Central Film School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Film School Pusat telah ditubuhkan pada tahun 2008 untuk menawarkan pengajaran yang sangat peribadi dan praktikal oleh profesional bekerja.

Film School Central menyampaikan berkaitan, latihan praktikal dalam persekitaran yang menyokong, bersama dan kreatif. Kecil dan mesra, sekolah ini menyediakan akses berterusan kepada tutor dan mempunyai salah satu daripada nisbah pelajar-peralatan tertinggi mana-mana sekolah di UK.

sekolah adalah rakan Yayasan Bertha, sebuah organisasi amal yang memperjuangkan bentuk aktivisme yang membawa perubahan. Selaras dengan matlamat yayasan itu, Film School Central bertujuan untuk memupuk bakat dan menyokong penciptaan kandungan yang boleh mengubah keadaan di dunia kita, itulah sebabnya kami telah memperkenalkan kursus-kursus baru MA dalam dokumentari kesan sosial dan fiksyen pengarahan.

Semua tutor kami bekerja profesional industri filem dan termasuk mereka yang berada di barisan hadapan dalam teknologi baru dan baru muncul.

Salah satu ajaran utama di sekolah filem itu adalah bahawa walaupun kemahiran teknikal dalam pembikinan filem adalah perlu, ini tidak boleh melibatkan diri dan menghiburkan penonton tanpa fokus yang sah dalam cerita.

Kami mahu membangunkan pelajar dengan penghargaan yang menyeluruh dan mantap asal, bercerita visual - mengkaji proses yang 'generasi idea' untuk mencetuskan pendekatan baru dan inovatif untuk naratif.

Sekolah ini mengakui maksimum seratus murid di semua program setiap tahun untuk memastikan saiz kelas intim dan mesra, untuk memastikan interaksi maksimum dengan tutor, dan untuk memberi akses yang baik untuk semua peralatan dan kemudahan kami.

Film School Central telah melalui lawatan pemantauan pengawasan pendidikan oleh Agensi Jaminan Kualiti Pengajian Tinggi (QAA) dan telah menerima laporan akhir, yang boleh didapati secara penuh di: www.qaa.ac.uk/reviews-and-reports/provider ? UKPRN = 10.024.024.

Lawatan pemantauan menyebabkan hasil berikut: Pasukan pemantauan QAA telah membuat kesimpulan bahawa Film School Central membuat kemajuan yang membanggakan dalam melaksanakan pelan tindakan itu daripada Kajian Pendidikan Selia.

Lokasi

London

Central Film School London

Alamat
Central Film School London
3rd Floor, Universal House, 88-94 Wentworth Street

E1 7SA London, England, United Kingdom
Telefon
+44 20 7377 6060

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami