Atilim University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Atilim University diasaskan oleh Yayasan Atilim pada 15 Julai 1997 untuk berkhidmat sebagai Yayasan Universiti dalam kapasiti entiti undang-undang menurut peruntukan Undang-undang no. 2547 mengenai Institusi Pengajian Tinggi Yayasan.


Matlamat Atılım adalah untuk membangunkan individu dengan keupayaan mencapai dan menggunakan maklumat sejagat yang diperlukan dalam zaman teknologi; - individu yang berpengetahuan dan berpengalaman dalam bidang masing-masing, dapat bekerja sebagai anggota pasukan, dan tidak takut persaingan. Di samping itu, mereka akan beroperasi dalam hubungan rapat dengan masyarakat antarabangsa sambil dapat melindungi dan memelihara nilai seni, budaya dan sejarah; menjadi sensitif terhadap isu-isu alam sekitar semasa dinamik, ingin tahu dan menyedari masalah negara mereka. Atılım University terletak di 250 ekar tanah di İncek salah satu kawasan kediaman paling maju dan paling cepat di Ankara, 20 km dari Pusat Bandar dan 7 km dari lebuh raya. Kampus ini mengandungi bangunan fakulti, makmal, dewan persidangan, lapangan bola keranjang dan bola tampar, gimnasium, gelanggang tenis, dewan keadaan, kolam renang, kawasan rekreasi di mana aktiviti luaran juga dijalankan, kafetaria dan restoran.

Dengan menghabiskan masa universiti anda di Atilim University anda akan mendapat:

◦Peluang untuk memiliki pendidikan universiti anda dalam bahasa asing


◦ Infrastruktur fizikal dan sistematik yang diperlukan untuk sintesis tiga fakta asas, iaitu "pendidikan", "penyelidikan" dan "budaya", yang membentuk konsep "universiti"


◦ Program Pendidikan di peringkat antarabangsa (contohnya ABET 2000)


◦ Pasukan akademik yang kompetitif


◦Kesempatan untuk mengadakan kuliah di kelas-kelas kecil dan dengan itu penglibatan yang lebih aktif dalam proses pembelajaran,


◦ Makmal moden dilengkapi dengan teknologi terkini


◦Pembuka untuk berkomunikasi dengan ahli fakulti secara satu-satu dan mempunyai suasana pendidikan dan perbincangan yang nyata yang disokong oleh pelbagai aktiviti sosial,

Lokasi

Ankara

Alamat
Atilim University
Kızılcaşar Mahallesi
İncek Gölbaşı

06836 Ankara, Ankara, Turki

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami