Baca keterangan rasmi

University Centre West Anglia adalah perkongsian bersama antara Anglia Ruskin University dan College of Anglia Barat. Terletak di tengah-tengah bandar bersejarah King's Lynn, ini adalah kampus terbesar kumpulan yang merangkumi laman web di Kampus Isle (Wisbech) dan Milton (pinggiran Cambridge).

Kolej Anglia Barat mempunyai kemudahan yang sangat baik, termasuk pusat seni e-pembelajaran, pusat gim dan pusat sukan, restoran, kedai kopi dan pusat kanak-kanak (nurseri). Terdapat juga peluang untuk belajar di Isle Campus dan Milton.

Anglia Ruskin University dianugerahkan status universiti pada tahun 1992. Kini, dengan populasi pelajar 31,000, kita adalah salah satu universiti terbesar di Timur England dan penyedia pendidikan paruh waktu yang besar.

Pelajar kami dalam kursus yang membawa kepada ijazah sarjana muda dan ijazah, serta pelbagai kelayakan profesional. Di samping menjadi salah satu pembekal utama jururawat dan guru kepada profesi, kami menawarkan pelbagai kursus kontemporari yang semakin berkembang yang direka untuk memenuhi keperluan individu dan keperluan ekonomi berasaskan pengetahuan.

Kampus-kampus utama kami di Cambridge dan Chelmsford menarik pelajar bukan sahaja dari Timur England tetapi semakin banyak dari tanah besar Eropah dan dari jauh ke hadapan. Di samping itu, Universiti kami mempunyai rangkaian hubungan yang luas dengan institusi di seluruh dunia, menyampaikan kursus di negara-negara sejauh jauh sebagai Malaysia dan Trinidad.

Visi dan nilai kami

Dari segi visi dan nilai-nilai kita berusaha untuk membina reputasi kita mengenai perkara-perkara berikut:

 • Kami berminat dengan kemajuan pengetahuan dan pendidikan pelajar.
 • Kami mengambil pendidikan universiti dalam arah baru imajinatif.
 • Kami penting untuk rantau ini dan mahu dilihat di UK dan di peringkat antarabangsa sebagai luar biasa.
 • Sumbangan utama kami ialah peningkatan kesejahteraan sosial, budaya dan ekonomi.
 • Khususnya, kami sedang berusaha untuk memastikan bahawa:
 • Lebih daripada 90% pelajar kami akan berjaya, berpuas hati, dan akan mengesyorkan kami kepada rakan.
 • Objektif Lepasan Pelajar dari Pengajian Tinggi (DLHE) akan melaporkan bahawa 95% pelajar sedang bekerja atau belajar lebih lanjut enam bulan selepas meninggalkan kami; Pendapatan siswazah kami akan menandingi purata pendapatan siswazah, dan 7% pelajar akan meninggalkan kami untuk memulakan perniagaan mereka sendiri.
 • Semua pertimbangan kualiti akademik dan reputasi kami menunjukkan peningkatan yang berterusan dan sekurang-kurangnya 95% daripada semua penilaian luaran adalah positif, termasuk yang Profesional, Badan Berkanun dan Peraturan.
 • Setiap anggota staf akademik akan terlibat dalam penyelidikan atau amalan profesional semasa dalam disiplin akademik mereka.
 • Institut Penyelidikan kami (Institut Penyelidikan Kanak-kanak dan Remaja, Budaya Ekonomi Digital, Institut untuk Amalan Pengurusan Antarabangsa, Institut Perubatan Pasca Siswazah dan Institut Kelestarian Global) akan mendapat pengiktirafan kebangsaan.
 • Lebih daripada 90% kakitangan akan mendapati kerja mereka memuaskan, akan mengesyorkan bekerja di sini dengan rakan atau keluarga, dan akan menerima latihan dan pembangunan berkaitan pekerjaan setiap tahun.
 • Pelajar akan menggunakan Persekitaran Pembelajaran Maya (VLE) setiap hari, kelestarian akan menjadi ciri pengalaman mereka, dan kebanyakan pelajar kampus sepenuh masa akan terlibat dalam aktiviti di luar kurikulum akademik.
 • Untuk membolehkan program akademik kami ditadbir dan dihantar secara berkeadaan baik di rumah dan di luar negara, secara bersemuka dan online, kami akan memaksimumkan kecekapannya melalui penggunaan sistem dalam talian pelajar dan kakitangan yang mesra. Kami akan berusaha untuk melangkaui penanda aras kebangsaan dan sektor bagi kemampanan bangunan dan proses kami.
 • Kami akan menjadi pembekal terkemuka UK Doktor Profesional, pembelajaran berasaskan kerja dan Akreditasi Pembelajaran Terdahulu.
 • 20% pelajar berasaskan kampus kami adalah dari luar EU dan kami mendidik jumlah pelajar yang sama baik di tempat dan di luar tapak.
 • 20% daripada aktiviti kami di seluruh dunia akan berada di peringkat pascasiswazah dan kami akan menganugerahkan sekurang-kurangnya 50 PhD di sekurang-kurangnya 10 disiplin setiap tahun.
 • Bilangan organisasi yang kami bekerjasama akan meningkat sebanyak 5% setahun, seperti pendapatan komersil luar kami, sementara keuntungan akan kekal sekurang-kurangnya pada 10%. Kami akan arus perdana kami bukan untuk kerja pembangunan sektor keuntungan dan mengembangkan aktiviti di kawasan ini untuk menjadi pusat kecemerlangan yang diiktiraf.
 • Mewujudkan Pusat Inovasi Perniagaan (untuk menyokong pertumbuhan perniagaan baru berdasarkan idea-idea yang berasal dari dalam di dalam Anglia Ruskin University dan dalam komuniti yang lebih luas yang kami layani) yang kami urus dan yang kami sediakan sokongan akademik.
 • Kami akan menyiasat, dan jika boleh, mewujudkan 'Kamp Teknologi Med' di Essex, sebuah Taman Sains yang menggunakan hubungannya dengan Anglia Ruskin University (terutamanya Institut Perubatan Siswazah) untuk menarik perniagaan tempatan dan antarabangsa untuk berpindah ke Essex kerana bekalan daripada graduan berkualiti tinggi dan pangkalan penyelidikan kami yang berkaitan.
 • Kami akan meningkatkan penglibatan kami dengan komuniti tempatan, termasuk yang berkaitan dengan perkongsian antarabangsa kami.

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

University Centre West Anglia

n tahun pertama anda akan mengkaji modul pengenalan, seperti Pengenalan kepada Kesusasteraan Inggeris dan The Imagination Sosiologi. ... [+]

BA dalam bidang Sosiologi dan Bahasa Inggeris

&nbsp

Pada tahun pertama anda akan mengkaji modul pengenalan, seperti Pengenalan kepada Kesusasteraan Inggeris dan The Imagination Sosiologi. Perbuatan ini sebagai asas yang luas untuk kajian yang lebih khusus pada tahun-tahun 2 dan 3, dengan modul-modul seperti Konflik Romantik, Women 's Penulisan, Seksualiti dan Identity seksual, Alam dan Masyarakat.

&nbsp

Tahun modul satu teras

Pengenalan Kesusasteraan Inggeris Kaedah Penyelidikan Sosial The Imagination Sosiologi Cara-cara Reading

Tahun dua modul teras

&nbsp

Individu dan Masyarakat Konflik Romantik Shakespeare dan sezamannya ... [-]
United Kingdom Cambridge
Og 2019
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University Centre West Anglia

Pada tahun pertama anda akan mengkaji modul pengenalan, seperti Pengenalan Kesusasteraan Inggeris dan Barat Peradaban. ... [+]

BA dalam Sejarah dan Bahasa Inggeris

&nbsp

Pada tahun pertama anda akan mengkaji modul pengenalan, seperti Pengenalan Kesusasteraan Inggeris dan Barat Peradaban. Perbuatan ini sebagai asas yang luas untuk kajian yang lebih khusus pada tahun-tahun 2 dan 3, dengan modul-modul seperti Konflik Romantik, Women 's Penulisan, Amerika Syarikat dalam abad kedua puluh dan Sejarah Hari ini (kira-kira pendekatan semasa untuk penyelidikan sejarah).

&nbsp

Tahun modul satu teras

Mahkota dan Peoples (tempoh Tudor) Pengenalan Kesusasteraan Inggeris Cara-cara Reading Tamadun Barat

&nbsp

Tahun dua modul teras

&nbsp

Eropah pada abad kesembilan belas Sejarah Hari ini Konflik Romantik Shakespeare dan sezamannya Amerika Syarikat pada Abad Kedua puluh ... [-]
United Kingdom Cambridge
Og 2019
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University Centre West Anglia

Pada tahun pertama anda akan mengkaji modul pengenalan, seperti The Imagination Sosiologi dan Barat Peradaban.Perbuatan ini sebagai asas yang luas ... [+]

BA dalam Sejarah dan Sosiologi

&nbsp

Pada tahun pertama anda akan mengkaji modul pengenalan, seperti The Imagination Sosiologi dan Barat Peradaban. Ini bertindak sebagai asas yang luas untuk kajian yang lebih khusus pada tahun-tahun 2 dan 3, dengan modul-modul seperti Amerika Syarikat pada Abad Kedua puluh, Sejarah Hari ini (kira-kira pendekatan semasa untuk penyelidikan sejarah), Seksualiti dan Identity seksual, Alam dan Masyarakat.

&nbsp

Tahun modul satu teras

Mahkota dan Peoples (tempoh Tudor) Kaedah Penyelidikan Sosial The Imagination Sosiologi Tamadun Barat

Tahun dua modul teras

&nbsp

Sejarah Hari ini Individu dan Masyarakat Amerika Syarikat pada Abad Kedua puluh ... [-]
United Kingdom Cambridge
Og 2019
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

University Centre West Anglia

Seperti banyak ijazah perniagaan kami, Tujuan kursus kami adalah untuk melengkapkan anda dengan asas yang kukuh dalam teori perniagaan dan pengurusan. ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang Pengurusan Perniagaan

&nbsp

Seperti banyak ijazah perniagaan kami, Tujuan kursus kami adalah untuk melengkapkan anda dengan asas yang kukuh dalam teori perniagaan dan pengurusan. Anda juga akan mempunyai peluang untuk membangunkan pelbagai kemahiran praktikal dan teknik analisis yang kini digunakan dalam beberapa bidang perniagaan.

&nbsp

Pelbagai pilihan program membolehkan anda untuk memberi tumpuan kepada bidang kepentingan tertentu, atau untuk menyediakan untuk keperluan profesional tertentu. Hubungan rapat dengan industri antarabangsa dan perniagaan memastikan bahawa kandungan kursus adalah sejajar dengan amalan perniagaan kontemporari. ... [-]

United Kingdom Cambridge
Og 2019
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu