Baca keterangan rasmi

Persekitaran yang sangat menyenangkan dan mesra wujud di kampus Singapura.

Kampus luas di tengah-tengah kehijauan yang subur dan dedaun terdiri daripada beberapa bangunan warisan diubahsuai tersebar di tujuh ekar, dan terletak berhampiran dengan pusat bandar Singapura. Sangat mudah untuk melalui jalan raya, dengan sebuah bas berhenti di luar kampus, ia adalah yang berdekatan dengan sekolah-sekolah lain tempatan, kemudahan perubatan dan hospital, kedai makan 24 jam seperti 7-11 dan pasar raya besar serta rekreasi, membeli-belah dan pusat-pusat korporat. Dan program-program yang dijalankan di kampus Singapura Global MBA, BBA, MGB dan Eksekutif MBA.

Pelbagai bangunan di bilik darjah kampus rumah, pusat pembelajaran, perpustakaan dan beberapa kemudahan lain. Bilik darjah adalah peringkat, dan dilengkapi dengan state-of-the-art audio dan video peralatan.Terdapat adalah 7 dewan kuliah (empat menjadi 157 sq.mt., dua merupakan 80 sq.mt. dan satu 58 sq.mt.). Dua dewan seminar (salah satu daripada 114.5 sq.mt. dan yang lain daripada 75.5 sqmt) juga digunakan untuk kuliah sekali-sekala.

A kafeteria yang menawarkan pelbagai masakan multinasional memenuhi keperluan makanan pelajar community.There juga bar sandwich di kampus untuk gigitan cepat. Selepas kelas, pelajar mempunyai pilihan untuk memuat semula dan meremajakan dengan bersenam di gimnasium di rumah, terlibat dalam pelbagai permainan seperti bola keranjang dan tenis meja atau hanya mengambil berjalan lama di sekitar kampus atau di Mt. Faber Sky Walk terletak di luar kampus.

Ranking dan Pengiktirafan

The Economist kini berada di kedudukan Sepenuh Masa MBA Program SP Jain sebagai # 95.

Forbes kedudukan SP Jain Global MBA # 5 di Asia: Best Sekolah Perniagaan Antarabangsa 2013 SP Jain Sekolah (SP Jain) program Global MBA Pengurusan Global telah disenaraikan sebagai antara Top 20 program MBA di dunia di Sekolah Perniagaan Forbes Best (International) Rankings 2013.

SP Jain telah kedudukan # 11 di dunia dalam kategori 'International Best program MBA 1 tahun' dan # 19 di dunia dalam kategori 'program Best Antarabangsa MBA' yang berada di kedudukan kedua-dua program MBA satu tahun dan dua tahun.

Kedudukan kami di kawasan kami beroperasi:

  • Asia: # 5
  • India: # 1 (Kami adalah satu-satunya sekolah yang berasal dari India untuk berada dalam senarai itu)
  • UAE: # 1 (kami adalah satu-satunya sekolah untuk berada dalam senarai)
  • Singapura: # 3 (INSEAD dan National University of Singapore yang di hadapan kita)
  • Australia: # 1 (University of New South Wales, satu-satunya sekolah Australia yang lain adalah pada # 24 dalam senarai itu)

Semua pelajar sepenuh masa SP Jain yang tinggal dan belajar di bukan satu, tetapi sekurang-kurangnya tiga bandar-bandar yang berbeza.

Bagaimana anda menjalankan perniagaan di Dubai adalah berbeza dari cara anda melakukan perniagaan di Singapura, Australia atau Amerika Syarikat. Anda boleh menjadi kejayaan besar di negara asal anda, tetapi kegagalan sengsara di lain jika anda tidak memahami bahawa amalan perniagaan, sistem politik dan pilihan pengguna boleh berbeza.

Membantu pelajar memahami perkara ini adalah sesuatu yang kita, di SP Jain, melakukan unik melalui model pembelajaran pelbagai kampus kami. Semua pelajar sepenuh masa SP Jain yang tinggal dan belajar di bukan satu, tetapi sekurang-kurangnya tiga bandar-bandar yang berbeza. Kami mempunyai kampus di Dubai, Mumbai, Singapura dan Sydney. Jadi, selain mempelajari pelbagai alat perniagaan (seperti kebanyakan pelajar), pelajar SP Jain memahami sifat global perniagaan dengan cara yang paling menarik - melalui pendedahan sebenar kepada pelbagai budaya, kepercayaan politik, tradisi dan inovasi teknologi.

Akreditasi

Tertiary Kualiti Pendidikan dan Badan Piawaian, Australia

SP Jain diiktiraf oleh Pendidikan Kualiti dan Standard Agency Tertiary (TEQSA), Australia. Pada akhir program, pelajar dianugerahkan ijazah Australia. Ini dapat meningkatkan penerimaan antarabangsa ijazah, dengan itu memberi dorongan kepada pendidikan dan kerjaya yang lebih tinggi, di peringkat global.

Pengetahuan dan Pembangunan Manusia Authority (KHDA), Kerajaan Dubai, UAE SP Jain dilesenkan oleh Knowledge and Human Development Authority (KHDA), Kerajaan Dubai, UAE Kelayakan akademik yang diberikan oleh SP Jain dan disahkan oleh KHDA diiktiraf dalam Emirate Dubai oleh semua entiti awam dan swasta untuk semua tujuan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

S P Jain School of Global Management Singapore

Dalam dunia yang sangat kompleks dan berdaya saing, graduan perlu mempunyai kemahiran pekerjaan untuk mendapatkan pekerjaan yang terbaik. Walaupun tamat pengajian mungkin ... [+]

Dalam dunia yang sangat kompleks dan berdaya saing, graduan perlu mempunyai kemahiran pekerjaan untuk mendapatkan pekerjaan yang terbaik. Walaupun tamat pengajian mungkin kelihatan jauh pada permulaan program ini, ia adalah bijak untuk merancang awal. Dengan itu dalam fikiran, kepimpinan akademik di SP Jain telah direka semula ijazah pertama Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA) program untuk memberi tumpuan kepada kemahiran seperti pemikiran kritis dan ketangkasan global, tanpa menjejaskan pengetahuan teknikal.

BBA Sorotan Kursus ijazah 4 tahun 3 pengkhususan canggih untuk dipilih: Pemasaran, Kewangan dan Keusahawanan Melayakkan anda untuk bekerja di Australia, apabila selesai Best menyediakan anda untuk elit program MBA antarabangsa Membuat anda sangat berdaya saing dalam arena perniagaan global Pilihan untuk melengkapkan tahun 1 di Mumbai atau Singapura Pilihan untuk memindahkan kepada BEC atau BBC pada tahun ke-2 Apa yang baru tentang BBA kita? A utama jenama baru dalam Keusahawanan Satu "Pekerjaan dan Pengamal Kemahiran Siri" untuk membantu anda membangunkan utama dunia sebenar sifat-sifat seperti kepintaran global dan komunikasi yang berkesan Dua mata pelajaran teras baru: pembelajaran dan Membaca isyarat & trend sendiri diarahkan Projek keusahawanan sebagai alternatif kepada Tindakan Projek Pembelajaran semasa Memindahkan kepada BEC / BBC selepas tahun pertama BBA PROSES KEMASUKAN ... [-]
Singapura
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

S P Jain School of Global Management Singapore

90 peratus daripada data di dunia hari ini telah dicipta dalam 2 tahun terakhir sahaja. ... [+]

Gambaran Keseluruhan Program

90 peratus daripada data di dunia hari ini telah dicipta dalam 2 tahun terakhir sahaja. Ada yang menganggarkan bahawa pengeluaran data akan menjadi 44 kali lebih besar pada tahun 2020 daripada beberapa tahun lalu. Lain-lain menganggarkan bahawa kira-kira 2.5 quintillion bytes data sedang dihasilkan setiap hari. Permintaan global untuk sains data dan kepakaran pengkomputeran melebihi bekalan, dengan ramalan kekurangan penganalisis utama sekurang-kurangnya 10 tahun ke depan. Bagi graduan dalam Sains Data, ini memberikan peluang pekerjaan berpotensi tinggi.

Sarjana Sains Data SP Jain (BDS) adalah kursus 3 tahun yang dirancang untuk menyediakan graduan yang boleh menjalankan siasatan yang didorong data, dan menjalankan analisis visual dan lanjutan dengan memperoleh dan menguruskan data semua jenis. Melalui kursus ini, graduan akan membangunkan pemahaman mendalam tentang sains data dan teknik analisis data kuantitatif dan kualitatif untuk mencapai penyelesaian. Mereka akan dapat mengenal pasti corak, meramalkan trend dan menganalisis data dari sektor seperti pembuatan, perbankan dan kewangan, runcit, dan penjagaan kesihatan.... [-]

Australia Sydney
Og 2020
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu