Read the Official Description

Pengiktirafan dan Prestij

IED Madrid adalah Pusat Rekabentuk Tinggi yang dimiliki oleh IED Group, rangkaian antarabangsa yang dilahirkan di Itali pada tahun 1966 dan hari ini mempunyai 11 cabang antara Itali, Sepanyol dan Brazil.

Dengan pelbagai latihan dalam bidang reka bentuk fesyen, produk, dalaman, seni visual, komunikasi dan pengurusan, ia mempunyai tiga ruang di bandar, iaitu Kampus Reka bentuk terbesar di Madrid.

Bilik darjahnya, direka khas untuk menampung kepakaran yang berbeza dalam kursus kami dalam reka bentuk, fesyen, seni visual dan komunikasi, mempunyai perpustakaan, makmal multimedia, bilik darjah khusus untuk reka bentuk 3D, bengkel fesyen dengan mesin jahit, penenun, manekin, pinggan dan makmal pemodelan untuk membuat model dan prototaip, serta dua set fotografi (130m2) dengan pencahayaan semulajadi dan buatan dan tiga cycloramas.

Di samping itu, Madrid IED mempunyai pelbagai kemudahan seperti skrin sutera dan bengkel perhiasan, Lightlab, makmal analog untuk pembangunan hitam dan putih, bengkel untuk teknik percetakan tradisional dengan mesin Riso, pemotong laser Trotec, pencetak 3D, makmal analisis tisu dengan mikroskop, skala, pengeringan ketuhar dan gerai penilaian warna, bilik darjah untuk reka bentuk corak komputer dan plotter untuk reka bentuk percetakan, antara lain mesin berteknologi tinggi.

Pengalaman kami lebih dari 20 tahun telah menghasilkan model akademik yang inovatif dan unik yang melatih para profesional rekaan yang mampu menyesuaikan diri dengan masyarakat dalam perubahan berterusan.

Perkhidmatan kepada pelajar

Temui semua perkhidmatan dan jabatan yang anda ada di pelupusan anda sebagai pelajar IED Madrid.

Hari pertama hubungan anda dengan sekolah adalah penting untuk mengetahui pelbagai jabatan dan aktiviti sokongan yang akan berguna sepanjang latihan akademik anda.

IED Madrid adalah makmal kebudayaan yang sepanjang tahun menjana kegiatan budaya yang berbeza untuk menghargai peranan reka bentuk dan hubungannya dengan warga negara. Melalui perayaan, ceramah, bengkel, pasaran dan anugerah reka bentuk, kami mahu anda menjadi protagonis aktif semua aktiviti kami.

Di samping itu, sebaik sahaja anda menamatkan pengajian anda, kami mengikuti kerjaya profesional anda dan menawarkan semua alat nasihat, pekerjaan, rangkaian hubungan profesional dan komunikasi untuk penyebaran projek anda.

Sumber akademik

IED Madrid menyediakan kepada semua sumber akademik IED di seluruh dunia untuk melengkapi dan memperkayakan pembelajaran.

Terima kasih kepada karya mereka, kami mewujudkan kandungan didaktik khusus untuk setiap kepakaran, kami membolehkan bengkel dan makmal pembuatan dan prototaip digital, kami menjana dan menyebarkan teori tentang budaya semasa projek ini, kami mengesan trend yang sentiasa penuh perhatian dan ingin tahu sebagai pereka yang baik dan kami memberikan akses kepada semua perkhidmatan IED Madrid.

Programs taught in:
Sepanyol

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

IED Grados España

Kursus ini mengajar anda alat yang diperlukan untuk reka bentuk objek, perkhidmatan dan model perniagaan. ... [+]

Cate

Ijazah Tinggi Rasmi Reka Bentuk Produk, Gelaran Universiti Rasmi (4 tahun - 240 ECTS), melatih anda dalam semua alat yang diperlukan untuk merekabentuk objek apa-apa jenis, perkhidmatan dan model perniagaan.

Pereka produk menjangkakan permintaan dan keperluan pasaran dan masyarakat, membangunkan projek dengan cara yang bertanggungjawab, menjalankan penyelidikan dan penggunaan kaedah, bahan dan proses pembuatan baru. Ia mencadangkan dan merekabentuk perkhidmatan dan konsep baru produk seperti peralatan elektrik, mainan, barangan sukan, perabot, pembungkusan, dan sebagainya.

Output profesional: Terdapat banyak kedai profesional untuk pereka produk, lebih banyak daripada yang diketahui. Kedua-dua Pereka dalam kajian multidisiplin, untuk sebuah syarikat atau sebagai profesional bebas. Tetapi dia juga boleh menjadi Pereka objek untuk rumah: perabot, lampu, tekstil, alat makan, dan lain-lain, dan Pereka Produk seperti peralatan elektrik, perabot jalan, barang kemas, mainan, pembungkusan, dan sebagainya. Tetapi mereka juga boleh memilih untuk menguruskan perniagaan mereka sendiri dan pengeluaran perindustrian, kraf atau pengeluaran sendiri, serta perancang strategi, sistem atau perkhidmatan.... [-]

Sepanyol Madrid
Location address
Flor Alta 8
Madrid, Community of Madrid, 28004 ES
Social Media
Location address
Avenida Pedro Díez, 3
Madrid, Community of Madrid, 28019 ES
Location address
Calle Larra, 14
Madrid, Community of Madrid, 28004 ES