Baca keterangan rasmi

Dengan peranan yang semakin meningkat Globalisasi dalam masyarakat hari ini, Silpakorn Universiti yang ditubuhkan di Kolej Antarabangsa pada tahun 2003 untuk menawarkan program berkualiti tinggi yang dijalankan dalam bahasa Inggeris.

Pertumbuhan SUIC

Fakulti ini bermula dengan hanya 30 pelajar, pada Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan Double Degree Pengurusan Hotel dengan Kumpulan Vatel dari Perancis. Pada tahun 2004 Ijazah Double dengan Birmingham City University, UK telah diperkenalkan pada Communication Design Digital, bersama-sama dengan Ijazah Double MBA dalam Pengurusan Hotel dan Pelancongan melalui Vatel. Pada tahun 2009 MBA dalam Perniagaan Antarabangsa telah dilancarkan yang juga termasuk lawatan sambil belajar kerja ke Sydney, Australia, yang dianjurkan oleh University of Technology, Sydney.

Pada tahun 2010 fakulti antarabangsa telah berkembang dalam populariti dan bilangan pelajar telah meningkat kepada lebih 500. Sebagai sebahagian daripada pertumbuhan ini SUIC menambah kapasitinya dengan berkembang ke kemudahan baru dan lebih besar. Pertama sekali SUIC mengambil ruang tambahan di Pejabat Presiden bangunan di Talingchan, Bangkok untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat. Sebuah restoran baru telah diwujudkan berhampiran kampus bagi program Pengurusan Hotel, manakala jabatan Communication Design Digital dipindahkan ke sebuah negara baru kemudahan seni di dalam bangunan CAT Telecom, Charoen Krung Road, Si Phraya, Bangrak, Bangkok.

Industri telah mengiktiraf kualiti dan kekuatan pelajar SUIC sambil menghargai alam semula jadi yang berkesan kurikulum dan penghantaran. Oleh itu, adalah tujuan untuk kolej itu untuk terus memberikan program profesional dan mengembangkan ini dalam masa terdekat. Ia juga adalah matlamat SUIC untuk bekerja lebih rapat dengan sekolah-sekolah, agensi-agensi kerajaan dan industri dengan menyediakan pelbagai perkhidmatan latihan.

Misi SUIC-kanak:

  • Untuk melahirkan graduan yang profesional, yang boleh menggunakan pengetahuan dan moral mereka dengan bekerja secara berkesan dalam persekitaran antarabangsa.
  • Untuk terus membangunkan kemahiran akademik dalam penyelidikan dan pengajaran.
  • Untuk menjadi peneraju dalam melindungi seni dan budaya negara.
  • Untuk menjadi sebuah pusat pendidikan di Asia: menyediakan perkhidmatan pendidikan dan latihan profesional.
Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

Silpakorn University International College

Program Gelap berganda dengan Institut Vatel, Perancis, dianggap sebagai salah satu sekolah latihan Hospitaliti terbaik di Eropah. Kurikulum antarabangsa Vatel membolehka ... [+]

Program Darjah Ijazah Antarabangsa dengan kerjasama Universiti Silpakorn dan Vatel International School, Perancis

Program Gelap berganda dengan Institut Vatel, Perancis, dianggap sebagai salah satu sekolah latihan Hospitaliti terbaik di Eropah. Kurikulum antarabangsa Vatel membolehkan pelajar membangunkan pengetahuan berasaskan teori dan praktikal termasuk menjalankan latihan di Perancis dan lokasi antarabangsa yang lain, manakala skim Marco Polo memberikan peluang kepada pelajar untuk belajar di sekolah-sekolah Vatel lain selama satu semester.

Vatel, Sekolah Perniagaan Antarabangsa untuk Hotel

MANFAATProgram ijazah dua kali ganda antarabangsa, yang memberi peluang kepada pelajar untuk mengembangkan kerjaya dalam industri perhotelan yang sentiasa berkembang dan berdaya saing.Metodologi menawarkan keseimbangan antara kelas akademik dan latihan profesional.Internships Antarabangsa menyediakan latihan operasi kehidupan sebenar di hotel-hotel di Perancis, Amerika Syarikat, Australia dan lain-lain.Skim pertukaran Marco Polo membolehkan pelajar belajar di sekolah lain Vatel selama satu semester termasuk Amerika Syarikat.INTERNSHIPS... [-]
Thailand Bangkok
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Silpakorn University International College

Program ini membincangkan unsur-unsur penting dalam reka bentuk visual dan komunikasi massa, memberi tumpuan kepada tuisyen studio dan bengkel yang diketuai oleh satu pas ... [+]

Program Gelar berganda dengan Birmingham City University (BCU), England

Program ini berkaitan dengan elemen penting dalam reka bentuk visual dan komunikasi massa, dengan tumpuan kepada tuisyen studio dan bengkel yang diketuai oleh pasukan kakitangan reka bentuk yang berpengalaman.

Kerjasama antara SUIC dan BCU membolehkan pelajar membangunkan pengetahuan teori dan praktikal melalui kurikulum yang diterima secara antarabangsa. Ini menggalakkan para pelajar menggunakan teknologi reka bentuk terkini untuk menyediakan mereka untuk bekerja dalam persekitaran antarabangsa.

Kerjasama ini memberikan peluang unik kepada pelajar dan kakitangan untuk beroperasi di bawah pelbagai skim koperasi.... [-]

Thailand Bangkok
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BBA Hotel Management Alumni Interview

SUIC Bachelor Programs - Morning Talk