Baca keterangan rasmi

Pengenalan kepada Central daripada Pengetua.

Profesor Gavin


Henderson, CBE
Principal

Central berdiri di barisan hadapan dalam latihan dan penyelidikan dalam Seni Dramatik. statistik pekerjaan Siswazah merupakan antara yang tertinggi di sektor kami, dan penyelidikan kami baru-baru ini telah dinilai sebagai 'World Leading' - dan adalah unik dalam bidang conservatoires drama. Nisbah permohonan ijazah pertama untuk tempat-tempat adalah yang tertinggi dari mana-mana universiti UK.

Walaupun pelakon kami memenangi banyak anugerah yang menjadi rebutan, di seluruh dunia, dan kerap penghargaan dalam media, pelbagai organisasi industri pangkat Central sebagai standard emas dalam kepimpinan kerja teknikal dan reka bentuk. Begitu juga, Central terus sebagai kuasa perintis dalam penggunaan kemahiran dramatik dalam banyak konteks sosial.

Kami berharap bahawa anda akan ingin menerokai pelbagai kursus, sarjana muda dan siswazah, yang dibentangkan di laman web ini. Jangan melawat untuk hari terbuka, atau datang kepada produksi awam tetap kami - tertumpu di sekitar Panggung Embassy bersejarah.

Kemudahan kami secara meluas dianggap sebagai teladan dengan studio khusus lanjut dan ruang persembahan yang akan ditambah sebagai sebahagian daripada satu perkembangan baru yang dinamik.

Satu nota pendek oleh Profesor Simon Shepherd, Profesor Emeritus Theatre.

Elsie Fogerty mengasaskan Central School of Speech Latihan dan Seni Drama di Royal Albert Hall pada tahun 1906. Fogerty adalah seorang pakar dalam latihan pertuturan. Dia juga mempunyai kepercayaan kepentingan sosial pendidikan. Pelajar-pelajar sekolah beliau dengan cepat menjadi terkenal dengan penyampaian mereka dalam pertandingan bercakap ayat-, penampilan mereka di pawagam, dan kerja mereka dengan kanak-kanak di kawasan dilucutkan London. Walaupun Central dibangunkan nama untuk latihan pelakon, pengasasnya adalah pada masa yang sama komited untuk memajukan kajian teater sebagai disiplin akademik.

Lama sebelum penubuhan jabatan drama universiti pertama di UK, Fogerty berhujah bahawa teater perlu belajar di universiti dan latihan teater harus dianugerahkan darjah.

Pada tahun 1937 Fogerty telah ditawarkan ruang di laman web ini pada masa itu diperuntukkan untuk bangunan Panggung Negara, dengan kolej bersama teater. Tetapi skim itu, seperti kebanyakan skim Panggung Negara, jatuh melalui. Pada tahun 1957 Sekolah akhirnya berpindah dari Dewan Albert, setelah memperolehi pajakan daripada Panggung Embassy di Swiss Cottage dan bangunan yang berkaitan dengannya.

Kedutaan mempunyai reputasi yang, dari tahun 1930-an, untuk teater eksperimen dan politik berhaluan kiri. Menjelang tahun 1957 reputasi ini telah pudar. Apabila Central tiba ia adalah kedua-dua menyelamatkan teater lama dan tenunan ke dalam kain bangunan kolej baru. Sekurang-kurangnya itulah pelan: tidak dapat dielakkan dana terpaksa dinaikkan. Pada kesempatan ini dimenangi oleh Sir John Davis. kerja-kerja di khazanah mengikuti menubuhkan sumber untuk membina bangunan baru. Ini telah dibuka pada tahun 1961 oleh Yang Teramat Mulia Duchess of Kent, yang ketika itu Penaung Central.

Pada tahun 1961 tiga jabatan berbeza telah diwujudkan dalam Central. Jabatan Peringkat berjalan kursus tiga tahun untuk pelakon, dengan alumni sebagai dibezakan sebagai Tuhan Olivier dan Dame Peggy Ashcroft sudah menjadi sebahagian daripada sejarah, dan kursus dua tahun untuk pengurus pentas. Jabatan Pendidikan Guru telah menyediakan pelajar untuk Diploma sendiri, maka kelayakan pengajaran diiktiraf, dan bagi London Diploma Universiti Seni Drama. kelayakan yang telah dimulakan pada tahun 1912 dengan tepat akibat daripada kempen Fogerty untuk pengiktirafan drama dan pengajaran drama sebagai mata pelajaran layak kajian akademik yang betul. Pada masa ini kolej adalah seperti terkenal dengan pertuturan yang Therapy jabatan sebagai untuk kerja-kerja dalam pelakon latihan.

kerja pembinaan yang berterusan. Pada bulan Jun 1972 studio baru telah dibina di sudut Buckland Crescent dan secara rasmi dibuka oleh penaung baru Sekolah, Yang Teramat Mulia Puteri Alexandra. Tengah telah menjadi geran bantuan oleh Lembaga Pendidikan Inner London pada tahun 1972. Pada tahun 1989 ia telah 'dimasukkan' sebagai maktab pendidikan yang lebih tinggi di dalam dirinya sendiri dan dibiayai secara langsung oleh kerajaan. Ia telah menawarkan ijazah sejak 1986, pertama sekali disahkan oleh Majlis Anugerah Akademik Negara. Dari tahun 1992 darjah yang telah disahkan oleh Universiti Terbuka.

Dari awal 1990-an dan seterusnya, kerja-kerja pembinaan yang meluas telah berlaku: satu bengkel baru telah dibuka pada tahun 1991. Pada musim panas tahun 1993 sambungan telah ditambah kepada Panggung Embassy - teater studio, studio reka bentuk dan kemudahan almari pakaian. Pada tahun 1997 kolej yang lengkap blok lima tingkat di timur kampus, menyediakan perpustakaan yang baru, kemudahan pusat sumber pembelajaran dan pengkomputeran, bilik umum pelajar, bar pelajar dan kakitangan pejabat. A Panggung Embassy diubahsuai telah dibuka pada tahun 2002 dan diikuti pada tahun 2005 oleh Blok Barat, dengan beberapa tingkat iaitu ruang persembahan state-of-the-art dan bilik latihan.

Pada tahun 2005 Majlis Privy diberikan kolej kuasa untuk menganugerahkan ijazah sendiri diajar. Dalam pelajar tahun sama dari Webber Douglas Akademi Seni Drama dipindahkan ke Central, dengan membawa sejarah 100 tahun akademi sumbangan besar kepada pentas dan skrin. Pada tahun itu Sekolah merupakan satu-satunya institusi pakar teater untuk memenangi anugerah daripada Pusat Kecemerlangan dalam Pembelajaran dan Pengajaran, menjadi Majlis Pembiayaan Pendidikan Tinggi untuk Orang England ditetapkan untuk Kecemerlangan dalam Latihan untuk Theatre. Tujuannya sebagai Pusat Kecemerlangan adalah untuk menyediakan satu sumber negara untuk latihan seni persembahan vokasional dan pembelajaran, fokus untuk penyelidikan teater dan biasiswa, dan tapak bagi kerjasama kebangsaan dan antarabangsa.

Mulai September 2005 Central menjadi Kolej Universiti London dan dalam berbuat demikian memenuhi cita-cita asal Elsie Fogerty ini. Dan kemudian pada tahun 2012 datang pengiktirafan baru ... Fogerty pernah berkata bahawa sementara Pengetua Akademi Seni Drama telah memburu gelaran diraja untuk institusi, dia telah terlalu sibuk bekerja dengan kanak-kanak di kawasan miskin untuk melakukan perkara seperti. Tetapi satu abad kemudian pencapaian kolej beliau mengasaskan betul mendapat pengiktirafan apabila pada November 2012 Baginda Queen diberikan Royal Title di Central.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

Central mempelopori ijazah UK yang pertama dalam teater boneka dan terus menjadi salah satu institusi yang terkemuka di dunia bagi latihan dalang-dalang, menarik pelajar ... [+]

Sarjana Muda Sastera (Kepujian) Puppetry: Reka bentuk dan Prestasi

Gambaran Keseluruhan

Central mempelopori ijazah UK yang pertama dalam teater boneka dan terus menjadi salah satu institusi yang terkemuka di dunia bagi latihan dalang-dalang, menarik pelajar tempatan dan antarabangsa. Kursus ini merangkumi tiga konsep reka bentuk, prestasi dan membuat teater.

Mengenai kursus

Pelajar membangunkan membuat boneka, manipulasi dan prestasi kemahiran tertentu, dan juga bekerjasama rapat dengan pereka dan pelajar seni persembahan pada projek kerjasama untuk meneroka kerja pelbagai disiplin di mana boneka dan bentuk animasi melaksanakan bersama scenography, penulisan baru, pergerakan dan amalan prestasi eksperimen.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

Kursus ini prestasi yang mengambil tempat di luar bangunan teater tradisional, yang boleh membawa perubahan dan transformasi dengan para peserta yang menciptakannya. ... [+]

Sarjana Muda Sastera (Kepujian) Drama, Teater Gunaan dan Pendidikan

Gambaran Keseluruhan

Kursus ini prestasi yang mengambil tempat di luar bangunan teater tradisional, yang boleh membawa perubahan dan transformasi dengan para peserta yang menciptakannya.

Mengenai kursus

Pelajar di Drama, Teater Gunaan dan Pendidikan (BA TARIKH) Kursus belajar untuk membuat teater dan memperoleh pengetahuan praktikal dan pemahaman tentang bagaimana teater membuat boleh dimanfaatkan untuk mengubah kehidupan dan memberi inspirasi kepada kemungkinan baru.

Dengan memberi tumpuan kepada pelbagai amalan yang berlaku dalam tetapan banyak dan pelbagai - seperti sekolah, hospital, penjara, unit murid rujukan, kem pelarian, pusat komuniti, taman permainan, taman-taman, dan rumah penjagaan, di UK dan luar negara - kursus mempunyai warisan yang panjang penyelidikan dan amalan inovatif dan canggih. graduan BA TARIKH sangat bekerja dan menerajui bidang tersebut dalam teater gunaan di peringkat antarabangsa.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

Belajar untuk merancang dan membina set, dan membangunkan kemahiran seperti pertukangan kayu, reka bentuk struktur, kerja logam dan kejuruteraan mekanikal. Latihan teruta ... [+]

Sarjana Muda Sastera (Kepujian) Pembinaan Scenic

Gambaran Keseluruhan

Belajar untuk merancang dan membina set, dan membangunkan kemahiran seperti pertukangan kayu, reka bentuk struktur, kerja logam dan kejuruteraan mekanikal. Latihan terutamanya akan berada di dalam teater, tetapi kemahiran yang dipelajari mudah dipindah milik kepada pelbagai persekitaran media yang berbeza, termasuk filem, televisyen dan pengiklanan.

Mengenai kursus

constructers Scenic perlu kreatif penyelesai masalah yang menggunakan idea dan penyelesaian yang telah disediakan dari semua aspek kejuruteraan dan amalan industri untuk membantu penciptaan set atau pementasan. Pelajar akan belajar untuk menjadi autonomi dan akal, dan untuk membangunkan kemahiran khusus untuk tahap profesional yang tinggi yang diperlukan oleh industri.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

Ketahui pengurusan pentas, dan pengetahuan pakar dan kemahiran dalam semua aspek pengeluaran teater. Melalui rapat bekerja dengan pelajar dan pengamal bidang teater lain, ... [+]

Sarjana Muda Sastera (Kepujian) Pengurusan Stage

Gambaran Keseluruhan

Ketahui pengurusan pentas, dan pengetahuan pakar dan kemahiran dalam semua aspek pengeluaran teater. Melalui rapat bekerja dengan pelajar dan pengamal bidang teater lain, pelajar pada kursus ini membangunkan pemahaman keseluruhan bagaimana setiap menyumbang untuk hidup prestasi, menjadikan mereka sangat diambil bekerja selepas tamat pengajian.

Mengenai kursus

Kursus ini bertujuan untuk melahirkan pengurus pentas yang mampu menyesuaikan diri dengan mana-mana persekitaran pengeluaran yang terdiri dari West End teater kepada peristiwa-peristiwa luaran yang besar-besaran. pengurus peringkat adalah penghubung di antara pengarah dan pasukan pengeluaran sepanjang proses latihan dan pengurusan prestasi itu sendiri, termasuk pengambilalihan perabot dan prop.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

Dengan memberi tumpuan kepada penyelidikan kritikal dan eksperimen dengan kaedah baru, pelajar membangunkan bentuk prestasi yang baru dan mencabar berakar umbi dalam peng ... [+]

Sarjana Muda Sastera (Kepujian) Seni Persembahan

Gambaran Keseluruhan

Membangunkan identiti anda sebagai pembuat seni persembahan dan pengeluar pada kursus yang meningkatkan amalan kreatif bebas dan kerjasama. Dengan memberi tumpuan kepada penyelidikan kritikal dan eksperimen dengan kaedah baru, pelajar membangunkan bentuk prestasi yang baru dan mencabar berakar umbi dalam penglibatan ketat dengan kemahiran, teori dan sejarah teater dan seni persembahan lain.

Mengenai kursus

Integrasi ini kursus pembangunan seni dengan prestasi dan pengeluaran kemahiran menyediakan pelajar untuk menjadi pengamal bebas dan / atau bekerja dalam kedudukan organisasi, pentadbiran dan seni utama di seluruh dunia seni.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Royal Central School of Speech and Drama, University of London

Satu latihan pelakon klasik dan kontemporari menyeluruh, kursus ini menuntut memupuk pelajar melalui satu perjalanan yang mengubah kehidupan, di mana mereka dicabar untuk ... [+]

Sarjana Muda Sastera (Kepujian) Pemangku

Gambaran Keseluruhan

Satu latihan pelakon klasik dan kontemporari menyeluruh, kursus ini menuntut memupuk pelajar melalui satu perjalanan yang mengubah kehidupan, di mana mereka dicabar untuk mencapai potensi penuh mereka sebagai pelakon dan memperoleh kemahiran untuk bekerja di rangkaian penuh konteks lakonan.

Mengenai kursus

Falsafah kursus ini dapat disimpulkan dengan kata-kata, 'penjelmaan', 'imaginasi' dan 'interaksi'. latihan ini membangunkan badan dan suara pelakon sebagai komunikator yang kukuh dan berkesan pemikiran, emosi dan niat, dan membuka imaginasi supaya pelakon boleh membuat dan mengekalkan dunia tiga dimensi daripada teks drama ini. Proses-proses ini sentiasa berlaku dalam konteks interaktif supaya pelakon yang sentiasa belajar untuk bertindak balas terhadap rangsangan luar - sama ada manusia, objek atau suasana - dengan cara yang terbuka dan tidak ditapis.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

The Royal Central School of Speech and Drama - Trailer video