Javier Barroeta Alta Costura

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Fesyen dan Haute Couture anda di Bilbao

Mengkhususkan diri dalam Dunia Fesyen, Reka Tekstil dan Haute Couture.

121821_121804_JavierBarroetaenclase.jpg

Belajarlah untuk membuat pakaian anda sendiri dan semua yang anda ingin tahu tentang dunia haute couture dengan sekolah Javier Barroeta.

Dengan lebih daripada 40 tahun di dunia Haute Couture Javier Barroeta mengesan kekurangan latihan praktikal dalam pereka muda dan pada tahun 2015 ia membuka pintu Haute Couture School, perintis di Negara Basque.

Untuk memberikan kesinambungan kepada legasi mereka, berminat dengan pereka fesyen dan muda dari seluruh dunia, mereka mempelajari setiap kursus teknik unik mereka di bawah arahan kreatif mereka, untuk mengkhususkan diri di dunia Haute Couture dengan tawaran latihan yang luas.

121824_121802_Anthony-Molina-8web.jpg

Mengapa melatih industri fesyen dengan sekolah Javier Barroeta?

 • Lebih daripada 2.5% daripada KDNK: sektor dalam pertumbuhan berterusan
 • Lebih daripada 19,000 syarikat: sektor strategik di Sepanyol dalam industri Fesyen
 • Magang di syarikat yang paling berprestij baik di peringkat nasional dan antarabangsa
 • Pengiktirafan Antarabangsa salah satu rujukan Haute Couture di Sepanyol dan profesor yang telah bekerja untuk jenama Fesyen utama

Nilai sekolah

 • Latihan praktikal 100%
 • Pemodelan pada Mannequin Couture
 • Kumpulan kecil
 • Latihan khusus
 • Profesional di Haute Couture dan Sektor Reka Bentuk
 • Ketahui sejarah dan metodologi sekolah
 • 100% jahit buatan tangan, latihan unik.

Kolaborator kami

Perjanjian dengan syarikat penting untuk menjalankan latihan.

121819_collaboration.png

Sejarah Sekolah Haute Couture

Javier Barroeta dilahirkan di Lemoa (Bizkaia, Negara Basque), di mana kerjaya awalnya sebagai couturier menyebabkan dia menjadi pengikut yang terbaik pada zamannya, tuan angkat haute couture Pedro Rodríguez. Sebagai sebahagian daripada pasukannya di Madrid, Javier Barroeta belajar selama empat tahun bahawa dia adalah yang pertama di Sepanyol untuk membuat perarakan di catwalks dengan mannequins. Couturier yang sangat menarik dan sekeping penting untuk memahami sejarah fesyen Sepanyol. Hari ini Javier adalah pelopor warisan yang telah dibuatnya sendiri, mengembangkan tekniknya sendiri yang disempurnakan dan diperkaya dengan pengalamannya sebagai tuan couture selama 40 tahun ini.

Pada tahun 1989, beliau mengasaskan apa yang kini menjadi rumah couture beliau di Bilbao. Ia berada di bengkelnya di mana dia membuat, mempersembahkan koleksi dan memanjakan pelanggannya. Selama bertahun-tahun, ia memperluaskan alam semesta dengan penciptaan gaun pengantin, pakaian ibu dan pakaian tamu yang dirancang secara eksklusif satu persatu. Sebaliknya, beliau menghasilkan barisan pret-a-porter, separa couture dan kerja kulit yang tinggi "kerja keras dan emosional di mana saya bekerja dengan perasaan," jelas Javier. Koleksi indah untuk wanita istimewa.

Javier Barroeta mengesan kekurangan latihan praktikal dalam pereka muda dan pada tahun 2015 ia membuka pintu Haute Couture School, perintis di Negara Basque. Untuk memberikan kesinambungan kepada legasi mereka, berminat dengan pereka fesyen dan muda dari seluruh dunia, mereka mempelajari setiap kursus teknik unik mereka di bawah arahan kreatif mereka, untuk mengkhususkan diri di dunia Haute Couture dengan tawaran latihan yang luas.

121825_121810_JavierBarroetamodelaje2.jpg

falsafah

Sekolah ini didasarkan pada kerja artisanal di mana kerja tangan dan teknologi baru datang bersama-sama untuk melatih pereka fesyen masa depan.

Falsafah Javier Barroeta Bilbao School adalah untuk menyampaikan semua pengetahuan yang diperoleh sepanjang kariernya agar para pereka muda mempunyai penguasaan perdagangan untuk dapat memimpin atau menjadi sebahagian dari pasukan besar atau bengkel

Kata rasmi berasal dari istilah perdagangan, Javier Barroeta yakin bahawa perdagangan Haute Couture mesti ditransmisikan sehingga kualiti dan reka bentuk kekal menjadi ciri utama pereka fesyen masa depan.

121822_121805_JavierBarroetadisenoycreatividad.jpg

metodologi

Javier Barroeta School of Fashion dan Haute Couture mencadangkan latihan bengkel di mana Jahit dan Pemodelan pada manekuk adalah penting.

Mengetahui bahawa latihan artistik dan reka bentuk diperlukan untuk melatih kreatif masa depan Javier Barroeta Bilbao Haute Couture School berdasarkan 3 pilar:

 • Pemodelan pada dummy
 • Jahit buatan tangan
 • Kreativiti dan Reka Bentuk

Semua subjek melengkapi dan saling bergabung, supaya pelajar mempunyai latihan berterusan dan dinamik untuk setiap bahagian.

objektif

Sekolah Javier Barroeta Bilbao Haute Couture diasaskan dengan tujuan menawarkan latihan praktikal 100% di mana pelajar mempelajari teknik-teknik yang diperlukan untuk menjalankan pelbagai disiplin dalam dunia fesyen.121827_121801_JavierBarroeta.jpg

Lokasi

Bilbao

Alamat
Concha Jeneralaren Kalea, 6, Bilbao, Spain
48008 Bilbao, Negara Basque, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: