Plymouth College of Art

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Siapa kita

Ditubuhkan pada tahun 1856, Plymouth College of Art adalah sekolah seni yang dikendalikan oleh seniman dan pereka untuk seniman dan pereka.

Kami adalah rumah bagi komuniti pembuat dan pemikir lintas-disiplin yang dinamik yang menjadikannya sama pentingnya dengan membaca dan menulis, dan di mana tujuan belajar tidak dapat dipisahkan dari kehidupan anda. Tempat untuk membuat sesuatu, dan membuat sesuatu berlaku. Kerana membuat perbezaan.

Apa yang kami percayai: Hidup. Buat. Terus mencipta

Kami percaya bahawa pendidikan berkualiti tinggi untuk kehidupan dalam amalan seni kontemporari adalah pemangkin kreatif untuk transformasi peribadi, profesional dan budaya.

Keadilan sosial, melalui kesan komuniti dan mobiliti sosial, dan pembelajaran kreatif, melalui inovasi pedagogi, adalah sebahagian dari DNA kita dan merupakan inti dari semua yang kita lakukan.

Kami menyediakan platform, ruang yang boleh dilalui, tempat orang berkumpul, meneroka cakrawala baru, dan mendorong batasan latihan kreatif.

Bersama-sama, kita membayangkan, bereksperimen, berfikir, belajar, membuat sesuatu, dan mewujudkan sesuatu. Apa sahaja yang anda ingin buat, ke mana sahaja anda mahu pergi, perjalanan bermula di sini dan tidak akan berhenti.

Sepuluh cadangan

  • Membuat sama pentingnya dengan membaca dan menulis, seperti sains & matematik.
  • Membuat dibuat sebelum mengetahui.
  • Seni bukan mengenai kehidupan, tetapi tentang kehidupan.
  • Tujuan belajar tidak dapat dipisahkan dari tujuan menjalani kehidupan anda.
  • Dalam pendidikan seni, pelajar tidak mempunyai 'subjek' untuk disembunyikan.
  • Pembelajaran bertujuan mewujudkan agensi, bukan kebergantungan, pada pelajar.
  • Ruang belajar menawarkan, atau menarik, kemungkinan belajar.
  • Ruang tidak boleh mengandungi tenaga, tenaga mencipta ruang.
  • Sebagai pelajar, sebagai seniman, identiti anda akan datang dari cakrawala, bukan dari garis batas.
  • Apa cadangan anda?

Ruang untuk dibuat

Persekitaran kerja kami secara meluas dianggap sebagai salah satu ekosistem bahan, teknologi, proses, amalan, bentuk seni dan idea yang terkaya dan paling pelbagai yang akan anda temui dalam bentuk kolej seni.

Pada masa ketika orang lain mempersempit rentang dan ekologi persekitaran pembelajaran mereka, kami telah banyak melabur dalam dimensi digital dan analog - kerana kami percaya bahawa ruang belajar menawarkan, atau menarik diri, kemungkinan belajar.

Membuat perbezaan

Kami komited untuk membuat perbezaan dalam semua yang kami lakukan.

Sebagai tindak balas terhadap usaha berterusan untuk meminggirkan seni kreatif dalam pendidikan arus perdana di UK, kami mendirikan Sekolah Seni Kreatif Plymouth dan membina The Red House di kawasan bandar yang mengalami kekurangan sosial dan ekonomi yang ketara. Bersama-sama, kita membina satu kontinum pembelajaran dan praktik kreatif yang bermula dari tahun-tahun awal hingga pengajian, penyelidikan dan amalan profesional peringkat sarjana.

Pada tahun 2016 Plymouth College of Art menduduki tempat di lima belas Institusi Pengajian Tinggi teratas di negara ini kerana mempunyai keahlian wanita tertinggi dalam badan pemerintahan.

"Keseluruhan tujuan pendidikan sejati adalah membuat orang ... bukan sekadar belajar, tetapi mencintai pengetahuan - bukan hanya sekadar, tetapi juga kelaparan dan kehausan keadilan."

- John Ruskin, Mahkota Zaitun Liar: Empat Ceramah mengenai Industri dan Perang (1882)

Pada tahun 2016/17, Plymouth College of Art mempunyai peratusan tertinggi dari seluruh Timur Selatan, Barat Daya, dan London, bagi pendatang sepenuh masa yang berumur di bawah 21 tahun, yang memasuki Pendidikan Tinggi untuk pertama kalinya dari kawasan kejiranan yang rendah penyertaan dalam Pengajian Tinggi.

Pada tahun 2017 kami dianugerahkan Tanda Emas Perusahaan Sosial kerana komitmen sistemik kami terhadap penglibatan masyarakat dan mewujudkan perubahan sosial yang positif. Dan pada tahun 2018, kami berada di kedudukan ke-5 daripada Institusi Pengajian Tinggi di UK untuk kesamarataan kelas dan akses ke pendidikan tinggi.

Pada tahun 2018, kami membuat perniagaan pembuatan fesyen, Makers HQ, sebagai Syarikat Minat Komuniti (CIC) bekerjasama dengan Millfields Trust, untuk mendorong pertumbuhan semula masyarakat, meningkatkan pengekalan graduan berkemahiran tinggi dan menghidupkan kembali sektor pembuatan fesyen di Selatan Barat.

138563_pexels-photo-2559741.jpeg

Plymouth: Bandar kreativiti

Terletak di pantai Devon di Barat Daya Inggeris, Plymouth adalah Bandar Laut Britain. Dengan tepi laut dan pelabuhan yang indah yang merangkumi lido Art Deco 1935 yang dipulihkan dengan penuh kasih sayang, dan banyak kawasan desa di sekitarnya yang menakjubkan, kota kami yang berkembang pesat ini menawarkan banyak inspirasi di samping budaya dan acara bertaraf dunia yang hebat kepada lebih daripada 35,000 pelajar.

Ada sesuatu yang istimewa mengenai cara muzik, seni dan filem berpadu di Plymouth. Dan kami terlibat secara aktif dalam projek penempatan penempatan antara generasi yang mengubah bandar menjadi ibu kota seni visual daerah - yang tercermin dalam pelaburan dari Arts Council England.

Tempat-tempat seni kontemporari seperti KARST menempatkan pameran seni dan kediaman kontemporari yang inovatif, sementara kolej menempatkan Galeri dan Plymouth Arts Cinema kami sendiri, sebuah panggung wayang bebas.

Anda akan menjumpai tempat muzik langsung di mana anda dapat melihat kumpulan muzik tempatan dan pelancongan, serta komuniti kreatif DIY dan syarikat minat masyarakat yang muncul di seluruh bandar. Projek regenerasi Market Hall bernilai £ 7.2 juta Devonport, yang diketuai oleh Organisasi Idea Sebenar, bertujuan untuk mewujudkan pusat digital untuk seni, aktiviti komuniti dan perusahaan, mewujudkan pekerjaan dan peluang.

Bandar ini menjadi tuan rumah pameran utama, termasuk British Art Show 7 (dengan British Art Show 9 akan kembali ke Plymouth pada tahun 2021), We The People Are The Work, Rebel Film Festival dan The Atlantic Project, membawa seniman terkenal antarabangsa termasuk Ryoji Ikeda , Pasca komoditi kolektif, Ciara Phillips, dan Matt Stokes ke bandar dengan pemasangan khusus lokasi yang ditugaskan khas.

Di samping ruang kreatif yang sangat digemari di bandar ini, sejumlah pusat seni dan perusahaan yang baru dibangunkan baru-baru ini dibuka.

The Box adalah rumah baru bagi muzium dan arkib bandar Plymouth, dengan pembangunan semula £ 40 juta yang akan dibuka pada tahun 2020, dengan tujuh galeri berskala besar, termasuk koleksi dari Arkib Filem dan Televisyen Barat Daya.

Sementara itu, Ocean Studios di Royal William Yard yang bersejarah di Plymouth menawarkan kemudahan kolaborasi, tempat tinggal dan bengkel ruang terbuka, dan sudah menjadi rumah kepada banyak perniagaan kreatif dan bebas - dari bengkel pencetakan skrin hingga perhiasan moden.

Semangat seni Plymouth juga bersinar di Teater Royal, teater produksi serantau terbesar dan paling banyak dihadiri di UK. Hubungan kami dengan teater memberikan peluang untuk kolaborasi dan pengalaman industri - kini menjadi tempat untuk upacara graduasi kami.

Plymouth Pavilions memperoleh nama-nama terbesar dalam muzik dan komedi, dan seluruh bandar terlibat dengan MTV Presents Ocean City Sounds, festival muzik tahunan yang menarik perhatian seperti Clean Bandit, Rudimental dan Charli XCX - untuk beberapa nama.

Di luar Plymouth

Hanya beberapa langkah dari pantai, beberapa pesisir pantai barat daya yang indah, tambatan dan kawasan hutan prasejarah, serta hab kreatif yang menarik di mana anda boleh menemui kedai dan kafe bebas, ruang pameran dan banyak lagi.

Bandar pasar Totnes yang berdekatan adalah rumah kedai vintaj yang luar biasa dan kedai rak eklektik - destinasi yang sempurna untuk hari melayari pasar, galeri dan membeli-belah.

Jurugambar pemenang anugerah Nicholas White merangkul Dartmoor semasa belajar di Plymouth College of Art .

Kurang dari satu jam lagi, Eden Project adalah hutan hujan dalaman terbesar di dunia dan menjadi tuan rumah kepada Eden Sessions setiap musim panas, di mana para artis termasuk Björk, Muse, Massive Attack dan PJ Harvey telah memainkan pertunjukan intim dalam suasana yang menakjubkan ini.

Sedikit lebih jauh ke Cornwall dan anda akan menjumpai bandar kecil St Ives. Terletak di lereng bukit dan menghadap ke Lautan Atlantik, St Ives adalah rumah bagi Tate St Ives, yang meraikan hubungan seni kota yang menjadi destinasi seniman sejak zaman Victoria. Nama terkenal yang dikaitkan dengan bandar dari Mark Rothko hingga Barbara Hepworth - yang mesti dikunjungi semasa anda belajar di Plymouth College of Art .

Kami selalu mencintai bandar kami, tetapi kebelakangan ini, terdapat lebih banyak dengungan ke tempat ini daripada biasa. Datang dan cari sendiri.

Acara Terbuka Dalam Talian Antarabangsa: Hidup dan Belajar di UK

16.09.20, 11:00 pagi - 12:00 malam

Sebelum anda memutuskan di mana anda ingin belajar dan kursus yang sesuai untuk anda, ada baiknya anda menghadiri acara dalam talian dan bercakap dengan kakitangan dan pelajar sebenar mengenai pilihan anda. Sekiranya anda pelajar antarabangsa tertanya-tanya bagaimana rasanya tinggal dan belajar di UK, mengapa tidak datang ke Acara Terbuka Dalam Talian Antarabangsa kami yang seterusnya: Hidup dan Belajar di UK, yang berlangsung dari jam 11.00-12.00 pada hari Rabu 16 September 2020.

Bergabunglah dengan Dr Mark Kerrigan, pengarah Pengajaran, Pembelajaran dan Peningkatan kami, dan pelajar PhD Cynthia Hart, seorang pelajar antarabangsa yang meneliti pengalaman pengajian antarabangsa, ketika mereka membincangkan mengenai penyesuaian hidup dan belajar di Plymouth, Ocean City Britain. Pelajar antarabangsa kami adalah bahagian penting dari badan pelajar kami dan mendapat manfaat daripada pengalaman budaya, kreatif dan akademik yang kaya ketika belajar dengan kami.

Dari aplikasi Visa hingga sokongan kewangan dan keperluan bahasa - kami di sini untuk menyokong perjalanan anda ke pengajian kreatif di UK. Dapatkan maklumat mengenai kehidupan di Plymouth (salah satu bandar paling selamat di UK), budaya dan warisan tempatan kami, pilihan tempat tinggal dan sokongan yang ada untuk membantu anda menetap di persekitaran baru anda.

Kami mengalu-alukan kedatangan, tetapi untuk memanfaatkan sepenuhnya acara tersebut dan menerima lebih banyak maklumat melalui e-mel, kami mengesyorkan untuk menempah tempat anda lebih awal. Untuk menyertai ceramah itu, siapkan komputer, tablet atau telefon bimbit anda dan klik melalui pautan yang disediakan melalui e-mel dan dalam jadual di bawah.

Jadual

Persembahan Langsung | 11.00-11.40
Sertailah pasukan kemasukan dan sokongan pelajar kami untuk gambaran keseluruhan mengenai pengajian di Plymouth College of Art , proses permohonan antarabangsa dan peluang belajar dalam komuniti pemikir dan pembuat yang aktif dan lintas disiplin.

Soal Jawab | 11.40-12.00
Setelah persembahan secara langsung, pasukan kami akan bersedia untuk menjawab sebarang pertanyaan antarabangsa yang mungkin anda ada mengenai yuran, visa dan pindah ke dan tinggal di UK.

Jan Bermula

Sekiranya anda mempertimbangkan ijazah dalam seni, reka bentuk, kraf atau media digital dan ingin menjadi sebahagian daripada komuniti pelajar kreatif yang benar-benar global, sertai kami pada Januari 2021 dan mulakan masa depan anda dalam industri kreatif.

BA (Kepujian) darjah

Kami dengan bangga mengumumkan bahawa Plymouth College of Art menawarkan pelbagai kursus kreatif BA (Hons) melalui penyediaan pembelajaran jarak jauh kami, mulai Januari 2021. Visi kami untuk kecemerlangan seni dan reka bentuk pembelajaran jarak jauh, di bawah panji Kampus Terhubung kami , memberi pelajar fleksibiliti dalam pelajaran mereka sambil menjadi sebahagian daripada komuniti kita yang dihargai.

Kursus tiga tahun ini semuanya berkongsi pembelajaran jarak jauh yang sama pada tahun pertama sambil mengkhususkan diri dalam subjek yang dipilih, kemudian maju menjadi anugerah BA (Hons) kami pada tahun dua dan tiga di kampus di UK di Plymouth College of Art .

Ijazah Permulaan Januari membolehkan anda memulakan pengajian pada musim bunga dari mana sahaja anda berada - sama ada di Asia, Amerika, Eropah atau Inggeris. Permulaan Januari 2021 akan sesuai dengan pemohon yang tidak dapat mulai belajar pada bulan September 2020 atau ingin mengurangkan kos penginapan atau penempatan semula dengan belajar dari jarak jauh. Elemen pembelajaran jarak jauh kursus ini akan selesai pada bulan Ogos 2021, yang membolehkan anda mengambil cuti musim panas yang singkat sebelum terus ke tahun kedua gelar pilihan anda di Plymouth Campus pusat bandar kami, menjelang akhir September 2021.

Untuk maklumat lebih lanjut sila lihat di sini.

Lokasi

Plymouth

Alamat
Plymouth College of Art,
Tavistock Place

PL4 8AT Plymouth, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami