HCA

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

HCA adalah sebuah kolej khusus untuk seni - kami menumpukan perhatian sepenuhnya pada apa yang pelajar perlukan kreatif.

Di sini, anda boleh mendapat tempat di komuniti sekolah seni yang memberi inspirasi; sementara kakitangan, studio dan bengkel pakar kami menyokong perjalanan individu anda.

Skala intim HCA dengan kolaborasi semula jadi dan kumpulan kreatif yang khas. Ini adalah tempat yang sesuai untuk anda menemui kaedah alternatif untuk melihat sesuatu - mengejutkan diri anda dan satu sama lain. Pelajar juga mengalami banyak masa hubungan dengan tutor di forum yang cukup kecil untuk suara anda didengar.

Semua pelajar mendapat manfaat daripada latihan ke bengkel dan studio yang berkaitan. Sekiranya latihan anda membawa anda ke jalan baru dan inventif; anda bebas untuk bereksperimen menggunakan pelbagai kemudahan HCA . Oleh itu, jika anda seorang animator yang mengetahui bahawa anda ingin bereksperimen dengan sulaman - anda boleh! Sebilangan besar kakitangan di HCA juga merupakan pengamal aktif dengan sendirinya, yang bermaksud mereka boleh memberi anda bimbingan sebagai mentor, pakar dan rakan sebaya.

Sama ada anda ingin mengejar seni, media, reka bentuk, muzik popular atau seni persembahan, kami memikirkan masa depan anda.

Kerjasama

Dua kepala (atau lebih) lebih baik daripada satu! Di HCA anda akan mendapat banyak peluang untuk berkolaborasi dengan satu atau beberapa orang dan organisasi. Kami menawarkan peluang untuk bekerjasama dengan rakan kongsi luar serta pelajar dalam kursus lain. Sebagai contoh, salah seorang pelajar kami telah berkolaborasi dengan projek sumber terbuka yang inovatif dan membina alat penyemperit plastik kitar semula yang dibuat khas dari awal. Dalam ini dan banyak projek lain, kemungkinan seterusnya tidak terbatas. Pelajar kami menggunakan pengetahuan mereka, perspektif mereka yang pelbagai dan kemahiran pelengkap dari pelbagai disiplin ilmu untuk membantu dan memberi inspirasi kepada rakan sebaya HCA di kolej seni kami.

Penasaran

Rasa ingin tahu membuka banyak pintu. Ini boleh menjadi buku yang mengubah hidup anda atau pengalaman yang tidak akan anda lupakan. Luangkan sifat ingin tahu anda dengan menjelajahi Perpustakaan seni kepakaran HCA , menemui cara baru untuk berfikir tentang Pengetahuan Kritikal yang tidak asing lagi, dan bergabung dengan kami dalam perjalanan kami ke acara dan tempat yang memberi inspirasi. Atau hanya singgah ke bengkel yang berbeza dan lihat apa yang dibuat pada hari itu.

Berani

Berani: ambil risiko kreatif. Pelajar HCA didorong untuk menempuh jalan mereka sendiri, membuat pekerjaan yang terdiri dari pantang larang hingga satira. Kami membantu anda mengetahui apa yang ingin anda katakan dan memupuk keyakinan anda untuk mengatakannya.

Inventif

Kami akan menyediakan anda dengan alat yang anda perlukan untuk meneroka dan berinovasi; seperti salah seorang pelajar kami yang menggabungkan merajut dengan bahan 3D yang tidak konvensional untuk merealisasikan projek rajutan kinetiknya yang menyeronokkan dan mencipta. Di HCA , anda boleh bereksperimen di banyak bengkel kami dalam bidang seramik, tekstil, logam kecil, pembuatan cetakan, fotografi dan 3D; suite IT Mac dan PC kami; teater seni persembahan dan studio muzik gaya kotak hitam kami yang lengkap.

Individu

Kami percaya pada kekuatan suara kreatif anda. Komitmen kami terhadap keperibadian dapat dilihat di mana-mana sahaja dari ruang kerja pelajar kami hingga pelbagai rancangan musim panas kami, Synthesis.

Di HCA anda akan menemui semua yang anda perlukan untuk memperkasakan kreativiti anda.

Di mana sahaja keperibadian anda dapat berkembang

Dari lokasi kami yang menakjubkan di bandar bersejarah Hereford, di daerah Herefordshire yang indah, HCA memberikan pelbagai pendidikan seni. Kami menawarkan program kreatif pakar dalam banyak peringkat: dari kursus pendek hingga Pendidikan Lanjutan, pengajian Sarjana dan Pascasiswazah.

Di HCA anda akan cepat mengenali pelajar lain yang memulakan kursus dengan anda. Anda akan diajar oleh kakitangan yang bersemangat, yang meluangkan masa untuk mengenali anda, memahami bakat anda dan secara peribadi dilaburkan dalam kejayaan anda.

HCA menyediakan suasana kolaboratif yang unik di mana anda dapat menyatakan dan mengembangkan idea anda. Kakitangan dan pelajar menikmati perbualan yang dinamik, di mana inspirasi mengalir ke dua arah.

Ruang untuk berkembang

Ukuran dan fokus kami menjadikan menyertai HCA adalah pengalaman yang sangat berbeza untuk menyertai universiti bukan pakar yang luas. Di HCA , keseluruhan persekitaran dipimpin oleh kreativiti. Di sini, bakat selalu dikenali dan potensi tidak pernah hilang di khalayak ramai. Kami memperjuangkan pelajar kami sebagai individu - meraikan kejayaan setiap orang.

Skala kita juga bermaksud bahawa kita secara semula jadi menghadap ke luar. Kami mengalu-alukan penceramah berprofil tinggi untuk menjalankan kelas master dan memberi kuliah yang memberi inspirasi. Sebagai pelajar, anda akan memanfaatkan peluang untuk mengambil taklimat langsung dari pelanggan sebenar, mengerjakan projek menarik dengan rakan luaran, dan berkongsi karya anda dengan khalayak yang lebih luas.

Di sini, di kolej kami yang dibina pada skala yang sangat manusiawi, anda dapat mengukir tempat anda di tengah-tengah sesuatu yang jauh lebih besar.

Komuniti dengan Perwatakan

Bandar bersejarah kami, terletak di tengah-tengah pemandangan yang luar biasa, ramah dan santai dengan rasa komuniti yang hebat dan banyak acara dan aktiviti hebat untuk terlibat. Di sini anda dapat mencari inspirasi, mengembangkan bakat anda, menjalin persahabatan dan menjalin tanpa sempadan.

Buat sambungan

Pelajar memilih untuk menyertai kami di HCA kerana pelbagai sebab, tetapi tema yang luar biasa adalah rasa bagaimana HCA 'sesuai' dengan orang yang datang ke sini. HCA adalah tempat di mana anda boleh menjadi diri anda sendiri. Daripada berusaha menjadikan anda sesuai dengan gaya rumah, staf yang memberi inspirasi akan mendorong anda untuk berani dan kreatif dalam perjalanan anda untuk menemui suara kreatif individu anda. Kami tidak mengharapkan anda sesuai dengan acuan - teruskan dan pecahkannya!

Dengan rasa komuniti, baik di kampus maupun di luar bandar, anda akan digalakkan untuk terlibat dengan masalah sosial yang lebih luas dan memikirkan kemungkinan kesan dari perkara yang anda buat. Kami memberi kuasa kepada anda untuk membuat karya yang anda gemari dan mengembangkan integriti yang mendalam dalam latihan anda sendiri.

Kebebasan Kreatif

Di HCA , pengembangan kreatif anda adalah keutamaan kami. Skala kami membolehkan kami menolak batasan yang ketat antara disiplin ilmu. Kami bangga dengan dasar bengkel terbuka kami, di mana induksi ke kemudahan kami yang luar biasa dan pelbagai ditawarkan di semua disiplin ilmu.

Bengkel kami adalah tempat menarik yang penuh dengan inovasi dan pendebungaan silang antara kursus. Anda mungkin akan menemui pereka grafik yang bekerjasama dengan pelajar perhiasan, atau seniman hebat dalam perbahasan yang sihat dengan pandai besi artis.

Modul Pilihan

Kami mendorong dan menyokong anda untuk meneroka kreativiti anda di luar batas. Banyak darjah seni dan reka bentuk kami termasuk pilihan untuk anda mengambil modul pelengkap di luar program teras. Ini boleh menjadi peluang terbaik untuk memperluas perspektif anda atau mengembangkan minat pakar.

Spon

Falsafah kami

Misi kami adalah untuk memperkasakan kreativiti anda

Hereford College of Arts adalah sekolah seni khusus di mana suara kreatif unik pelajar dapat berkembang. Kami menggalakkan mengambil risiko kreatif yang berani, penyelesaian masalah yang banyak dan keterlibatan yang kritis dengan masalah sosial yang lebih luas.

Di HCA , kami menyokong pelajar untuk menjadi individu yang berkolaborasi, ingin tahu, berani, dan inventif.

Kami yakin kolaborasi kreatif memberi kita kekuatan untuk mengubah dunia.

HCA berakar umbi - Herefordshire adalah lokasi yang sangat istimewa dan indah - tetapi selalu berhubung dengan dunia. Pelajar kami adalah warganegara kreatif sejati dan melalui karya yang mereka hasilkan dan kerjaya mereka dalam industri kreatif dan seterusnya, kami berbangga dengan pelbagai cara mereka menyumbang kepada ekonomi dan masyarakat kita dan memberi kesan positif kepada dunia.

Mengajar Kecemerlangan

Berdasarkan bukti yang ada, Panel TEF menilai bahawa Hereford College of Arts memberikan pengajaran, pembelajaran dan hasil berkualiti tinggi untuk pelajarnya. Ini secara konsisten melebihi syarat kualiti nasional yang ketat untuk pendidikan tinggi UK.

* Kerangka Kecemerlangan Pengajaran (TEF) adalah skema baru yang diperkenalkan oleh Jabatan Pendidikan untuk mengiktiraf pengajaran dan pembelajaran yang cemerlang.

Niaga Hadapan Kreatif

Sektor kreatif berkembang pesat. Pekerjaan dalam industri kreatif berkembang empat kali ganda dari jumlah tenaga kerja di UK dan pendidikan seni memberi anda pintu masuk ke industri yang bersemangat ini dan jalan kerjaya yang bermanfaat.

Sektor budaya UK terkenal di seluruh dunia, dan begitu juga reputasi kita untuk kreativiti, keaslian, dan bakat keusahawanan. Sistem pendidikan kreatif UK yang mantap telah menjadi faktor utama dalam membina dan mengembangkan kemahiran ini.

Dari hari anda memulakan di Hereford College of Arts, anda mula membuat persiapan untuk kerjaya masa depan anda. Sama ada anda ingin mendapatkan pekerjaan di sebuah syarikat antarabangsa yang berprestij, untuk menubuhkan perniagaan kecil anda sendiri, atau bekerja sebagai freelancer bebas untuk campuran pelanggan, terdapat banyak peluang di seluruh industri kreatif. HCA akan membantu anda mengembangkan kualiti, pengetahuan dan kemahiran peribadi yang menjadi asas kejayaan, apa sahaja kepakaran yang anda pilih.

Kerjaya Kreatif

 • Terdapat 2 juta pekerjaan dalam pekerjaan kreatif di seluruh UK - dengan pertumbuhan pesat dalam seni muzik, seni persembahan dan visual, dan juga reka bentuk dan fesyen pereka.
 • Robot tidak akan mencuri pekerjaan anda! Penyelidikan telah menunjukkan bahawa profesion kreatif adalah yang paling kecil kemungkinannya akan automatik pada masa akan datang.
 • Unjuran menunjukkan bahawa pekerjaan kreatif akan meningkat dua kali lebih cepat daripada kadar purata pekerjaan, dan sedikit lebih cepat daripada pekerjaan STEM selama 6 tahun akan datang.
 • 34.5% orang dalam semua pekerjaan di industri kreatif, termasuk pekerjaan yang menyokong, bekerja sendiri.
 • Industri kreatif berada di tengah-tengah masa depan ekonomi Inggeris - diklasifikasikan sebagai salah satu sektor keutamaan dalam strategi industri kerajaan, dan mereka akan memainkan peranan yang sangat penting di tengah-tengah masa depan ekonomi UK.
 • Kelayakan penting - sebahagian besar pekerjaan dalam pekerjaan kreatif dipegang oleh orang yang mempunyai sekurang-kurangnya ijazah atau setaraf.
 • Terokai lebih jauh - industri kreatif adalah tempat yang dinamik dan menarik untuk membina karier anda, tetapi kemahiran yang akan anda kembangkan melalui ijazah kreatif sangat dicari dalam pelbagai perniagaan dan profesion yang lebih luas.

Pautan ke Dunia Kerja

Kolej memperjuangkan semangat perusahaan, dan semua pelajar digalakkan untuk terlibat dalam usaha komersial, pameran, dan projek - baik dalam komuniti tempatan dan pada skala yang lebih luas.

Kami bekerja rapat dengan pelbagai majikan, dan kursus kami mempunyai hubungan yang kuat dengan perniagaan tempatan, serantau dan nasional yang menyokong pelajar dengan pelbagai peluang, termasuk projek yang berkaitan dengan majikan dan industri.

Kami memberi sokongan dan nasihat mengenai kerjaya dan kemajuan Pathways , dan semua kursus kami mempunyai pelbagai pensyarah dan profesional yang berkunjung yang berkongsi pengetahuan dan pengalaman mereka dengan pelajar. Lawati halaman Perkongsian kami untuk maklumat lebih lanjut.

Program HCA Enterprise

Setiap pelajar ijazah di HCA , tanpa mengira program pilihan mereka, akan diberi peluang untuk mengembangkan kemahiran praktikal penting untuk kehidupan kerja yang kreatif:

 • Cara membuat laman web yang menonjol
 • Media Sosial untuk Pemasaran
 • Cara menyediakan sebagai freelancer kreatif

Dalam banyak kes, anda akan merangkumi topik-topik penting ini sebagai sebahagian daripada modul ijazah anda tetapi dengan program HCA Enterprise, anda akan berpeluang untuk menambah dan meningkatkan kemahiran anda melalui ceramah, bengkel dan sumber latihan lain.

Kemahiran Berpindah yang Berharga

Ijazah kreatif akan memberi anda rangkaian kemahiran yang boleh dipindah milik, sangat penting untuk kehidupan bekerja, dan banyak dicari oleh majikan.

Anda akan dapat menunjukkan:

 • Kesesuaian
 • Bercakap semasa menyatakan idea yang kompleks
 • Kerjasama
 • Pemikiran kreatif dan kritis
 • Rasa ingin tahu
 • Penyelesaian masalah

Kami percaya bahawa ini adalah kemahiran utama untuk kehidupan yang produktif dan bertujuan dan anda akan dapati bahawa ia disertakan dalam hasil pengajaran dan pembelajaran di HCA .

Program Pelancaran Siswazah HCA

Hubungan anda dengan HCA akan terus menyokong anda lama setelah anda melemparkan papan mortar anda ke udara semasa tamat pengajian. Mengambil langkah pertama dalam karier anda boleh terasa menggembirakan dan menakutkan. Kami tahu bahawa graduan kami menghargai peluang untuk mendapatkan nasihat lanjutan dari staf yang berpengalaman, untuk terus berhubungan dengan rakan sebaya, dan untuk terlibat dengan acara di HCA yang terus memperluas rangkaian kreatif mereka.

Oleh itu, mulai 2019 semua graduan baru kami dapat mengakses Program Peluncuran Siswazah HCA 18 bulan termasuk:

 • Halaman profil profesional di laman web bakat kreatif HCA .
 • Akses percuma ke acara Program Perusahaan yang diiklankan.
 • 'Pemeriksaan kesihatan kreatif' tatap muka dan kajian semula rancangan pengembangan profesional anda (secara peribadi atau melalui Skype).
 • Potongan harga untuk program kursus pendek HCA .
 • Jemputan ke pameran HCA , dan peluang rangkaian dan sosial lain. Anda juga akan dijemput untuk memohon:
 • Pameran kakitangan dan alumni HCA tahunan.
 • Skim Artis Siswazah HCA di Kediaman.
 • Hab inkubasi perniagaan baru HCA (dari 2019).

Selepas HCA

Alumni berbakat kami pergi jauh dalam kerjaya kreatif mereka! James W Griffiths telah menjadi pembuat filem Pemenang Anugerah BAFTA, Sasha Louise adalah Pereka Fesyen Selebriti dan Alice Perrin adalah Artis Tatu di rancangan hit Saluran 4 Tattoo Fixers, untuk beberapa nama.

Lokasi

Hereford

Alamat
Hereford College of Arts
College Road Campus
College Road

HR1 1EB Hereford, England, United Kingdom

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami