DigiPen - Institute of Technology Singapore

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Di DigiPen Institute of Technology Singapore, anda akan mengalami pendidikan yang rapi direka untuk menyediakan anda peluang pekerjaan yang menarik dalam ekonomi digital global. Melalui kajian anda, anda akan membangunkan kerangka teori dan pengetahuan asas yang akan relevan dan berguna sepanjang kerjaya anda.

Sebagai tambahan kepada kursus dan tugasan biasa anda, anda akan menerapkan pengetahuan anda untuk projek pasukan tangan yang memanfaatkan komunikasi dan kerjasama antara disiplin. Tumpuan berasaskan projek ini mencabar anda untuk menyelesaikan masalah yang sukar ketika anda bekerjasama untuk membuat perisian, permainan, animasi, dan lebih dalam persekitaran akademik yang mereplikasi studio produksi profesional. Pada masa anda menamatkan pengajian, anda akan mendapat pengetahuan asas dalam bidang anda, keupayaan untuk membuat inovasi penyelesaian baru, dan portfolio kerja yang dapat membantu anda menonjolkan bakal majikan.

SEJARAH KITA

DigiPen diasaskan oleh Claude Comair pada tahun 1988 di Vancouver, Kanada, sebagai syarikat simulasi dan animasi komputer. Kerana permintaan untuk kerja meningkat, Encik Comair menghadapi kesukaran dalam mencari kakitangan yang berkelayakan yang bukan sahaja mempunyai pemahaman asas sains komputer tetapi juga mahir dalam teknologi digital terkini. Oleh itu, DigiPen mula menawarkan program latihan khusus dalam animasi komputer 3D. Tidak lama selepas itu, DigiPen bekerjasama dengan Nintendo of America untuk menubuhkan program persijilan dalam pengaturcaraan permainan video.

Sebagai permainan video berkembang dari grafik mudah 2D ke dunia 3D yang canggih, keperluan industri untuk pekerja yang berkelayakan dengan pendidikan lanjutan dalam seni digital, reka bentuk, dan kejuruteraan perisian terus berkembang. Mengantisipasi keperluan yang semakin meningkat ini, DigiPen merumuskan dan mula menawarkan program sarjana muda dunia dalam pembangunan permainan video (Sarjana Muda Sains dalam Sains Komputer dalam Simulasi Interaktif Masa Nyata) yang akan menyediakan pelajar untuk cabaran unik mewujudkan permainan 3D dan simulasi profesional perisian. DigiPen memindahkan kampusnya ke Redmond, Washington, Amerika Syarikat, pada tahun 1998 dan membuka pintunya sebagai DigiPen Institute of Technology.

Apa yang bermula sebagai pendekatan terobosan bagi pendidikan pembangunan simulasi dan permainan telah berkembang untuk merangkumi program baru dalam seni digital dan animasi, kejuruteraan komputer, reka bentuk permainan, muzik dan reka bentuk bunyi, dan pakar sains komputer lain. Hari ini, DigiPen menawarkan sembilan program ijazah sarjana muda dan dua program sarjana di kampus Redmond. DigiPen juga menawarkan program ijazah di dua kampus antarabangsa di Singapura dan Bilbao, Sepanyol, serta melalui perkongsian pendidikan koperasi dengan sekolah-sekolah di Korea Selatan dan Thailand.

Perbezaan DigiPen

Pelajar memilih DigiPen (Singapura) untuk pelbagai sebab - sama ada program khusus kami, penekanan kepada projek pasukan dan pembelajaran terpakai, rangkaian alumni yang luar biasa dan sambungan industri, atau fakulti yang berpengalaman. Ini hanya beberapa ciri yang menentukan siapa kita dan apa yang kita lakukan.

Fokus

Dengan mengisytiharkan bidang pengajian anda apabila anda memohon, anda akan melompat ke dalam kursus yang paling relevan dengan bidang anda. Menjelang akhir pengajian anda, anda akan mendapat tahap pengetahuan yang lebih maju dan bersedia untuk membuat lompatan ke dalam kerjaya baru anda.

Hands-On

DigiPen mengajar anda untuk menjadi pemecah masalah dan inovator melalui projek dunia sebenar. Dengan menggunakan prinsip akademik untuk projek pasukan konkrit sepanjang tahun, anda dan rakan-rakan anda mendapat pengetahuan praktikal untuk menjadi pencipta - bukan hanya pengguna - teknologi.

Disambungkan

Sambungan kukuh kami ke sektor teknologi Singapura membolehkan anda memanfaatkan pengalaman industri yang mendalam dan mula membina rangkaian profesional anda dari hari pertama anda di kampus. Kami bekerja rapat dengan beberapa rakan industri yang dihormati - termasuk Ubisoft Singapore, Autodesk, Koei Tecmo, Otomotif Continental, dan banyak lagi - untuk menyediakan peluang pertumbuhan dan kerjaya profesional untuk pelajar kami.

Terkenal

Pelajar DigiPen telah memenangi 57 anugerah di Festival Permainan Bebas - lebih daripada mana-mana sekolah lain di dunia. Dan selama 10 tahun berjalan, The Princeton Review telah menduduki DigiPen di antara lima sekolah teratas untuk reka bentuk permainan.

Berpengalaman

Kami menyewa pakar kandungan bertaraf dunia dari institusi akademik terkemuka dan gergasi industri, seperti Microsoft, Nintendo, Disney, Pixar, Bungie, dan Sony. Pengajar fakulti kami membawa pengalaman kolektif penyelidikan akademik yang memenangi anugerah, pembangunan perisian canggih, pengeluaran video game triple-A, dan kepimpinan industri terus ke bilik darjah.

Lokasi

Singapura

Alamat
PIXEL Building,
10 Central Exchange Green,

139660 Singapura, Singapura

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: