Karlstad University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Karlstad University - Ubah masa depan!


Sebagai salah satu universiti termuda di Sweden, kami berharap untuk menjadi lebih mencabar dalam mencabar yang ditubuhkan dan meneroka yang tidak diketahui.

Cita-cita kami adalah untuk menyumbang kepada pembangunan pengetahuan di peringkat antarabangsa, serantau dan individu. Terima kasih kepada keterbukaan, kreativiti dan pelbagai disiplin, kami telah mencapai tahap pencapaian akademik yang signifikan. Semua pendidikan dan penyelidikan kami disokong oleh dialog rapat dengan syarikat swasta dan organisasi awam. Sekurang-kurangnya, kami juga boleh menawarkan salah satu persekitaran universiti yang paling inspiratif di negara ini.

Matahari adalah simbol Universiti. Matahari memberikan cahaya dan mewakili kehidupan, kehangatan dan tenaga, Ia dikaitkan dengan pencerahan dan pertumbuhan, seperti Karlstad University .

Matlamat utama Karlstad University adalah untuk menyediakan program yang luas, pelbagai disiplin untuk pelajar di Sweden dan melawat pelajar dari luar negara sambil membangun bidang penyelidikan yang kuat.

Universiti ini terletak di satu kampus yang menawarkan persekitaran moden dan merangsang. Perpustakaan arsitektur yang mengilhamkan terletak di tengah-tengah kampus yang menyediakan persekitaran pengajian yang sangat dihargai untuk kira-kira 12,500 pelajar. Pada tahun 2009, bangunan baru yang menarik, Vänern, telah dirasmikan yang mencerminkan cita-cita kami yang tinggi untuk pendidikan dan penyelidikan. Universiti ini juga mempunyai kampus di Arvika, kira-kira 90 km dari Karlstad, di mana Sekolah Muzik Ingesund dengan 300 pelajarnya terletak.

Lokasi

Karlstad

Alamat
Universitetsgatan 2

SE-651 88 Karlstad, Varmland County, Sweden

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami