Franklin University Switzerland

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Di manakah anda akan belajar hari ini?

Franklin University Switzerland adalah pendidikan itu Meneroka dan melampaui sempadan. Ia adalah sekolah di mana kebangsaan dan perspektif budaya bertemu dan mencipta pengalaman yang unik. Ia adalah satu kaedah pembelajaran yang menggabungkan Perjalanan DAN Kajian interdisipliner Ke dalam teras kurikulum. Kami merujuk kepada metodologi dan misi kami sebagai Penting dalam pendidikan.

Franklin University Switzerland adalah sebuah universiti bebas swasta yang terletak di Switzerland. Ia diasaskan sebagai Kolej Franklin pada tahun 1969. Ia menawarkan pendekatan yang unik dan inovatif kepada pendidikan seni liberal, yang ditandai dengan penekanan terhadap pendedahan antarabangsa dan pembelajaran pengalaman dalam persekitaran budaya yang pelbagai. Franklin University Switzerland berada di kedudukan unik yang diakreditasi di Amerika Syarikat dan dalam sistem universiti SwitzerlandDi Franklin, rasa ingin tahu diperlukan. Anda akan mengambil kursus Pelancongan Akademik setiap semester, melihat tempat yang telah anda pelajari dengan mata anda sendiri. Anda akan menghadiri kelas dengan fakulti antarabangsa dan Pelajar dari lebih 50 buah negara. Anda akan mempunyai peluang untuk melakukan perjalanan secara bebas dan melakukan internships di peringkat antarabangsa. Anda akan melakukan penyelidikan dan akan mengembangkan perspektif kritikal. Anda akan lulus dengan ijazah yang ada Diiktiraf di kedua-dua Amerika Syarikat dan Switzerland. Anda akan belajar seni menyesuaikan diri dengan keadaan apa-apa dengan cepat. Anda akan menjadi pengembara dunia. Anda akan mempunyai Semua yang anda perlukan untuk berjaya. Datang bersama kami ke Greece, Malawi, Perancis, Jepun, Scotland, Iceland, Korea, Botswana, Itali, atau India; Dan di atas semua Datang belajar di Switzerland, Persimpangan sebenar bahasa dan budaya di tengah-tengah Eropah. Manfaatkan peluang untuk mendapatkan pendidikan seperti yang lain.

Lokasi yang sempurna

Alps Switzerland. Tasik glasier. Iklim Mediterranean. Rasa Itali. Penduduk antarabangsa. Ini adalah bandar yang kita panggil rumah: Lugano, Switzerland. Pengasas Franklin Memilih Lugano sebagai lokasi yang sempurna untuk jenis sekolah yang mereka bayangkan untuk semua sebab ini dan banyak lagi. Watak kosmopolitan Lugano adalah pusat pengalaman Hidup di FranklinDan kampus hanya berjarak dua puluh minit berjalan kaki dari pusat Lugano, di mana kereta api dan syarikat penerbangan menghubungkan pelajar dengan seluruh Eropah.

Lawati Franklin Dan lihat mengapa begitu banyak pelajar merasa di rumah di kampus kami dan di masyarakat Lugano. Kami mengalu-alukan anda, rakan dan keluarga anda untuk mengalami apa yang dimaksudkan untuk hidup dan belajar di persekitaran antarabangsa kami.

Pendidikan Pelajar Tak Terbatas

Tidak terbatas: tidak terhad dengan apa-apa cara; Tidak mempunyai sempadan

Kami tahu bahawa selalu terdapat batas di mana anda boleh pergi dan apa yang anda boleh lakukan semasa mendapatkan ijazah anda, tetapi kami cuba untuk mencabar batasan-batasan itu sejauh mana ia akan pergi. Di universiti lain, sempadan boleh merangkumi kurikulum yang tidak fleksibel, tradisi sosial yang teguh, kalendar akademik yang tidak menggalakkan perjalanan dan mikrobiologi kolej yang berinteraksi dengan masyarakat sekitar. Franklin mengambil pendekatan yang berbeza. Dengan program ijazah yang menawarkan banyak peluang untuk pengalaman interdisipliner, Perjalanan Akademik DAN Interaksi langsung dengan komuniti Switzerland berbilang bahasa, Menyeberangi sempadan fizikal dan sosial akan menjadi sifat kedua kepada anda. Kurikulum Franklin adalah sebagai fokus atau sebagai interdisipliner yang anda mahu. Kami menawarkan Program akademik yang berkualiti Diajar oleh ulama yang mampu - jika kita tidak, kita tidak akan Diiktiraf di dua negara - tetapi kami melangkaui laluan yang lebih langsung untuk menawarkan banyak jurusan dengan pelbagai penekanan, seperti Pengurusan Antarabangsa dengan penekanan dalam Pemasaran, atau Seni Komunikasi Visual dengan penekanan dalam Pengajian Fesyen. Kami menawarkan peluang untuk Menggabungkan jurusan, Seperti Ekonomi dengan Pengajian Itali atau Psikologi dengan Komunikasi dan Pengajian Media, dan banyak pelajar kami berganda atau berganda Kanak-kanak bawah umur.

Tambahan pula, Franklin kecil. Kebanyakan peluang untuk mengalami peranan kepimpinan, seperti pelajar pelajar, mentor akademik, kelab pelajar atau bantuan penduduk, adalah matlamat yang sangat boleh dicapai untuk pelajar yang ingin meneruskannya. Apabila sesiapa di Franklin akan memberitahu anda, Franklin adalah apa yang anda buat.

Exploratory: dilakukan atau diwujudkan untuk mencari sesuatu atau untuk mengetahui lebih lanjut mengenai sesuatu

Franklin diasaskan oleh orang yang percaya bahawa berinteraksi dengan budaya lain secara langsung melalui perjalanan adalah pengalaman pembelajaran yang penting, dan itu satu-satunya cara untuk mewujudkan pemahaman antara orang-orang dari pelbagai negara. Perjalanan Akademik Sentiasa menjadi bahagian penting dalam kurikulum Franklin. Berapa banyak universiti boleh merancang kursus mereka di peta dunia?

Pendidikan: pengetahuan, kemahiran, dan pemahaman yang anda peroleh dari menghadiri sekolah, kolej, atau universiti

Nilai pendidikan Franklin lebih daripada sekadar mengumpulkan maklumat untuk diterapkan dalam bidang kerjaya anda. Pengalaman Franklin akan membuka fikiran anda kepada dunia, dan anda akan mendapat pemahaman manusia yang sebenar yang akan memberikan alat yang anda perlukan untuk menjadi pemimpin. Kepimpinan adalah mengenai pemahaman orang, keinginan dan perbezaan mereka, dan kurikulum antara disiplin, lintas budaya, lokasi dan pelajar antarabangsa / fakulti penduduk Franklin mewujudkan persekitaran yang sempurna untuk membangunkan pemahaman itu.

Alumni kami adalah pemimpin pasukan dan usahawan yang menambah nilai kepada syarikat multinasional, usaha baru, organisasi kerajaan dan bukan keuntungan di beberapa negara di seluruh dunia. Mereka tidak berhenti di sempadan dan mereka berinovasi untuk menjalin jalan baru. Ia adalah Pengalaman Franklin yang memberi mereka alat untuk berjaya.

Ini adalah Pendidikan Penjelajahan Tanpa Batas.

This school offers programs in:
  • English

Akreditasi

Franklin University Switzerland is accredited in both the United States and Switzerland.

That means that your degree is truly international, with automatic validity in two countries, and that you have an advantage to pursuing an international career or furthering your study in the US or Switzerland. The doors opened by a Franklin education go far beyond these two countries, though, and most countries in the world will grant equivalence to a Franklin degree if you have your sights set elsewhere.

Lihat BAs » Lihat MSc »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Bachelor of Arts in Art History and Visual Culture

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

CHF 1,580

* Undang-undang Switzerland menghendaki semua pelajar dilindungi oleh insurans perubatan Switzerland. Kos berbeza-beza mengikut umur pelajar. Untuk maklumat mengenai kos insurans perubatan Switzerland untuk 2017-2018 sila lihat Kesihatan dan Kaunseling.

Kos ini bersampingan dengan kehadiran pelajar dan diuruskan sepenuhnya oleh pelajar dan keluarga mereka. Kos ini termasuk kos perjalanan ke / dari Franklin setiap semester, pembelian buku dan bekalan serta kos peribadi untuk perjalanan hujung minggu, peralatan mandian, dan sebagainya. Setiap keluarga boleh mengurangkan kos ini dengan merancang perjalanan awal, menghantar pakej penjagaan dari rumah yang termasuk kelengkapan dandanan harga murah, membeli buku terpakai dan banyak lagi.... [-]


Bachelor of Arts in Communication and Media Studies

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

[-]

Bachelor of Arts in Comparative Literary and Cultural Studies

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

[-]

Bachelor of Arts in Environmental Studies

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

CHF 24,550 Dewan Kediaman Purata [-]

Bachelor of Arts in French Studies

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

$ 3,200 $ 32,245 [-]

Bachelor of Arts in History

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

Ijazah Sejarah memberi anda pemahaman yang lebih mendalam dan lebih mendalam mengenai kuasa-kuasa yang membentuk dan terus membentuk dunia yang kita hidup. [+]

Pada masa anda memulakan permohonan anda, anda dijangka telah menyelesaikan program persediaan universiti yang mantap. Kami mengesyorkan program yang merangkumi empat tahun tatabahasa, komposisi dan kesusasteraan bahasa Inggeris; tiga tahun bahasa asing; tiga tahun sejarah; tiga tahun matematik, dan dua tahun sains. Kerja kursus dalam bidang seperti seni, sains komputer, dan muzik juga disyorkan. Kos & Bayaran

Warga Negara / Penduduk Tetap dan Warganegara Kanada Tuisyen Akademik Termasuk Perjalanan Akademik (Diperlukan, dua minggu setiap semester): $ 40,800 setahun Tuisyen dan Yuran Semester Setiap tahun Tuisyen Akademik Termasuk Perjalanan Akademik (Diperlukan, dua minggu setiap semester) CHF 24,550 CHF 49,100 Yuran Universiti Tahunan [-]

Bachelor of Arts in International Banking and Finance

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

Keperluan Perbankan dan Kewangan Antarabangsa CHF 790 [-]

Bachelor of Arts in International Economics

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

Insuran kesihatan [-]

Bachelor of Arts in International Management

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

[-]

Bachelor of Arts in International Relations

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

Ramai graduan juga memilih untuk mengikuti pengajian siswazah di bidang berkaitan. [+]

[-]

Bachelor of Arts in Italian Studies

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

[-]

Bachelor of Arts in Literature

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

Insuran kesihatan [-]

Bachelor of Arts in Political Science

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

[-]

Bachelor of Arts in Psychology

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

[-]

Bachelor of Arts in Social Justice and Sustainability

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

Merancang dan mempromosikan metodologi yang mampan [-]

Bachelor of Arts in Visual Communication Arts

Campus Sepenuh masa August 2019 Switzerland Sorengo Lugano + 1 lagi

[+]

[-]

Video

A View from Above

Contact

Alamat Via Ponte Tresa 29 Lugano
6924 Sorengo, Ticino, Switzerland
Telefon +41 919863613

Alamat Lugano, Ticino, Switzerland