UBIS University of Business and International Studies

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

UBIS adalah institusi muda yang bertujuan untuk menyampaikan program berkualiti dalam bidang Hubungan Perniagaan dan Antarabangsa. DNA UBIS terdiri daripada tiga faktor utama: Pengalaman Dunia Nyata, Perhatian Individu, dan Perspektif Antarabangsa.

Profesor UBIS adalah profesional yang berpengalaman. Mereka membawa ke kelas masalah dunia nyata dan membedahnya dengan mata pengalaman kritikal. Mereka menyediakan peserta dengan kerangka strategik untuk menempatkan masalah yang akan dihadapi dalam kehidupan profesional anda.

UBIS mengawasi keperluan pasaran yang terus berkembang dan sentiasa menyesuaikan kandungan dan metodologinya untuk memastikan bahawa graduan kami dilengkapi dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam dunia pekerjaan yang berkembang pesat.

Di UBIS anda tidak akan hanya menjadi wajah orang ramai. Kami memperhatikan keperluan setiap pelajar dan bertujuan untuk memberikan pengalaman pembelajaran yang disesuaikan dan diperibadikan untuk setiap pelajar. Saiz kelas kecil kami membantu anda memanfaatkan perbincangan yang lebih mendalam dan menerima maklum balas secara individu dari profesor anda. Ini dirancang untuk membantu pelajar kita mengembangkan kemahiran dan keyakinan untuk berjaya dalam kerjaya yang ingin mereka ikuti.

Akhirnya, kami adalah komuniti yang benar-benar antarabangsa: fakulti, kakitangan, dan pelajar UBIS berasal dari lebih dari 40 negara dan dari setiap pelosok dunia. UBIS juga mempunyai rangkaian rakan kongsi antarabangsa yang kuat dan rangkaian Alumni yang benar-benar antarabangsa. Pada masa ini, Keluarga UBIS tersebar di 4 benua.

Mengapa Belajar di UBIS

 1. Program akademik berkualiti tinggi yang disesuaikan dan fakulti yang sangat menyokong projek pelajar yang berorientasikan perniagaan. Saiz kelas kecil adalah kunci.
 2. Fokus pada perspektif kerjaya pelajar: program selaras dengan masa depan pekerjaan; fakulti dengan pengalaman profesional, pendekatan kemahiran teknikal dan sosial gabungan.
 3. Badan pelajar yang sangat pelbagai di kampus dan perendaman dalam komuniti antarabangsa Geneva. Pilihan semester di luar negara (institusi rakan kongsi) dan / atau magang (AS).

UBIS University of Business and International Studies","author_url":"","source":"©UBIS University of Business and International Studies"}" />

Maklumat terperinci

Sejarah

University of Business and International Studies (UBIS) ditubuhkan pada tahun 2006 untuk mewujudkan institusi dengan standard akademik yang tinggi dan persekitaran yang menyokong pelajar yang berminat dalam kerjaya perniagaan. UBIS diakreditasi oleh IACBE, EduQua, dan ISO 9001. UBIS mempunyai rangkaian rakan akademik antarabangsa dan rangkaian alumni antarabangsa. Fakulti, kakitangan, dan pelajar berasal dari lebih dari 40 negara.

Pendidikan

Di UBIS, kami membangun kemampuan pelajar untuk menavigasi wilayah yang mungkin tidak mereka kenal, untuk menyesuaikan diri dengan keadaan yang berubah-ubah, untuk beroperasi dalam mod pelbagai budaya, dan untuk melaksanakan projek-projek yang akan memberi kesan positif di dunia. Kami sentiasa mengkaji dan mengubahsuai program dan kaedah pengajaran kami agar sesuai dengan keperluan perniagaan dan masyarakat semasa.

Penyelidikan

Penyelidikan pelajar digalakkan dan dikembangkan melalui projek batu penjuru di peringkat sarjana muda dan tesis di peringkat sarjana dan kedoktoran. Tesis sarjana dan kedoktoran diharapkan dapat menunjukkan penyelidikan asli dan sumbangan kepada pengetahuan baru. Kepakaran profesional fakulti sangat penting untuk mengarahkan tesis ini kepada masalah perniagaan dunia nyata. Keaslian penyelidikan dipantau melalui bimbingan tesis secara dekat pada tahap penyampaian penulisan pelajar yang telah ditentukan. Fakulti diharapkan dapat menunjukkan aktiviti penyelidikan melalui sumbangan kepada jurnal yang dikaji oleh rakan sebaya dan penyertaan dalam prosiding persidangan yang diterbitkan.

Prospek kerjaya

Prospek kerjaya pelajar ditingkatkan dengan program akademik berkualiti tinggi yang selalu selaras dengan masa depan pekerjaan, oleh fakulti dengan pengalaman profesional yang luas, dengan penekanan pada kemahiran sosial (komunikasi, kerjasama, kepekaan budaya) dan oleh ruang yang diberikan pelajar kepada mengembangkan projek perniagaan mereka sendiri. Keunggulan yang diberikan kepada penyelidikan (projek batu dan tesis) yang berorientasi pada masalah perniagaan dunia nyata adalah faktor utama dalam mempersiapkan pelajar kita untuk berjaya. Pelajar mempunyai banyak peluang yang diberikan oleh persekitaran Geneva (misalnya, penyertaan dalam persidangan penting, magang di perniagaan, institusi antarabangsa, dan NGO) dan oleh kerjasama akademik antarabangsa kami.

UBIS University of Business and International Studies","author_url":"","source":"©UBIS University of Business and International Studies"}" />

Perkhidmatan

Pejabat Pelajar

 • Pusat Kerjaya menasihati setiap pelajar untuk pergi ke tempat latihan. Semua pelajar dibenarkan bekerja selama 15 jam seminggu setelah 6 bulan pertama belajar di Switzerland.
 • Platform Pembelajaran Pelajar membantu mengawal gred dan bahan kajian.
 • Program dalam talian untuk pendidikan pembelajaran jarak jauh.
 • Perkhidmatan Pelajar untuk membantu visa, formaliti kad kediaman, penjagaan kesihatan dan penginapan.
 • Hari orientasi untuk pelajar baru: perkenalan dengan profesor, lawatan pemandu bandar, integrasi dengan pelajar yang ada.
 • Persatuan Pelajar - menganjurkan acara yang menyeronokkan untuk pelajar di dalam dan di luar Geneva.

Penginapan

Pasukan khidmat pelajar UBIS membantu pelajar menempah bilik berkongsi atau single di Student Residences di Geneva (terletak secara berasingan untuk pelajar perempuan dan lelaki). Dengan permintaan pelajar, kami dapat menyediakan sejumlah agensi untuk perkhidmatan penempatan semula atau untuk mencari bilik di sebuah apartmen peribadi. Harga perumahan di Geneva adalah dari 700 hingga 1000 CHF setiap orang setiap bulan. Geneva mempunyai pengangkutan awam yang sangat baik dan berbasikal yang selamat. Kami berusaha mencari kemudahan tempat tinggal dalam jarak berjalan kaki ke kampus.

Perpustakaan

UBIS mempunyai perpustakaan fizikal kecil di kampus dan semua pelajar boleh mendapatkan pas tahunan ke Perpustakaan Bangsa-Bangsa Bersatu dan menggunakannya secara percuma. UBIS juga menawarkan akses ke pangkalan data EBSCO Business Source Premier, salah satu pangkalan data perniagaan penyelidikan terbaik dan terlengkap.

Penjagaan kesihatan

Kemudahan penjagaan kesihatan di luar kampus. Semua pelajar UBIS memohon insurans kesihatan Switzerland yang dikhaskan untuk pelajar dengan harga istimewa dari 65 hingga 100 CHF sebulan bergantung pada jenis francais.

UBIS University of Business and International Studies","author_url":"","source":"©UBIS University of Business and International Studies"}" />

Kampus

Kampus Geneva UBIS terletak di satu tempat, di pusat bandar dan sangat dekat dengan PBB di Geneva, ibu pejabat bank, syarikat, dan organisasi antarabangsa seperti WTO dan Dana Global. Campus berjarak 3 minit berjalan kaki dari Danau Leman dan 2 minit berjalan kaki dari Botanical Gardens of Geneva.

Bilik darjah dilengkapi sepenuhnya, mempunyai cahaya semula jadi dan buatan, dan besar dan selesa. Terdapat sambungan internet yang kuat, ruang rehat pelajar, perpustakaan kecil, dan akses ke dapur. Kafe kecil, kiosk, pasar raya, dan restoran semuanya sangat dekat dengan kampus.

Kemudahan sukan

Kemudahan sukan di Geneva disediakan dengan harga diskaun khas untuk pelajar:

 • Langganan bulanan kolam renang - 10 CHF
 • Stadium untuk bola sepak - percuma
 • Langganan bulanan gim - 49 hingga 65 CHF
 • Basikal, perahu tasik, basikal air - tersedia untuk disewa

Persatuan Pelajar

Terdapat banyak pilihan aktiviti budaya bahasa Perancis dan Inggeris (siaran, media cetak dan dalam talian dan persembahan langsung).

Maklumat mengenai acara boleh didapati dari Pelancongan Geneva atau Pejabat Pelancongan tempatan dan surat khabar tempatan. 'Tribune de Genève', 'Le Temps' dan 'Le Matin' menerbitkan makanan tambahan mingguan dengan perincian acara dan hiburan tempatan. Geneva mempunyai lebih daripada 40 muzium, pusat seni dan yayasan dan jumlah pawagam per kapita tertinggi di Eropah (misalnya, The Orange Cinema (Cinélac), pawagam City).

UBIS University of Business and International Studies","author_url":"","source":"©UBIS University of Business and International Studies"}" />

Akreditasi

 • # 7 pada CEO Magazine Global MBA Ranking 2020
 • Tahap Satu pada Majalah CEO Global MBA Ranking 2020
 • EduQua
 • Majlis Akreditasi Antarabangsa untuk Pendidikan Perniagaan (IACBE)
 • Federation des Enterprises Romande (FER)
 • Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan (EFMD)
 • ISO 9001
 • Majlis Akreditasi Pengajian Tinggi

Testimonial Pelajar

"Apa yang saya suka tentang UBIS adalah kelas kecil, sangat praktikal, dan sangat interaktif yang diajar oleh profesor berkualiti tinggi. Kampus yang luar biasa ini terletak di tengah-tengah Geneva, sebuah bandar yang mempunyai kemudahan sosial yang paling tenang dan luar biasa. Lebih-lebih lagi, saya telah berjaya mengusahakan lima projek perniagaan semasa pengajian saya yang dapat saya jalankan setelah menamatkan Ijazah Sarjana saya. "
Timothy Masebe
Siswazah UBIS
"UBIS bagi saya bermaksud pendidikan berkualiti: para profesor di UBIS dihormati bukan hanya di kelas tetapi oleh komuniti perniagaan dan organisasi antarabangsa di seluruh dunia. Itu membuat perbezaan besar semasa pengajian anda dan selepas tamat pengajian apabila anda harus menerapkan pengetahuan yang diperoleh di UBIS ke persekitaran dunia nyata. "
Liridon Byqmeti, dari Kosovo
Siswazah MBA

Lokasi

Geneva

Alamat
Avenue Blanc,46
1202 Geneva, Geneva, Switzerland

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

EFMD Equis Accredited