Bratislava International School Of Liberal Arts

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

The Bratislava Antarabangsa Pengajian Liberal Arts adalah berasaskan prinsip-prinsip seni dan sains liberal. Kurikulum seni liberal kami direka untuk memupuk serba boleh, kemahiran lengkap, individu secara bebas berfikiran melalui kursus pengajian sarjana muda-tahap mereka.

Semua pelajar-pelajar kita lulus dengan ijazah dalam Sains Politik, dengan kepekatan sama ada dalam Perhubungan Antarabangsa, Pusat Pengajian Eropah, atau Pemikiran Politik. BISLA juga fleksibel dalam menyediakan kajian yang diarahkan untuk pelajar dengan kepentingan tertentu dan menawarkan pelbagai kursus bukan dikreditkan kurikulum secara percuma (contohnya bahasa asing, persembahan dan penghujahan kemahiran, dan lain-lain)

Bentuk Pengajian Kami menekankan kerap, hubungan teliti antara pelajar dan guru-guru serta tugasan penulisan mingguan, semua sambil membaca sastera ilmiah dan klasik falsafah politik seperti Plato, Hobbes, Locke, Marx, dan Arendt.

Seminar tipikal terdiri daripada 7-10 pelajar.

Semua kursus diajar dalam bahasa Inggeris. Pengetahuan asas bahasa Inggeris adalah mencukupi untuk pemohon lain yang layak untuk program kajian kami sebagai BISLA mempunyai latihan yang sangat baik dalam bahasa Inggeris akademik.

Selepas tamat pengajian Pelajar BISLA memperoleh kemahiran dan pengetahuan yang membolehkan mereka untuk memohon jawatan di sektor swasta, pentadbiran awam, media dan pertubuhan bukan kerajaan. Alumni kami memilih daripada rangkaian luas subjek untuk pengajian siswazah, seperti:

Keselamatan Antarabangsa Pengajian Eropah Integrasi Eropah Sains Politik Dasar Awam Hubungan antarabangsa Sains Hayat

Ekonomi dan Masyarakat di Asia Timur

Pengajian Gender Media Kajian ketagihan FALSAFAH Kajian Drama

Alumni kami telah belajar di 17 buah universiti dan fakulti, hampir separuh daripada mereka di luar negara pada insititutions seperti London School of Economics, Universiti Groningen di Belanda, Pusat Universiti Eropah di Budapest, dan University of Chicago.

BEYOND BILIK DARJAH Setiap pelajar BISLA melakukan magang sepanjang pengajian mereka. Pelajar menganjurkan aktiviti kurikulum untuk diri mereka sendiri, seperti jurnal, teater dan kelab sukan, dan lain-lain Setiap semester, 5-6 pelajar menghabiskan semester di luar negara di tempat-tempat seperti London, Tilburg, Maastricht, Hong Kong, St Petersburg, dan Vermont, Amerika Syarikat.

Aktiviti ko-kurikulum Selain sekolah, BISLA terlibat dalam banyak projek-projek dan inisiatif saintifik, kebudayaan dan pendidikan. Ia menerbitkan Kritika yang Kontext (Kritikan dan konteks), jurnal minggu thinking.Every kritikal sepanjang tahun akademik, BISLA menjadi tuan rumah perbincangan awam dalam bahasa Inggeris dan juga Slovak mengenai topik-topik seperti krisis penghijrahan atau keadaan di penjara.

This school offers programs in:
  • English

Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Program sarjana muda dalam bidang sains politik

Campus Sepenuh masa September 2019 Slovakia Bratislava

Semua pelajar-pelajar kita lulus dengan ijazah dalam Sains Politik, dengan kepekatan sama ada dalam Perhubungan Antarabangsa, Pusat Pengajian Eropah, atau Pemikiran Politik. BISLA juga fleksibel dalam menyediakan kajian yang diarahkan untuk pelajar dengan kepentingan tertentu dan menawarkan pelbagai kursus bukan dikreditkan kurikulum secara percuma (contohnya bahasa asing, persembahan dan penghujahan kemahiran, dan lain-lain) [+]

Fakta penting

Program Pengajian: Seni Liberal

Kajian Field: Sains Politik

Diberi Gelaran Akademik: BA (Bahcelor)

Lokasi: Bratislava, Slovakia

Mod Pengajian:Sepenuh masa

Jangka masa: 3 tahun sepenuh masa Semua pelajar kita lulus dengan ijazah dalam Sains Politik, dengan kepekatan sama ada dalam Perhubungan Antarabangsa, Pusat Pengajian Eropah, atau Pemikiran Politik. BISLA juga fleksibel dalam menyediakan kajian yang diarahkan untuk pelajar dengan kepentingan tertentu dan menawarkan pelbagai kursus bukan dikreditkan kurikulum secara percuma (contohnya bahasa asing, persembahan dan penghujahan kemahiran, dan lain-lain)

Bentuk Pengajian

Kami menekankan kerap, hubungan teliti antara pelajar dan guru-guru serta tugasan penulisan mingguan, semua sambil membaca sastera ilmiah dan klasik falsafah politik seperti Plato, Hobbes, Locke, Marx, dan Arendt.... [-]


Video

ČO JE BISLA? WHAT IS BISLA?

Contact

BISLA

Alamat Bratislava International School of Liberal Arts Grösslingova 53 Bratislava
81109 Bratislava, Bratislava Region, Slovakia
Website http://www.bisla.sk/
Telefon +421 2/592 343 12