Lund University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Lund University - Lund University Teratas Sweden

Lund University ditubuhkan pada tahun 1666 dan secara konsisten berada di antara 100 universiti teratas dunia (92 di dunia dan universiti ranking tertinggi Sweden, QS World University Rankings 2019).

Universiti ini mempunyai 40,000 pelajar dan 7,400 pekerja dan menawarkan lebih 100 program Sarjana dan 8 program Sarjana Muda yang diajar dalam bahasa Inggeris .

Lund adalah destinasi pengajian Sweden yang paling menarik. Universiti menawarkan salah satu rangkaian program dan kursus yang paling luas di Scandinavia, berdasarkan kajian disiplin dan canggih. Satu ijazah dari Lund University adalah kualiti yang tinggi di Sweden dan di luar negara.

Bidang subjek

Lapan fakulti kami dan banyak pusat penyelidikan khusus menawarkan pendidikan dalam bidang subjek berikut:

 • Seni bina
 • Perniagaan, Ekonomi
 • Komunikasi
 • Kejuruteraan
 • Alam Sekitar
 • Baiklah
 • Kemanusiaan, Bahasa
 • Pengajian Antarabangsa
 • Undang-undang
 • Ubat
 • Sains

Peluang Pelajar Pelajar Antarabangsa

Lund University menawarkan lebih daripada 100 program Sarjana dan 8 program Sarjana Muda dalam Bahasa Inggeris , serta lebih daripada 1,000 kursus yang dikuasai dalam bahasa Inggeris.

Cari program ijazah: www.lunduniversity.lu.se/programmes

Tempoh Permohonan

Tempoh permohonan utamanya untuk pelajar antarabangsa adalah pertengahan Oktober hingga 15 Januari untuk semua program bermula pada semester musim gugur (Ogos) setiap tahun. Pemilihan program kecil juga menerima permohonan pada bulan Jun-Ogos untuk tarikh permulaan semester musim bunga (Januari).

Cara memohon kajian: www.lunduniversity.lu.se/apply

Yuran tuisyen

Pelajar yang warga negara di luar EU / EEA dan Switzerland pada umumnya dikehendaki membayar yuran pengajian. Yuran pengajian tidak dikenakan kepada warganegara EU / EEA. Untuk maklumat mengenai yuran tuisyen program individu, sila lihat www.lunduniversity.lu.se/programmes

Peluang biasiswa

Pelajar yang warga negara di luar EU / EEA boleh memohon biasiswa selepas mereka memohon kajian dengan kami. Beasiswa diberikan berdasarkan merit akademik, bukan keadaan kewangan.

Ketahui lebih lanjut mengenai peluang biasiswa: www.lunduniversity.lu.se/scholarships

Penyelidikan

Lund menempatkan lebih dari 30 persekitaran penyelidikan yang terkemuka di dunia dan merupakan rumah kepada dua bahan penyelidikan bahan terbesar di Eropah: MAX IV (dirasmikan pada tahun 2016) dan ESS (dibuka pada tahun 2023). Lund University juga merupakan ahli universiti berskala berintensif berprestij Universiti 21 dan Liga Universiti Penyelidikan Eropah (LERU) .

Gaya mengajar

Pemikiran kritikal dan kebebasan fikiran adalah tonggak kehidupan akademik di Lund University . Tumpuan kepada kerja kumpulan dalam persekitaran kelas yang lebih tidak formal dan terbuka memudahkan pembelajaran, mewujudkan dialog dan membantu menghasilkan idea baru.

Lund adalah tempat pertemuan antarabangsa untuk pelajar dan penyelidik. Ini mewujudkan persekitaran kelas global di mana pelajar mendapat perspektif budaya baru dan boleh membangunkan rangkaian antarabangsa mereka, yang sangat dihargai oleh majikan di seluruh dunia.

Pelajar di Lund diberi peluang yang sangat baik untuk interaksi perniagaan . Bandar Lund mempunyai persekitaran bertaraf dunia yang unik untuk teknologi, pengetahuan, inovasi dan keusahawanan dan menjadi tuan rumah bagi syarikat-syarikat antarabangsa yang mengagumkan.

Kehidupan seorang pelajar

Lund adalah pilihan # 1 untuk pelajar antarabangsa yang datang ke Sweden dan dianggap sebagai bandar pelajar terbaik di Sweden, dengan gabungan unik kelab-kelab sosial yang besar ("negara-negara bersejarah"), kesatuan pelajar dan Persatuan Akademik yang mencipta pelajar yang aktif dan aktif kehidupan.

Bandar Lund

Terletak di selatan Sweden, bandar Lund hanya 10 minit dengan kereta api ke bandar ketiga terbesar di Sweden, Malmö, dan hanya 35 minit dengan kereta api ke Lapangan Terbang Copenhagen di Denmark.

Sebagai salah satu bandar tertua di Sweden, sejak tahun 990, Lund adalah bandar yang kontras di mana lebih daripada 1000 tahun sejarah bersatu dengan pengetahuan dan idea moden. Di Lund, anda dapat melihat keindahan kota kecil yang indah, indah dan dibungkus batu, bersebelahan dengan tarikan bandar besar seperti perkhidmatan, membeli-belah, restoran dan acara kebudayaan. Lund juga merupakan syarikat utama antarabangsa seperti Sony Mobile, Tetra Pak, Ericsson, Alfal Laval dan Gambro.

Bahasa Inggeris digunakan secara meluas di Sweden dan Lund (90% dari Sweden adalah fasih), yang bermaksud bahawa anda boleh mengalami budaya Eropah yang unik tanpa mengalami halangan bahasa.

Ketahui lebih lanjut mengenai Lund University

Untuk maklumat lanjut, sila lawati www.lunduniversity.lu.se

Anda juga boleh bertanya soalan di halaman Facebook kami www.facebook.com/lunduniversity

This school offers programs in:
 • English

Lihat BScs » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Online MSc » Lihat Health MSc » Lihat MA » Lihat MSc » Lihat Law LLM » Lihat Sarjana »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:


BSc dalam Perniagaan Antarabangsa

Campus September 2019 Sweden Lund

Tujuan keseluruhan program ini adalah untuk menyediakan anda kerjaya dalam perniagaan antarabangsa. Anda akan melatih penyelesaian masalah yang lebih maju dalam konteks antarabangsa dan mempelajari konsep, model dan alat teori yang diperoleh daripada penyelidikan yang berkaitan. [+]

Gambaran keseluruhan program

Sejak musim luruh 2017, Lund University School of Economics and Management menawarkan tiga tahun Sarjana Muda dalam Perniagaan Antarabangsa. Program ini diajar dalam bahasa Inggeris dan bertujuan untuk siswazah sekolah tinggi baru-baru ini dengan latar belakang akademik yang kuat, cita-cita kerjaya antarabangsa dan pemacu untuk mendapatkan pengetahuan dan kemahiran dalam bidang perniagaan antarabangsa.

BSc dalam Perniagaan Antarabangsa menawarkan:

• Kurikulum yang luas, namun fokus dalam perniagaan, ekonomi, statistik, undang-undang perniagaan dan sistem maklumat

• Perspektif antarabangsa daripada ahli fakulti dan pelajar

• Projek berasaskan pasukan meningkatkan pembelajaran silang budaya... [-]


BSc dalam Kajian Pembangunan

Campus Sepenuh masa September 2019 Sweden Lund

Program sarjana muda ini menumpukan kepada proses ekonomi, sosial dan politik serta hubungan mereka dengan kerjasama pembangunan. Ia menggabungkan dan menggabungkan pandangan dari sosiologi, sains politik, geografi manusia dan sejarah ekonomi. [+]

Gambaran keseluruhan program

Program Bachelor dalam Kajian Pembangunan adalah interdisipliner dan berfokus pada proses ekonomi, sosial dan politik serta hubungan mereka dengan kerjasama pembangunan. Matlamatnya adalah untuk menyediakan pengetahuan yang diperlukan untuk mengkaji dan memahami secara kritikal prasyarat untuk, dan proses, pembangunan.

Program ini menggabungkan, dan menggabungkan, tradisi saintifik dari empat disiplin yang berbeza - sosiologi, sains politik, geografi manusia dan sejarah ekonomi. Ini menawarkan pelajar perspektif pelbagai disiplin mengenai kajian pembangunan dan memberi peluang untuk memperdalam pengetahuan mereka dalam mana-mana mata pelajaran yang disebutkan di atas.... [-]


BSc dalam Geografi Fizikal dan Sains Ekosistem

Campus Sepenuh masa September 2019 Sweden Lund

Lund University menawarkan program Sarjana Muda dalam bidang Geografi Fizikal dan Sains Ekosistem, yang memberi tumpuan kepada pemodelan dan pengurusan alam sekitar. Gabungan kursus yang unik menghasilkan gelaran tinggi dari universiti antarabangsa. [+]

Gambaran keseluruhan program

Pengurusan alam sekitar adalah penting untuk kesejahteraan manusia. Memahami alam sekitar, termasuk peningkatan permintaan dan eksploitasi sumber semula jadi akibat pertumbuhan penduduk, mungkin merupakan cabaran yang paling besar yang mempengaruhi masa depan kita. Permintaan untuk graduan yang berpendidikan tinggi dan berkemahiran tinggi dalam bidang ini adalah, dan akan kekal tinggi.

Lund University menawarkan program BSc bertaraf dunia dalam Geografi Fizikal dan Sains Ekosistem, yang memberi tumpuan kepada pemodelan dan pengurusan alam sekitar. Satu gabungan kursus yang unik menghasilkan ijazah berprofil tinggi dari universiti antarabangsa teratas - satu platform sempurna untuk kerjaya atau untuk pengajian selanjutnya. Program ini adalah berdasarkan kursus dalam klimatologi, perubahan iklim, sains ekosistem dan geomorfologi. Ia juga meliputi pemodelan ekosistem, sistem maklumat geografi (GIS), penderiaan jauh dan statistik, serta unsur-unsur kimia dan fizik.... [-]


BSc dalam Fizik

Campus Sepenuh masa September 2019 Sweden Lund

Lund University secara konsisten menduduki ranking sebagai universiti terkemuka di Eropah Utara dalam bidang sains fizikal. Pakar fizikal di Lund sedang berusaha untuk memotong segala-galanya dari fizik zarah di CERN kepada nanosains dan photonics. [+]

Gambaran keseluruhan program

Dunia kita menghadapi pelbagai cabaran-sains asas apabila meneroka kekuatan dan zarah asas, atau asal-usul alam semesta, planet-planet dan kehidupan -dan dalam sains gunaan untuk mencari sumber tenaga lestari, teknologi baru pada skala nano dan bahan yang dibuat khusus untuk industri, kimia dan perubatan. Fizik adalah asas untuk usaha ini dan fizik memainkan peranan penting dalam bidang ini dan banyak lagi. Lund secara konsisten menduduki ranking sebagai universiti terulung di Eropah Utara dalam bidang sains fizikal dan kecemerlangan ini kini berkembang melalui pembinaan dua pusat penyelidikan antarabangsa -MAX IV, sebuah makmal radiasi synchrotron yang dibuka di Lund pada bulan Jun 2016, dan ESS, Spallation Eropah Sumber yang sedang dalam pembinaan dan dijangka akan beroperasi pada tahun 2023. Kemudahan penyelidikan ini akan mewujudkan peluang untuk graduan fizik.... [-]


BSc dalam Matematik

Campus Sepenuh masa September 2019 Sweden Lund

Program Bachelor ini direka untuk pelajar yang mempunyai minat yang kuat dalam matematik, statistik matematik, dan pengkomputeran saintifik. Fleksibiliti dan penyesuaian individu adalah kata kunci. [+]

Gambaran keseluruhan program

Ini adalah program akademik yang direka untuk pelajar yang mempunyai minat yang kuat dalam matematik, statistik matematik dan pengkomputeran saintifik. Fleksibiliti dan penyesuaian individu adalah kata kunci. Program ini berstruktur dengan cara yang sangat mudah dibezakan, dan direka untuk memberi pelajar pengetahuan teori pepejal dalam matematik, sementara pada masa yang sama menyediakan peluang bagi setiap pelajar untuk meneruskan profil pendidikannya sendiri mengikut kepentingan dan aspirasi kerjaya.

Pelbagai kursus dalam matematik, statistik dan analisis berangka tersedia dalam program dan boleh digabungkan dengan kursus dari semua bidang sains, ekonomi dan kewangan, kejuruteraan serta kemanusiaan dan sains sosial yang ada di universiti kami atau dalam pertukaran program dengan universiti lain.... [-]


BFA dalam Seni Visual

Campus Sepenuh masa September 2019 Sweden Malmö

Program Sarjana Muda dalam Seni Rupa terdiri daripada kerja individu di studio anda sendiri, tutor individu dari profesor dan staf pengajar lain, dan kursus timetabled dalam bidang utama teknik seni, penciptaan seni dan teori seni. [+]

Gambaran keseluruhan program

Program Sarjana Muda Seni Halus di Akademi Seni Malmö menyediakan persediaan untuk kerjaya antarabangsa. Kami mengambil kerja artistik anda sendiri sebagai titik permulaan dalam mengajar mata pelajaran teoretikal dan praktikal.

Program Sarjana Muda tiga tahun ini terdiri daripada kerja individu di studio anda sendiri, tutor individu dari profesor dan staf pengajar yang lain, dan kursus waktu di bidang utama teknik artistik, penciptaan seni dan teori seni. Profesor kami yang aktif di peringkat antarabangsa bekerja dalam pelbagai bidang seni yang berbeza. Ini membawa kepada interaksi penting di Akademi Seni Malmö dan juga memberikan anda peluang untuk memilih kursus yang mencerminkan niat artistik anda.... [-]


BM dalam Muzik, Instrumen Orkestra Simfoni

Campus Sepenuh masa September 2019 Sweden Malmö

Program Sarjana Muda dalam Muzik, Symphony Orchestra termasuk pilihan pengkhususan dalam: seruling, oboe, klarinet, bassoon, tanduk Perancis, sangkakala, trombon, tuba, biola, viola, cello, bass double, perkusi dan kecapi. [+]

Gambaran keseluruhan program

Program Sarjana Muda dalam Muzik, Instrumen Symphony Orchestra bertujuan untuk mendidik para musisi yang memiliki kemampuan seni dan profesional yang baik. Apabila program selesai, pelajar akan mempunyai pengetahuan dan kemahiran yang mencukupi untuk dapat bekerja dengan selesa dengan pelbagai bentuk profesion muzik: sama ada sebagai pemain solo, ahli kumpulan dan / atau projek bebas. Pelajar juga akan membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk kajian berterusan atau mendalam yang mempunyai tahap autonomi yang tinggi. Lebih-lebih lagi, setelah program selesai, pelajar akan memperoleh kemahiran keusahawanan asas yang meningkatkan fleksibiliti profesionalnya dalam kehidupan budaya yang sentiasa berubah. Kemasukan mungkin dilakukan di instrumen berikut: seruling , oboe , klarinet , bassoon , tanduk Perancis , sangkakala , trombon , tuba , biola , viola , cello , bass double , perkusi dan harpa .... [-]


BSc dalam Ekonomi dan Masyarakat

Campus Sepenuh masa September 2019 Sweden Lund

Program ini bertujuan untuk graduan sekolah tinggi baru-baru ini dengan latar belakang akademik yang kuat, cita-cita kerjaya antarabangsa, dan pemacu untuk memperoleh pengetahuan dan kemahiran dalam analisis konteks global, baik dalam sektor awam dan swasta. [+]

Gambaran keseluruhan program

Bermula pada musim gugur tahun 2019, Sekolah Ekonomi dan Pengurusan akan menawarkan BSc tiga tahun (180 kredit ECTS) dalam Ekonomi dan Masyarakat. Program ini diajar dalam bahasa Inggeris dan bertujuan untuk lulusan sekolah tinggi baru-baru ini dengan latar belakang akademik yang kuat, cita-cita kerjaya antarabangsa, dan pemacu untuk mendapatkan pengetahuan dan kemahiran dalam analisis konteks global, baik dalam sektor awam dan swasta.

Sejarah ekonomi adalah mengenai bagaimana perubahan ekonomi pada masa lalu dapat membantu kita memahami masa depan. Ia menggunakan konsep dan teori dari seluruh sains sosial untuk mengkaji pembangunan ekonomi sebenar dan memahami mereka dalam konteks sosial, politik dan budaya mereka. Ia menggabungkan kemahiran ahli ekonomi dan ahli sejarah, ahli statistik dan ahli sosiologi. Sementara itu, ekonomi menangani pelbagai masalah, daripada halangan kepada pembangunan ekonomi kepada krisis kewangan antarabangsa.... [-]


Contact

Lunds Universitet

Alamat Paradisgatan 2
SE-223 50 Lund, Skåne County, Sweden
Website http://www.lunduniversity.lu.se/
Telefon +46 46 222 00 00

Alamat Campus Malmö
Malmö, Skåne County, Sweden

Alamat Campus Helsingborg Universitetsplatsen 2
SE-251 08 Helsingborg, Skåne County, Sweden