Baca keterangan rasmi

Rasa ingin tahu kami membuat perubahan dunia. Jangkaan dan kerinduan mengalihkan visi kami ke hadapan. Prasyarat untuk semua karya seni dan penyelidikan adalah keinginan untuk melihat apa yang sudah diketahui. Datang ke DOCH mesti menjadi pengalaman yang mencabar, giat, merangsang, kadang-kadang membosankan, lebih kerap menghiburkan dalam persekitaran yang peduli di mana semuanya mungkin dan sempadan baru dibuka. DOCH bukanlah bilik statik, tetapi satu huru hara yang teratur dalam pergerakan yang berterusan, dengan jenis penyelidikan berasaskan minat yang kritikal yang diperlukan untuk menjadikan dunia tempat dan realiti yang lebih baik menjadi sesuatu yang menyerupai impian kita.

DOCH adalah satu-satunya institusi pendidikan semacam tarian dan sarkas dalam sistem pengajian tinggi Sweden. Institusi yang berprestij ini mempunyai tanggungjawab tunggal untuk mengarahkan badan pelajar yang berkembang dalam pelbagai bidang sarkas dan tarian yang luas: Koreografi, Circus, Pedagogi Tari dan Prestasi Tari. DOCH juga merupakan tempat bagi mereka yang sudah berkemahiran dan ingin mengembangkan kecekapan mereka dan kami menawarkan pendidikan penyelidikan untuk artis. Ia adalah persekitaran yang dinamik dan kreatif di mana seni dan penyelidikan berjalan seiring. Di DOCH tradisi itu dicabar oleh inovasi dan eksperimen. Ia adalah tempat pertemuan seni, pedagogi, dan sains, konsep teori lama dan baru. Tradisi popular mendapat makna baru dan kerjaya artistik baru berkembang untuk mengubah idea-idea kita tentang apa yang diketahui.

Setiap kursus atau program mempunyai prasyarat tertentu; ini mungkin termasuk diploma dari kajian terdahulu. Setiap pelajar yang terpakai mempunyai hak untuk merit penilaiannya untuk melihat apakah kelebihan informal (kajian ei bukan universiti, pengalaman kerja) adalah bersamaan dengan merit formal yang diperlukan untuk kemasukan atau sebagai asas ijazah. Ujian kemasukan untuk sekolah adalah komprehensif dan berbeza dengan setiap program atau kursus. Semua pendidikan adalah percuma untuk pelajar dari negara-negara EES.

Kami tidak mendidik untuk masa sekarang, tetapi untuk masa depan. Ia adalah pelajar dan visi mereka yang akan menggerakkan dunia!

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

University of Dance and Circus, DOCH

Profesion Tarian membangun dan berubah-ubah. Pada doch kita lihat ini sebagai satu cabaran dan rangsangan untuk menggalakkan fleksibiliti yang diperlukan untuk program ta ... [+]

Persembahan Tarian

Profesion Tarian membangun dan berubah-ubah. Pada doch kita lihat ini sebagai satu cabaran dan rangsangan untuk menggalakkan fleksibiliti yang diperlukan untuk program tarian kontemporari. Ia dipupuk dalam persekitaran di mana kaedah artistik dipersoalkan dan peranan penari secara kritikal dinilai dan ditakrifkan semula. Kami menawarkan program tarian yang memberi kuasa kepada pelajar untuk merealisasikan beliau atau wawasannya untuk kerjaya dalam tarian.

&nbsp

Pelajar Program Ijazah Sarjana Muda dalam Persembahan Tarian diberikan tiga tahun pengajaran dalam tarian kontemporari, penciptaan seni dan prestasi. Pelajar ini berfungsi untuk membangunkan dia atau potensi fizikal dan intelektual berhubung dengan amalan yang berbeza. Dalam pertemuan dengan penari profesional, pengetahuan dan kaedah diajar yang membuat ia mungkin untuk bekerja dalam arah seni yang berbeza.Selepas tamat pengajian, pelajar akan bersedia untuk bekerja sebagai seorang artis bebas dalam pelbagai seni yang indah. Amalan yang berbeza, estetika dan ungkapan yang diuji dengan kerjasama artis. Ini menambah wawasan ke dalam pelbagai sikap terhadap pergerakan, kaedah kerja, penciptaan, pementasan dan pengeluaran. Guru direkrut di kalangan artis profesional, kebangsaan dan antarabangsa, yang membantu kedua-dua rangkaian di kalangan profesional dan di tempat kerja. ... [-]

Sweden Stockholm
University of Dance and Circus, DOCH

Program Ijazah Sarjana Muda Circus di doch menggunakan kemahiran dan tradisi seni sebagai asas di mana untuk membina kecekapan teknikal dan artistik yang tinggi dalam ama ... [+]

Circus

Program Ijazah Sarjana Muda Circus di doch menggunakan kemahiran dan tradisi seni sebagai asas di mana untuk membina kecekapan teknikal dan artistik yang tinggi dalam amalan baru. Ia menawarkan pengetahuan tentang, dan pemahaman, pelbagai bentuk ungkapan dalam sarkas. Ia juga memulakan proses inovatif dalam kaedah kerja dan untuk menyatakan diri sendiri dalam hubungan dekat dengan koreografi dan seni persembahan. Setelah tamat pengajian, pelajar boleh menggunakan kesenian / beliau untuk menyumbang kepada pembangunan perbendaharaan kata pergerakan sarkas dan seterusnya boleh walaupun mungkin mentakrifkan semula bentuk seni itu sendiri.

&nbsp

Dalam program BA, ini dilakukan dalam dua peringkat pada masa yang sama, pertama sekali melalui kumpulan teras guru disiplin yang berinteraksi dengan pelajar-pelajar pada setiap hari sepanjang tempoh program ini, membawa pengalaman yang luas dari segi teknikal dan artistik melalui mereka pendekatan pedagogi yang unik. Bersempena dengan ini, kami mewujudkan kerjasama yang kukuh dan berkekalan dengan pelbagai individu dan rangkaian individu sama ada di dalam arena sarkas kebangsaan dan antarabangsa. Guru-guru, artis terkemuka dan penyelidik, sangat hadir dalam amalan harian pelajar. Melalui persekitaran ini kaya, pelajar-pelajar akan terus diberi alat yang memudahkan keupayaan untuk berhubung dengan aktiviti sendiri dalam konteks seni dan sosial. ... [-]

Sweden Stockholm