Baca keterangan rasmi

LUde.S. diasaskan pada tahun 1999, sebagai persatuan, di Canton of Ticino, di Switzerland, dengan inisiatif prof. Paolo Sotgiu, dengan tujuan mempromosikan dan memajukan semua bentuk pertukaran budaya dan pengalaman pendidikan, sains dan penyelidikan di bidang Eropah dan bukan Eropah dengan nama Universiti Percuma Ilmu Manusia dan Teknologi - Ludes. Dengan resolusi n. 703 dari 14 Februari 2006, Majlis Negeri yang diberi kuasa LUde.S. untuk menggunakan nama Università Privata menurut seni. 14 para. 2 Undang-undang di Universiti Itali Switzerland, di Universiti Sains Gunaan Switzerland Selatan dan Institut Penyelidikan pada 03 Oktober 1995 (LUSI / SUPSI, RL 5.3.1.1)

Pada tahun 2014, berikutan perubahan yang dibuat kepada seni. 14 LUSI / SUPSI yang disebutkan di atas, yang membolehkan penggunaan istilah universiti hanya untuk sekolah-sekolah yang diiktiraf oleh pihak berkuasa kebangsaan atau pihak berkuasa yang kompeten, Universiti Sains dan Teknologi Manusia percuma - Ludes merupakan syarikat perkhidmatan "Ludes sagl", mengubah strukturnya menjadi sebuah Kampus, kampus Ludes Lugano, menjadi tuan rumah universiti Eropah dan antarabangsa yang paling berprestij di Lugano, dan untuk membangunkan kursus yang berkaitan, menurut rancangan kajian yang disediakan oleh universiti yang dihoskan masing-masing.

Selaras dengan visi pengasas Prof Paolo Sotgiu, dan selepas hampir dua puluh tahun aktiviti di Switzerland, LUde.S. dia baru-baru ini mendirikan sebuah kampus baru di Malta, yang dipanggil UCM United Campus of Malta.

Memperluas ke Malta, UCM kini dapat mengukuhkan lagi jangkauan antarabangsa dengan mengeluarkan derajat yang dapat disamakan dan diiktiraf di beberapa negara, bukan hanya di Eropah, sehingga memudahkan para pelajar mendapatkan kualifikasi asing (lesen NCFHE No. 2015-011).

Pada masa ini, di Kampus Ludes Lugano, kursus ijazah dari Semmelweis University dan UCM United Campus of Malta Institusi Pendidikan Tinggi ditawarkan.

Mengapa belajar di Ludes

Belajar di LUde.S. ia bermaksud menjadi apa: seseorang yang penuh, bertanggungjawab dan terbuka kepada yang lain dan kepada dunia.

Ini bukan sekadar teknik pembelajaran, memperoleh kemahiran, tetapi juga menghormati dan mengasihi semua yang menggalakkan kehidupan.

Menyedari nilai manusia, potensi dan keupayaannya, sentiasa berurusan dengan budaya dan tradisi orang lain.

Pendekatan pedagogi LUde.S. bercita-cita untuk mengajar untuk mengetahui dan memahami bukan sahaja orang lain, tetapi juga dan di atas segalanya sendiri, sehingga memudahkan kehidupan profesional dan hubungan masa depan, dengan demikian meletakkan asas yang kukuh untuk kehidupan perjalanan apa pun akan memanggil kita untuk berjalan.

Program diajar dalam:
  • Itali
  • Perancis

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

L.U.de.S Lugano Campus

The BBA in Entrepreneurship - yang dibangunkan dengan sokongan Tiimiakatemia JAMK University of Applied Sciences, adalah ijazah unik dalam pentadbiran perniagaan. Ia disu ... [+]

The BBA in Entrepreneurship - yang dibangunkan dengan sokongan Tiimiakatemia JAMK University of Applied Sciences, adalah ijazah unik dalam pentadbiran perniagaan. Ia disusun lebih dari tiga tahun, ditambah semester untuk mengerjakan tesis dan berdasarkan pendekatan berasaskan pembelajaran.

Pelajar tidak dianggap murid, tetapi usahawan, mewujudkan syarikat mereka yang sebenar dan belajar memandu.

Pada permulaan proses kajian, kontrak pembelajaran disediakan antara pelajar, syarikat pasukan dan jurulatih mereka. Pasukan multibahasa yang diuruskan sendiri akan melaksanakan pelancarannya dalam persekitaran bahasa Inggeris yang inovatif.

Kita hidup dalam dunia yang pesat berubah, yang memerlukan orang banyak inisiatif dan keberanian untuk mengganggu.... [-]

Switzerland Lugano
Feb. 2020
English
Sepenuh masa
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

L.U.de.S Lugano Campus

Pelajar siswazah di Kepujian Psikologi (program UCM MQF 6, 180 ECTS) akan mengukuhkan kepakaran dalam bidang ilmu-ilmu lain, dan juga memerlukan sistem yang sangat komple ... [+]

Pelajar siswazah di Kepujian Psikologi (program UCM MQF 6, 180 ECTS) akan mengukuhkan kepakaran dalam bidang ilmu-ilmu lain, dan juga memerlukan sistem yang sangat kompleks semasa, dengan rujukan khusus kepada pemulihan ekonomi , sosial.

Darjah tiga tahun dalam bidang Psikologi UCM direka untuk menghantar pengetahuan lanjutan dalam bidang psikologi sebagai mata pelajaran sains, meletakkan ia dalam sains manusia. Ia meletakkan asas-asas bagi dialog dengan disiplin yang berkaitan, seperti falsafah, sosiologi, antropologi, perubatan, neurosains, memberikan idea-idea untuk pertimbangan selanjutnya. Menganalisis kaedah eksperimen dalam bidang psikologi, sejarah disiplin, teori-teori utama dan aplikasi. Pelajar juga disediakan dengan pemerolehan pengetahuan organik lebih dan lebih dan khusus, dengan asas disiplin yang kukuh.... [-]

Switzerland Lugano
Feb. 2020
Itali,Perancis
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu