Malmö University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi


Malmö University berusaha untuk menjadi sebahagian daripada masyarakat di setiap peringkat. Sama ada itu serantau, nasional atau global, tumpuannya menjadikan dunia menjadi tempat yang lebih baik dan lebih adil.

Kami mempunyai misi untuk menjadi pusat penyelidikan, pendidikan dan inovasi yang aktif. Penyelidikan kami sering pelbagai disiplin dan diteruskan dengan kerjasama rakan kongsi dari luar universiti.

Kenapa pilih Malmö University ?

Malmö University adalah ...

Kerjasama

Menawarkan pendidikan berkualiti tinggi di mana guru dan pelajar bekerja rapat, dan mahasiswa dianggap penyumbang penting dalam proses pembelajaran.

Keusahawanan

Menggalakkan persekitaran pembelajaran keusahawanan dan inovatif yang mempengaruhi dan dipengaruhi oleh pendidikan dan penyelidikan di Malmö University .

Pelbagai disiplin

Mempunyai program pelbagai disiplin di mana pelajar belajar dari pelbagai fakulti, penting sekali dalam pasaran pekerjaan yang semakin kompleks.

Pelbagai

Bilik-bilik kelas yang benar-benar antarabangsa di mana sekitar satu pertiga daripada pelajar mempunyai latar belakang antarabangsa - tidak ternilai bagi pelajar yang mencari kerjaya global.

Besar, tetapi tidak terlalu besar!

Institusi pendidikan tinggi ke sembilan terbesar di Sweden, dengan 24,000 pelajar.

Global

Pelajar berpeluang belajar di luar negara. Kami mempunyai perjanjian dengan kira-kira 250 universiti di seluruh dunia.

Mudah

Lapangan Terbang Antarabangsa Copenhagen Kastrup (Denmark) hanya 20 minit perjalanan dengan kereta api, dan bandar Copenhagen 30 minit jauhnya. Pautan rangkaian dari sini boleh membawa anda dengan kereta api ke seluruh Eropah dan dengan pesawat, di mana sahaja di dunia!

Malmo University

This school offers programs in:
  • English

Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Health Sarjana » Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Bachelor in European Studies

Campus Sepenuh masa August 2019 Sweden Malmö

[+]

Kajian Eropah: Perspektif Sejarah dan Institusi Kesatuan Eropah, 15 kredit (ES120L) [-]

Bachelor in Human Rights

Campus Sepenuh masa August 2019 Sweden Malmö

[+]

Program ini terdiri daripada enam semester pengajian dan membawa kepada ijazah sarjana muda dalam Hak Asasi Manusia.

[-]

Bachelor in Interaction Design

Campus Sepenuh masa August 2019 Sweden Malmö

[+]

Reka Bentuk Interaksi di Universiti Malmö

[-]

Bachelor in International Relations

Campus Sepenuh masa August 2019 Sweden Malmö

[+]

Pada semester akhir, kita menumpukan pada analisis cabaran kontemporari dalam Politik Global berhubung dengan kajian lebih lanjut tentang metodologi dan falsafah sains.

[-]

Bujang dalam kajian damai dan konflik

Campus Sepenuh masa August 2019 Sweden Malmö

Konflik bersenjata dan bentuk-bentuk keganasan yang teratur dapat menjejaskan orang di banyak tempat di dunia. Universiti Malmö mengkhususkan diri dalam subjek kajian damai dan konflik melalui penekanannya pada masyarakat madani dan kawasan yang sangat relevan seperti pergerakan sosial, tanpa kekerasan, imej musuh dan media. [+]

Konflik bersenjata dan bentuk-bentuk keganasan yang teratur dapat menjejaskan orang di banyak tempat di dunia. Universiti Malmö mengkhususkan diri dalam subjek kajian damai dan konflik melalui penekanannya pada masyarakat madani dan kawasan yang sangat relevan seperti pergerakan sosial, tanpa kekerasan, imej musuh dan media.

Sebagai pelajar di sini, anda akan mendapat pemahaman mengenai asas-asas subjek, tetapi anda juga akan dicabar untuk melibatkan diri dalam bidang ini. Kursus ini merangkumi persoalan seperti:

Mengapa dan bagaimana konflik ganas timbul? Bagaimanakah keganasan boleh diuruskan dan konflik ditukar kepada keadaan damai dengan cara yang aman? Di samping pemberhentian keganasan ketenteraan dan terorganisir, apa lagi yang diperlukan untuk mencapai keamanan? Bagaimanakah para pejuang dan mangsa pengalaman bersenjata bersenjata dan menangani situasi mereka? Apakah peranan yang dimainkan oleh pertubuhan-pertubuhan antarabangsa dan peserta-peserta sivil dalam bekerja untuk perdamaian - di dalam dan luar negara? Bagaimanakah mereka menjalankan amalan mereka dalam amalan? Keganasan boleh langsung, tetapi juga struktur dalam bentuk penindasan. Apa yang diperlukan untuk menentang keganasan tersebut; Sebagai contoh, amalan tidak keganasan dalam revolusi? Apakah peranan pembandaran dan diskriminasi dalam konflik ganas, termasuk di negeri-negeri di mana tiada peperangan sedang dijalankan? Apakah kesan media dan imej musuh dalam pembangunan konflik, dan bagaimana konflik dapat difahami oleh pihak yang terlibat, serta oleh dunia luar? Apa yang saya Adakah Belajar? ... [-]

Bujang dalam penghijrahan antarabangsa dan hubungan etnik

Campus Sepenuh masa August 2019 Sweden Malmö

Migrasi dan kesannya pada skala global telah menjadi salah satu isu paling mendasar mengenai masyarakat di seluruh dunia. Kerajaan, korporat, ahli politik dan individu di seluruh dunia cuba memahami kemungkinan dan kebimbangan meningkatkan mobiliti pada skala global. Migrasi Antarabangsa dan Hubungan Etnik di Universiti Malmö menangani isu-isu ini. [+]

Migrasi dan kesannya pada skala global telah menjadi salah satu isu paling mendasar mengenai masyarakat di seluruh dunia. Kerajaan, korporat, ahli politik dan individu di seluruh dunia cuba memahami kemungkinan dan kebimbangan meningkatkan mobiliti pada skala global. Migrasi Antarabangsa dan Hubungan Etnik di Universiti Malmö menangani isu-isu ini.

Pelarian dari kawasan yang dilanda perang di dunia, orang yang mencari pekerjaan dan hidup yang layak dari negara asal mereka, eksekutif dalam syarikat multinasional; mereka semua adalah sebahagian daripada gerakan migrasi. Program ini mengkaji kesan penghijrahan di peringkat global dan nasional, mengenai pembentukan masyarakat etnik, kumpulan agama, keluarga, individu - untuk mengetahui bagaimana dasar dapat memudahkan integrasi dan menghalang pemisahan dan perkauman dalam masyarakat di seluruh dunia. Ia juga menangani isu-isu asas mengenai konsep seperti budaya dan etnik.... [-]


Sarjana muda dalam pengajian bahasa inggeris

Campus Sepenuh masa August 2019 Sweden Malmö

Program Pengajian Bahasa Inggeris menggabungkan kajian akademik kesusasteraan dan linguistik, yang akhirnya membawa kepada pengkhususan dalam salah satu disiplin ini. Melalui penyelidikan dan pemikiran kritikal mengenai teks-teks banyak zaman dan genre, anda akan belajar untuk membangunkan, mengartikulasikan dan mempertahankan idea anda dengan jelas dan dengan keyakinan. [+]

Program Pengajian Bahasa Inggeris menggabungkan kajian akademik kesusasteraan dan linguistik, yang akhirnya membawa kepada pengkhususan dalam salah satu disiplin ini. Melalui penyelidikan dan pemikiran kritikal mengenai teks-teks banyak zaman dan genre, anda akan belajar untuk membangunkan, mengartikulasikan dan mempertahankan idea anda dengan jelas dan dengan keyakinan. Walaupun semua kursus dijalankan dalam bahasa Inggeris dan memerlukan tahap kemahiran yang setanding dengan yang diharapkan di sebuah universiti di negara berbahasa Inggeris, kami menganggap latar belakang linguistik dan budaya pelajar kami sebagai faktor yang memperkaya. Sejak permulaannya pada tahun 2007, program ini telah menarik pelajar dari seluruh dunia, dengan sebanyak 40 bahasa pertama yang berbeza dalam kumpulan satu tahun. Malmö adalah sebuah bandar kosmopolitan yang dinamis dengan bahasa Inggeris salah satu daripada banyak bahasa yang digunakan di sini.... [-]


Video

Malmö University Campus

Contact

Malmö University

Alamat Nordenskiöldsgatan 1
211 19 Malmö, Skåne County, Sweden
Website https://www.mah.se/english/Education/