University of Kent, School of European Culture and Languages

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Kebudayaan dan Bahasa Eropah (SECL) adalah sekolah pelbagai disiplin di University of Kent, menawarkan program ijazah dalam Klasik

Kami mempunyai reputasi yang kukuh untuk kecemerlangan akademik: dalam Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan yang paling terkini - penilaian UK seluruh universiti - Bahasa Moden (termasuk Linguistik) berada di kedudukan ke-3 di UK. Linguistik di Kent juga menduduki tempat ke-5 di UK dalam Panduan Universiti Lengkap 2019. Pengajaran kami adalah berkualiti tinggi yang terdapat di UK, dengan Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran Kerajaan Inggeris yang menghakimi bahawa Universiti menyediakan pengajaran dan pembelajaran yang konsisten untuk pelajar kami.

Kent adalah destinasi kegemaran di kalangan pelajar antarabangsa kerana darjahnya yang diiktiraf secara global, persekitaran kosmopolitan dan peluang pekerjaan yang menarik semasa dan selepas pengajian anda. Universiti secara konsisten mengundi salah satu universiti terkemuka di UK dalam kaji selidik kepuasan pelajar antarabangsa, dan para pelajar menunjuk kepada persekitaran sosial yang mengalu-alukan sebagai pengalaman puncak Kent mereka.

Sekolah kami terletak di kampus Canterbury di University of Kent, yang menyediakan persekitaran yang mesra dan komuniti pelajar yang rapat. Kehidupan kampus berkisar enam kolej, serta kemudahan pakar termasuk Perpustakaan Templeman, pusat seni Gulbenkian dan Bangunan Mandela (rumah Kent Union) - semuanya terletak di antara ruang terbuka hijau dan tenang.

City of Canterbury mempunyai suasana mesra dan mesra. Terokai bangunan zaman pertengahan, restoran meriah dan pelbagai kedai hanya 25 minit berjalan kaki dari kampus. London adalah satu jam perjalanan kereta api berkelajuan tinggi dan kami juga bandar UK terdekat ke tanah besar Eropah, jadi anda boleh berada di Paris, Brussels atau Lille dalam masa dua jam. Canterbury adalah kurang dari satu jam dari pusat bandar London dengan keretapi berkelajuan tinggi.

Beberapa program MA kami menawarkan peluang untuk belajar di pusat pascasiswazah universiti di Paris dan Rom, dan kami juga menawarkan MA dalam Pengurusan Warisan yang berpusat di Pusat Athens Kent, di pinggir ibukota Yunani.

Sebagai sekolah multidisiplin, SECL mendapat manfaat daripada budaya penyelidikan aktif dan kemudahan yang sangat baik. Kami mempunyai Makmal Arkeologi yang baru, dengan peralatan terkini untuk pengimbasan dan analisis 3D, dan Makmal Linguistik untuk kajian ucapan dan bunyi. Pelajar belajar bahasa juga mendapat manfaat dengan makmal bahasa dengan peralatan dan perisian untuk rakaman dan main semula.

Sekolah ini menawarkan pengajaran sarjana muda dan pascasiswazah, serta penyelidikan penyelidikan untuk program kedoktoran, dan mempunyai rangkaian alumni aktif di seluruh dunia, termasuk pengarang pemenang Hadiah Nobel, Sir Kazuo Ishiguro.

Lokasi

Canterbury

The University of Kent, School of European Culture and Languages, Cornwallis North West

Alamat
School of European Culture and Languages
Cornwallis North West
University of Kent

CT2 7NF Canterbury, England, United Kingdom
Telefon
+44 1227 764000

Paris

University of Kent at Paris

Alamat
4 rue de Chevreuse
75006 Paris, Île-de-France, Perancis
Telefon
+44 1227 764000

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami