Baca keterangan rasmi

Kami adalah salah sebuah organisasi terbesar di Eropah. Kami mempunyai kira-kira 5,000 pekerja yang bekerja di lebih daripada 20 lokasi yang menyediakan pembelajaran dan kemahiran kepada lebih 80,000 pelajar dan 3,000 majikan di seluruh UK.

Kualiti adalah keutamaan nombor satu kami dan kami komited untuk program penambahbaikan berkualiti untuk menyokong semua pelajar dan majikan kami dan menyediakan asas bagi peluang pertumbuhan yang dinyatakan dalam Pelan Strategik kami.

Kami sangat percaya bahawa pelajar harus berada di tengah-tengah semua yang kami lakukan. Kami komited untuk memperbaiki kehidupan, kesanggupan dan keadaan ekonomi semua individu, dengan memberi mereka akses kepada latihan terbaik, pendidikan dan peluang pekerjaan, apa sahaja latar belakang mereka. Dengan berbuat demikian, kami menyasarkan untuk menyumbang kepada pertumbuhan ekonomi tempatan dan nasional.

Kami meningkatkan tawaran perantaraan yang sudah ketara dan sedang membangunkan perantaraan peringkat tinggi yang akan menyediakan laluan perkembangan berasaskan kerja yang penting kepada tahap pengajian yang lebih tinggi untuk pelajar yang bekerja.

Kami menawarkan program untuk orang-orang yang menganggur dan mereka yang tidak dalam pendidikan, pekerjaan atau latihan (NEET), dan melalui penghargaan lepasan sekolah, kami memberikan sokongan kewangan kepada beberapa golongan muda. Program kemahiran keutamaan kami memastikan bahawa pelajar mencapai kemahiran yang diperlukan untuk maju ke dalam pekerjaan.

Kami bekerjasama dengan perniagaan kecil dan syarikat antarabangsa yang besar untuk membangunkan kemahiran pekerja mereka untuk meningkatkan prestasi perniagaan dan produktiviti. Kami juga bekerjasama rapat dengan pemberian dan badan berkanun, universiti dan rakan kongsi bandar di Manchester dan secara nasional.

Program pendidikan tinggi dan ijazah kami yang semakin meningkat menyokong pandangan kami bahawa akses kepada latihan peringkat tinggi dan pendidikan harus tersedia untuk semua tanpa mengira latar belakang. Selain itu, kami mempunyai profil nasional dalam pembelajaran profesional dan kelayakan di bawah jenama MOL kami.

Secara nasional, kami juga pemimpin pasaran dalam pembelajaran pesalah. Kami mengajar dan melatih pesalah di penjara dan institusi pelaku muda di seluruh rantau di UK.

Saiz kami menawarkan manfaat yang berharga untuk pelajar dan majikan kami dari segi kemudahan, sumber daya, keluasan kurikulum yang kami tawarkan dan peluang perkembangan. Walau bagaimanapun, kami menawarkan lebih daripada saiz dan skop, kami menawarkan kepada mereka rasa kepunyaan sebuah organisasi yang peduli dengan misi, nilai dan rakyatnya.

Keperluan para pelajar adalah fokus The Manchester College . Kami menyediakan kecemerlangan dalam pembelajaran dan latihan untuk penduduk Manchester dan seterusnya. Kami menawarkan kursus-kursus yang belum pernah terjadi sebelumnya, dengan pilihan yang jelas dan bimbingan untuk semua pelajar kami.

The Manchester College didasarkan pada banyak laman web di seluruh Manchester. Kami mempunyai kampus di utara, selatan dan pusat bandar. Setiap tapak mempunyai pakar sendiri, kemudahan canggih dan suasana yang mesra dan menyokong.

Kolej ini diletakkan dengan baik untuk menawarkan pelbagai peluang untuk pelajar dari semua peringkat umur.

Kolej ini memegang akreditasi perakam Pelabur dalam Orang (IiP) . Pelabur di People adalah kerangka untuk peningkatan perniagaan melalui orang.

Misi kita

Untuk meningkatkan kehidupan dan kejayaan ekonomi melalui pembelajaran dan kemahiran.

Penglihatan kami

  • Pendidikan Lanjut: 'Kolej utama untuk kemajuan dan kebolehpasaran.'
  • Pendidikan Tinggi: 'Pembekal terkemuka pendidikan universiti yang fleksibel, berpatutan, berkaitan dengan kerjaya.'
  • Pembelajaran Kesalahan: 'Pemimpin dan inovator UK dalam pembelajaran pesalah, kemahiran dan kebolehpasaran.'
  • Latihan Perantisan dan Majikan: 'Pembekal utama latihan majikan serantau dan kebangsaan.'
  • MOL: 'Pemimpin UK dalam penyediaan kelayakan profesional yang fleksibel.'

Nilai kami

Sebagai sebuah organisasi, kita berkongsi satu set nilai yang sama di semua yang kita lakukan. Ini membantu untuk menentukan siapa kita dan bagaimana kita bertindak.

  • Integriti - kami jujur, boleh dipercayai dan terbuka.
  • Satu pasukan - kami bekerjasama, menghormati antara satu sama lain dan menyumbang kepada matlamat pasukan.
  • Sentiasa bertambah baik - kita berfikiran ke hadapan, kita berinovasi dan mengambil pemilikan.
  • Boleh buat - kami positif, inklusif, fleksibel dan proaktif.
  • Mampan - kita mengambil pandangan jangka panjang, alam sekitar, kewangan dan sosial.

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

The Manchester College

Program ini direka bentuk untuk menawarkan pelajar yang telah berjaya menamatkan gelaran asas, atau kursus yang serupa dalam bidang solekan, peluang untuk memperoleh peng ... [+]

Apa Artistry Make-up

Program ini direka bentuk untuk menawarkan pelajar yang telah berjaya menamatkan gelaran asas, atau kursus yang serupa dalam bidang solekan, peluang untuk memperoleh penganugerahan gelar kehormatan.

Kursus ini terdiri daripada pelbagai modul teras yang direka untuk memanjangkan lagi kemahiran, sifat dan kemahiran teknikal dalam seni transformasi. Modul-modul ini ditambah lagi dengan fesyen dan modul pakar media.

Kursus ini bertujuan untuk menghasilkan seniman profesional yang dilengkapi dengan segala kemahiran untuk menyesuaikan diri dan bertindak balas terhadap permintaan yang mencabar industri solekan.

Dengan perkembangan baru yang menarik yang berlaku di dunia TV, Manchester dijangka menjadi bandar media yang menyeronokkan dan inovatif. Artis make-up di rantau ini sangat dicari kerana Bandar Raya Multi BBC BBC yang baru di Salford Quays dan pembangunan semula ITVs Granada Studios yang menyediakan pelajar kami peluang yang sangat baik untuk mendapatkan pengalaman dan penempatan kerja yang signifikan.... [-]

United Kingdom Manchester
Og 2019
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Manchester College

Direka untuk membantu kemasukan, serta perkembangan, dalam pelbagai kerjaya, ia menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan yang luas dalam bidang utama kejurula ... [+]

Apakah yang dimaksudkan dengan kursus Kejurulatihan Sukan dan Sekolah Sukan tentang?

Jika anda mempunyai minat sebenar untuk sukan, dan ingin mendapatkan dan meningkatkan kemahiran kejurulatihan sukan, khususnya dalam latihan sukan dan sukan sekolah, maka atas ini sehingga ijazah kepujian penuh adalah program untuk anda. Direka untuk membantu kemasukan, serta perkembangan, dalam pelbagai kerjaya, ia menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan yang luas dalam bidang utama kejurulatihan sukan dan sukan sekolah. Ia adalah sesuai untuk mereka yang ingin bekerja dengan kelab-kelab sukan komuniti, sekolah, Badan Pengelola Kebangsaan dan mengendalikan perniagaan berasaskan kejurulatihan sukan. ... [-]

United Kingdom Manchester
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Manchester College

Kursus ini menyediakan individu dengan peluang untuk meneroka dan membangunkan amalan profesional dan kreatif mereka dalam reka bentuk dan reka bentuk media kreatif dan d ... [+]

Apakah kursus Media Kreatif dan Komunikasi Visual tentang?

Semakin banyak, industri media menuntut para pengamal yang boleh berfungsi sebagai pakar multidisiplin, walaupun mereka mengkhususkan diri dalam bidang tertentu. Kursus ini menyediakan individu dengan peluang untuk meneroka dan membangunkan amalan profesional dan kreatif mereka dalam reka bentuk dan reka bentuk media kreatif dan digital. Pelajar akan membina pengalaman kerja dan reka bentuk mereka sebelum ini.

Melalui siri seluar pendek, pelajar dijangka terlibat dengan pembangunan projek praktikal dan teori dan mengambil bahagian dalam pertandingan seperti Big Chip dan D

Subjek yang dilindungi termasuk:

Amalan profesionalKajian reflektif kritikalStrategi pembangunanProjek utama... [-]
United Kingdom Manchester
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Manchester College

Program ini telah direka untuk menyediakan pelajar untuk bekerja di teater dan industri pengantara yang berkaitan dengan televisyen, filem dan radio. ... [+]

Apakah pemangku kursus Media Live dan Rakam?

Program ini telah direka untuk menyediakan pelajar untuk bekerja di teater dan industri pengantara yang berkaitan dengan televisyen, filem dan radio. Kursus ini akan membolehkan pelajar mengalami pelbagai disiplin yang berkaitan dengan pelakon hari ini dan industri profesional. Kolej ini mempunyai dua buah teater, dua tempat persembahan dan sebuah luaran, dilindungi, amfiteater, semua teater digunakan untuk produksi pelajar dan disokong oleh pasukan teknikal profesional.

Program latihan pelakon berakar dalam sistem latihan Stanislavski. Di dalamnya anda akan meneroka pengamal seperti Uta Hagen, Sanford Meisner dan Max Stafford-Clark untuk menamakan beberapa. Pelajar akan mengikuti program latihan yang ketat yang membangunkan kemahiran pelakon, vokal, analitikal dan akting. Kemahiran prestasi yang boleh dipindahmakan dikembangkan sepanjang latihan untuk memenuhi keperluan pelbagai teks, medium dan industri profesional.... [-]

United Kingdom Manchester
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Manchester College

Tujuan ijazah adalah untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran, pengetahuan dan pengalaman yang diperlukan untuk pelbagai kerjaya dalam organisasi sektor awam. ... [+]

Apakah kursus Perkhidmatan Awam dan Keadilan Sosial mengenai?

Tujuan ijazah adalah untuk melengkapkan pelajar dengan kemahiran, pengetahuan dan pengalaman yang diperlukan untuk pelbagai kerjaya dalam organisasi sektor awam. Kursus ini menumpu kepada kemahiran dan pengetahuan berasaskan kerja praktikal serta kecekapan akademik dan profesional yang ada

Tahun kejuaraan ijazah kepujian memberikan pemahaman akademik dan teori kepada pelbagai modul yang merupakan keperluan pengetahuan teras bagi pekerja sektor awam masa depan. Terdapat tumpuan dalam pembangunan kepimpinan dan kemahiran menyelesaikan masalah dalam setiap modul. Ijazah ini mempunyai hubungan majikan yang rapat, dan kandungan kursus dikemas kini secara berkala untuk mengikuti trend semasa dan perubahan dalam organisasi dan penyampaian sektor awam. Ijazah ini dikendalikan oleh tutor dengan pengalaman industri terkini yang berkaitan.... [-]

United Kingdom Manchester
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Manchester College

Program ini telah direka untuk menyediakan pelajar untuk bekerja di teater muzik kontemporari dan industri berkaitannya. ... [+]

Apakah kursus Teater Muzikal?

Program ini telah direka untuk menyediakan pelajar untuk bekerja di teater muzik kontemporari dan industri berkaitannya. Pelajar ditawarkan banyak peluang, untuk meneroka, mengembangkan dan memperbaiki kemahiran yang diperlukan untuk kerjaya yang berpotensi dalam prestasi, termasuk televisyen, filem, kerja sesi dan kabaret.

Pelajar ditawarkan pilihan peluang untuk secara individu meneroka mekanik masing-masing tiga disiplin teater utama (menyanyi, bertindak, dan menari) dan, sebagai sebahagian daripada proses kreatif yang berterusan, kombinasi masing-masing.

Semua kerja kreatif disokong oleh sistem tindakan fizikal seperti yang dibentangkan oleh Stanislavski dan dibangunkan oleh Uta Hagen dan dalam hal ini, kursus ini bertujuan untuk menghasilkan pelakon yang boleh menyanyi dan menari. Kepelbagaian dan cabaran setiap tahun membolehkan pelajar meneroka potensi kebolehan mereka dalam persekitaran yang kreatif dan merangsang.... [-]

United Kingdom Manchester
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

The Manchester College

BSc (Hons) dalam Amalan Perbankan dan Pengurusan dikaji melalui satu siri modul teras, wajib dan pilihan, untuk memberikan pemahaman penting kepada industri secara keselu ... [+]

Apakah kursus Amalan dan Pengurusan Perbankan?

BSc (Hons) dalam Amalan Perbankan dan Pengurusan dikaitkan dengan pengalaman bertahun-tahun yang dipegang oleh ifs University College dalam mendidik para profesional perbankan dan pemahaman kami mengenai industri perbankan dan perkhidmatan kewangan. Program ini meliputi pemahaman yang diperlukan untuk kerjaya yang berjaya dalam pengurusan perbankan dan perkhidmatan kewangan.

Ia mencerminkan apa majikan memberitahu kami yang mereka cari dari calon-calon yang berpotensi. Pada tahun pertama, anda akan mengembangkan pengetahuan anda mengenai cara kerja sektor perbankan dan kewangan yang meliputi sudut pandang organisasi dan kewangan. Anda akan mendapat landasan dalam konsep risiko penting yang mendasari pengambilan keputusan kewangan di setiap peringkat dan penghargaan terhadap kumpulan pelanggan yang berbeza dan keperluan kewangan mereka.... [-]

United Kingdom Manchester
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Manchester College

Matlamat utama kursus ini adalah untuk membangunkan pengetahuan dan kefahaman tentang pengurusan kewangan dan amalan perakaunan, untuk dapat menggunakan kemahiran ini dal ... [+]

Apakah BSc Kewangan dan Perakaunan (Kepujian) yang disahkan oleh kursus Salford University?

Sekiranya anda berminat dalam bidang perakaunan dan kewangan, dan bertujuan untuk memiliki kerjaya dalam bidang ini, ini mungkin menjadi kursus untuk anda. Matlamat utama kursus ini adalah untuk membangunkan pengetahuan dan kefahaman tentang pengurusan kewangan dan amalan perakaunan, untuk dapat menggunakan kemahiran ini dalam konteks perniagaan dan pengurusan yang berbeza, dan untuk kemahiran evaluatif ini untuk selaras dengan keperluan majikan dan profesion. Kursus ini juga memberikan pengecualian dari kertas kelayakan ACCA F1-F9 untuk graduan yang berjaya.

Pelajar berpeluang untuk membangunkan kemahiran yang berkaitan dengan pelbagai bidang perakaunan dan kewangan. Menjelang akhir kursus pelajar akan membangunkan kemahiran analisis dan evaluatif dan keupayaan untuk menerapkannya dalam konteks perniagaan dan pengurusan yang berbeza. Pelajar juga akan membangunkan pengetahuan dan pemahaman mengenai teori dan amalan perakaunan dan kewangan semasa yang akan meningkatkan keberkesanannya dalam bidang perakaunan dan kewangan. ... [-]

United Kingdom Manchester
Og 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Manchester College

Tujuan utama program ini adalah untuk mengembangkan pengetahuan dan pemahaman yang lebih mendalam tentang prinsip-prinsip pemasaran fesyen dalam konteks antarabangsa dan ... [+]

Apakah kursus Pemasaran Fesyen Antarabangsa mengenai?

Ini adalah kursus perniagaan yang memberi tumpuan kepada industri fesyen. Tujuan utama program ini adalah untuk mengembangkan pengetahuan dan pemahaman yang lebih mendalam tentang prinsip-prinsip pemasaran fesyen dalam konteks antarabangsa dan untuk membolehkan individu menggunakan prinsip pengeluaran fesyen dalam persekitaran pemasaran global. Kursus ini mengimbangi kedua-dua kemahiran perniagaan dan pengurusan praktikal dengan ketelitian analisis akademik.

Kursus ini terdiri daripada modul berikut:

Strategi korporat

Pengurusan Jenama Fesyen

Pembelian FesyenSemester dua Modul:

Simulasi Perniagaan untuk Industri Fesyen: Pelajar akan belajar bagaimana untuk melaksanakan, mengkaji dan menilai strategi perniagaan, objektif dan keputusan pengurusan dalam persekitaran pasaran global.... [-]

United Kingdom Manchester
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Manchester College

Kursus ini menyediakan Pathway ideal untuk sesiapa sahaja yang ingin meneruskan kerjaya dalam Pengkomputeran, Teknologi Maklumat, dan bidang yang berkaitan. ... [+]

Apakah Pengkomputeran Perniagaan dengan IT (Atas Atas) Diperiksa oleh kursus University of Salford?

Untuk memperoleh ijazah kepujian dalam Pengkomputeran Perniagaan dengan IT, pelajar akan mengambil 120 kredit. Ini akan terdiri daripada 60 kredit modul teras dalam pengkomputeran dan penyelidikan, 20 kredit modul pakar dan 40 projek pakar kredit.

Projek pakar membolehkan anda menyatukan pembelajaran terdahulu anda dan mengembangkan idea-idea dan bahan-bahan dalam cara yang kritikal dan analitikal. Projek pakar akan menunjukkan keupayaan anda untuk menjalankan kerja yang besar. Ia juga akan bernilai sebagai pameran untuk kebolehan dan kemahiran profesional anda, dan menyediakan persiapan yang solid untuk kajian pascasiswazah.... [-]

United Kingdom Manchester
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Sambilan
1 - 2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Manchester College

Matlamat utama kursus ini adalah untuk membangunkan pengetahuan dan pemahaman tentang pengurusan kewangan dan amalan perakaunan dan dapat menggunakan kemahiran ini dalam ... [+]

Apakah BSc Pengurusan Kewangan (Kepujian) yang disahkan oleh kursus Salford University?

Jika anda berminat dalam peranan pengurusan dengan penekanan terhadap kewangan, maka ini boleh menjadi kursus untuk anda. Matlamat utama kursus ini adalah untuk membangunkan pengetahuan dan pemahaman tentang pengurusan kewangan dan amalan perakaunan dan dapat menggunakan kemahiran ini dalam konteks perniagaan dan pengurusan yang berbeza.

Pelajar akan mempunyai peluang untuk menjalankan kerja di projek kumpulan dan mengemukakan pelan perniagaan korporat. Menjelang akhir kursus, pelajar akan membangunkan kemahiran analisis dan evaluatif dan keupayaan untuk menerapkannya dalam konteks perniagaan dan pengurusan yang berbeza. Pelajar juga akan membangunkan pengetahuan dan pemahaman mengenai teori kewangan dan amalan semasa yang akan meningkatkan keberkesanan mereka sebagai pengurus.... [-]

United Kingdom Manchester
Og 2019
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Manchester College

Kursus ini adalah ijazah BSc yang direka untuk memperkenalkan individu kepada perniagaan dalam media, industri digital dan kreatif. ... [+]

Apakah Pengurusan Media Kreatif BSc (Kepujian) yang disahkan oleh kursus Salford University?

Kursus ini adalah ijazah BSc yang direka untuk memperkenalkan individu kepada perniagaan dalam media, industri digital dan kreatif. Ia membangunkan kemahiran perniagaan dan keusahawanan dan menyediakan pengetahuan yang diperlukan untuk membuat lompatan dari pelajar kreatif kepada pengamal kreatif. Ia bertujuan untuk sesiapa sahaja yang ingin memulakan perniagaan kreatif mereka sendiri atau memohon jawatan pengurusan dalam organisasi dengan fokus kreatif.

Kandungan kursus ini bertujuan untuk meningkatkan kebolehpasaran dan membangunkan kemahiran perniagaan dan pengurusan. Pelajar dapat mengkaji bidang minat tertentu dalam industri media, digital, atau kreatif sambil membangun kemahiran dalam penyelidikan, penyelesaian masalah dan komunikasi.... [-]

United Kingdom Manchester
Og 2019
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Manchester College

Matlamat utama kursus ini adalah untuk memberikan penekanan kepada pengurusan dalam fungsi pemasaran dan menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya pengurusan dalam perse ... [+]

Apakah kursus Pengurusan Pemasaran BSc?

Kursus ini sesuai untuk pelajar yang berminat bekerja dalam peranan pengurusan dalam persekitaran pemasaran. Matlamat utama kursus ini adalah untuk memberikan penekanan kepada pengurusan dalam fungsi pemasaran dan menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya pengurusan dalam persekitaran pemasaran.

Pelajar akan berpeluang menjalankan penyelidikan pasaran, mengerjakan projek kumpulan dan mengemukakan pelan perniagaan korporat. Menjelang akhir kursus, pelajar akan membangunkan kemahiran analisis dan evaluatif dan keupayaan untuk menerapkannya dalam konteks perniagaan dan pengurusan yang berbeza. Pelajar juga akan membangunkan pengetahuan dan pemahaman tentang teori dan amalan pemasaran semasa yang akan meningkatkan keberkesanan mereka sebagai pengurus.... [-]

United Kingdom Manchester
Og 2019
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
The Manchester College

f anda berminat dalam peranan pengurusan dalam persekitaran sumber manusia, maka ini boleh menjadi kursus untuk anda. Matlamat utama kursus ini adalah untuk memberikan pe ... [+]

Apakah Pengurusan Perniagaan dan Sumber Manusia dengan Pembangunan BSc (Hons) Diperiksa oleh kursus Salford University?

Jika anda berminat dalam peranan pengurusan dalam persekitaran sumber manusia, maka ini boleh menjadi kursus untuk anda. Matlamat utama kursus ini adalah untuk memberikan penekanan kepada pengurusan dalam fungsi sumber manusia, dan menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya pengurusan dalam persekitaran sumber manusia.

Menjelang akhir kursus pelajar akan membangunkan kemahiran analisis dan evaluatif dan keupayaan untuk menerapkannya dalam konteks perniagaan dan pengurusan yang berbeza. Pelajar juga akan membangunkan pengetahuan dan pemahaman tentang teori HR dan amalan semasa yang akan meningkatkan keberkesanan mereka sebagai pengurus. Pelajar akan berpeluang untuk meneroka pemikiran dan amalan semasa dalam bidang pembangunan pekerja, undang-undang pekerjaan, hubungan pekerja dan HRM.... [-]

United Kingdom Manchester
Og 2019
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu