Baca keterangan rasmi

Institut Teknologi DigiPen adalah universiti pertama dalam kata yang mengkhususkan diri dalam pendidikan permainan video dengan 3 kampus di Redmond-USA (kampus utama kami), Singapura dan Bilbao-Europe (dibuka pada tahun 2010). DigiPen telah menyediakan anak-anak muda untuk industri permainan video dan sektor lain (aeronautik, automotif, pawagam ...) selama 30 tahun, menggunakan model pembelajaran yang sangat praktikal di mana pelajar menghasilkan permainan video dan animasi dari awal. Kajian Princeton sentiasa menilai DigiPen sebagai salah satu sekolah tinggi dalam pendidikan permainan video dan majalah Forbes telah mengiktiraf DidiPen sebagai sekolah rujukan di Amerika Utara dan Digipen juga telah mengundi universiti permainan video terbaik kedua di Amerika Syarikat oleh Animation Career Tinjauan . Pelajar DigiPen lulus dengan persediaan dan pengalaman yang menuntut industri semasa!

Dalam ijazah Sains Komputer kita mengajar bermula dengan asas-asas Simulasi Interaktif Real-Time menggunakan permainan video sebagai cara berbuat demikian, pelajar kita menghasilkan permainan video yang membuat setiap komponen individu yang datang bersama-sama untuk membuat permainan dari awal. Mereka belajar untuk membuat enjin permainan, kecerdasan buatan, enjin grafik, fizik, dan semua tanpa menggunakan apa-apa perisian yang mereka tidak buat sendiri dari awal. Semasa 4 tahun ijazah sarjana muda itu pelajar membuat 5 permainan video lengkap (3 permainan dalam 2D ​​dan 2 permainan dalam 3D) bekerja dalam pasukan yang terdiri daripada pengaturcara dan artis animasi dan dalam keadaan yang tepat yang mereka akan bekerja di dalam video profesional syarikat permainan. Kualiti permainan yang dihasilkan oleh pelajar DigiPen adalah seperti biasa mereka bersaing dalam pertandingan permainan video antarabangsa. DigiPen telah memenangi (56 hadiah), lebih daripada mana-mana sekolah permainan video lain, dalam perayaan Permainan Bebas yang paling penting sektor di San Francisco.

Dalam Sarjana Muda Seni dan Animasi (BFA) , pelajar kami mula dengan mempelajari asas-asas asas lukisan, menggunakan perspektif dan perkadaran dengan betul, belajar tentang warna, komposisi dan tekstur. Mereka mengembangkan watak mereka sendiri dan mengamalkan segala sesuatu yang mereka belajar dalam kelas anatomi mereka. Mereka membuat filem animasi dalam 2D, dalam pasukan dan secara individu, dalam hitam dan putih dan warna. Mereka kemudian belajar bagaimana membuat 3Dmodel watak dan persekitaran mereka. Di kelas filem mereka belajar bagaimana untuk memindahkan kamera dan menubuhkan dan menerangi adegan mereka. Akhirnya pelajar belajar bagaimana untuk mengedit filem mereka supaya mereka hidup! (Saya telah memasukkan di bawah beberapa filem pelajar DigiPen Bilbao yang telah memenangi anugerah kami) Para pelajar BFA kami juga bekerjasama dengan pengaturcara yang menghasilkan semua imej untuk permainan video dan belajar langsung bagaimana ia berfungsi dalam syarikat produksi permainan video.

Graduan dan peluang profesional kami.

Dengan merujuk kepada peluang profesional yang ditawarkan oleh para pelajar kami, para pelajar dari kohort kami 2010 dan 2011 sedang bekerja di peringkat antarabangsa (Ubisoft Jerman dan Kanada), secara nasional (Studio Permainan Mercury Steam di Madrid) dalam bidang optometri (Davalor Salud Pamplona), On- program line (Innomatic) dan telah mencipta syarikat mereka sendiri (Kaia estudios). " DigiPen telah membawa dunia dua promosi pelajar yang biasanya mengambil masa kurang dari dua bulan untuk mengambil tempat mereka dalam sektor " akhbar El Correo 22/11/2015

"Salah seorang pelajar kami memulakan projek untuk pelajar tamat pengajian baru di sebuah syarikat AAA besar dan dalam tempoh setahun telah dipindahkan ke studio perdana terbesar syarikat. Alumni kami bekerja di pelbagai bidang dari permainan ke aeronautik, ke automotif, filem dan perubatan. Dalam semua kes, mereka adalah kakitangan penuh dan tidak bekerja sebagai pelatih. " - Steven Longden, Pengarah Kemasukan, DigiPen Institute of Technology

Dengan warisan yang berdiri 30 tahun yang kuat - hampir sepertimana ditubuhkan sebagai industri itu sendiri - DigiPen Institute of Technology adalah pelayar terkenal permainan pendidikan dan pembangunan perisian.

Sebagai institusi pertama di dunia yang mengkhususkan diri dalam bentuk pendidikan ini, DigiPen telah berdiri di titik fokus untuk kemajuan dalam penyelidikan media digital dan teknologi komputer. "Membina asas akademik menggunakan pembelajaran, pengetahuan industri, dan kerjasama berasaskan pasukan multi-disiplin," kata misi institusi negara, "kami memberi inspirasi kepada pelajar kami untuk meneruskan pembelajaran seumur hidup serta penerokaan saintifik dan kreatif, dan memperkasakan mereka untuk menjadi pemimpin dan pemula di peringkat global. "

Berikut adalah tiga sebab untuk anda belajar di Bilbao, di kampus Eropah pertama di DigiPen:

1. Akademi yang tiada tandingan dalam bidang yang unik

Sebagai sebuah sekolah yang memahami pentingnya pendidikan yang bermaklumat dan berfokus pada industri, gelaran DigiPen dibentuk di sekeliling tuntutan dunia permainan. Profesion tenunan yang menarik ini memerlukan kakitangan yang terlatih dengan pengetahuan dan kemahiran pakar. Itulah sebabnya DigiPen Bilbao menawarkan program komprehensif dalam sains komputer untuk pembangunan perisian dan seni digital dan animasi untuk filem dan permainan; berkhidmat sebagai platform di mana pelajar menghasilkan setiap aspek penciptaan digital mereka.

Belajar di sini adalah sahih dan organik, dengan pelajar menyempurnakan seni mereka dari bawah ke atas. Pelajar Sains Komputer, contohnya, membina enjin permainan (perisian yang digunakan untuk membangunkan permainan) dari awal, memupuk mereka dengan keupayaan yang mencapai jauh di luar bidang permainan dan ke simulasi, kecerdasan buatan dan sebarang aplikasi lain. Dan seniman berada di perahu yang sama, mengambil sejumlah kelas lukisan dalam animasi, anatomi dan filem tradisional 2D.

Semua yang dipelajari dalam persekitaran bilik darjah DigiPen digunakan untuk projek praktikal, dengan pelajar membuat sebanyak lima permainan canggih sepanjang masa mereka di sekolah, manakala pelajar seni juga membina reka bentuk 2D dan 3D penuh untuk permainan dan filem. Kesemua pengalaman yang diperolehi daripada asas analogi DigiPen yang kukuh kemudian meluas ke arena digital dalam bentuk pemodelan 3D, tekstur dan animasi.

Ini adalah institusi di mana kerjasama kreatif digalakkan. Oleh itu, pelajar DigiPen bekerja pada projek mereka dalam pasukan dari hari pertama mereka. Ini tiruan langsung tentang kehidupan kerja apa yang akan berlaku dalam permainan dunia atau produksi filem, yang berfungsi sebagai pengalaman profesional yang tidak ternilai yang akan dibayar kemudian.

Pelajar juga mendapat ganjaran fakulti profesional dihormati DigiPen. Orang-orang ini terlibat secara aktif dengan industri, dengan ramai yang menerima anugerah berprestij di bidang masing-masing. Memahami aliran dan turun naik yang datang dengan pasaran ini pantas, guru menanamkan pengetahuan yang memenuhi permintaan industri global.

2. DigiPen mempunyai reputasi yang tiada tandingannya

Institut ini telah memajukan pengalaman selama tiga dekad dalam perniagaan, yang merupakan yang pertama menawarkan ijazah sarjana muda dalam pembangunan permainan - dan itu benar-benar sesuatu yang penting. Pelajar DigiPen telah memenangi 60 anugerah dalam Festival Permainan Bebas Tahunan (IGF) - lebih daripada mana-mana sekolah lain di dunia - apatah lagi hakikat ia mewakili satu-satunya sekolah untuk mempunyai pelajar bersaing dalam kategori profesional.

Impak dan pengaruh DigiPen telah menarik perhatian tokoh industri terkemuka. Dikuasai oleh reputasi yang tidak dapat ditandingi, DigiPen telah menjalin hubungan yang bermakna dengan permainan dan badan kerajaan, serta masyarakat setempat, untuk memastikan kurikulum tetap relevan dan terkini. Ini sudah pasti menyumbang kepada kadar penempatan siswazah yang cemerlang. Dari syarikat teknologi tinggi dalam sektor-sektor seperti automotif, aeronautik, optometrik dan perkapalan, ke tiga tajuk seperti Call of Duty, League of Legends, Halo, Creed Assassin, FIFA, Forza Motorsport dan banyak lagi - DigiPen pelajar telah melakukan semuanya.

Lokasi yang tiada tandingannya

Dengan pembangunan kampus yang baru di pusat Bilbao, pelajar DigiPen berada di tengah-tengah suasana digital yang berkembang maju. Bandar ini baru-baru ini menjalani pembaharuan bandar utama, melangkah dari akar perindustriannya untuk memberi tumpuan kepada pelancongan dan perkhidmatan. Ditakrifkan oleh konsep-konsep kemampanan, suku baru baru Bilbao akan dihubungkan dengan baik dan mempromosikan 'hijau' industri, serta menjadi terjangkau dan dipenuhi dengan penuh kemudahan budaya dan sosial untuk semua orang menikmati. Tetapi di atas segalanya, ia menjadi hab kreativiti dan inovasi.

Evolusi Bilbao telah begitu besar dan diilhamkan bahawa ia juga telah dipilih sebagai Bandar Eropah Terbaik 2018 oleh Akademi Urbanisme, mengalahkan bandar-bandar seperti Vienna di Austria dan Ljubljana di Slovenia. "Bilbao adalah contoh hebat dari transformasi borong sebuah bandar industri bekas - bukan hanya secara fizikal, tetapi secara sosial, ekonomi dan budaya," kata David Rudley, Ketua Akademi. "Peremajaan yang telah dicapai dalam tempoh 30 tahun yang lalu adalah tidak begitu hebat. Kesemua ini telah dicapai melalui kepimpinan yang berani dan berkesan, seperti yang mana telah melihat bandar ini bebas hutang sejak tahun 2010. "

Apabila anda memasukkan Bilbao sebagai ahli komuniti DigiPen, anda juga menjadi perintis pembangunan perisian dan dunia permainan.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

DigiPen Institute of Technology Europe - Bilbao

Sarjana Muda Seni Halus dalam Seni Digital dan Animasi adalah program empat tahun yang dirancang untuk menyediakan pelajar untuk mencipta karya seni di peringkat profesio ... [+]

Sarjana Muda Seni Halus dalam Seni Digital dan Animasi adalah program empat tahun yang dirancang untuk menyediakan pelajar untuk mencipta karya seni di peringkat profesional. Daripada hanya mengajar pelajar cara menggunakan alat dan perisian semasa, program BFA menekankan perkembangan kemahiran asas yang tetap relevan dan berguna tanpa mengira teknologi atau media. Pelajar yang berjaya menyiapkan program ini akan mempunyai kemahiran untuk menghasilkan yang kuat, yang mempengaruhi imejan dalam persekitaran studio profesional.

Topik yang akan dibincangkan

Pelajar yang berjaya bersaing dengan program BFA akan mempunyai yang berikut:

Pengalaman pengeluaran yang meluas dalam animasi 2D dan 3D, serta bidang tumpuan yang lebih besar yang membolehkan para pelajar menargetkan sektor industri tertentu mengikut minat dan kebolehan mereka. Keterampilan lukisan yang sangat baik, termasuk pemahaman bagaimana untuk mengekalkan dan terus meningkatkan kraf mereka sepanjang kerjaya mereka. Kemahiran bercerita yang kuat, termasuk penceritaan visual, tradisi sastera, cerita melalui dialog, cerita melalui lakon, dan konvensyen sinematik. Keterujaan dengan proses studio moden, termasuk keupayaan untuk menggunakan alat dan perisian terkini, serta kemampuan untuk mempelajari perisian baru sambil mengekalkan jadwal produksi yang ketat. Tingkahlaku dan sikap kerja profesional, termasuk mengetahui cara memanfaatkan dan mengintegrasikan kritikan profesional ke dalam kerja mereka. Kerjaya Outlook ... [-]
Sepanyol Bilbao
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

DigiPen Institute of Technology Europe - Bilbao

Sarjana Sains dalam Sains Komputer dalam Simulasi Interaktif Masa Nyata (BSCS) adalah ijazah sains komputer empat tahun yang memberi tumpuan kepada aspek teknikal grafik ... [+]

Sarjana Sains dalam Sains Komputer dalam Simulasi Interaktif Masa Nyata (BSCS) adalah ijazah sains komputer empat tahun yang memberi tumpuan kepada aspek teknikal grafik komputer dan simulasi. Pelajar bermula dengan asas yang kukuh dalam matematik, fizik, dan pengaturcaraan, kemudian menggunakan pengetahuan tersebut dalam projek berasaskan pasukan tahunan di mana mereka mereka bentuk, program, menguji, dan akhirnya melepaskan permainan mereka sendiri yang dapat dimainkan sepenuhnya kepada orang ramai. Mereka yang berjaya menyelesaikan BS dalam Sains Komputer dalam program Simulasi Interaktif Real-Time akan mendapat pengetahuan dan kemahiran untuk menghasilkan sistem perisian yang sangat kompleks pada tahap profesional.... [-]

Sepanyol Bilbao
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu