Baca keterangan rasmi

TENTANG

Pelajar kami berada di tengah-tengah Akademi Muzik dan Bunyi, disokong oleh pasukan kami yang berdedikasi. Kami menawarkan prestasi muzik pakar dan pendidikan pengeluaran, menyediakan anda kerjaya dalam industri muzik moden dengan kelayakan muzik yang diiktiraf.

Ditubuhkan pada tahun 1994, Akademi Muzik dan Bunyi menawarkan pendidikan muzik oleh ahli muzik profesional untuk umur 16-19, hingga pengajian sarjana dan pascasiswazah di Edinburgh, Exeter, Gateshead, Glasgow, Southampton, Swindon dan Online.

Dengan seniman UK mendominasi adegan muzik global dan peningkatan populariti festival dan muzik langsung membawa £ 4bn ke dalam ekonomi UK, ia adalah industri yang menarik untuk menjadi sebahagian daripada. Terdapat pelbagai laluan kerjaya yang banyak untuk anda ikuti, dari penulisan lagu dan produksi hingga ke pentas pengurusan dan kejuruteraan yang baik. Source: UK Music, Wish You Here.

Alumni AMS kini berjaya bekerja dalam UK dan industri muzik global, alumni terkenal termasuk:

Tristan Evans daripada Vamps

Tristan Evans - Drummer di Virgin EMI menandatangani band, The Vamps. Dia juga merupakan pengeluar lagu-lagu mereka. Mereka telah melancarkan label rekod mereka sendiri dan bermain di stadium di seluruh dunia.

Artis Tahun Laurence Jones Blues

Laurence Jones - Penulis lagu, gitar dan vokalis, memenangi Artis Young Blues tahun 2014, 2015 dan 2016. Dia telah menyokong Van Morrison, James Bay, Jools Holland dan Buddy Guy.

Alumni Josh Kumra

Josh Kumra - Signed to Sony RCA, dia menulis nombor 1 tunggal, 'Jangan Pergi' dengan Wretch 32. Melangkah untuk melepaskan albumnya, bekerjasama dengan orang-orang seperti Naughty Boy dan Emeli Sandé.

Eddy Thrower drumming untuk Lower than Atlantic

Eddy Thrower - Drummer di Lower Than Atlantis, menjual 6 lawatan UK serta mempunyai 2 album Top 40. Mereka mempunyai muzik yang dipaparkan dalam permainan seperti Tony Hawk dan Guitar Hero.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Academy of Music & Sound Online

Setara dengan tahun ke-3 ijazah, kursus 1 tahun ini dirancang untuk mengikuti dari belajar gelar foundation yang berkaitan dengan musik, HND atau pengalaman industri yang ... [+]

Setara dengan tahun ke-3 ijazah, kursus 1 tahun ini dirancang untuk mengikuti dari belajar gelar foundation yang berkaitan dengan musik, HND atau pengalaman industri yang diakui dengan kelayakan. Disahkan oleh University of Wolverhampton, ia dibangunkan untuk mencerminkan kerjaya utama Pathways dalam industri, termasuk prestasi, pengeluaran, dan perniagaan.

BA (HONS) PERNIAGAAN MUZIK PROFESIONALButiran kursusKursusTuisyen, nasihat, dan bimbingan daripada mentor industriRangkaian dan bekerjasama dengan pemuzik dan orang-orang yang suka berfikirDapatkan pengetahuan mendalam tentang bagaimana perniagaan dan muzik beroperasiMengurus dan memasarkan produk muzik anda sendiriKembangkan CV dan portfolio anda dengan pengalaman dan produk kehidupan nyataBA (Hons) Muzik Muzik ProfesionalPROJEK PROFESIONAL... [-]
United Kingdom Edinburgh Exeter Glasgow Southampton  + 1 Lagi
Og 2020
English
Sepenuh masa
Sambilan
1 tahun
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu