Baca keterangan rasmi

SAE Institut telah ditubuhkan pada tahun 1976 oleh Dr Tom Misner di Sydney, Australia menawarkan kursus lepasan menengah dalam bidang kejuruteraan audio. SAE Institut telah berkembang untuk menjadi praktikal di dunia kreatif pendidik media terbesar dengan 54 kampus di 26 buah negara dan portfolio tentu berkembang dalam teknologi media kreatif dengan tradisi yang kuat permohonan praktikal dan pengiktirafan industri.

Di United Kingdom SAE Institut mempunyai 4 kampus di London, Liverpool, Glasgow dan ibu pejabat dunia di Oxford.

SAE Institut yang diiktiraf oleh Middlesex University, London UK. Pelajar yang mendaftar pada program yang disahkan akan menerima anugerah Middlesex kepada kejayaan menyiapkan pengajian mereka. Institut SAE UK adalah rakan kongsi dalam Middlesex University skillset Akademi, ahli Pengajian UK dan badan yang disenaraikan dalam daftar Jabatan Inovasi Perniagaan & Kemahiran.

Program dan Pathways

BA atau Sarjana Muda Sains (Kepujian)

Game pengaturcaraan keputusan ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian), manakala semua program ijazah lain menyebabkan sama ada BA (Hons) atau Ijazah Sarjana Muda Sains (Kepujian). Anugerah ini ditentukan oleh sifat projek akhir yang merupakan modul akhir mengenai program ini. Ini memastikan bahawa pelajar-pelajar kita semua mendapat tahap yang sama latihan praktikal kreatif dengan memperoleh 360 mata kredit (180 Eropah Mata Transfer Kredit) dan pendekatan yang unik dan laluan digambarkan oleh projek itu mereka keluarkan.

Diploma Pengajian Tinggi

SAE Institut menawarkan program ijazah 2 tahun yang mempunyai jalan keluar selepas 16 bulan. Mereka yang berjaya program 16 bulan ini, pelajar akan dianugerahkan Diploma Pengajian Tinggi yang mendapat 240 mata kredit. Diploma Pengajian Tinggi juga merupakan pintu masuk diluluskan, jadi pelajar boleh memilih untuk mendaftar diri hanya program 16 bulan.

Setelah menyelesaikan pelajar program DipHE boleh belajar ke arah BA / Sarjana Muda Sains (Kepujian) dalam bidang pilihan mereka dengan melengkapkan 8 bulan terakhir program 2 tahun. Diploma Pengajian Tinggi amat sesuai untuk graduan media yang sedang mencari untuk mempelajari kemahiran praktikal yang diperlukan untuk pujian kelayakan mereka yang sedia ada.

Sijil Pengajian Tinggi

Kampus SAE Glasgow juga menawarkan Sijil Pengajian Tinggi. Ia menyediakan laluan alternatif yang membolehkan pelajar-pelajar yang berjaya menamatkan program ini untuk maju ke 8 bulan terakhir Diploma Pengajian Tinggi.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

SAE Institute UK

Membangunkan pengetahuan industri dan kemahiran keusahawanan yang diperlukan untuk mencapai kerjaya yang berjaya dalam perniagaan muzik. ... [+]

Keusahawanan, amalan profesional dan kemahiran yang boleh dipindahkan adalah ciri penting yang diperlukan untuk membangun dan mengekalkan kerjaya dalam industri muzik. Ijazah perniagaan muzik diuruskan dan diajarkan oleh profesional industri dan pengamal dengan pengalaman bertahun-tahun, merentasi bidang utama industri muzik. Dengan hubungan rapat dengan industri, anda juga akan mendapat manfaat daripada kuliah tetamu, seminar, bengkel dan peluang untuk mengambil bahagian dalam kelas master dengan pakar industri seperti pengurus dan eksekutif label rekod.

Gambaran keseluruhan

Kursus ini direka bentuk untuk menawarkan peluang dan faedah bukan sahaja kepada pemohon yang berminat dalam kerjaya dalam bidang perniagaan, tetapi juga kepada kreatif dan pengamal, yang membuat dan menghasilkan muzik dan mungkin berminat dalam pengurusan diri dan pengedaran.... [-]

United Kingdom London Oxford Liverpool Glasgow  + 1 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

SAE Institute UK

Anda menyertai generasi pembuat filem seterusnya - dapatkan kemahiran dan pengetahuan penting untuk mendapatkan tempat anda di mana-mana filem yang ditetapkan di seluruh ... [+]

Anda menyertai generasi pembuat filem seterusnya - dapatkan kemahiran dan pengetahuan penting untuk mendapatkan tempat anda di mana-mana filem yang ditetapkan di seluruh dunia.

Gambaran keseluruhan

Dengan penekanan pada latihan tangan, anda akan mempunyai akses kepada kamera digital spesifikasi tinggi dan peralatan pengeluaran filem. Di seberang pelbagai platform, anda akan mempelajari proses dan teknik yang membawa projek anda ke kehidupan yang disemen dengan asas-asas teoritis yang kuat.

Di samping itu, anda akan belajar bagaimana untuk menarik perhatian penonton anda secara emosi dan menarik mereka ke dalam kerja anda. Anda juga akan mendapat pengalaman bekerja secara bebas dan secara kolaboratif pada produksi faktual dan fiksyen, membolehkan anda lulus dengan set kemahiran yang boleh dipindahkan.... [-]

United Kingdom London Liverpool Oxford Glasgow  + 1 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute UK

Dari laman web tradisional hingga aplikasi terkini, anda akan mempelajari teknologi dan kemahiran yang anda perlukan untuk berjaya dalam sektor yang berkembang pesat ini. ... [+]

Dari laman web tradisional hingga aplikasi terkini, anda akan mempelajari teknologi dan kemahiran yang anda perlukan untuk berjaya dalam sektor yang berkembang pesat ini.

Dari reka bentuk interaktif ke hadapan untuk rangka back-end dan struktur pangkalan data, anda akan mempelajari aspek utama pembangunan web dan pengaturcaraan. Pada masa yang sama, anda akan memohon dan membangunkan kemahiran anda dalam HTML, CSS, javascript, PHP dan Pengalaman Pengguna (UX) melalui latihan tangan dalam kelas kecil.

Gambaran keseluruhan

Melalui kursus ini, anda akan mendapat pengalaman yang berkaitan dengan industri kritikal dengan mempelajari bagaimana membuat mockups dan wireframe yang menakjubkan dengan menggunakan Adobe Photoshop and Illustrator. Anda juga akan menghadapi cabaran baru berdasarkan keperluan industri, seperti javascript maju untuk mengembangkan permainan HTML5.... [-]

United Kingdom London Oxford Liverpool Glasgow  + 1 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute UK

Dengan lebih daripada 2,100 syarikat permainan di Inggeris sahaja, terdapat permintaan sebenar dalam industri untuk siswazah berbakat, berkemahiran teknikal yang boleh me ... [+]

Dengan lebih daripada 2,100 syarikat permainan di Inggeris sahaja, terdapat permintaan sebenar dalam industri untuk siswazah berbakat, berkemahiran teknikal yang boleh mengubah visi kreatif mereka menjadi realiti permainan. Letakkan bakat kreatif dan teknikal anda bekerja dan menjadi penukar permainan dalam industri!

Gambaran keseluruhan

Anda akan mempelajari 2 bahasa pengaturcaraan (C dan C #) dan kemudian mengembangkan kepakaran teknikal anda dalam pengaturcaraan, kemahiran menyelesaikan masalah dalam konteks pemakaian teori reka bentuk permainan dan mekanik, serta mempelajari dua Enjin Permainan yang paling banyak digunakan: Perpaduan dan Unreal.

Di samping itu, kursus ini juga meliputi bagaimana untuk membangunkan permainan berbilang pemain dan permainan aplikasi mudah alih, pengaturcaraan grafik dengan OpenGL, pengaturcara shader dan cara membuat permainan VR (Virtual Reality) dan AR (Augmented Reality) permainan.... [-]

United Kingdom London Liverpool Oxford Glasgow  + 1 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

SAE Institute UK

Pernahkah anda mahu membuat naga bernafas api dari permainan video kegemaran anda? Atau senjata-senjata yang menarik dari banyak simulasi VR hari ini? Menggabungkan bakat ... [+]

Pernahkah anda mahu membuat naga bernafas api dari permainan video kegemaran anda? Atau senjata-senjata yang menarik dari banyak simulasi VR hari ini? Menggabungkan bakat seni anda dengan cintamu untuk permainan video dan animasi, dan mengubah kombinasi kreatif ke dalam karir impian anda.

Gambaran keseluruhan

Keterampilan tradisional, seperti lakaran dan lukisan hayat, memaklumkan kerja reka bentuk watak dalam 3D, membolehkan anda mengembangkan kraf anda dengan menggunakan teknologi industri dan kaedah pengeluaran.

Anda akan membuat seni 3D untuk permainan yang dimainkan di pelbagai platform dan anda akan membina dunia yang pemain ingin kehilangan diri mereka sendiri.

Pendekatan tangan kami akan melihat anda bereksperimen dengan konsep reka bentuk yang berbeza untuk mencari bakat peribadi anda sendiri. Pada masa yang sama, anda akan belajar bagaimana untuk mentafsir seluar kreatif dan mengetahui bagaimana berjaya membawa permainan ke pasaran.... [-]

United Kingdom London Oxford Liverpool Glasgow  + 1 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
SAE Institute UK

Adakah anda mempunyai semangat untuk muzik? Graduan Pengeluaran Audio SAE mempunyai rekod prestasi yang berprestij untuk memenangi anugerah di Oscars, Grammys dan BAFTAs ... [+]

Adakah anda mempunyai semangat untuk muzik? Graduan Pengeluaran Audio SAE mempunyai rekod prestasi yang berprestij untuk memenangi anugerah di Oscars, Grammys dan BAFTAs dan mengambil beberapa pekerjaan terbaik dalam industri audio. Dapatkan akses ke studio kami yang mengagumkan dan menjadi profesional audio mahir!

Gambaran keseluruhan

Berhubungan rapat dengan industri ini, kursus yang sangat dihormati ini akan menyediakan anda untuk kemajuan berterusan dalam teknologi komersil dan mewujudkan permintaan untuk profesional audio yang boleh disesuaikan dan mahir.

Anda akan mempelajari teknik pengeluaran audio untuk hidup dan bunyi rekod dan mendapat pemahaman yang mendalam tentang teori bunyi. Anda akan membangunkan kemahiran pencampuran dan rakaman dan menyediakan output audio untuk media yang berbeza.... [-]

United Kingdom London Liverpool Oxford Glasgow  + 1 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
24 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu