The International University in Geneva

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The International University in Geneva menyediakan persekitaran pembelajaran yang unik yang menggabungkan kedua-dua pengalaman pembelajaran teoretikal dan praktikal dalam konteks yang benar-benar antarabangsa. Pendidikan IUG di Switzerland menyediakan kemahiran penting yang diperlukan untuk kerjaya perniagaan yang berjaya. Mereka termasuk pemikiran kritikal, menyelesaikan masalah, penyelidikan, komunikasi, dan pengurusan. Kemahiran ini dibangunkan menerusi latihan kumpulan praktikal di kelas dan perbincangan, projek dan tugasan termasuk pembentangan, dan interaksi langsung dengan organisasi antarabangsa dalam sektor swasta dan awam.


Dengan nisbah pelajar hingga fakulti 7 hingga 1, IUG dapat memastikan interaksi rapat dengan fakulti. Universiti menawarkan ijazah sarjana dalam Pentadbiran Perniagaan, Hubungan Antarabangsa, dan Media dan Komunikasi.

Program ini terbuka kepada pelajar yang berjaya menamatkan pendidikan sekolah menengah. Kursus diadakan pagi dan petang, selama tempoh sembilan trimester (3 tahun). Tarikh bermula September, Januari dan April.

Universiti Antarabangsa Geneva - Pernyataan Misi

Penyataan Visi:

Untuk Membangunkan Profesional Antarabangsa Komited Untuk Memelihara Masyarakat Mapan

Kenyataan Misi:

Universiti Antarabangsa di Geneva adalah Institusi Pengajian Tinggi yang bukan keuntungan, yang menyediakan pendidikan berkualiti untuk kejayaan pelajar dalam perniagaan dan karier antarabangsa .

Universiti ini khusus untuk:

  • menyediakan pendidikan dalam perniagaan, komunikasi, hubungan antarabangsa, dan perdagangan dengan tinjauan global.
  • memupuk keseimbangan program akademik dan praktikal melalui proses pembelajaran yang berkesan, perkhidmatan pelajar peribadi, dan fakulti yang komited dalam pengajaran dan penyelidikan.
  • menawarkan persekitaran pembelajaran yang dinamik, mempromosikan kepelbagaian dan responsif terhadap perubahan keperluan komuniti antarabangsa.

Lokasi

Geneva

International University in Geneva

Alamat
International University in Geneva - ICC 20, Rte de Pré-Bois
1215 Geneva, Geneva, Switzerland
Telefon
+41 22 710 71 10

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami