Nottingham Trent University School of Social Sciences - Undergraduate

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pusat Pengajian Sains Sosial di Nottingham Trent University ialah komuniti akademik besar dan cergas yang menawarkan pelbagai kelayakan dalam pelbagai bidang termasuk psikologi, kriminologi, sosiologi, belia, kesihatan dan penjagaan sosial, politik, hubungan antarabangsa, pendidikan dan sosial. Kami adalah komuniti bersatu rapat dengan banyak cara yang anda boleh melibatkan diri dalam kehidupan School, daripada menghadiri seminar penyelidikan menyertai Psikologi atau Kriminologi masyarakat.

pengajaran cemerlang

Matlamat kami adalah untuk menyediakan pendidikan berkualiti tinggi dan untuk melengkapkan anda dengan kemahiran yang akan membantu anda untuk membuat satu kejayaan dalam kerjaya anda. Pelajar-pelajar kita diajar oleh bersemangat, yang terlibat dan pakar kakitangan, ramai yang terlibat dalam penyelidikan inovatif atau diterbitkan penulis di dalam bidang kepakaran mereka. Anda akan belajar melalui kombinasi kuliah tradisional dan seminar kumpulan; dan bergantung kepada kursus anda, anda juga boleh mempunyai peluang untuk mengambil bahagian dalam perbahasan, pembentangan dan perbincangan kumpulan. Kami juga kerap menjemput pakar-pakar yang terkenal dan profesional dalam bidang yang berkaitan untuk datang dan bercakap dengan pelajar-pelajar kita.

Kajian kami memberikan anda kelebihan

Kami mempunyai reputasi yang mantap untuk kualiti yang tinggi dan penyelidikan sosial yang berkaitan. Penyelidikan memberitahu kandungan kursus kami dan memastikan mereka up-to-date dan relevan kepada kerjaya masa depan pelajar kita.

kursus yang diiktiraf secara profesional

Banyak kursus kami yang diiktiraf, disahkan atau diiktiraf oleh badan profesional yang berkaitan. kursus Psikologi ijazah kami mengajar di Kampus Bandar kami yang diiktiraf oleh Persatuan Psikologi British (BPS), dan kami kursus Kerja Sosial diluluskan oleh Kesihatan dan Majlis Profesion Care, menyediakan anda dengan tahap yang diiktiraf dan majikan masa depan dengan graduan yakin dan berkebolehan.

kemudahan yang hebat

Pusat Pengajian Sains Sosial di terletak di tengah Kampus Bandar NTU, dengan pelbagai kemudahan yang direka untuk membantu anda mencapai kecemerlangan. PC akses terbuka kami adalah disediakan untuk anda untuk bekerja antara kuliah, dan bergantung kepada kursus anda, anda juga mungkin boleh mengambil kesempatan daripada suite media dan mahkamah undang-undang. makmal Psikologi kami yang berdedikasi termasuk makmal pengajaran sarjana muda, dan makmal-makmal penyelidikan pakar termasuk pengesan mata, gerakan makmal menangkap dan £ 80,000 sistem EEG.

Kajian Luar Negara

Kami menyediakan pelbagai peluang untuk pelajar-pelajar kita belajar di luar negara dan mendapat pengalaman antarabangsa yang berharga, meningkatkan kemahiran hidup mereka, dan benar-benar menonjol kepada majikan yang berpotensi. Kami menawarkan pelbagai program antarabangsa yang berbeza-beza panjang, kedua-dua di Eropah dan lebih jauh.

Berjaya dengan Sains Sosial

graduan kita mempunyai rekod baik berlaku untuk mencapai kerjaya yang berjaya, dan kami menawarkan kerjaya pakar nasihat kepada pelajar-pelajar kita di seluruh masa mereka di NTU. Kami menyokong pelajar-pelajar kita untuk membangunkan kemahiran employability mereka dan merancang langkah-langkah seterusnya untuk memaksimumkan potensi mereka dan memenuhi matlamat kerjaya mereka.

Mengapa memilih Nottingham untuk belajar Sains Sosial?

Nottingham adalah benar-benar sebuah bandar pelajar; dengan dua universiti utama dan 60,000 pelajar memilih untuk menjadikan rumah mereka. Dari membeli-belah ke muzium, kafe, sukan, tempat muzik dan kehidupan malam; Nottingham menawarkan sesuatu untuk semua orang.

Kami berbangga dengan hubungan yang kuat kita nikmati dengan kumpulan dan organisasi di dalam dan sekitar Nottingham; dari HMP Whatton Rangka Kerja Housing Association, di samping pusat penyelidikan kita sendiri seperti Pusat Nottingham untuk Kanak-kanak, orang muda dan keluarga. Bukan sahaja pautan ini memperkayakan pengalaman pembelajaran anda, mereka juga memberikan anda peluang untuk terlibat dan membawa perubahan kepada kehidupan individu dan kumpulan dalam masyarakat kita.

jabatan akademik:

Politik dan Hubungan Antarabangsa Kakitangan di Jabatan kami Politik dan Hubungan Antarabangsa diiktiraf di peringkat kebangsaan dan antarabangsa untuk kerja-kerja aktiviti penyelidikan, sumbangan media dan perundingan mereka, dan bersungguh-sungguh menterjemahkan kepakaran ini ke dalam bilik darjah.

Psikologi Psikologi telah diiktiraf kecemerlangan ajarannya, dan juga mempunyai profil penyelidikan kebangsaan dan antarabangsa yang kukuh.

kursus ijazah kami mengajar di Kampus Bandar, kursus psikologi penukaran pascasiswazah dan Psikologi Forensik MSc kami semua diiktiraf oleh Persatuan Psikologi British.

Kerja Sosial dan Kesihatan Jabatan Kerja Sosial dan Kesihatan membawa bersama-sama satu pasukan kakitangan dari pelbagai latar belakang akademik dan profesional dalam bidang kerja sosial, kesihatan awam dan penjagaan sosial.

Pasukan itu berusaha untuk kecemerlangan dalam pengajaran dan penyelidikan, di samping mengekalkan hubungan kerja yang rapat dengan organisasi.

Sosiologi Jabatan Sosiologi menawarkan kursus-kursus dalam bidang sosiologi, kriminologi, belia dan bimbingan kerjaya.

Kawasan-kawasan ini tertakluk semuanya ada kaitan dengan berfikir secara kritikal tentang dunia sosial di mana kita hidup dan menyokong dan melindungi manusia dan alam sekitar di seluruh dan dalam konteks yang kompleks dan pelbagai.

Lokasi

Nottingham

Alamat
Nottingham Trent University
50 Shakespeare Street

NG1 4FQ Nottingham, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami