The Faculty of Electrical Engineering and Computer Science - University of Maribor

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fakulti Kejuruteraan Elektrik dan Sains Komputer (UM FERI)

Fakulti Kejuruteraan Elektrik dan Sains Komputer (UM FERI) adalah fakulti teknikal yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, yang menggerakkan pengetahuan teknikal yang berjaya ke dalam industri. Ia adalah Fakulti Universiti Maribor terbesar dengan kira-kira 2,000 pelajar sepenuh masa, lebih 9,000 pelajar telah lulus, dan hampir 300 Ph.D. tesis telah dipertahankan.

Pembangunan berterusan dan suplemen Program Pengajian mewakili proses dinamik yang menangani cabaran sosial baru, keperluan masyarakat, dan kemajuan saintifik. Program yang dilaksanakan di bawah ketiga-tiga kitaran ini memudahkan pemerolehan pengetahuan asas dan kompetensi profesional yang relevan, memastikan prospek kerjaya yang cemerlang di dalam dan di luar negara.

126729_pexels-photo-1595391.jpeg

Fox / Peksel

Program Sarjana Muda (kitaran pertama) merangkumi penempatan industri wajib, membolehkan para pelajar memperoleh pengetahuan yang diperlukan untuk penyelesaian masalah bebas. Pelajar Sarjana dan Doktor Falsafah boleh mengambil bahagian dalam penyelidikan asas dan diterapkan oleh saintis yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang bekerja di FERI. Pelajar boleh mendaftar sama ada dalam Program Vokasional yang memberi tumpuan kepada latihan praktikal dan pekerjaan awal, atau Program Akademik yang setaraf di peringkat antarabangsa yang memudahkan peralihan kepada Program Sarjana (kitaran kedua) dan Program Doktor (ketiga-kitaran).

Tidak kira jenis kajian, kandungan Program yang dijalankan oleh FERI merangkumi disiplin yang paling popular dalam pembangunan teknologi moden dalam bidang Kejuruteraan Elektrik, Sains Komputer, Komunikasi Media, Telekomunikasi dan Mekatronik. Memandangkan FERI sedar betapa pentingnya hubungan rapat dengan ekonomi dan industri, mesyuarat tahunan Majlis Program diadakan, untuk mendapatkan maklumat mengenai aktiviti pembangunan majikan dan harapan mereka mengenai kecekapan profesional siswazah. FERI juga bekerjasama aktif dengan komuniti akademik antarabangsa yang lebih luas menerusi pelbagai Program Pertukaran untuk pelajar dan staf pengajar.

Belajar dengan kami!

128479_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Belajar di FERI adalah

  • F - Fleksibel,
  • E - Cemerlang,
  • R - Berorientasikan penyelidikan,
  • Saya - Inovatif!

FERI menawarkan Ijazah di mana anda akan mempunyai lebih daripada sekadar Ijazah di tangan anda. Ini adalah peluang kehidupan yang sangat baik yang memastikan kebolehpasaran di Slovenia, Eropah dan seluruh dunia.

Lokasi

Maribor

Alamat
University of Maribor,
Faculty of Electrical Engineering and Computer Science,
Koroška cesta 46

SI-2000 Maribor, Unit pentadbiran Maribor, Slovenia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami