelajar membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya dalam perkhidmatan kewangan atau pengurusan risiko. [+]

Gambaran keseluruhan

Menggabungkan kandungan insurans pakar, kursus ini akan membantu anda mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya dalam perkhidmatan kewangan atau pengurusan risiko.

Ekonomi Perindustrian BSc dengan Insurans adalah berdasarkan kepada Ekonomi Perindustrian BSc , dengan modul teras tambahan dalam pengurusan insurans dan risiko. Ia diakreditasi oleh Institut Insurans Berkanun .

Kursus ini melibatkan kajian mikroekonomi teori dan aplikasi, dengan kandungan insurans pakar yang disediakan oleh Pusat Perniagaan untuk Risiko, Perbankan dan Perkhidmatan Kewangan .

Tahun pertama

Tahun pertama kursus ini termasuk modul teras dalam mikroekonomi dan makroekonomi, keusahawanan, strategi korporat, kajian organisasi, pengkomputeran perniagaan, kaedah kuantitatif, dan pengurusan risiko dan insurans.... [-]


Pengurusan Antarabangsa BSc

Campus Sepenuh masa August 2019 United Kingdom Nottingham

Mengikuti struktur yang sama dengan Pengurusan BSc kami, kursus ini termasuk peluang untuk menghabiskan setahun di salah satu kampus luar negara atau dengan institusi rakan antarabangsa. [+]

Gambaran keseluruhan

BSc Pengurusan Antarabangsa kami termasuk setahun di salah satu kampus luar negara kami atau dengan institusi rakan antarabangsa.

Menyediakan pendidikan yang luas, menyeluruh dan terintegrasi dalam pengurusan perniagaan, ia berfungsi sebagai asas yang sangat baik untuk pelbagai kerjaya. Anda akan belajar memahami bagaimana organisasi beroperasi dalam persekitaran global yang semakin kompetitif dan kompleks.

Anda akan mendapat pengalaman berharga termasuk pemahaman pelbagai budaya dan amalan perniagaan antarabangsa. Anda akan mengkaji modul sebanding dengan rakan-rakan anda di Nottingham pada tahun kedua anda dan semua kelas akan diajar dalam bahasa Inggeris; anda akan kembali ke UK untuk tahun terakhir anda.... [-]


Pengurusan BSc

Campus Sepenuh masa August 2019 United Kingdom Nottingham

Menyediakan pendidikan yang luas, teliti dan bersepadu sepenuhnya dalam pengurusan perniagaan, kursus ini berfungsi sebagai asas yang sangat baik untuk pelbagai kerjaya. [+]

Gambaran keseluruhan

Menyediakan pendidikan yang luas, teliti dan bersepadu sepenuhnya dalam pengurusan perniagaan, kursus ini berfungsi sebagai landasan yang sangat baik untuk pelbagai kerjaya.

Anda akan belajar memahami bagaimana organisasi beroperasi dalam persekitaran global yang semakin kompetitif dan kompleks.

Kunci falsafah kajian pengurusan adalah integrasi pengajaran disiplin perniagaan tradisional dengan kajian isu-isu perniagaan kontemporari. Ini terbukti paling kuat pada tahun pertama dengan kemasukan modul teras Keusahawanan dan Perniagaan, dan Penciptaan Venture Baru.

Tahun pertama

Tahun pertama Pengurusan BSc berfungsi sebagai asas yang luas untuk mengkaji pelbagai disiplin perniagaan.... [-]


Perakaunan BSc

Campus Sepenuh masa August 2019 United Kingdom Nottingham

Sebagai salah satu daripada hanya tiga program Start Flying di UK, kursus ini menawarkan peluang yang inovatif dan mencabar untuk melayari kerjaya perakaunan anda. [+]

Gambaran keseluruhan

Sebagai salah satu daripada tiga kursus Mula Flying di UK, BSc Accountancy menawarkan peluang yang inovatif dan mencabar untuk melacak kerjaya perakaunan anda.

Ia dijalankan secara kerjasama oleh Business School, Institut Akauntan Bertauliah di England dan Wales (ICAEW) dan firma perakaunan berprestij PricewaterhouseCoopers (PwC) . Anda akan mendapat manfaat daripada pengajaran, pandangan wawasan dan pengalaman antarabangsa yang unik, bersama-sama dengan amalan profesional yang terkemuka pada masa anda di penempatan dengan PwC.

Anda layak mendapat pengecualian dari kertas peringkat Profesional untuk kelayakan Akauntan Bertauliah Akauntan ICAEW, dan boleh menjadi akauntan bertauliah yang berkelayakan setahun selepas tamat pengajian, tertakluk kepada kejayaan menyelesaikan kertas peringkat lanjutan seperti yang dikehendaki oleh ICAEW.... [-]


Ijazah Sarjana Muda

BA / BSc Ekonomi dan Ekonomi Antarabangsa

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Meliputi ekonomi perdagangan dan kewangan antarabangsa, kursus ini menawarkan peluang untuk lulus dengan kelayakan BSc. [+]

BA / BSc Ekonomi dan Ekonomi Antarabangsa

Berikutan struktur yang serupa dengan BSc Economics, kursus ini amat sesuai jika anda berminat mempelajari aspek perdagangan antarabangsa dan antarabangsa mengenai ekonomi kewangan.

Ia akan memberi anda latihan teras dalam ekonomi, digabungkan dengan tumpuan khusus pada pelbagai aspek ekonomi antarabangsa, termasuk ekonomi perdagangan dan kewangan antarabangsa, di mana sekolah mempunyai reputasi di seluruh dunia.

Modul-modul dalam ekonomi antarabangsa membentuk elemen penting dalam kursus ini, tetapi terdapat banyak peluang untuk mengambil modul yang ditawarkan oleh sekolah-sekolah lain di Universiti. Seperti dengan yang BSc Economics darjah, terdapat dua kuantitatif Pathways melalui tahap: teori ekonometrik atau ekonomi kuantitatif (ekonometrik digunakan).... [-]


Ekonomi BSc

Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Nottingham

Menawarkan pelajar fleksibiliti untuk menyesuaikan pilihan modul mereka untuk lulus dengan sama ada BA atau BSc, kursus ini meliputi mikroekonomi, makroekonomi, matematik dan statistik. [+]

Gambaran keseluruhan

Menawarkan kelonggaran anda untuk menyesuaikan pilihan modul anda untuk kepentingan anda, kursus ini menyediakan asas kukuh dalam pelbagai teknik dan kemahiran yang dicari oleh majikan.

Macroekonomi, mikroekonomi, matematik dan statistik membentuk teras ijazah. Sekolah ini menawarkan pelbagai modul pilihan yang meliputi topik pelbagai kumpulan ekonomi. Anda juga akan mempunyai fleksibiliti untuk memilih modul yang ditawarkan oleh sekolah dan jabatan lain di seluruh Universiti.

Modul matematik dan statistik dalam tahun satu boleh didapati sama ada ekonometrik atau ekonomi kuantitatif. Yang pertama hanya tersedia kepada mereka yang mempunyai tahap matematik atau setara, manakala yang kedua adalah tersedia untuk semua orang. Pathways ini berterusan pada tahun kedua, namun anda boleh beralih dari ekonometrik ke ekonomi kuantitatif pada tahun kedua.... [-]


Video

Achieve it with the Faculty of Social Sciences

360 tour of Nottingham city centre

Contact
Alamat lokasi
Faculty of Social Sciences
Law and Social Sciences Building
University of Nottingham
University Park

Nottingham, England, NG7 2RD GB
Media sosial