Maryvale Institute

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Maryvale.

Maryvale terletak di pusat penempatan kuno Oscott, kira-kira lima batu dari Birmingham City Centre. Dengan bangunan-bangunan yang menawan, di mana nilai dan doa Kristian hampir terasa, sejarah yang panjang dan menarik serta alasan yang damai, Maryvale adalah rumah rohani bagi banyak orang.

Sudah menjadi matlamat Maryvale Institute dari permulaannya untuk memberikan peluang kepada orang awam, paderi dan agama untuk mencapai pemahaman yang lebih mendalam terhadap iman dan untuk menghargai lebih jelas mesej gembira untuk kehidupan individu dan masyarakat. Maryvale berada dalam tradisi teologi Katolik, yang kekayaannya bertujuan untuk diterokai, dan menarik dari tradisi itu desakan, bukan hanya pada kepentingan asas kepercayaan untuk penalaran teologi, tetapi juga di tempat alasan dalam respon iman. Mengikut ini, Institut memberi peluang untuk pembentukan dan pendidikan Katolik melalui kursus dalam pelbagai mata pelajaran dan tahap.

Maryvale mempunyai perpustakaan yang serba lengkap, di mana akses internet dan komputer disediakan untuk pelajar, bersama sumber multimedia dan audio visual. Rumah itu boleh menampung sehingga 150 orang setiap hari di bilik kuliah, persidangan dan seminar, dan mempunyai bilik tidur belajar untuk menampung 40 pelajar. Sisters Bridgettine mengalu-alukan tetamu dan mengekalkan khidmat doa biasa di Chapel. Kuil ke Hati Kudus Yesus adalah tempat ibadah haji yang popular. Alasannya termasuk berjalan kaki Rosary dengan Stations of the Cross, tempat letak kereta yang luas, dan akses mudah ke banyak tempat bersejarah, Oscott College, Birmingham Oratory dan Pusat Bandar Birmingham.113447_pexels-photo-1451361.jpeg

Persekitaran Spiritual Bersejarah untuk Kerja Akademik

Maryvale menduduki tempat yang unik dalam sejarah Gereja Katolik di England. Penyembahan Katolik telah dirayakan secara berterusan di laman web selama lebih dari 1000 tahun. Bahagian tertua bangunan sekarang, yang pada asalnya dikenali sebagai Oscott House, adalah rumah keluarga Bromwich, dan pangkalan untuk misi Katolik tempatan pada abad ke-17 dan ke-18. Andrew Bromwich adalah salah seorang imam terakhir yang dipenjarakan menjelang akhir tempoh hukuman, dan apabila dia mewarisi rumah keluarga yang diberikannya untuk kegunaan Gereja ketika misi bahasa Inggeris muncul dari bayang-bayang dengan kelonggaran secara beransur-ansur undang-undang anti-Katolik.

Dari tahun 1794 hingga 1838, ia menjadi seminari pertama yang ditubuhkan di England dan, yang diletakkan di bawah naungan Wanita Suci Kita, dikenali sebagai Kolej St Mary, Oscott. Apabila seminari dipindahkan ke sebuah bangunan baru dan lebih besar pada tahun 1838 (di kawasan Birmingham yang masih dipanggil New Oscott) ia digunakan sebagai sebuah sekolah sehingga pada tahun 1846 ia menjadi rumah Empayar John Henry Newman dan komuniti rakan-rakannya yang menukarkan . Berikutan pentahbisan di Rom, beliau menubuhkan Oratori Bahasa Inggeris yang pertama di sana dan menamakan semula rumah Maryvale.

Selepas Oratory berpindah ke pusat Birmingham, Maryvale secara ringkas menjadi novitiate untuk Oblates of Mary Immaculate dan telah dikunjungi oleh pengasasnya, St Eugene de Mazenod. Kemudian selama hampir 130 tahun, ia ditempatkan sebuah rumah anak yatim yang dikendalikan oleh Sisters of Mercy sehingga mereka meninggalkan pada tahun 1980 apabila ia mengambil alih peranannya sebagai institut pembentukan iman dewasa.

Maryvale juga mengandungi kuil awam pertama di Britain untuk Sacred Heart of Jesus, yang ditubuhkan oleh Bishop Milner pada tahun 1814, yang membina sebuah kapel kecil untuk menempatkan imej Jantung Kudus yang dilukis di kaca seperti yang diterangkan oleh Saint Gertrude. Bulanan pertama bulanan Jumaat diadakan di kapel Institut, dan terdapat sebuah novena tahunan yang membawa kepada Solemnity of the Sacred Heart dan memuncak dengan massa ziarah pada hari Ahad berikut.

Maryvale Chapel kekal sebagai gereja paroki dan pusat komuniti Katolik tempatan sehingga gereja baru Lady of the Assumption dibuka pada tahun 1950-an untuk menampung keperluan meluaskan paroki Maryvale.

Begitu juga sebagai pusat pendidikan pakar, Maryvale adalah tempat ibadah, tempat ibadah haji dan masyarakat rohani doa dan misi. Pada tahun 1999 adik-beradik Orde Penyelamat Maha Suci St Bridget - Bridgettines - datang untuk tinggal di Maryvale di sebuah biara baru dibiayai oleh Saint John Paul II. Sebagai tambahan kepada pengabdian yang mendalam kepada penderitaan Tuhan kita dan Sakramen Mahakudus, yang secara terperinci terdedah untuk penyembahan di kapel, karisma yang beradab itu adalah perenungan, perhotelan dan doa untuk memupuk perpaduan di kalangan orang Kristian.

Penyepaduan kajian dan doa adalah ciri semua kursus Maryvale dan pelajar yang mengambil bahagian dalam program kediaman hari atau pendek di Institut menikmati peluang pengajaran dan pembelajaran bersatu dengan kitaran dan ibadah, termasuk Misa dan Pejabat Ilahi.113445_pexels-photo-1326947.jpeg

Tempat Pengajian

Persekitaran Akademik yang Unik

Maryvale komited dengan piawaian akademik dan profesional yang tertinggi dan diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk piawaian ini dan peluang unik untuk pembelajaran jarak jauh berdasarkan falsafah pembelajaran Katolik untuk kehidupan.

Sama ada anda melatih untuk kementerian khas di Gereja, mencari perkembangan profesional, atau mencari pertumbuhan peribadi, Maryvale menawarkan kursus untuk semua. Ia boleh membantu sama ada anda berhadapan dengan cabaran untuk membantu di paroki, mengarahkan kumpulan Pengesahan paroki, atau jika anda berharap untuk meregangkan keupayaan akademik anda di peringkat tuan atau doktor.

Semua kursus Maryvale boleh diaudit

Sekiranya anda ingin mengikuti salah satu kursus Maryvale tanpa menyampaikan kerja atau mencari kelayakan, anda boleh berbuat demikian. Semua kursus boleh diikuti hanya untuk kepentingan peribadi dan perkembangan seseorang. Pelajar mengambil kursus dengan cara ini menerima modul dan mengikuti kursus tanpa layak mendapat kelayakan.

Keperluan Individu

Banyak kursus Pendidikan Lanjut membolehkan kajian modul individu untuk mereka yang ingin mempelajari sesuatu bidang tertentu; baca halaman kursus individu untuk maklumat lanjut.

Kadar dan aturan khas disediakan bagi mereka yang ingin menggunakan Sijil Pengajian Catechism dalam Program Pembentukan untuk Agama dan Pra-Seminari (dahulu Kursus untuk Agama).113446_pexels-photo-279222.jpeg

Visi dan Misi Maryvale Institute

Visi

Visi untuk Maryvale Institute , selaras dengan Surat Ikatan Amanah, adalah sebuah kolej keuskupan, kebangsaan dan antarabangsa yang:

  • Hidup dan mempersembahkan iman Katolik, moral dan sumbangannya kepada isu agama, etika dan etika kontemporari;
  • Memberi pelbagai kursus pembentukan yang ditawarkan terutamanya, tetapi tidak semata-mata, untuk meletakkan dan mengagihkan anggota agama Gereja, terutama yang terlibat dalam catechesis atau rasul-rasul yang lain;
  • Mengambil sikap kritikal diri sebagai komuniti akademik dalam memantau dan menilai kursus dan kaedahnya sendiri berdasarkan bukti yang terkumpul secara dalaman dan yang disediakan oleh agensi luar untuk memastikan piawaian tertinggi dan kaitannya dengan aktiviti akademiknya;
  • Membangunkan kursus dan aktiviti lain mengikut penemuan prosedur penilaian berterusan dan sebagai tindak balas kepada perubahan keperluan dalam komuniti yang lebih luas, seperti yang dinasihatkan oleh Lembaga Pemegang Amanah;
  • Membangun perkongsian kerjasama dengan pusat teologi Katolik yang lain di UK dan di tempat lain, dan penyedia pendidikan tinggi UK lain;

Kenyataan Misi

  • Misi Maryvale Institute akan menjadi pemimpin dalam penyediaan pembelajaran sepanjang hayat untuk semua, dan peluang penyelidikan, dalam Penginjilan Katolik, Kateketik, Teologi, Falsafah dan Pendidikan Keagamaan untuk melayani mandat Kristus dan misi penginjilan Gerejanya dalam masyarakat kontemporari . Ketentuan ini merupakan kombinasi tersendiri metodologi pembelajaran jarak jauh dan penglibatan kritis dengan Firman Tuhan dalam Kitab Suci dan Tradisi, dipandu oleh Magisterium Gereja. Kerja-kerja ini dijalankan dalam lingkungan Kristian Iman, kualiti akademik dan pentadbiran, dialog terbuka dan menghargai kerja, hadiah dan perkembangan peribadi dan profesional setiap ahli Institut.113448_adult-beautiful-beauty-953430.jpg

Lokasi

Birmingham

Alamat
Maryvale Institute,
Maryvale House,
Old Oscott Hill

B44 9AG Birmingham, England, United Kingdom