Baca keterangan rasmi

University of Gothenburg mempunyai kira-kira 38,000 pelajar dan 5,900 pekerja. Ia adalah salah satu universiti utama di Eropah utara. Kami juga salah satu universiti paling popular di Sweden - University of Gothenburg mempunyai bilangan pemohon yang paling banyak untuk banyak program dan kursus.

Universiti di sekitar 40 Jabatan berbeza merangkumi disiplin ilmu saintifik, menjadikannya salah satu institusi pengajian tinggi yang paling luas dan paling luas di Sweden.

Dalam perspektif antarabangsa juga, University of Gothenburg adalah luar biasa komprehensif, dengan penyelidikan canggih dalam beberapa bidang penyelidikan yang dinamik. Kerjasama dengan Universiti Teknologi Chalmers, Hospital Universiti Sahlgrenska, masyarakat yang besar dan perdagangan dan industri telah diperkuat dan dipergiat secara konsisten sejak beberapa tahun kebelakangan ini, juga mempunyai hubungan antarabangsa dan projek kerjasama dengan rakan-rakan di luar negara.

Berkomitmen untuk pembangunan mampan

University of Gothenburg adalah salah satu daripada universiti pertama yang menandatangani piagam COPERNICUS untuk pembangunan mampan pada tahun 1993. Universiti itu sendiri memberikan komitmen untuk pembangunan mapan dalam penyelidikan, pendidikan serta pengurusan alam sekitar, iaitu pembelian, pembuangan sampah dan bahan kimia.

Pusat kepakaran dan penyelidikan di University of Gothenburg

Pusat kepakaran dan penyelidikan berfungsi sebagai titik pertemuan para pelajar dan penyelidik serta wakil dari sektor komersial, perindustrian dan awam. Pusat kepakaran dan penyelidikan adalah disiplin rentak dan mungkin termasuk beberapa mata pelajaran akademik, fakulti dan institusi pengajian tinggi. Tujuan pusat-pusat ini adalah untuk menguruskan bidang-bidang dan topik-topik minat yang secara alamiah merangkumi beberapa disiplin akademik.


Terdapat sekitar 30 pusat kepakaran dan penyelidikan di University of Gothenburg . Terdapat juga kumpulan interaksi dan rangkaian lain.

Sekolah ini juga menawarkan:

BSc

University of Gothenburg

Dengan mereka bentuk pintar dan cekap IT-penyelesaian yang kita boleh mempengaruhi masa depan kehidupan rakyat.Orang yang - dengan bantuan teknologi dan pengurusan ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Perisian dan Pengurusan Dengan mereka bentuk pintar dan cekap IT-penyelesaian yang kita boleh mempengaruhi masa depan kehidupan rakyat. Orang yang - dengan bantuan teknologi dan pengurusan - mencipta produk inovatif dicari dari seluruh dunia. Kejuruteraan Perisian adalah mengenai kaedah untuk membangunkan aplikasi komputer, bertanya soalan yang betul kepada pelanggan, menterjemahkan jawapan pelanggan ke dalam reka bentuk dan menguruskan projek-projek, organisasi dan pekerja dalam kerja ini. Ini memerlukan bahawa anda mempunyai kemahiran teknikal yang baik, keupayaan untuk menganalisis masalah, anda boleh menganggarkan masa dan kos untuk projek pembangunan yang lebih besar dan yang anda boleh berkomunikasi dan berinteraksi dengan pelanggan dan rakan-rakan lain dalam projek pembangunan perisian yang besar.Kejuruteraan Perisian dan Pengurusan program adalah program antarabangsa yang terbuka kepada pelajar dari seluruh dunia. Fakulti ini mempunyai profil antarabangsa dan semua kursus yang diajar dalam bahasa Inggeris. Hari ini, kita mempunyai pelajar-pelajar dari Amerika Syarikat, India, Bulgaria, China, Kanada, Perancis, Greece, Iceland, New Zealand, Latvia dan negara-negara lain. Ini menawarkan persekitaran yang unik di mana anda belajar untuk bekerja dalam kumpulan campuran budaya - seperti yang anda mungkin lakukan dalam kerjaya masa depan anda sebagai jurutera perisian profesional. Elemen penting kurikulum adalah tumpuan kepada pembelajaran berasaskan masalah projek berasaskan dan. Setiap penuntut agar keluar ke kumpulan untuk bekerja pada projek yang membangunkan atau terpakai IT kepada masalah sosial atau organisasi yang ketara.Pendekatan ini membolehkan anda untuk bekerja pada projek-projek besar yang memberikan anda peluang untuk mencipta realistik, pasukan yang berorientasikan persekitaran kerja di mana anda... [-]

Sweden Gothenburg