Baca keterangan rasmi

Bijak Melabur untuk Masa Depan Great anda Didyasarin Kolej Antarabangsa (DRIC) adalah kolej antarabangsa swasta pertama di Selatan Thailand. Kolej ini terletak di Hat Yai City, kawasan bandar dan komersial penting, di mana sempadan dengan Malaysia adalah 45 kilometer jauhnya, dan Lapangan Terbang Antarabangsa adalah 15 kilometer dari bandar. Kos hidup di sini adalah munasabah dan menarik (kira-kira USD 225 sebulan), yang kurang daripada yang Bangkok dan Chiang Mai, sudah tentu. Penduduk tempatan baik hati dan mesra mengalu-alukan orang asing untuk menyertai masyarakat pelbagai budaya ini!

Didyasarin Kolej Antarabangsa (DRIC) bertekad untuk menyumbang dan memenuhi keperluan masyarakat dengan melahirkan graduan yang berkualiti dan penyelidikan yang tinggi. Misi kami adalah juga untuk melanjutkan perkhidmatan akademik kepada masyarakat, memelihara seni dan budaya Thai di bawah pentadbiran yang berkesan dan pengurusan partisipatif, bersama-sama dengan aplikasi inovasi dan teknologi moden. DRIC telah bertujuan untuk menjadi bukan sahaja sebuah institusi yang menyediakan pendidikan tinggi kepada masyarakat, tetapi juga menekankan pelajar untuk berhati-hati menggunakan pemikiran, pengetahuan, dan keupayaan dalam cahaya yang benar. DRIC berusaha untuk melahirkan graduan profesional untuk kebaikan masyarakat dengan pendidikan dan penyelidikan yang paling tinggi, dan juga perkhidmatan kepada masyarakat dengan aplikasi inovasi dan teknologi moden. Pada masa ini, DRIC adalah pemberian 200 biasiswa kepada pelajar yang layak untuk meraikan ulang tahun ke-20. DRIC ialah kolej pilihan pelajar untuk mengikuti dan memperoleh pendidikan yang sempurna untuk menjadi individu yang berpengetahuan dan berpengalaman. Graduan DRIC akan membantu mewujudkan dan membangunkan masyarakat. Anda dialu-alukan untuk datang dan menyertai dengan kami!

Pengalaman Pembelajaran yang menarik! DRIC menyediakan semua pelajar dengan "Program Mobiliti Pelajar" di mana pelajar berpeluang untuk belajar di satu negara lain sehingga satu tahun! Ini adalah masa untuk pelajar meneroka satu budaya lain dan pengalaman belajar! Juga, "Program Pendidikan Koperasi" untuk semua pelajar untuk mengalami kehidupan kerja praktikal sebelum tamat pengajian. Program, yang dikenali sebagai "koop", menyediakan kredit akademik untuk pengalaman kerja berstruktur. Program ini membantu meningkatkan pengalaman vokasional dan kemahiran pelajar dalam menyesuaikan diri dengan baik teori ke dalam amalan. Ia mengambil kepentingan baru dalam membantu orang muda untuk membuat inisiatif pembelajaran berasaskan pengalaman!

"DRIC bertujuan untuk melahirkan graduan bertaraf antarabangsa sebagai warga dunia, yang dilengkapi dengan ciri-ciri moral dan etika yang kukuh, dan keupayaan yang luar biasa, dan yang mampu untuk bertindak balas kepada perubahan yang pesat dan keperluan di serantau sosio-ekonomi. Graduan DRIC adalah orang-orang yang tahu bagaimana untuk berfikir, menegakkan nilai-nilai moral, dan berjaya. "

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

Didyasarin International College

Jika anda benar-benar berminat dalam kajian antarabangsa dan anda sudah bersedia untuk menghadapi cabaran di pasaran global, program Pengurusan Perniagaan Antarabangsa Di ... [+]

Jika anda benar-benar berminat dalam kajian antarabangsa dan anda sudah bersedia untuk menghadapi cabaran di pasaran global, program Pengurusan Perniagaan Antarabangsa Didyasarin Kolej Antarabangsa (DRIC) adalah pilihan yang tepat untuk anda. Program ini menyediakan anda dengan maklumat tentang bagaimana untuk berjaya menggabungkan pengetahuan, kemahiran dan sikap dalam suasana antarabangsa dan antara budaya dengan tujuan untuk melaksanakan tugas-tugas yang berkaitan dengan perniagaan secara profesional.

Alam semula jadi yang semakin di seluruh dunia pertukaran dan industri menggesa persaingan global yang lebih perlu diberi perhatian untuk organisasi-organisasi besar, bersaiz sederhana dan kecil. Sebuah pertubuhan proaktif kemudiannya perlu mempunyai keupayaan untuk mengumpul dan memecahkan sektor perniagaan di luar penyimpanan pembelajaran tertentu mengingati matlamat akhir untuk mengambil pilihan yang tepat tentang pengembangan. Ia juga perlu mengambil kira peluang dana global dan kemajuan politik domestik dan antarabangsa. Dalam organisasi yang berorientasikan global, membuat keputusan bergantung kepada organisasi perniagaan dan mengawal, tambahan pula pada perhatian kepada perbezaan budaya dan perbezaan sosial, dan juga keupayaan syarikat untuk menyesuaikan diri. ... [-]

Thailand Hat Yai
Jun 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Didyasarin International College

Program ini memberi tumpuan kepada menghasilkan guru Bahasa Inggeris yang berkualiti. Program ini direka bentuk untuk mematuhi Pejabat Suruhanjaya Tinggi Pendidikan (OHEC ... [+]

Program ini memberi tumpuan kepada menghasilkan guru Bahasa Inggeris yang berkualiti. Program ini direka bentuk untuk mematuhi Pejabat Suruhanjaya Tinggi Pendidikan (OHEC) dan Majlis Guru Thailand. Pelajar mengambil kursus selama empat tahun dengan tenaga pengajar yang berkelayakan dan berpengalaman dan latihan mengajar di sekolah yang tinggi untuk satu tahun untuk mendapat pengalaman hands-on. Bahasa Inggeris adalah bahasa pengantar kurikulum. Pelajar akan belajar dalam suasana yang kondusif untuk pembelajaran dan menyediakan diri mereka sebagai guru Bahasa Inggeris berkualiti dan rakyat global.

Bahasa Inggeris sebagai mata pelajaran yang sangat penting di Thailand dan tiap-tiap umat di seluruh dunia. Pelajar-pelajar yang mengikuti program ini akan mempunyai peluang untuk mengembangkan pengetahuan bahasa Inggeris mereka dan beberapa kaedah pengajaran bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua. Program ini amat praktikal kerana ia memerlukan pelajar, sepanjang lima tahun pengajian mereka, untuk menggunakan bahasa Inggeris untuk pelbagai tujuan akademik dan profesional. Program ini adalah bertujuan untuk menyediakan sekolah berkelayakan menengah, sekolah tinggi, atau guru-guru sekolah menengah Bahasa Inggeris dan mempunyai pengetahuan yang mendalam tentang bahasa Inggeris. Para graduan akan mempunyai tahap yang tinggi dalam penguasaan bahasa Inggeris dengan memenuhi keperluan keluar bahasa seperti yang ditetapkan oleh institut, dan kemahiran pembelajaran sepanjang hayat dan dapat menghayati nilai-nilai moral dan sosial dan budaya. Mereka juga akan mempunyai keupayaan yang besar untuk membantu pelajar-pelajar di sekolah menengah, sekolah tinggi, atau sekolah menengah untuk belajar bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua dengan berkesan.... [-]

Thailand Hat Yai
Jun 2019
English
Sepenuh masa
5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Didyasarin International College