University for the Creative Arts

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Memperkenalkan University for the Creative Arts

 • Kami telah menyediakan pendidikan kreatif selama 160 tahun
 • Kami penyedia pendidikan kreatif ke-2 terbesar di Eropah
 • Berdasarkan Surrey dan Kent yang indah, kami mempunyai kampus di Canterbury, Epsom, Farnham dan Rochester
 • Kami menyediakan pendidikan pra-ijazah, sarjana dan pascasiswazah kepada generasi kreatif generasi akan datang
 • Sekolah Perniagaan kami untuk Industri Kreatif adalah yang pertama seumpamanya di UK.

Di tengah-tengah industri kreatif

Sebagai institusi seni pakar, kami adalah 100% kreatif. Pelajar kita membangunkan kemahiran dan pemikiran mereka dalam persekitaran yang meniru studio yang terdapat di dalam industri kreatif, di samping rakan-rakan dalam kursus yang meliputi seni, perniagaan dan teknologi.

Pembuat filem dan animator yang memenangi Oscar, pereka fesyen yang terkenal di dunia, penyampai televisyen dan pencalonan Turner-Prize hanyalah beberapa graduan berprofil tinggi UCA yang telah memperkayakan dunia dengan bakat kreatif mereka. Diarahkan dan dipandu oleh kakitangan akademik yang berpengalaman, yang berkaitan dengan industri, para pelajar kami memperoleh faedah belajar di pakar kreatif peringkat tertinggi di UK.

Reputasi kami

Sepanjang tahun lalu, kami telah menyatukan kedudukan kami sebagai pakar kreatif peringkat tertinggi di UK:

 • Kami telah dinamakan Universiti Moden Tahun oleh The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2019.
 • Peringkat 25 di THE 'Table of Tables' yang mengenal pasti tiga institusi UK teratas berdasarkan kedudukan rata-rata di beberapa jadual liga.
 • Jadual Penjaga Liga 2020 meletakkan kami sebagai 13 daripada semua universiti di UK.
 • Kami adalah universiti kreatif pakar tertinggi yang ditempatkan di ketiga-tiga jadual liga UK (The Times dan Sunday Times Good University Guide, Jadual Liga Guardian, dan Panduan Universiti Lengkap).
 • Kami adalah universiti kreatif pakar No.1 di New Zealand untuk pekerjaan di Destinasi Destinasi Lanjutan Terbaik (DLHE) 2018. 96.9% daripada graduan kami sama ada dalam pekerjaan atau kajian lanjut dalam tempoh enam bulan tamat pengajian.
 • Pejabat Pelajar telah mengiktiraf kualiti pengajaran kami dan menganugerahkan kami 'Emas' dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran.
 • Pelajar kami kerap memenangi anugerah merentasi subjek kreatif. Pada tahun lalu, pelajar kami telah memenangi anugerah berprestij dalam sektor kreatif termasuk seni bina, reka bentuk grafik, seni rupa, fotografi, filem, animasi dan kraf.
 • Rangka Kerja Latihan Penyelidikan terkini (REF 2014) mengesahkan kedudukan kami sebagai salah satu daripada sepuluh komuniti penyelidikan terbaik dalam bidang seni dan reka bentuk , dengan 93% penyelidikan kami ditakrifkan sebagai diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk kualiti, dan 64% penyerahan penyelidikan kami diklasifikasikan sebagai peneraju dunia dan antarabangsa yang sangat baik dari segi keaslian, kepentingan dan kesempurnaan.

The Handheld Shooter

Canselor - Profesor Dame Magdalene Odundo DBE

Professor Dame Magdalene Odundo adalah seorang seramik yang terkenal di peringkat antarabangsa yang kerjanya di koleksi awam dan swasta di seluruh dunia. Dia menjadi Canselor kedua UCA pada bulan Jun 2018, menggantikan Dame Zandra Rhodes yang menjadi Canselor Emerita.

Selepas menamatkan pengajian dari kampus Farnham UCA, yang dikenali sebagai West Surrey College of Art & Design, Dame Magdalene mengembangkan teknik yang dia membina kepingannya, menggambar pada latihan tradisional Uganda dan sumber lain termasuk patung Mexico dan patung Cycladic Yunani.

Dame Magdalene adalah Profesor Seramik di UCA Farnham dari tahun 2001 hingga 2016 sebelum diresmikan sebagai Profesor Emerita dan telah mendapat penghormatan dari institusi kebudayaan dan pendidikan di UK, Afrika dan Amerika Syarikat.

Canselor Emerita - Dame Zandra Rhodes DBE RDI

Dame Zandra Rhodes adalah Canselor UCA Emerita, yang sebelum ini berkhidmat sebagai Canselor pertama kami dari 2010 hingga 2018.

Dame Zandra adalah salah satu pereka fesyen paling terkenal di dunia. Beliau telah membina kerjayanya di atas asas-asas kerja keras dan tekad yang kami percaya akan membantu memberi inspirasi dan memberi motivasi kepada pelajar kami untuk berjaya dalam kerjaya mereka yang dipilih.

Dame Zandra mempunyai hubungan istimewa dengan UCA, setelah menghadiri salah satu institusi pengasas kami, The College of Design of Medway. Ibunya juga pensyarah di kolej.

Visi strategik

Diiktiraf sebagai kuasa global terhadap seni kreatif, teknologi kreatif dan perniagaan untuk industri kreatif.

Behind the scenes shot from Martas Martinsones films last shooting day, I got on the production only for the last day to shoot some BTS and help out as 2nd AC

Mengapa belajar di UCA?

Pembuat filem yang memenangi Oscar, pereka fesyen yang terkenal di dunia, penyampai televisyen, barang kemas selebriti dan penama Hadiah Turner hanyalah sebahagian daripada graduan berprofil tinggi dari University for the Creative Arts .

Sebagai universiti seni kreatif pakar, kami telah mewujudkan komuniti yang unik untuk pelajar kami, di mana orang-orang yang suka berfikir dapat berkongsi dalam proses kreatif dan menginspirasi satu sama lain. Kerjasama antara kursus digalakkan, dengan para seniman yang baik belajar dengan para pembuat filem dan pereka fesyen yang bekerja bersama-sama arkitek. Dengan cara ini, pelajar kita mendapat manfaat daripada pendedahan kepada pelbagai disiplin.

Memilih untuk belajar dengan kami akan memberi anda kebebasan untuk mengetahui gaya peribadi anda sendiri melalui kombinasi pemenang kursus-kursus yang memfokus industri, kemudahan terkini dan kakitangan pakar inspirasi.

Kehidupan sebagai pelajar di UCA

Kreativiti adalah tenaga yang mendorong semua orang di sini untuk mencipta, menjelajah dan berkolaborasi. Apabila anda belajar di UCA, anda akan mendapat peluang untuk melibatkan diri dalam suasana kreatif yang tiada tandingan, cari gaya anda sendiri dan buat yang luar biasa.

Di UCA anda akan dikelilingi oleh orang yang mempunyai nafsu yang sama seperti anda. Kampus kami menawarkan persekitaran kreatif yang canggih, penuh dengan peralatan dan sumber terkini. Setiap orang mencerminkan bidang subjek yang dipelajari di sana, mewujudkan komuniti unik artis, pereka, pembuat, penulis dan penyelidik.

Lokasi

Canterbury

Alamat
UCA Canterbury,
New Dover Road

CT1 3AN Canterbury, England, United Kingdom

Epsom

Alamat
UCA Epsom,
Ashley Road

KT18 5BE Epsom, England, United Kingdom

Farnham

Alamat
UCA Farnham,
Falkner Road

GU9 7DS Farnham, England, United Kingdom

Rochester

Alamat
UCA Rochester,
Fort Pitt

ME1 1DZ Rochester, England, United Kingdom

Maidstone

Alamat
The Maidstone Studios,
Vinters Park

ME14 5NZ Maidstone, England, United Kingdom

Molesey

Alamat
Royal School of Needlework,
Apartment 12a,
Hampton Court Palace

KT8 9AU Molesey, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami