Antalya Bilim University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kenapa ABU?

Terdapat banyak sebab untuk memilih ABU sebagai langkah pertama untuk membentuk masa depan anda dan kehidupan baru:

 • Kursus diajar oleh pensyarah yang berkelayakan dengan doktor dari universiti terkemuka di dunia
 • ABU menawarkan pengalaman yang benar-benar antarabangsa. Pelajar dari 75 negara yang berbeza mendaftar di universiti, manakala ahli fakulti mewakili 19 negara yang berbeza.
 • Kampus ABU adalah rumah untuk belia dari seluruh dunia; ABU adalah universiti yang pelbagai dan pelbagai budaya.
 • Kampus ABU menawarkan pelbagai peluang sosial dan akademik, yang tersedia untuk semua pelajar sepanjang pendidikan mereka.
 • Melalui pelbagai biasiswa, ABU menawarkan peluang pendidikan yang sama kepada semua.
 • Pelajar lulus dari ABU sebagai warganegara dunia dengan visi antarabangsa yang jelas.

Universiti dengan matlamat yang hebat

ABU adalah sebuah universiti penyelidikan yang menawarkan tuan sarjana dan penyelidik. program dalam pelbagai subjek.

Kakitangan akademik kami termasuk ahli fakulti yang telah memperolehi PhD dari universiti terkemuka di luar negara, dan yang telah menjalankan penyelidikan akademik yang cemerlang. Oleh itu, ABU dapat menawarkan pendidikan berkualiti untuk pelajar, membolehkan mereka mudah mencari peluang pekerjaan di seluruh dunia.

ABU telah menggunakan program pendidikan sepanjang hayat. ABU, inovasi terkemuka, dan pusat pendidikan di Wilayah Mediterranean bertindak balas terhadap keperluan pendidikan individu dan dunia perniagaan di rantau ini melalui Pusat Pendidikan Berterusan kami.

Masa Depan berada di Tangan Anda

ABU menawarkan peluang dunia, membuka pintu untuk masa depan yang hebat.

 • Ketahui maklumat terkini dalam kemahiran dalam suasana semulajadi yang indah
 • Belajar berdampingan dengan pelajar dan pensyarah dari seluruh dunia
 • Mempunyai skillsets menjadi CEO syarikat terkemuka dunia
 • Be familiar dengan bahasa dan budaya lain
 • Terima persepsi dan kemahiran untuk mencipta inovasi pecah tanah
 • Mempunyai rangkaian global yang luas yang akan membantu anda memasuki pasaran antarabangsa

Standard Tinggi di ABU

Ahli Fakulti yang Berkelayakan

Ahli-ahli fakulti di ABU telah menerima ijazah PhD daripada universiti terkemuka di seluruh dunia, termasuk MIT, Cornell, Duke, Purdue, University of Maryland, University of Wisconsin, Universiti Toronto, USC, Universiti Birmingham, Florida University Atlantic, Universiti Arizona, Universiti Johannes Gutenberg dan Universiti Michigan. *

* Senarai lengkap ahli fakulti boleh didapati di laman web ABU

ABU menyediakan pelbagai sokongan untuk pelajar

Ijazah Utama Double

Di Antalya Bilim University dengan kelulusan lembaga pentadbiran yang berkaitan, pelajar dengan IPK 2.8 atau ke atas dan yang berpangkat di peringkat 20% dari jabatan mereka boleh mendaftar dalam dua program sarjana yang berlainan pada masa yang sama, lulus dengan diploma dari kedua-dua program. Pelajar utama berganda mesti mengambil semua kursus wajib dalam program utama kedua. Pelajar boleh mendaftar dalam program utama ganda dalam semester ketiga, keempat atau kelima mereka.

Ijazah Rendah

Pada pelajar Antalya Bilim University dengan IPK 2.60 boleh mendaftar dalam program kecil jika mereka memenuhi kriteria minimum kursus dan kredit yang ditetapkan oleh lembaga pentadbiran kolej yang berkaitan. Pelajar yang berjaya menyelesaikan semua kursus kredit boleh memohon ijazah kecil pada awal semester ketiga, keempat, kelima atau keenam utama mereka.

Pejabat Pelajar Antarabangsa

Apabila anda datang ke Antalya Bilim University , Anda tidak akan berada di pihak anda sendiri kerana universiti kami mempunyai "Pejabat Pelajar Antarabangsa" untuk memberi respons kepada setiap kebimbangan pelajar antarabangsa kami.

Pejabat kami menyediakan acara sosial dan budaya yang baru ke Antalya. Sebagai pelajar antarabangsa, anda akan berpeluang untuk meneroka budaya yang berbeza, menemui pengalaman baru dan membuat kawan baru sepanjang acara yang dianjurkan oleh pejabat pelajar antarabangsa kami.

Universiti kami berhasrat untuk membuat peralihan ke Antalya Bilim University dan menjalani kehidupan di Antalya dengan lancar

Lokasi

Antalya

Alamat
Çıplaklı, Çıplaklı Mh. Akdeniz Blv. Pk:07190 Döşemealtı/antalya, 07190 Döşemealtı/Antalya,
Antalya, Antalya, Turki