Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Sebagai universiti penyelidikan, Universiti Özyeğin sentiasa membuka ruang baru dan memberikan peluang baru kepada pelajar untuk membolehkan mereka mengetahui kecekapan sebenar mereka. Dalam usaha untuk mempunyai para siswazah yang menonjol dan menjadi satu langkah di hadapan orang lain, Özyeğin menawarkan model pendidikan yang inovatif yang menambah nilai kepada para pelajarnya. Misi utama Universiti Özyeğin adalah untuk mempersiapkan para pelajarnya untuk menjadi siswazah yang berilmu dalam dunia perniagaan, memastikan mereka mengetahui lebih dari satu bahasa asing, memperoleh kemahiran baru melalui aktiviti sosial, terus mengembangkan diri mereka, mengembangkan penglihatan mereka sebelum tamat pengajian melalui internship antarabangsa atau pertukaran program, dan sentiasa berada di perkhidmatan masyarakat.

Sejarah Yayasan

Yayasan Hüsnü M. Özyeğin memulakan usahanya untuk mendirikan Özyeğin University pada musim gugur tahun 2005. Yayasan untuk Universitas Özyeğin melibatkan survei komprehensif yang dilakukan dengan lebih dari 500 mata pelajaran termasuk ahli perniagaan, fakultas, dan universitas dan pelajar sekolah menengah, di samping belajar mengenai "Mengembangkan Sektor dan Profesi di Turki dan di Dunia". Berdasarkan hasil kajian ini, ARAMA Consulting memulakan proses perancangan. Nilai dan visi asas Universiti dibincangkan dan dikenal pasti dengan kerjasama semua pihak yang berkepentingan. Universiti Özyeğin membentuk penglihatannya melalui satu siri bengkel. Lebih daripada 300 peserta menghadiri bengkel ini, termasuk ahli perniagaan, ahli fakulti, pelajar universiti, dan siswazah baru.

Selaras dengan wawasan kolektifnya, Universiti Özyeğin secara rasminya ditubuhkan pada 18 Mei 2007 untuk menjadi universiti unik yang akan menyumbang kepada pembangunan sosial melalui sistem pendidikan modennya, struktur inovatif yang bersepadu dengan kehidupan, pendekatan akademik yang saling berkaitan dengan sektor, dan program akademik disesuaikan dengan sewajarnya.

Universiti Özyeğin mengalu-alukan pelajar pertama di Kampus Altunizade pada September 2008, dan membuka pintu Kampus Çekmeköynya pada September 2011.

Kampus Çekmeköy

The Özyeğin University Çekmeköy Campus adalah kampus universiti yang tenang, damai, dan tenang. Dicipta oleh firma seni bina terkemuka, yang juga merancang bangunan University of Cambridge dan Universiti Princeton, Kampus OzU Çekmeköy adalah kampus pertama yang diiktiraf LEED di Turki. Terletak di atas 280,000 meter persegi tanah, kampus ini menawarkan semua kemudahan dan kemudahan yang diperlukan untuk memupuk perkembangan akademik pelajar, dan pendedahan mereka kepada acara-acara sosial, sukan, dan budaya, melalui bilik-bilik belajar yang tenang dan selesa, bilik darjah moden dan makmal, Pusat Athletic 15.000 meter persegi, perpustakaan seluas 2,600 meter persegi, dan dua auditoriinya dengan kapasiti 350- dan 372 orang.

Visi

Kami adalah universiti penyelidikan keusahawanan dan keusahawanan. Dalam semua program kami, kami berhasrat untuk diiktiraf secara nasional dan antarabangsa sebagai salah satu daripada sepuluh teratas di Turki, Eropah Timur dan Timur Tengah, dan salah satu daripada 200 terbaik di dunia. Graduan kami akan dikenali kerana membuat perbezaan segera untuk majikan mereka.

Misi

Misi Universiti Özyeğin adalah untuk mencipta, berkongsi, dan menggunakan pengetahuan dalam perkhidmatan masyarakat. Agenda penyelidikan penerapan kami mewujudkan pengetahuan yang berguna. Kami berkongsi pengetahuan kami melalui program pendidikan kami yang mengubah kehidupan pelajar kami. Penggunaan pengetahuan ini menjana manfaat ekonomi kepada masyarakat melalui syarikat permulaan dan berputar, dan melalui kecekapan dan produktiviti yang lebih baik untuk syarikat-syarikat yang sedia ada.

Nilai Asas

Nilai utama Universiti Özyeğin adalah kebebasan, fleksibiliti, multidimensi dan aksesibiliti.

  • Universiti ini akan menjadi pendukung kebebasan akademik dan autonomi institusi.
  • Universiti ini akan memberikan fleksibiliti yang meluas kepada pelajar, kakitangan dan institusi yang mana ia bekerjasama. Dengan ciri-ciri seperti struktur fleksibel, program dinamik dan kebebasan dalam pilihan kursus, universiti akan menyediakan para pelajar dan penyelidik dengan kemungkinan untuk menyesuaikan diri dengan perubahan kehidupan perniagaan yang cepat serta peluang pendidikan dan penyelidikan yang boleh disesuaikan mengikut individu perbezaan.
  • Universiti ini akan mengamalkan pendekatan multidimensi yang akan menawarkan kemungkinan dan ciri yang berbeza, dan membangunkan persekitaran termasuk budaya dan pandangan yang berbeza. Universiti ini akan berkembang dalam persekitaran kepelbagaian dengan menyediakan peluang yang berbeza untuk pertukaran budaya, dan menyokong kreativiti, pembelajaran dan penemuan. Dalam konteks ini, sangat penting akan dilampirkan kepada program pertukaran antarabangsa untuk pelajar dan profesor dan kerjasama akademik antarabangsa.
  • Dengan model operasi dan kewangan yang berkesan, universiti itu akan dapat diakses secara kewangan oleh pelajar dari pelbagai segmen Turki dan rantau ini. Terima kasih kepada sistem biasiswa yang berkesan, universiti ini akan memberi peluang kepada pelajar cemerlang dan berjaya yang sumbernya terhad; Sebagai tambahan kepada ini, dalam rangka sistem kredit inovatif, ia akan mewujudkan peluang bagi para pelajar yang sanggup melakukan tanggungjawab kewangan untuk kajian mereka.

Penyataan Bukan Diskriminasi

Universiti Özyeğin mengupah kakitangan akademik dan pentadbiran dan mengakui pelajar tanpa mengira jantina, bangsa, warna, kebangsaan atau etnik, kepercayaan, agama, umur, kecacatan, orientasi seksual atau identiti jantina dan tidak mendiskriminasi berdasarkan gender, bangsa, warna, kebangsaan atau etnik, kepercayaan, agama, umur, kecacatan, orientasi seksual atau identiti jantina dalam pentadbiran dasar pendidikan dan pekerjaannya, penganugerahan biasiswa, atau mana-mana program yang ditaja oleh universiti.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Ozyegin University

Kajian ekonomi menerangkan bagaimana orang membuat pilihan dan membantu kita memahami isu-isu sosial, perniagaan dan global. Ekonomi adalah utama yang sangat berguna dala ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kajian ekonomi menerangkan bagaimana orang membuat pilihan dan membantu kita memahami isu-isu sosial, perniagaan dan global. Ekonomi adalah utama yang sangat berguna dalam pasaran kerja global yang sentiasa berubah hari ini. Ijazah dalam bidang ekonomi menyediakan penyelesaian masalah dan kemahiran analisis, yang boleh digunakan dalam banyak kerjaya dan kerjaya.

Matlamat program ini adalah untuk memahami keputusan perniagaan dan pengguna serta implikasi dan punca masalah ekonomi. Fakulti Ekonomi di Özyeğin University berkomited untuk menyampaikan program sarjana muda dan siswazah kelas pertama dan menghasilkan penyelidikan ekonomi berkualiti tinggi.

Menjadi ahli ekonomi yang baik memerlukan ciri-ciri penting - baik teknikal dan peribadi. Ini termasuk tetapi tidak terhad kepada:... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Selamat datang ke jabatan Hubungan Antarabangsa di Özyeğin University . Hubungan Antarabangsa adalah subfilah sains sosial yang menggunakan pelbagai kaedah interdisipline ... [+]

Gambaran keseluruhan

Selamat datang ke jabatan Hubungan Antarabangsa di Özyeğin University . Hubungan Antarabangsa adalah subfilah sains sosial yang menggunakan pelbagai kaedah interdisipliner yang diambil dari sejarah, ekonomi, dan sosiologi untuk mengkaji hubungan antara pelakon antarabangsa seperti negara, organisasi antarabangsa, syarikat multinasional, dan pertubuhan bukan kerajaan. Selain dari aspek teoritis dan empirikal hubungan ini, hubungan antarabangsa juga mengkaji peranan geografi dan serantau mereka. Interaksi yang timbul dari hubungan ini menghasilkan fenomena tertentu, seperti keselamatan antarabangsa dan serantau, penghijrahan, mengubah konsep dalam undang-undang antarabangsa, jenayah perang, pembinaan semula selepas konflik, dan bangunan negara.... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Program Keusahawanan Ijazah bertujuan untuk menyediakan usahawan "bebas", "korporat" dan "sosial" yang akan menjadi pemacu pembangunan dengan inovasi yang mereka capai, s ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Keusahawanan Ijazah bertujuan untuk menyediakan usahawan "bebas", "korporat" dan "sosial" yang akan menjadi pemacu pembangunan dengan inovasi yang mereka capai, serta jumlah peluang perniagaan dan peluang pekerjaan yang mereka buat.

Program ini berusaha untuk melengkapkan pelajar dengan pendidikan dan keupayaan yang diperlukan untuk mencari dan menilai peluang perniagaan yang berpotensi, dan mengubahnya menjadi produk dan perkhidmatan ekonomi yang boleh dipasarkan dan mampan dan dengan itu mewujudkan peluang perniagaan dan pekerjaan baru. Bertujuan untuk meningkatkan kesedaran para pelajar dalam bidang keusahawanan, program ini bukan sahaja akan memberi para pelajar peluang dan kemudahan yang mencukupi untuk memperoleh dan / atau mengembangkan kemahiran keusahawanan tetapi juga akan mengajar mereka tingkah laku, sikap dan kemampuan keusahawanan.... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Dalam era integrasi pasaran dunia, terdapat peningkatan persaingan dan peluang yang besar. Memandangkan industri perkhidmatan kewangan terus berkembang, keperluan sumber ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sektor kewangan yang berfungsi dengan baik bukan sekadar hasil daripada pembangunan ekonomi, tetapi juga salah satu pemacu utama untuk pertumbuhan yang mampan.

Dalam era integrasi pasaran dunia, terdapat peningkatan persaingan dan peluang yang besar. Memandangkan industri perkhidmatan kewangan terus berkembang, keperluan sumber manusia yang berkelayakan juga berkembang. Untuk memastikan graduan kami berjaya dalam pasaran yang kompetitif yang nilai kepakaran dan kepercayaan, kami komited untuk melanjutkan pengetahuan, kemahiran dan kebolehan mereka.

Program Kewangan Antarabangsa siswazah dengan fakulti yang terkenal, kurikulum yang kuat, dan hubungan dengan sektor perkhidmatan kewangan bertujuan untuk para profesional siswazah yang menyedari isu-isu ekonomi dan sosial yang mencabar hari ini. Misi kami adalah untuk melengkapkan pelajar kami dengan alat dan kemahiran yang diperlukan untuk karier masa depan mereka, dan untuk menyediakan mereka asas yang mereka perlukan untuk menjadi eksekutif yang kompeten yang akan memainkan peranan kepimpinan dalam kehidupan profesional dan harian mereka... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Dunia persaingan yang pesat berubah memerlukan individu yang dapat menjana, menggunakan dan mengurus pengetahuan kreatif. Objektif utama program Pentadbiran Perniagaan sa ... [+]

Gambaran keseluruhan

FOKUS PADA HARI PERNIAGAAN HARI INI DAN TOMORROW

Dunia persaingan yang pesat berubah memerlukan individu yang dapat menjana, menggunakan dan mengurus pengetahuan kreatif. Objektif utama Program Pentadbiran Perniagaan sarjana ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan visi pengurusan yang boleh menggabungkan keperluan hari ini dan nilai-nilai yang semakin meningkat esok, dan untuk mendidik calon-calon eksekutif kanan yang dapat memainkan peranan utama dalam dunia perniagaan serta usahawan yang akan menjadi penggerak ekonomi.

Semasa tahun pertama dan kedua, pelajar mengambil bahagian dalam kursus yang terdiri daripada kursus asas dan kursus program yang diperlukan. Bermula dengan tahun kedua mereka, pelajar mengambil satu siri kursus Penyelesaian Sektor, di mana mereka pada mulanya mengenali mereka dengan pelbagai sektor perniagaan seperti perkhidmatan kewangan, penjagaan kesihatan, atau pembuatan barangan pengguna dan perindustrian. Semasa tahun ketiga dan keempat, pelajar terutamanya mengambil kursus elektif.... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Özyeğin University telah melancarkan program Perniagaan dan Perdagangan Antarabangsanya, dengan matlamat untuk mendidik para pakar global esok yang akan memenuhi tuntutan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Özyeğin University telah melancarkan program Perniagaan dan Perdagangan Antarabangsanya, dengan matlamat untuk mendidik para pakar global esok yang akan memenuhi tuntutan dan cabaran dunia perniagaan antarabangsa. Tumpuan utama program ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran dan alat yang diperlukan untuk menjadi kompetitif di dunia yang sangat global. Program ini memerlukan pelajar memilih kawasan kepakaran, di mana para pelajar akan terbiasa dengan struktur sosial rantau, bahasa dan lebih penting lagi amalan perniagaannya. Mempunyai pengalaman bersendirian, jabatan ini menggalakkan para pelajar untuk menjalani latihan atau meneruskan pendidikan mereka di syarikat berprestij, universiti atau institusi di kawasan kepakaran mereka yang dipilih.... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Misi Program Psikologi Özyeğin University adalah untuk menyumbang kepada penyelesaian masalah sosial dengan memindahkan pengetahuan psikologi yang dihasilkan oleh ahli fa ... [+]

Gambaran keseluruhan

Misi Program Psikologi Özyeğin University adalah untuk menyumbang kepada penyelesaian masalah sosial dengan memindahkan pengetahuan psikologi yang dihasilkan oleh ahli fakulti dinamik dan kompetennya kepada setiap aspek kehidupan dan menghasilkan ahli psikologi baru untuk bekerja dalam bidang psikologi teoritis dan praktikal. Kami berhasrat untuk menawarkan pendidikan universal dengan mengambil kira perkembangan baru dalam bidang psikologi serta keperluan negara; dan memupuk persekitaran pembelajaran dan amalan untuk pelajar kami meletakkan pengetahuan dan kemahiran profesional mereka dalam amalan dan melanjutkan perkembangan akademik dan peribadi mereka.

Akreditasi... [-]
Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Program Sistem Maklumat Pengurusan siswazah bertujuan untuk memupuk siswazah terkemuka yang mampu memenuhi keperluan perniagaan untuk mencipta, menyimpan, mengakses dan b ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Sistem Maklumat Pengurusan siswazah bertujuan untuk memupuk siswazah terkemuka yang mampu memenuhi keperluan perniagaan untuk mencipta, menyimpan, mengakses dan berkongsi maklumat; yang mempunyai kemahiran dan kecekapan yang tinggi untuk merancang, merekabentuk, meletakkan dan mengurus kaedah, proses dan sistem yang diperlukan untuk memenuhi keperluan maklumat tersebut sama ada untuk perniagaan korporat atau usaha mereka sendiri; dan yang mampu mengenal pasti, memenuhi dan menguruskan keperluan tersebut dengan menjalankan analisis teknikal, ekonomi dan strategik.

Pakar Teknologi dan Perniagaan

Program Sistem Maklumat Pengurusan siswazah direka sebagai program yang paling komprehensif dan terkini dalam bidangnya di Turki. Program ini berbangga dengan kurikulum yang kaya dengan persediaan kerjasama firma perindustrian dan teknologi. Ia menyediakan asas yang mantap dalam semua fungsi sistem maklumat pengurusan yang digunakan di organisasi kebangsaan dan antarabangsa, menawarkan pengkhususan dalam bidang sistem maklumat pengurusan global, dan menyokong operasi perdagangan negara dan antarabangsa.... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

Ozyegin University

Program Gastronomi dan Seni Kuliner Ijazah ini direka untuk pelajar yang bercita-cita mengejar kerjaya profesional dalam seni kuliner dan perkhidmatan makanan. ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Gastronomi dan Seni Kuliner Ijazah ini direka untuk pelajar yang bercita-cita mengejar kerjaya profesional dalam seni kuliner dan perkhidmatan makanan. Program ijazah empat (4) ini digabungkan dengan Pengurusan Restoran dan merupakan salah satu jenisnya di Turki. Program ini menyediakan asas yang kukuh dengan kursus-kursus asas pada seni masakan, diikuti dengan pelbagai kursus diperkaya mengenai teknik gastronomi maju; dan kemudiannya memperkenalkan pelajar kepada pengurusan restoran. Semasa tempoh pengajian selama 4 tahun, pelajar akan mempelajari rahsia dunia masakan dan mendapatkan pengalaman secara langsung dengan meletakkan pengetahuan teoretikal mereka dalam praktik dalam kursus yang digunakan.... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Program Sarjana Muda Kejuruteraan Awam Özyeğin University berusaha untuk memupuk generasi baru jurutera dengan pengetahuan yang mendalam dan keupayaan yang luas untuk men ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Sarjana Muda Kejuruteraan Awam Özyeğin University berusaha untuk memupuk generasi baru jurutera dengan pengetahuan yang mendalam dan keupayaan yang luas untuk menggunakan teknologi canggih untuk aplikasi kejuruteraan awam; dilengkapi dengan kemahiran luas dalam bidang pengkhususan mereka dari segi reka bentuk dan amalan; didedikasikan untuk nilai-nilai peribadi, kebudayaan, dan sosial; menunjukkan semangat yang kuat dan keinginan kuat untuk berfikir, bertanya, dan belajar. Graduan kami akan mendapat keistimewaan untuk mencapai kedudukan dalam pelbagai bidang kejuruteraan awam yang memerlukan pengkhususan mendalam dalam dunia perniagaan yang sentiasa berubah.

Graduan kami... [-]
Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Program Sarjana Muda Kejuruteraan Elektronik Elektrik menyambut pelajar-pelajar pertamanya pada bulan September 2009. Penstrukturan semula kurikulum pertama dilakukan di ... [+]

Gambaran keseluruhanProgram Sarjana Muda Elektronik Kejuruteraan Elektrik menyambut pelajar-pelajar pertamanya pada bulan September 2009. Penstrukturan semula kurikulum pertama dilakukan di bawah bimbingan kriteria ABET dengan pemeriksaan sekolah-sekolah sains komputer terkemuka di dunia dan Turki, selaras dengan semua pihak yang berkepentingan dan perunding. Jabatan kami juga termasuk standart Bologna dalam strukturnya. Mengikut fasa penilaian baru yang dijalankan pada tahun 2014, kami memutuskan untuk dikaji semula oleh MÜDEK (Persatuan Penilaian dan Akreditasi Program Kejuruteraan)Objektif PendidikanGraduan kami akan dapatbekerja sebagai jurutera elektronik elektrik, penyelidik atau pengurus di syarikat nasional atau antarabangsa,mengejar ijazah sarjana atau kedoktoran dalam jurutera elektronik elektrik, atau bidang yang berkaitan, di sekolah-sekolah gradam di seluruh dunia, dan akhirnya memegang jawatan fakulti di akademik, danmembangunkan produk baru berdasarkan kemajuan dalam jurutera elektronik elektrik dan / atau memulakan syarikat berteknologi tinggi baru.Hasil ProgramPelajar kami akan memperoleh pengetahuan, kebolehan dan tingkahlaku di bawah ini semasa tamat pengajian mereka.Hasil Asas 1. Keupayaan untuk berkomunikasi dengan berkesan dan menulis dan mengemukakan laporan dalam bahasa Turki dan Bahasa Inggeris. 2. Keupayaan untuk bekerja secara individu, dan dalam pasukan intra disiplin dan pelbagai disiplin. 3. Pengiktirafan keperluan pembelajaran sepanjang hayat dan keupayaan untuk mengakses maklumat, mengikuti perkembangan sains dan teknologi, dan terus mencipta semula diri. 4. Pengetahuan tentang pengurusan projek, pengurusan risiko, inovasi dan pengurusan perubahan, keusahawanan dan pembangunan mampan. 5. Kesedaran sektor dan keupayaan untuk menyediakan pelan perniagaan. 6. Memahami tanggungjawab profesional dan etika dan menonjolkan tingkah laku etika.Fakulti Kejuruteraan Hasil Khusus 7. Pengetahuan tentang masalah kejuruteraan era, kesan global dan sosial penyelesaian kejuruteraan terhadap kesihatan,... [-]
Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Program Sarjana Muda Kejuruteraan Industri mengalu-alukan pelajar pertama pada bulan September 2009. Penstrukturan semula kurikulum pertama dilaksanakan di bawah bimbinga ... [+]

Tentang kita

Program Sarjana Muda Kejuruteraan Industri mengalu-alukan pelajar pertama pada bulan September 2009. Penstrukturan semula kurikulum pertama dilaksanakan di bawah bimbingan kriteria ABET dengan pemeriksaan sekolah kejuruteraan industri terkemuka di dunia dan Turki, selaras dengan pernyataan semua pihak berkepentingan dan perunding. Jabatan kami juga termasuk standard Bologna dalam strukturnya. Mengikut fasa penilaian baru yang dijalankan pada tahun 2014, kami memutuskan untuk dikaji semula oleh MÜDEK (Persatuan Penilaian dan Akreditasi Program Kejuruteraan)

Objektif Pendidikan

Graduan kami akan dapat

bekerja sebagai jurutera perindustrian, penyelidik atau pengurus di dalam syarikat nasional atau antarabangsa,meneruskan ijazah sarjana atau kedoktoran dalam jurutera perindustrian, atau bidang yang berkaitan, dalam sekolah-sekolah gradam di seluruh dunia, dan akhirnya, memegang jawatan fakulti di akademik, danmembangunkan produk baru berdasarkan kemajuan dalam jurutera perindustrian dan / atau memulakan syarikat berteknologi tinggi baru.Hasil Program... [-]
Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Program Sarjana Muda Kejuruteraan Mekanikal mengalu-alukan pelajar pertama pada bulan September 2009. Penstrukturan semula kurikulum pertama dijalankan di bawah bimbingan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Jabatan Kejuruteraan Mekanikal Özyeğin University telah ditubuhkan pada tahun 2009. Kami mempunyai graduan pertama pada tahun 2014. Pada tahun 2015, aktiviti penyelidikan dan pendidikan dijalankan dengan 9 ahli fakulti yang pakar dalam bidang tenaga, mekatronik dan bahan. Kadar biasiswa keseluruhan jabatan adalah 60%. Menjelang 2015, 54 pelajar baru boleh mendaftar untuk program kejuruteraan mekanikal.

Misi kita

Misi Jabatan Kejuruteraan Mekanikal adalah untuk mendidik para jurutera dan saintis yang berkesan dengan semangat keusahawanan dan penyelidik, yang dilengkapi dengan pengetahuan ilmiah dan teknikal yang mendasar dan kemampuan untuk menggunakan teknologi moden yang penting dalam perancangan dan pengembangan teori dan teknologi baru untuk merealisasikan peranti, sistem dan proses yang diperlukan oleh masyarakat dan industri, dan menjalankan penyelidikan asas dan guna dengan kerjasama industri dan institusi lain untuk mencapai maklumat baru yang diperlukan oleh masyarakat dan penting untuk reka bentuk dan pengeluaran maju produk dan proses teknologi.... [-]

Turki Orman Sokak
Ozyegin University

Pelajar yang berjaya menyiapkan Program Persediaan Bahasa Inggeris berhak memulakan Program Penerbangan Profesional Sarjana 4 Tahun. Kursus akademik, serta latihan teori ... [+]

Gambaran keseluruhan

Pelajar yang berjaya menyiapkan Program Persediaan Bahasa Inggeris berhak memulakan Program Penerbangan Profesional Sarjana 4 Tahun. Kursus akademik, serta latihan teori teoretikal, akan dihantar oleh Program Penerbangan Profesional Sarjana Muda Özyeğin University , manakala latihan penerbangan akan ditawarkan oleh AYJET Anatolian Stars Stars Training Organization mengikut Protokol Kerjasama Akademik yang ditandatangani antara Özyeğin dan AYJET. Graduan kami juga akan layak untuk Lesen Pilot (ATPL) yang dikeluarkan oleh Direktorat Jeneral Penerbangan Awam (SHGM).

"Calon pelajar harus menyerahkan sijil kesehatan kelas pertama (Class-1) yang dikeluarkan oleh pusat-pusat perubatan penerbangan yang diiktiraf oleh Direktorat Jenderal Penerbangan Sipil (SHGM), bersama dengan tagihan kesehatan yang menyatakan bahwa" ada tiada halangan atau batasan yang menghalang pembawa daripada berkhidmat sebagai juruterbang dalam pesawat dalam pesawat yang disahkan tunggal juruterbang. "... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Program Pengurusan Hotel Siswazah yang ditawarkan oleh Özyeğin University of Applied Sciences adalah program akademik 4 tahun yang dilancarkan sebagai yang pertama seumpa ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Pengurusan Hotel Siswazah yang ditawarkan oleh Özyeğin University of Applied Sciences adalah program akademik 4 tahun yang dilancarkan sebagai yang pertama seumpamanya di Turki dengan tujuan umum diumumkan sebagai antara 20 akademik program akademik teratas dalam domain ini menjelang tahun 2020.

Protokol yang ditandatangani antara Program Pengurusan Hotel Siswazah Siswazah Özyeğin University dan Hotel Swissôtel

Selain itu, Program Pengurusan Hotel Siswazah di Sekolah Sains Gunaan Özyeğin University juga telah mengemukakan usaha yang besar untuk menubuhkan Lembaga Penasihatnya, yang seumpamanya di dunia, yang membawa bersama 12 pemimpin aktif veteran dan industri pelancongan veteran, mengadakan mesyuarat pertamanya, dan memanggil permulaan kerjanya pada 16 Julai 2009. Hari ini Lembaga Penasihat kami bangga dengan lapan belas (18) ahli yang memberi bimbingan kepada pelajar-pelajar Pengurusan Hotel Sarjana Muda kami sebagai Mentor.... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Program Pengurusan Penerbangan Siswazah bangga dalam kurikulumnya yang kaya, yang direka untuk membina asas yang kukuh dalam pengurusan dan penerbangan melalui satu siri ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Pengurusan Penerbangan Siswazah bangga dalam kurikulumnya yang kaya, yang direka untuk membina asas yang kukuh dalam pengurusan dan penerbangan melalui satu siri kursus utama dan teras. Kurikulum komprehensif program ini memperkenalkan pelajar ke bidang pengurusan dan penerbangan, melengkapkan mereka dengan pengetahuan yang mendalam dan kemahiran lanjutan yang diperlukan dalam kedua-dua bidang. Program Pengurusan Penerbangan Siswazah juga diperkayakan dengan pelbagai pilihan dalam pelbagai bidang, memberikan peluang kepada pelajar untuk mengkhususkan diri dalam bidang minat mereka. Mengguna pakai visi yang benar-benar antarabangsa, program ini juga bercita-cita untuk menyediakan pertukaran antarabangsa dan peluang latihan untuk pelajar dengan rekod akademik yang dibezakan.... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Sebagai diasaskan dalam Fakulti Seni Bina dan Reka Bentuk untuk kali pertama di Turki, Jabatan Komunikasi Reka Bentuk menawarkan program sarjana empat tahun yang bertujua ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sebagai diasaskan dalam Fakulti Seni Bina dan Reka Bentuk untuk kali pertama di Turki, Jabatan Komunikasi Reka Bentuk menawarkan program sarjana empat tahun yang bertujuan untuk memahami prinsip-prinsip, teori dan amalan reka bentuk komunikasi dengan matlamat menyampaikan idea-idea dan maklumat yang terdiri daripada imej, teks dan bunyi dalam bentuk yang paling berkesan. Meliputi bidang-bidang seperti seni bina maklumat, reka bentuk antara muka interaktif, aplikasi multi-media, teknologi komunikasi generasi baru, dan sistem pameran interaktif, program ini adalah saling menyokong dengan jabatan-jabatan lain di fakulti. Pelajar kami, selain memperoleh latar belakang yang kuat dalam prinsip-prinsip reka bentuk komunikasi, dapat dilengkapi dengan pengetahuan interdisipliner yang menggabungkan domain luas, atau dengan memperoleh pengetahuan yang mendalam melalui program modular kami, boleh lulus sebagai pakar dalam bidang yang berfokus secara peribadi.... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Profesional Reka Bentuk Perindustrian bertujuan untuk menyelesaikan masalah rakyat, meningkatkan kualiti hidup mereka dan menjadikan kehidupan lebih menyeronokkan dengan ... [+]

Gambaran keseluruhan

Profesional Reka Bentuk Perindustrian

Profesional Reka Bentuk Perindustrian bertujuan untuk menyelesaikan masalah rakyat, meningkatkan kualiti hidup mereka dan menjadikan kehidupan lebih menyeronokkan dengan reka bentuk dan pembangunan produk, perkhidmatan dan sistem yang inovatif. Menganalisis pengalaman sedia ada pengguna, meningkatkan pengalaman yang rusak dan mencadangkan pengalaman pengguna baru terletak pada teras profesi ini. Pelbagai produk, perkhidmatan dan sistem yang kami gunakan setiap hari adalah hasil usaha sedemikian. Ini termasuk botol CocaCola yang menjadi ikon jenama, Sony Walkman yang mengubah amalan mendengar muzik dan iPhone Apple yang telah menetapkan semula interaksi kami dengan telefon. Contoh-contoh ini juga menekankan bidang kerja pereka industri yang luas. Konteks sosial dan budaya yang unik di Turki juga memperluaskan aplikasi reka bentuk perindustrian di negara kita. Seiring dengan penekanan terhadap pembangunan dan pertumbuhan ekonomi, syarikat telah mengarahkan perhatian mereka ke arah reka bentuk industri untuk menghasilkan cadangan penyelesaian inovatif. Dalam aspek ini, reka bentuk perindustrian dinilai sebagai sumber inovasi baru, dan oleh itu persaingan.... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Program Sarjana Muda Sains Komputer mengalu-alukan pelajar pertama pada bulan September 2010. Penstrukturan semula kurikulum pertama dilaksanakan di bawah bimbingan krite ... [+]

Gambaran keseluruhan

Teknologi telah menjadi bahagian penting dalam kehidupan kita, dan kita telah menjadi ketagih teknologi. Ini mungkin memberikan gambaran bahawa kita kini berada di dalam bidang teknologi dan sains lebih daripada sebelumnya. Tetapi betapa tepatnya? Terdapat bahaya yang berkaitan dengan kecanduan teknologi: ia mungkin mengehadkan pemikiran, penemuan, dan kreativiti, dan akhirnya melemahkan kuasa pengeluaran sains dan teknologi. Oleh itu, misi fakulti kejuruteraan mestilah mengubah belia kita daripada pengguna teknologi kepada pencipta teknologi di lautan teknologi yang luas. Jurutera yang kita angkat mesti tahu bahawa sekurang-kurangnya separuh daripada pengetahuan dan kemahiran yang mereka perlukan untuk mewujudkan telefon bimbit yang mereka simpan di tangan mereka sebenarnya terletak di dalam fikiran mereka sendiri. Keyakinan diri mereka yang berasaskan pengetahuan dan pengumpulan pengetahuan pastinya akan membuat perbezaan dalam usaha keusahawanan masa depan mereka dan kesertaan mereka ke dunia akademik melalui pengeluaran saintifik. Perlu diketahui bahawa di sebalik setiap inisiatif teknologi yang berjaya terletak individu yang telah mengadopsi pengumpulan pengetahuan, kerja keras, dan pemikiran rasional sebagai prinsip utama mereka. Bertentangan dengan pemikiran popular, "ide yang baik" tidak pernah cukup untuk mencipta gergasi teknologi sendiri. Dengan ini, kami mengajar pelajar kami bahawa belajar, mempersoalkan, dan menganalisis adalah cara pemikiran utama. Walaupun kita berbuat demikian, kita juga menyediakan mereka sebagai jurutera keusahawanan, membantu mereka diintegrasikan dengan industri, dan menemui pelajar-pelajar kita yang ingin meneruskan kerjaya akademik di peringkat awal untuk mengarahkan mereka ke arah yang betul.... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Ozyegin University

Program Seni Bina dan Reka Bentuk Alam Sekitar yang ditawarkan oleh Fakulti Seni Bina dan Reka Bina Universiti Ozyegin bercita-cita untuk menyediakan graduannya sebagai a ... [+]

Gambaran keseluruhan

Program Seni Bina dan Reka Bentuk Alam Sekitar yang ditawarkan oleh Fakulti Seni Bina dan Reka Bina Universiti Ozyegin bercita-cita untuk menyediakan graduannya sebagai arsitek dalaman yang memberikan penekanan yang tinggi terhadap kelestarian alam sekitar, sosial dan ekonomi, dengan menggunakan konsep kemapanan bukan sahaja dalam reka bentuk ruang, produk dan bahan, tetapi dalam semua reka bentuk dan proses pengeluaran mereka.

Matlamat program ini adalah untuk memajukan pengetahuan dan kemahiran reka bentuk melalui penyelidikan yang ketat ke dalam konteks alam sekitar, sosial dan teknologi, menerusi penerokaan teori dan penerapan, dan melalui perancangan perspektif percubaan, kritis dan kreatif untuk menghasilkan ruang hidup yang lebih baik.... [-]

Turki Orman Sokak
Sept. 2020
English
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy
34794 Orman Sokak, Istanbul, Turki