Baca keterangan rasmi

Kenapa Pilih ACM? Pembelajaran dengan Melakukan Ethos

ACM memahami bagaimana industri muzik berfungsi hari ini dan telah mewujudkan persekitaran pembelajaran yang mendalam dan komprehensif, yang menghubungkan terus dengan industri. Pembelajaran kami dengan melakukan etos membantu mempermudahkan bagaimana industri berfungsi dan menghasilkan pandangan yang jelas tentang laluan kerjaya dan pilihan. Pendekatan yang jelas dan praktikal mempercepat pembelajaran.

Pendedahan terperinci kepada semua aspek industri seperti yang berlaku (hidup!) Mendedahkan pilihan dan destinasi, yang sangat membantu pelajar kita membuat pilihan yang jelas dan membina peta yang mereka perlukan untuk membimbing mereka di sana. Sekiranya anda seorang pengeluar, anda akan tahu bahawa anda memerlukan genggaman asas mengenai struktur lagu dan penulisan lagu, tetapi anda juga perlu mengetahui tentang aliran hasil dan harta intelektual, dari mana anda akan memperoleh pendapatan.

Anda juga perlu memahami bagaimana muzik anda dimonetkan melalui persembahan langsung, kredit lagu dan penerbitan, termasuk penyegerakan dan pelesenan. Kami akan mengajar anda semua ini secara menyeluruh di ACM dengan menghubungkan anda dengan pasukan yang melakukan ini setiap hari di Metropolis.

Begitu juga, anda boleh menjadi pemain drum, yang tumpuan utamanya adalah melakukan dan memperoleh sebanyak mungkin pengalaman dengan bermain sesi. Dalam kes ini, anda masih perlu memahami bagaimana anda dibayar, dan bagaimana, jika anda mempengaruhi trek, anda mungkin boleh menulis bersama dan membantu penciptaan produk. Dalam kes ini, sesi bermain sebenarnya menjadi penulisan. Anda perlu tahu perbezaan bagaimana anda dibayar untuk bermain dan menulis.

Semasa anda belajar, anda akan membina portfolio anda, dan kami akan membantu anda memahami bagaimana untuk memanfaatkan badan kerja yang anda buat untuk membina pangkalan peminat anda sendiri, dan bukan sekadar menjadi pemuzik yang mengamalkan. Ini memaksimumkan peluang pekerjaan anda sebagai ahli muzik profesional dengan membuat apa yang anda inginkan dengan hanya memasarkan diri anda sebagai aset utama. Kami akan mengajar anda ini kerana kami mempunyai profesional industri yang terbaik untuk melakukan ini setiap hari.

Mengayakan kerajinan anda sebagai seorang artis dengan harapan mendapat tanda tangan dari label utama adalah konsep ketinggalan zaman dan tidak lagi cara perniagaan beroperasi. Matlamat kami adalah untuk menanamkan setiap artis yang datang melalui ACM, kepercayaan, keinginan dan kefahaman tentang bagaimana menjadi artis yang boleh dipercayai, mandiri. Sebaik sahaja anda berada di kedudukan itu, anda perlu dilengkapi untuk membincangkan istilah, dengan keyakinan, dengan band, pengeluar, pengurus, label dan penerbit. Kami akan melengkapkan anda untuk menguruskan kerjaya anda sendiri, berbanding dengan anda berlumba untuk menandatangani dengan seorang pengurus semasa menamatkan pengajaran tanpa memahami sepenuhnya bagaimana untuk menguruskan kerjaya dan peluang anda sendiri.

Melalui hubungan bersepadu kami yang mendalam dengan Metropolis, ACM mempunyai jari pada nadi, ini membantu untuk memperkasakan pelajar kami untuk menentukan tempat mereka di dalamnya. Kami tahu di mana industri sekarang kerana, di Metropolis, pasukan bekerja di semua peringkat termasuk jurusan, bebas dan terus dengan artis yang ditandatangani dan tidak ditandatangani, jenama, rakan pengedaran dan pencipta kandungan.

ACM merangkumi industri dari hujung ke hujung, di mana hari ini dan muzik esok ditulis, dihasilkan, dicampur, dikuasai, diedarkan, dipasarkan dan diterbitkan. Pelajar kita tidak belajar dari buku tetapi melalui pengalaman perniagaan muzik. Ia adalah hubungan intrinsik, hidup, bernafas antara ACM dan Metropolis yang memberikan para pelajar kami perspektif dan peluang yang unik ini.

Sambungan intrinsik antara ACM dan Metropolis memberikan peluang kepada pelajar kita untuk belajar daripada tawaran yang kami buat ketika mereka berlaku. Ian Brenchley, Ketua Pegawai Eksekutif Metropolis, telah menjalankan studio itu selama tujuh tahun, setelah sebelumnya bekerja selama lebih dari lima belas tahun di label utama termasuk Universal. Melalui pertemuannya dengan para profesional di peringkat tertinggi industri dan tawaran yang dihasilkan daripada mereka, Ian membawa pandangan dan pembelajaran yang paling relevan kepada pelajar ACM. Berikut adalah beberapa contoh yang membenamkan kandungan industri praktikal ke dalam pembelajaran pengalaman pelajar kami dalam kata-kata Ian:

"Saya bertemu Andy Ross dan Charles Barsamian dalam perjalanan perniagaan baru-baru ini ke LA. Mereka berdua bekerja pada filem-filem canggih dan bertanggungjawab untuk penyelarasan, pengawasan muzik dan meletakkan skor orkestra. Mereka memulakan sebuah syarikat baru bernama Exit Strategy Productions, yang mengkhususkan diri dalam pengawasan dan penerbitan muzik. Kami kemudian mengambil mereka sebagai perunding untuk menjana peluang penerbitan untuk kami melalui filem-filem Hollywood dan perniagaan teras melalui skor orkestra untuk studio yang kami jalankan di Doha, Qatar, Katara Studios oleh Metropolis. Pengajaran dari pembinaan hubungan baru ini dan bagaimana kami mengembangkan strategi untuk memanfaatkan perniagaan teras kami kemudiannya digunakan sebagai kandungan masterclass untuk pelajar-pelajar ACM Business. Kami akan terus mengemas kini pelajar mengenai evolusi projek Metropolis ini dalam masa nyata. Di samping itu, pelajar-pelajar dari Business School yang menyertai kami di Metropolis sebagai pelatih, akan membantu kami dalam pembangunan katalog penyegerakan sebenar, dari mana kami mengarahkan untuk filem-filem yang kami penyeliaan.

Kami juga baru-baru ini bertemu dengan Shazam yang kami minta untuk membantu kami mempromosikan pertunjukan kami di studio. Ini mengakibatkan syarikat menawarkan kami pasukan jualan jenama mereka untuk menjual dua format TV kami kepada jenama cip biru. Mereka juga akan menggunakan aplikasi Vinil Maya kami. Ini akan memberi kita akses kepada 600 juta pengguna. Ini adalah contoh yang sempurna tentang bagaimana kami bekerjasama dengan jenama dan organisasi lain untuk mengeksploitasikan secara komersial apa yang dapat kami tawarkan dan menguatkan impaknya. Kerjasama adalah kunci kepada keberkesanan industri muzik semasa ia beroperasi hari ini. Dalam kes ini, pembelajaran akan dipersembahkan kepada pelajar ACM melalui podcast mingguan saya, yang mereka boleh menonton, dengan tujuan untuk menganalisis bagaimana perniagaan itu selesai, dan kemudian mempunyai peluang untuk terlibat dengan saya melalui Q & A secara langsung. Mereka akan dapat mencadangkan idea kandungan mereka sendiri, yang akan dipertimbangkan ketika kami mencipta produk masa depan kami dengan kerjasama pemain terbesar dalam industri hari ini. "

Ketua Pegawai Eksekutif Metropolis Studios Ian Brenchley

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

The Academy of Contemporary Music

Laluan pengajian Pemuzik memberikan murid-muridnya dengan kemahiran dan pengalaman yang diperlukan untuk menjadi ahli muzik bertaraf dunia dari kedua-dua peringkat dan st ... [+]

Salurkan pelukis dalaman anda. Menjadi ahli muzik bertaraf dunia.

Laluan belajar Musician memberikan para pelajarnya dengan kemahiran dan pengalaman yang diperlukan untuk menjadi ahli muzik bertaraf dunia dari kedua-dua peringkat dan studio.

Pilih instrumen pengajian utama (Bass, Gendang, Gitar, Kekunci atau Vokal) dan menguasainya.

Menjadi sensai disiplin itu, seorang pemain solo, pakar ensemble, ahli muzik sesi profesional, mengumpulkan beberapa kemahiran dalam penulisan lagu dan pengeluaran audio dan belajar bagaimana industri muzik dan kreatif berfungsi.

Program ini dijamin berkualiti oleh Middlesex University dan anda akan menerima anugerah Middlesex pada penyelesaian yang berjaya.... [-]

United Kingdom Guildford
Og 2019
English
Sepenuh masa
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Academy of Contemporary Music

Laluan pengajian Pengeluar menyediakan pelajar dengan kemahiran, pengetahuan, dan pengalaman yang diperlukan untuk menghasilkan, menggabungkan dan menguasai muzik, sama a ... [+]

Kajian Seni Pengeluaran

Laluan pembelajaran TheProducer memberikan murid-muridnya dengan kemahiran, pengetahuan, dan pengalaman yang diperlukan untuk menghasilkan, menggabungkan dan menguasai muzik, sama ada anda mahu membantu merealisasikan visi artis lain atau membuat sendiri. Meliputi asas-asas rakaman studio, sains akustik, seni komposisi dan semua teknologi muzik yang anda harapkan, pelajar-pelajar dari laluan belajar pengeluar ini boleh mengkhusus dalam pengeluaran muzik kontemporari, pengeluaran muzik elektronik, kejuruteraan audio dan / atau kreatif reka bentuk bunyi untuk media baru dengan menambahkan dalam modul elektif yang paling relevan dengan minat dan aspirasi kerjaya mereka.... [-]

United Kingdom Guildford
Og 2019
English
Sepenuh masa
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Academy of Contemporary Music

Sama ada anda berharap untuk membina kerjaya sebagai promoter acara langsung, pengurus peringkat, juruteknik bunyi / ringan atau roadie umum dalam muzik, teater atau sekt ... [+]

Laluan Kajian Praktikal untuk Juruteknik Muzik.

Sama ada anda berharap untuk membina kerjaya sebagai promoter acara langsung, pengurus peringkat, juruteknik bunyi / ringan atau roadie umum dalam muzik, teater atau sektor hiburan yang lebih luas, laluan pembelajaran Perkhidmatan Teknikal akan memberi anda kemahiran praktikal dan pengetahuan teoritis diperlukan untuk memulakan perjalanan anda.

Laluan ini akan memberi anda pemahaman yang komprehensif tentang pengurusan peringkat, lawatan dan pengeluaran pelancongan serta pengurusan acara dan promosi langsung. Ditunjuk oleh pakar-pakar industri muzik dan profesional pelancongan, ia direka untuk menawarkan pengalaman pembelajaran dunia yang paling nyata yang terdapat dalam bidang subjek ini. Belajar dengan menyelesaikan projek-projek berdasarkan situasi dunia sebenar dan dapatkan pengalaman secara berkala, bekerja dalam ruang muzik, teater, dan hiburan yang sebenar, dengan peralatan terbaru di pelupusan anda bersama orang paling perintis dalam bidang mereka.... [-]

United Kingdom Guildford
Og 2019
English
Sepenuh masa
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Academy of Contemporary Music

Laluan ini ke Ijazah Pengajian Perniagaan Muzik memberikan pelajarnya dengan kemahiran, pengetahuan dan pengalaman yang diperlukan untuk memulakan kerjaya yang berkekalan ... [+]

Laluan Kajian Inovatif untuk Usahawan.

Laluan ini ke Ijazah Pengajian Perniagaan Muzik memberikan pelajarnya dengan kemahiran, pengetahuan dan pengalaman yang diperlukan untuk memulakan kerjaya yang berkekalan di sisi perniagaan industri muzik sebenar seperti yang wujud hari ini - sebagai pengurus, eksekutif label dan usahawan.

Meliputi pelbagai kandungan yang berkaitan dengan industri kreatif yang lebih luas, pelajar juga boleh menambah pengetahuan asas dalam bidang Artist & Repertoire, Pengurusan Perniagaan, Pemasaran, Undang-undang & Kontrak, Pengurusan Peristiwa Langsung dan Keusahawanan dengan topik seperti Psikologi Pengguna dan / atau Journalism Muzik bergantung kepada kepentingan dan aspirasi kerjaya mereka.... [-]

United Kingdom Guildford
Og 2019
English
Sepenuh masa
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Academy of Contemporary Music

Kajian Industri Muzik Portfolio ... [+]

Kajian Industri Muzik Portfolio [-]
United Kingdom London Birmingham
Og 2019
English
Sepenuh masa
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Academy of Contemporary Music

Kajian Industri Muzik Portfolio Disertasi Syarat Kemasukan ... [+]

Kajian Industri Muzik Portfolio Disertasi Syarat Kemasukan [-]
United Kingdom London Birmingham
Og 2019
English
Sepenuh masa
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Academy of Contemporary Music

Kajian Industri Muzik Portfolio Disertasi ... [+]

Kajian Industri Muzik Portfolio Disertasi [-]
United Kingdom London Birmingham
Og 2019
English
Sepenuh masa
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Academy of Contemporary Music

... [+]

[-]
United Kingdom London Birmingham
Og 2019
English
Sepenuh masa
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Academy of Contemporary Music

Penyelidikan Artis Kreatif menyediakan pelajarnya dengan pengetahuan, kemahiran dan pengalaman yang diperlukan untuk menemui dan menyalurkan artis dalaman mereka, yang me ... [+]

Pathway Kreatif dengan Sambungan Industri Praktikal Dunia Sebenar.

Penyelidikan TheCreative Artis memberi pelajar-pelajarnya dengan pengetahuan, kemahiran, dan pengalaman yang diperlukan untuk mencari dan menyalurkan artis dalaman mereka, yang meliputi kombinasi penulisan lagu, prestasi, pengeluaran dan modul perniagaan.

Pelajar laluan ini tidak hanya menunggang gelombang muzik, mereka membuat mereka, mempelajari semua muzik dan industri kreatif yang mereka jalani, kerana mereka berbuat demikian.

Program ini dijamin berkualiti oleh Middlesex University dan anda akan menerima anugerah Middlesex pada penyelesaian yang berjaya.

Laluan Artis ACM Creative UCAS Codes

Amalan Industri Muzik BA (Hons) (MIP) - Laluan Artis Kreatif (Kampus Guildford) Kod Institusi UCAS: A48... [-]

United Kingdom Guildford
Og 2019
English
Sepenuh masa
2 - 3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

This Is ACM, The Academy of Contemporary Music - An Introduction

Why Choose ACM?