University of Alcalá

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Alcala (UAH) adalah universiti awam dengan komitmen terhadap kegemilangan pengajaran dan penyelidikan, yang diberikannya dengan menyesuaikan penyediaan latihannya dengan perubahan sosial dan tuntutan sosial dan dengan menarik dan mengekalkan bakat. Jumlahnya antara yang menjadi keutamaannya ialah mendorong kebolehkerjaan pelajar; pelaksanaan dasar yang bertanggungjawab secara sosial yang memperkukuhkan reputasinya sebagai institusi yang terbuka, bersepadu dan komited; dan pengembangan pengurusan yang cekap, bertanggungjawab, dan telus berdasarkan tanggungjawabnya kepada institusi itu sendiri dan masyarakat.

Terletak di bandar bersejarah Alcalá de Henares, 30 kilometer dari Madrid, Universiti ini mempunyai 28,000 pelajar, 2,000 tenaga pengajar dan 800 kakitangan perkhidmatan dan pentadbiran. Tiga kampus - Sejarah, Sains dan Teknologi, dan Kampus Guadalajara - menempatkan 40 program ijazah sarjana muda, 78 program pascasiswazah rasmi, dan tawaran luas kursus latihan sepanjang hayat dalam semua bidang pengetahuan.

Termasuk dalam peringkat utama nasional dan antarabangsa, UAH adalah antara universiti terbaik di dunia baik dari segi global dan untuk petunjuk seperti pengajaran, kebolehkerjaan, pengantarabangsaan, output penyelidikan, peralatan dan infrastruktur, kelestarian, dan komitmen sosial.

Pada masa yang sama bersejarah dan avant garde, UAH adalah salah satu universiti paling tinggi di Eropah dan dapat mengesan asalnya sejak 1293 dan Studia generalia zaman pertengahan. Pada tahun 1499, Cardinal Cisneros mengasaskan Kolej St Hildephonse dengan tujuan mewujudkan sebuah bandar prototaip universiti yang akan bertindak sebagai model bagi orang lain di Ibero-Amerika. Di antara pelajar-pelajarnya yang paling terkenal, ia mempunyai tokoh seperti Lope de Vega, Calderón de la Barca, Francisco de Quevedo, Tirso de Molina, Fray Luis de León, Ignacio de Loyola atau Gaspar Melchor de Jovellanos, serta María Isidra de Guzmán - wanita pertama di Sepanyol untuk mendapatkan ijazah kedoktoran.

Model universiti yang unik dan pemuliharaan warisan seni bina dan artistiknya yang kaya menyebabkan deklarasinya sebagai Warisan Dunia oleh UNESCO pada tahun 1998.

University of Alcalá juga merupakan penanda aras dunia untuk pengajaran bahasa dan budaya Sepanyol, komitmen sosialnya, dan pembelaan hak asasi manusia. Tidak ketinggalan, Paraninfo atau dewan perhimpunannya yang bersejarah menjadi pentas untuk upacara penganugerahan perwatakan Hadiah Cervantes untuk Sastera dalam bahasa Sepanyol, Hadiah Hak Asasi Manusia Raja Sepanyol, atau penghargaan "Camino Real".

Misi

Latihan komprehensif pelajar dan pengembangan peribadi dan profesional mereka melalui pengajaran berkualiti tinggi, penciptaan, dan penyebaran pengetahuan dan penyebaran sains dan budaya.

Visi

Untuk menjadi universiti terkemuka dalam konteks antarabangsa, berkomitmen untuk masyarakat, inklusif dan terbuka untuk dunia, menyumbang kepada kemajuan pengetahuan dan latihan warga dengan pengajaran berkualiti, kecemerlangan dalam penyelidikan, dan promosi yang beretika dan bertanggungjawab secara sosial sikap.

Adakah kamu tahu?

  • Antara universiti terbaik di dunia dalam Kedudukan Universiti QS Dunia dan Peringkat Universiti Peringkat Universiti Higher.
  • Tiga daripada kursus peringkat yang diajar di University of Alcalá (Fisioterapi, Pengajian Inggeris, dan Pengajian Hispanik) adalah antara yang terbaik di Sepanyol, menurut ranking yang dihasilkan setiap tahun oleh akhbar 'El Mundo' dalam suplemen '50 grados'.
  • 8 Ijazah Sarjana yang diajar di UAH adalah antara yang terbaik di Sepanyol , menurut tambahan '250 Sarjana Sarjana' yang dihasilkan setiap tahun oleh akhbar El Mundo.
  • Pengajian Bahasa Inggeris adalah antara 200 mata pelajaran terbaik di dunia, dan Bahasa Moden adalah antara 250 terbaik, menurut Kedudukan Universiti QS World yang berprestij oleh Subjek.
  • UAH adalah universiti awam peringkat pertama di Sepanyol dalam pengajaran kecemerlangan menurut Ranking CYD (Yayasan Pengetahuan dan Pembangunan).
  • Antara universiti terbaik dunia untuk dasar kemampanan alam sekitar di peringkat UI Greenmetric World University.

Lokasi

Alcala de Henares

Alamat
Pza. San Diego, s/n
28801 - Alcalá de Henares

Alcala de Henares, Komuniti Madrid, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: