Baca keterangan rasmi

Tunghai University telah ditubuhkan pada tahun 1955 dan ia terletak di dataran tinggi peringkat daripada Tatu Mountain Taichung. Tunghai University, sebuah institusi liberal penuh dengan elit ilmiah dan rezeki yang makmur dan terkenal dengan kampus yang indah. Tunghai mempunyai 9 kolej, 34 jabatan dan 35 program Sarjana (program 1 bebas Sarjana dan 13 Dalam Perkhidmatan program Sarjana) dan 14 program PhD.

Tunghai kini mempunyai 9 kolej: Kolej Seni, Kolej Sains, Kolej Kejuruteraan, Kolej Pengurusan, Kolej Sains Sosial, Kolej Pertanian, Kolej Seni Halus dan Design Kreatif, Kolej Undang-undang, dan Kolej Antarabangsa. Tunghai mempunyai badan pelajar kira-kira 17,000 pelajar dan hampir 500 orang guru (88% daripada pembantu profesor dan ke atas). Jumlah kawasan kampus Tunghai ini mencapai 1.333.096 kaki persegi. Dengan kampus yang luas, Tunghai mempunyai persekitaran pengajaran dan pembelajaran yang sesuai untuk setiap fakulti Tunghai dan pelajar.

Bukan sahaja mempunyai Tunghai University menerima kedudukan tinggi dalam ulasan dan mengungguli kedudukan perekrut, tetapi Tunghai juga telah mendapat keputusan cemerlang dari Kementerian Pelajaran Malaysia dan telah menerima 4.84 bilion subsidi daripada Projek Kecemerlangan Pengajaran KPM selama 6 tahun berturut-turut. Dengan yang tersebut di atas hasil kajian tertunggak dan subsidi MOE diterima, mereka telah menunjukkan bahawa usaha berterusan Tunghai kecemerlangan dalam pengajaran dan pembangunan universiti secara keseluruhan mendapat pengiktirafan umum.

Tunghai University merupakan institusi pendidikan yang pertama dan hanya di Taiwan yang menawarkan program pendidikan lengkap dari tadika ke program PhD. Juga, Tunghai University adalah yang pertama untuk mewujudkan dan memperkenalkan pendidikan umum dan sistem Pelajar Buruh Program di Taiwan. Program perintis telah berkhidmat sebagai model peranan untuk universiti-universiti lain di Taiwan. Selain daripada program perintisnya, Tunghai juga adalah yang pertama untuk menawarkan terbuka susunan perpustakaan di Taiwan.

Tunghai University terkenal dengan kampusnya mercu tanda bandar, yang menyediakan persekitaran yang ideal untuk menjalankan pengajaran dan penyelidikan dan indah. Luce Chapel adalah salah satu mercu tanda yang paling terkenal dan melawat Tunghai ini. The Luce Chapel, karya seni bina yang mendunia, telah direka oleh tuan seni bina IM Pei dan CK Chen. Selain Chapel Luce, Tunghai juga terkenal dengan tempat-tempat indah yang seperti pusat membeli-belah kampus, Tunghai Lake, bangunan gaya Cina tradisional dan ladang Tunghai yang luas.

Dengan cita-cita semangat pengasas agama Kristian, penekanan kepada pendidikan holistik pembangunan pendidikan pembangunan akademik dan perkhidmatan, pelajar, adalah diharapkan bahawa graduan yang ideal bagi Universiti Tunghai bukan sahaja akan mempunyai pengetahuan dalam bidang kepakaran masing-masing, kritikal kemahiran berfikir, kemahiran menyelesaikan masalah, kemahiran komunikasi interpersonal, tetapi juga mereka yakin, graduan yang bertanggungjawab dan berakhlak dan etika yang tinggi dan mempunyai penghargaan dalam seni dan kemanusiaan dan sosial menyedari keperluan masyarakat. Hasilnya, universiti Tunghai terus ke atas kedudukan perekrut korporat dan terus menerima ulasan yang menonjol dari Kementerian Pelajaran.

Tunghai University nilai pengajaran dan perkhidmatan. Melalui Program Labor Pelajar, pelajar membangunkan rasa tanggungjawab dan memahami kepentingan sukarelawan dan perkhidmatan. Tunghai University juga menghargai kualiti pembelajaran Bahasa Inggeris. Dengan menyediakan kelas kecil kelas bahasa Inggeris bersaiz, keberkesanan program pembelajaran Bahasa Inggeris yang mempunyai menerima ulasan yang besar. Juga, Tunghai University mempunyai Center terbaik Continuing Education di Taiwan.

Dengan mewujudkan pusat-pusat penyelidikan antara disiplin utama, seperti Pusat Pengajian Cina, Pusat Penyelidikan Sains Hayat, Pusat Nanosains dan Teknologi, Pusat Ekologi Tropika dan Biodiversiti, Software Engineering & Technology Center, Tunghai telah secara proaktif tinggal di sync dengan yang terbaru trend global dalam penyelidikan dan pembangunan. Tunghai University akan terus mengikuti semangat perintis pengasas dan motto sekolah iaitu Kebenaran, Iman dan Surat Ikatan, Tunghai Universiti akan terus mencipta dan membuat sumbangan yang unik untuk pendidikan tinggi di Taiwan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Tunghai University

Matlamat Pendidikan: Membangunkan keupayaan untuk menangani kepelbagaian budaya dalam perusahaan global dan industri. Menggalakkan pembangunan watak dalam rangka seni lib ... [+]

matlamat pendidikan Membangunkan keupayaan untuk menangani kepelbagaian budaya dalam perusahaan global dan industri. Menggalakkan pembangunan watak dalam rangka seni liberal, Sains dan Pendidikan Kejuruteraan. Untuk meningkatkan ekspresi diri, komunikasi, dan keyakinan dalam persekitaran yang pelbagai Untuk meningkatkan daya saing global untuk kajian akademik dan pembangunan profesional. pelajar kereta api dalam memahami faktor kritikal yang memberi kesan kelestarian adat manusia, organisasi, budaya, dan teknologi dalam pelbagai persekitaran sosial, semula jadi, dan dibina. Kecekapan teras projek perniagaan atau analisis projek kemampanan. Blingual dan komunikasi silang budaya. kerja berpasukan. Karisma dan kepimpinan. Ciri-ciri Khas Program Memupuk pemimpin yang mempunyai visi alam sekitar global. Menekankan tumpuan Bahasa Inggeris tertumpu kepada dasar, kemahiran komunikasi saintifik dan kejuruteraan. Memberi tumpuan kepada masalah yang melampaui sempadan negeri dan negara, tetapi juga mempunyai kaitan tempatan. Membangunkan saintifik, kemahiran kejuruteraan, dan dasar yang cuba untuk menghidupkan sumber ke dalam tindakan alam sekitar yang berkesan. Menyediakan musim panas Industrial peluang latihan / tapak dalam dan luar negara dan menjemput pengamal profesion untuk menawarkan nasihat kerjaya. Reka bentuk secara eksklusif English berasaskan aktiviti malam dan kelab. Menetapkan persekitaran pembelajaran Bahasa Inggeris yang komprehensif dan hands-on menasihati. Lantik sepenuh masa American Teaching Assistant untuk membantu pelajar dengan kursus mereka diperlukan. Menawarkan unik-Bahasa Inggeris diajar kurikulum pendidikan umum. Bekerjasama dengan sekolah-sekolah rakan kongsi di Eropah dan Amerika untuk menawarkan 2 + 2 dan 3 + 2 program dwi-ijazah. Pilihan masa depan ... [-]
Taiwan Nantun District
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Tunghai University

ABI English Program akan menjadi yang pertama yang berdiri sendiri, program ijazah-pemberian itu dengan bahasa Inggeris sahaja kurikulum di THU. ijazah ini akan menggalak ... [+]

Gambaran Keseluruhan

ABI English Program akan menjadi yang pertama yang berdiri sendiri, program ijazah-pemberian itu dengan bahasa Inggeris sahaja kurikulum di THU. ijazah ini akan menggalakkan

keupayaan menyelesaikan masalah teori dan praktikal teknik pengurusan kontemporari dan keseluruhan kebolehan membuat keputusan aplikasi teknologi maklumat dan komunikasi kebolehan kepimpinan wawasan global dan semangat untuk pembelajaran yang pelbagai Pendidikan holistik dan sikap yang positif untuk pembelajaran seumur hidup Matlamat dan Aspirasi kami akan membina persekitaran pembelajaran yang berkualiti dan memajukan potensi pendidikan kita Untuk mengintegrasikan pendidikan, ... [-]
Taiwan Nantun District
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 - 5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu