University of Dance and Circus, DOCH

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Rasa ingin tahu kami membuat perubahan dunia. Jangkaan dan kerinduan mengalihkan visi kami ke hadapan. Prasyarat untuk semua karya seni dan penyelidikan adalah keinginan untuk melihat apa yang sudah diketahui. Datang ke DOCH mesti menjadi pengalaman yang mencabar, giat, merangsang, kadang-kadang membosankan, lebih kerap menghiburkan dalam persekitaran yang peduli di mana semuanya mungkin dan sempadan baru dibuka. DOCH bukanlah bilik statik, tetapi satu huru hara yang teratur dalam pergerakan yang berterusan, dengan jenis penyelidikan berasaskan minat yang kritikal yang diperlukan untuk menjadikan dunia tempat dan realiti yang lebih baik menjadi sesuatu yang menyerupai impian kita.

DOCH adalah satu-satunya institusi pendidikan semacam tarian dan sarkas dalam sistem pengajian tinggi Sweden. Institusi yang berprestij ini mempunyai tanggungjawab tunggal untuk mengarahkan badan pelajar yang berkembang dalam pelbagai bidang sarkas dan tarian yang luas: Koreografi, Circus, Pedagogi Tari dan Prestasi Tari. DOCH juga merupakan tempat bagi mereka yang sudah berkemahiran dan ingin mengembangkan kecekapan mereka dan kami menawarkan pendidikan penyelidikan untuk artis. Ia adalah persekitaran yang dinamik dan kreatif di mana seni dan penyelidikan berjalan seiring. Di DOCH tradisi itu dicabar oleh inovasi dan eksperimen. Ia adalah tempat pertemuan seni, pedagogi, dan sains, konsep teori lama dan baru. Tradisi popular mendapat makna baru dan kerjaya artistik baru berkembang untuk mengubah idea-idea kita tentang apa yang diketahui.

Setiap kursus atau program mempunyai prasyarat tertentu; ini mungkin termasuk diploma dari kajian terdahulu. Setiap pelajar yang terpakai mempunyai hak untuk merit penilaiannya untuk melihat apakah kelebihan informal (kajian ei bukan universiti, pengalaman kerja) adalah bersamaan dengan merit formal yang diperlukan untuk kemasukan atau sebagai asas ijazah. Ujian kemasukan untuk sekolah adalah komprehensif dan berbeza dengan setiap program atau kursus. Semua pendidikan adalah percuma untuk pelajar dari negara-negara EES.

Kami tidak mendidik untuk masa sekarang, tetapi untuk masa depan. Ia adalah pelajar dan visi mereka yang akan menggerakkan dunia!

Lokasi

Stockholm

Alamat
University of Dance and Circus
Brinellvägen 58

102 51 Stockholm, Stockholm County, Sweden

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami