Baca keterangan rasmi

Tentang Kita

Kolej Pengurusan Kewangan CTBC dibiayai pada tahun 2015 oleh CTBC Financial Holding Company, salah satu bank terbesar milik persendirian di Taiwan, dan kami menumpukan perhatian dalam bidang perbankan, kewangan, dan pengurusan. Mempunyai CTBC Financial Holding sebagai rakan kongsi industri kita, Kolej dilanggan sepenuhnya kepada pembelajaran praktikal dan pendekatan pengajaran dengan mengintegrasikan pengetahuan dan konsep kepada pengalaman praktikal dengan fakulti daripada industri perbankan dan kewangan.

Kami adalah sekolah perniagaan butik terletak di Tainan, sebuah bandar sejarah selatan Taiwan. Dengan sokongan daripada industri perbankan, pelajar-pelajar kita ditawarkan dengan belajar peluang di kedai tempatan atau luar negara bank itu, dan sekolah-sekolah perniagaan yang mula-peringkat lain di dunia.

Program akademik

Jabatan Perbankan dan Kewangan menekankan aplikasi praktikal dan integrasi antara disiplin dengan tujuan untuk memupuk pelajar ke tiang masa depan pengamal dalam kewangan. Jabatan Pentadbiran Perniagaan berusaha untuk memupuk profesional pentadbiran perniagaan melalui pembangunan pelajar pemikiran bebas, profesionalisme dan inovasi, dan kebolehan untuk mengendalikan hal ehwal antarabangsa dan luar negara.

Sekolah Pengajian Siswazah Pengurusan Kewangan memberi tumpuan kepada kaedah penyelidikan, kemahiran praktikal dan profesional, dan keupayaan analisis kes untuk memupuk profesional pengurusan antarabangsa dalam kewangan.

Program Pengajian Luar Negara

Bekerja dengan sekolah-sekolah perniagaan atas-kedudukan yang berbeza di seluruh dunia, College menawarkan penajaan untuk pelajar yang layak untuk belajar di luar negara untuk memaksimumkan kecekapan pembelajaran dan pembelajaran budaya dan industri perbankan negara-negara lain.

Biasiswa dan Geran

Sertai Bahasa dan Program Pertukaran Kebudayaan dan bertutur dalam bahasa ibunda anda berkawan dengan pelajar Taiwan. Dengan berinteraksi dengan pelajar tempatan, kami akan memberikan pengecualian tuisyen, asrama percuma di kampus dan makanan untuk setiap semester.

Perkhidmatan Pelajar Antarabangsa

Mandarin Lessons

Kami percaya pembelajaran bahasa asing baru adalah penting untuk meningkatkan kajian anda di luar negara pengalaman, jadi kami menawarkan Mandarin pelajaran percuma kepada semua pelajar antarabangsa.

Di kampus Asrama

Asrama pelajar baru-baru ini dilengkapi menawarkan akses Internet, AC, dan bilik mandi individu dalam setiap bilik. Terdapat juga kemudahan dobi awam dan ruang sosial bagi pelajar untuk digunakan.

Career Consulting

CTBC bertujuan untuk memupuk pakar-pakar kewangan antarabangsa untuk CTBC Financial Holding Syarikat dan 106 cawangan antarabangsa di Amerika Syarikat, Jepun, Indonesia, Filipina, Hong Kong dan negara-negara lain. perundingan kerjaya kewangan dan temuduga perkhidmatan rujukan ditawarkan kepada pelajar antarabangsa untuk memajukan lagi kerjaya dan inspirasi mereka.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

CTBC Financial Management College

Matlamat kami adalah untuk memupuk profesional dalam pentadbiran perniagaan. bakat cemerlang di rumah dan di luar negara, serta orang-orang yang mempunyai kepakaran dalam ... [+]

Matlamat kami adalah untuk memupuk profesional dalam pentadbiran perniagaan. bakat cemerlang di rumah dan di luar negara, serta orang-orang yang mempunyai kepakaran dalam perniagaan, dipilih dan dilantik sebagai tenaga pengajar kami. Kami bekerjasama dengan industri dan membolehkan pelajar memahami bagaimana industri benar-benar berkesan melalui program-program latihan komprehensif kami. Ini benar-benar akan mengintegrasikan teori dan amalan, serta mengurangkan jurang antara pengetahuan dan permohonan.

Jabatan bertujuan untuk membina pengajaran yang paling kuat dan pasukan penyelidikan dalam pentadbiran perniagaan di seluruh negara, dan menunjukkan kepada pelajar kami kedalaman pengetahuan dalam bidang tersebut dengan mengintegrasikan kuasa akademik dan sumber Chinatrust Kewangan Kumpulan kedua-dua di rumah dan di luar negara. Pelajar di Jabatan ini akan didedahkan dengan persekitaran pembelajaran yang pelbagai: kurikulum profesional, pembangunan Orang Seluruh daripada pendidikan seni liberal, latihan kukuh dalam pendidikan bahasa, latihan pendidikan jasmani, muhasabah diri dari perkhidmatan pembelajaran, penerokaan diri daripada aktiviti kelab, akses perpustakaan , pengalaman sebenar melalui program-program latihan, lawatan antarabangsa ufuk berkembang, dan sistem mentor-mentee makroskopik. Empat tahun pengajian holistik itu akan memupuk pelajar-pelajar kita ke dalam bakat cemerlang dalam pengurusan perniagaan dengan pemikiran bebas, kebolehan inovatif profesional, ciri-ciri yang jujur ​​dan praktikal, dan visi antarabangsa.... [-]

Taiwan Tainan
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

CTBC Financial Management College

Dengan memberi tumpuan kepada kedua-dua pengetahuan teori dan praktikal, kurikulum kami berpusat pada aplikasi praktikal dan integrasi antara disiplin. Jabatan kami beker ... [+]

Dengan memberi tumpuan kepada kedua-dua pengetahuan teori dan praktikal, kurikulum kami berpusat pada aplikasi praktikal dan integrasi antara disiplin. Jabatan kami bekerjasama dengan CTBC Holding, Chinatrust Financial Group, dan syarikat-syarikat yang berkaitan dengan mempunyai pengamal kewangan menurunkan pengetahuan profesional dan kemahiran kepada pelajar-pelajar kita dalam persekitaran pembelajaran yang pelbagai.

Selain itu, Jabatan kami menawarkan biasiswa dan bantuan kewangan kepada pelajar agar mereka tidak mempunyai masalah kewangan pada masa mereka di sini. Dengan pendekatan pembelajaran yang sistematik kami, integrasi antara disiplin, kerjasama dengan sumber-sumber korporat elit dalam industri, dan biasiswa dan bantuan kewangan, kami menyasarkan untuk memupuk profesional antarabangsa dalam kewangan.... [-]

Taiwan Tainan
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu