Baca keterangan rasmi

Film School Pusat telah ditubuhkan pada tahun 2008 untuk menawarkan pengajaran yang sangat peribadi dan praktikal oleh profesional bekerja.

Film School Central menyampaikan berkaitan, latihan praktikal dalam persekitaran yang menyokong, bersama dan kreatif. Kecil dan mesra, sekolah ini menyediakan akses berterusan kepada tutor dan mempunyai salah satu daripada nisbah pelajar-peralatan tertinggi mana-mana sekolah di UK.

sekolah adalah rakan Yayasan Bertha, sebuah organisasi amal yang memperjuangkan bentuk aktivisme yang membawa perubahan. Selaras dengan matlamat yayasan itu, Film School Central bertujuan untuk memupuk bakat dan menyokong penciptaan kandungan yang boleh mengubah keadaan di dunia kita, itulah sebabnya kami telah memperkenalkan kursus-kursus baru MA dalam dokumentari kesan sosial dan fiksyen pengarahan.

Semua tutor kami bekerja profesional industri filem dan termasuk mereka yang berada di barisan hadapan dalam teknologi baru dan baru muncul.

Salah satu ajaran utama di sekolah filem itu adalah bahawa walaupun kemahiran teknikal dalam pembikinan filem adalah perlu, ini tidak boleh melibatkan diri dan menghiburkan penonton tanpa fokus yang sah dalam cerita.

Kami mahu membangunkan pelajar dengan penghargaan yang menyeluruh dan mantap asal, bercerita visual - mengkaji proses yang 'generasi idea' untuk mencetuskan pendekatan baru dan inovatif untuk naratif.

Sekolah ini mengakui maksimum seratus murid di semua program setiap tahun untuk memastikan saiz kelas intim dan mesra, untuk memastikan interaksi maksimum dengan tutor, dan untuk memberi akses yang baik untuk semua peralatan dan kemudahan kami.

Film School Central telah melalui lawatan pemantauan pengawasan pendidikan oleh Agensi Jaminan Kualiti Pengajian Tinggi (QAA) dan telah menerima laporan akhir, yang boleh didapati secara penuh di: www.qaa.ac.uk/reviews-and-reports/provider ? UKPRN = 10.024.024.

Lawatan pemantauan menyebabkan hasil berikut: Pasukan pemantauan QAA telah membuat kesimpulan bahawa Film School Central membuat kemajuan yang membanggakan dalam melaksanakan pelan tindakan itu daripada Kajian Pendidikan Selia.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Central Film School

Kursus ijazah BA Kepujian telah direka untuk bertindak balas terhadap permintaan untuk program BA yang menyediakan graduan untuk mendapatkan pekerjaan dengan menyediakan ... [+]

Kursus ijazah BA Kepujian telah direka untuk bertindak balas terhadap permintaan untuk program BA yang menyediakan graduan untuk mendapatkan pekerjaan dengan menyediakan anda dengan kemahiran yang diperlukan oleh majikan dalam industri skrin. Fokus utama kami adalah pada amalan profesional dan persediaan untuk pekerjaan.

Kursus ini menawarkan jumlah yang jauh lebih tinggi pengajaran praktikal daripada kursus ijazah standard dalam pembikinan filem. Pelajar-pelajar belajar untuk bekerjasama ke arah standard profesional melalui model kursus yang melihat kuliah, seminar dan bengkel latihan diikuti dengan permohonan praktikal pembelajaran yang ditetapkan.

Dalam fasa akhir kursus ini pelajar menunjukkan kemuncak kepada pembelajaran mereka melalui projek-projek filem tamat pengajian utama yang kemudian menerima Saringan Gala di Central London di Curzon, Soho.... [-]

United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Central Film School

Screenwriting ijazah BA Kepujian adalah trek pantas program yang unik bertulis yang menyediakan peluang untuk belajar seni dan kraf screenwriting dengan kadar yang pantas ... [+]

Screenwriting ijazah BA Kepujian adalah trek pantas program yang unik bertulis yang menyediakan peluang untuk belajar seni dan kraf screenwriting dengan kadar yang pantas.

Semasa ini dua tahun pelajar ijazah menerima pengajaran pakar daripada bekerja screenwriters industri dan juga melihat kerja mereka telah bertulis yang dibacakan dan ditembak.

Selepas membangunkan kemahiran screenwriting anda dengan bekerja pada latihan, adegan dan filem pendek, pelajar kemudian pergi untuk memberi tumpuan kepada menulis filem yang mana mereka menerima sokongan pembangunan profesional skrip sebelum pitching di mesyuarat eksklusif dengan UK ejen sastera.

Kursus ijazah sepenuh masa 2 tahun Pada masa ini mengambil permohonan untuk Februari 2016 Yang diiktiraf oleh Universiti Gloucestershire BA (Hons) Screenwriting ... [-]
United Kingdom London
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BA Show Reel

We Play War

Central Film School London - The Birds Fly South For The Winter - 35mm Alexa Workshop

Central Film School London - Iwo Jima (16mm Film Workshop)

Central Film School London - Patch Film

Central Film School London - Noose

Industry Filmmaking Diploma - Graduation Film Promo - 2014

Central Film School London 2014