Baca keterangan rasmi

Sejak permulaannya pada tahun 1993, Kolej Pengurusan di Universiti Yuan Ze telah menjadi terkenal di Taiwan. Kolej ini telah lama diiktiraf sebagai kolej pengurusan swasta yang terbaik di Taiwan. Selain itu, ia diberi penarafan tertinggi (lima bintang) dalam penyelidikan dan penarafan empat bintang dalam profil fakulti dalam Laporan Penilaian Pendidikan Pendidikan 2004 yang dikeluarkan oleh Kementerian Pelajaran (MOE) di Taiwan. Pada tahun 2010, Kolej ini merupakan salah satu daripada dua kolej perniagaan di Taiwan untuk menerima geran projek "sekolah perniagaan profesional" selama dua tahun dari Kementerian Pelajaran.

Pada masa ini, Kolej Pengurusan mempunyai 70 fakulti sepenuh masa dan 25 kakitangan pentadbiran dan menawarkan pelbagai program BBA, MBA, MS, Ph.D, dan EMBA yang komprehensif kepada kira-kira 2,500 pelajar. Kolej ini telah berusaha keras dalam inovasi pendidikan. Khususnya, Kolej adalah kolej pengurusan pertama dan satu-satunya di Taiwan untuk menyusun semula organisasi asalnya yang berasaskan jabatan kepada sebuah organisasi berasaskan program dengan penekanan untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang berpusatkan pelajar untuk memastikan sumber-sumbernya lebih bersepadu, tersedia dan fleksibel kepada semua pelajar. Dengan organisasi baru, pelajar yang menghadiri program ijazah boleh memilih pelbagai jurusan / kepekatan, dan fakulti dikategorikan kepada enam bidang (Bidang Penyelidikan). Kolej ini juga telah menubuhkan pejabat sendiri Program Antarabangsa, Pejabat Penempatan

Kolej Pengurusan (CM) sangat menekankan kepentingan penyelidikan dan pengajaran kelas pertama. Kerjasama antarabangsa yang substansial telah ditubuhkan dengan universiti rakan kongsi di Kesatuan Eropah, Amerika Syarikat, Australia, Jepun, Korea, dan Asia Selatan serta beberapa universiti terkemuka di China. Untuk meningkatkan pengantarabangsaan, semua kursus dalam program sarjana dan banyak kursus sarjana termasuk program BBA Bahasa Inggeris yang baru ditubuhkan diperintahkan dalam bahasa Inggeris. Pada masa ini, kami merekrut pelajar antarabangsa dari semua universiti di seluruh dunia.


Melalui usaha berterusan kami dalam menyediakan penyelidikan yang komprehensif dan pengajaran yang luar biasa, kami berhasrat untuk menjadi salah satu institusi utama pendidikan pengurusan di Asia.

Visi

Didirikan pada moto "Kecemerlangan, Ketelitian, Visi, Harmoni, dan Inovasi", CM bermatlamat untuk menjadi sekolah perniagaan utama di Asia melalui penyelidikan akademik yang substantif dan kurikulum inovatif untuk mendidik para pemimpin perniagaan masa depan.


Misi

Misi Kolej Pengurusan adalah untuk menyumbang kepada pengetahuan dan amalan pengurusan di Greater China, termasuk Taiwan dan Daratan China, dalam konteks persekitaran perniagaan global melalui kualiti penyelidikan kami, program akademik, dan siswazah. Oleh itu, kami berusaha untuk:


  • Mengendalikan dan menyebarkan penyelidikan yang ketat dan relevan untuk kedua-dua ahli akademik dan pengamal.
  • Menyampaikan pelbagai pengetahuan sosial dan perniagaan yang menyediakan graduan kami untuk menghadapi cabaran perniagaan secara etika dan rasional melalui program yang relevan dan inovatif.
  • Mewujudkan reputasi bahawa Kolej Pengurusan adalah salah satu sekolah yang paling disukai dari mana perniagaan utama merekrut untuk kedudukan pengurusan dan profesional.
Kompetensi Teras
  • keupayaan untuk menyelesaikan masalah asas dan menganalisis
  • keupayaan untuk berkomunikasi dan menyelaras
  • etika dan prinsip yang diperlukan di tempat kerja
  • pengetahuan dan kebolehan profesional yang diperlukan di tempat kerja yang berlainan
Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

Yuan Ze University College of Management

Program Dwibahasa BBA kami bertujuan untuk mengubah anda pakar dalam bidang pentadbiran perniagaan dan kewangan dengan baik kecekapan bahasa Inggeris ... [+]

Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan

&nbsp

Tempoh pengajian: 128 kredit College: Kolej Pengurusan Jabatan: Kolej Pengurusan Tahap Program: BA

&nbsp

Program Dwibahasa BBA kami bertujuan untuk mengubah anda pakar dalam bidang pentadbiran perniagaan dan kewangan dengan baik kecekapan bahasa Inggeris.

ciri-ciri

◆ pemimpin Foster T-berbentuk.

◆ Menggalakkan perspektif pelbagai budaya individu terhadap dunia.

◆ kurikulum khusus diajar dalam bahasa Inggeris.

◆ watak elit Membangunkan individu, sikap belajar yang sesuai dan keupayaan kerja berpasukan.

◆ keupayaan Membina individu 'yang diperlukan di tempat kerja melalui pertukaran pelajar, belajar di luar negara atau latihan praktikal. ... [-]

Taiwan Hsinchu
Yuan Ze University College of Management

Program BBA bertujuan untuk melengkapkan pelajar pengetahuan asas dan pengalaman pembelajaran untuk juga menyediakan masa depan kerjaya mereka. ... [+]

Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan

Tempoh pengajian: 128 kredit College: Kolej Pengurusan Jabatan: Kolej Pengurusan Tahap Program: BA

&nbsp

Program BBA kami bertujuan untuk melengkapkan pelajar pengetahuan asas dan pengalaman pembelajaran untuk juga menyediakan masa depan kerjaya mereka.

ciri-ciri

&nbsp

Pengantarabangsaan - Membina persekitaran pembelajaran dwibahasa Perindustrian - Menyambung kepada amalan perusahaan dan membangunkan pelan kerjaya Multiculturalization - reka bentuk kursus yang fleksibel dan bebas untuk menukar jurusan

Reka Bentuk Kurikulum

Perniagaan width- Tetapkan semula empat jabatan ke dalam jurusan: pentadbiran perniagaan, perniagaan antarabangsa, kewangan dan perakaunan. Pelajar boleh memilih daripada spektrum tujuh Kepekatan Rendah / Sekolah Menengah, ditambah Industri / Cross-Secondary College Kepekatan. ... [-]

Taiwan Hsinchu