CIS Endicott International

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

CIS - Kolej Pengajian Antarabangsa ditubuhkan pada tahun 1981, sebuah Universiti Amerika, terletak di tengah-tengah Madrid di salah satu bahagian yang paling menarik di bandar ini. Bangunan kami mudah diakses dan di kawasan yang sangat selamat. Kami sangat bangga dengan menawarkan pelajar Eropah pendidikan tinggi Amerika lebih dekat ke rumah sama seperti yang kita lakukan untuk menawarkan rakyat Amerika dengan tepat apa yang mereka gunakan, hanya di sini di Sepanyol.

CIS-Endicott Adalah komuniti pembelajaran yang sukar dikawal, yang sering digambarkan sebagai "seperti keluarga besar." Para pentadbir dan profesor melakukan segala yang mereka dapat untuk memastikan bahawa pelajar kita selesa ketika kita membimbing mereka melalui apa yang akhirnya akan menjadi salah satu peristiwa terbesar dalam kehidupan mereka dalam suasana yang luar biasa antarabangsa - dalam banyak kes di negara asing. Setiap anggota staf dan fakulti kami di CIS-Endicott telah tinggal dan belajar di luar negara, jadi kami memahami keperluan pelajar bukan Sepanyol kami yang menjadikan Madrid sebagai rumah sementara mereka, serta keperluan pelajar Sepanyol kami yang akhirnya akan menamatkan mereka Ijazah Sarjana Muda di tempat lain.

Kelebihan Sistem Amerika

Sistem Pendidikan Tinggi Amerika telah dilaksanakan di seluruh dunia di beberapa institusi terbaik dan paling berjaya di planet ini.

Kelebihan utama "Sistem Amerika" adalah seperti berikut:

 • Risiko yang lebih rendah terhadap kegagalan akademik. Kerana anak-anak muda jarang mengetahui dengan kepastian 100% apa yang mereka mahu lakukan sepuluh tahun dari sekarang, pelajar tidak dikehendaki terkunci dalam bidang pengajian, dalam beberapa kes, seawal tahun kedua sekolah menengah kedua mereka. Malah, pelajar tidak perlu memilih secara muktamad apabila memulakan kolej. Pelajar digalakkan memilih fokus atau major, tetapi pastinya tidak dihukum sekiranya mereka mengubah fikiran mereka selama dua tahun pertama kajian mereka, yang kebanyakannya melibatkan keperluan pendidikan umum yang hampir universal untuk semua program ijazah. Menjelang tahun tiga, pelajar dikehendaki membuat keputusan, tetapi sekali lagi, pelajar pada tahun tiga biasanya berada dalam kedudukan yang lebih baik untuk membuat keputusan seperti itu.
 • Sangat mudah untuk mengubah program sarjana kerana kursus am yang diperlukan dalam semua jurusan yang ditawarkan di CIS-Endicott tetap konsisten sama ada seorang pelajar sedang mengkaji perniagaan atau kewartawanan. Begitu juga, sekiranya pelajar berubah dari perniagaan ke kewartawanan, kursus perniagaan memenuhi pilihan bebas termasuk dalam kursus umum. Ini benar-benar adalah sistem yang paling fleksibel di dunia, dan kami percaya pelajar muda memerlukan masa dan kebebasan untuk mengetahui siapa mereka dan bukannya secara akademik terkunci dalam sesuatu yang mereka dapat menyesal dan membenci suatu hari nanti.
 • Sistem kredit konsisten di kalangan Kolej dan Universiti Amerika di seluruh dunia, jadi pemindahan juga agak mudah.
 • Pelajar menganjurkan dan merekabentuk jadual kursus mereka sendiri di bawah pengawasan dan bimbingan dekan berpengalaman kami.
 • Ia berdasarkan lebih banyak pada penggunaan konsep praktikal daripada teori. Kami sangat percaya bahawa pelajar belajar dengan lebih baik dengan sebenarnya melakukan apa yang mereka pelajari daripada yang mereka lakukan dengan hanya cuba menghafal data. Data penting, tetapi perlu ada cara berfikir yang kurang abstrak untuk memastikan maklumat itu benar-benar dipelajari.
 • Terdapat tugasan mingguan, jadi kajian dilakukan setiap hari berbanding dengan menjejalkan pada akhir semester untuk peperiksaan. Membangunkan kemahiran belajar sedemikian cenderung untuk menjadi aset seumur hidup.
 • Penilaian berterusan menyokong konsistensi dan menggalakkan pelajar melakukan yang terbaik walaupun mereka melakukan lebih baik daripada yang diharapkan pada peperiksaan atau projek kerana mereka mempunyai banyak peluang untuk menunjukkan pengetahuan dan keupayaan mereka.
 • Pelajar termotivasi oleh banyak matlamat jangka pendek, dan juga sebagai sebahagian besar bertanggungjawab terhadap jadual belajar dan beban kerja mereka sendiri.112954_Optimized-_47B9808.jpg

Rakan Akademik: Kolej Endicott

Sejak tahun 1995, CIS - Kolej Pengajian Antarabangsa telah bekerjasama rapat dengan rakan akademik kami, Endicott College , perkongsian yang membolehkan pelajar mendaftar di CIS untuk menerima kredit College Endicott. Setiap tahun, 40% pelajar yang ingin mendapatkan ijazah penuh berpindah ke kampus Endicott College di Beverly, Massachusetts yang indah untuk menamatkan dua tahun terakhir Sarjana Muda mereka.

Selepas dua tahun pertama mereka di CIS-Endicott Madrid , para pelajar ditawarkan peluang untuk memohon pemindahan ke mana-mana universiti Amerika di dunia untuk menyelesaikan ijazah mereka, tinggal bersama kami untuk program pilihan, atau memindahkan terus ke Endicott College di Massachusetts , kerana kebanyakan pelajar kita secara logiknya lakukan.

Fakta menarik mengenai Endicott:

 • Ditubuhkan pada tahun 1939.
 • Terletak kira-kira 30 minit dari Boston, Massachusetts.
 • Lebih daripada 2400 pelajar menghadiri setiap tahun.
 • Kampus besar Amerika dengan pantai, kafetaria, gimnasium, bilik belajar, ruang makan, kediaman pelajar, padang sukan, kedai-kedai, dan segala-galanya yang diperlukan oleh pelajar di kampus. Ia setanding dengan tinggal di sebuah bandar kecil.
 • Suasana universiti Amerika.
 • Kampus yang sangat selamat untuk pelajar asing dan kebangsaan.

Salah satu daripada 25 universiti Serantau Utara (peningkatan daripada # 34 pada tahun 2018)

Majoriti (95%) pelajar CIS yang akhirnya lulus dari Endicott College di Massachusetts memberitahu kami bahawa pengalaman itu baik secara akademik dan peribadi yang memperkaya dan mereka sangat mengesyorkan Kolej Endicott.

Akreditasi

Pada tahun 1995, Kolej Pengajian Antarabangsa dan Kolej Endicott menandatangani perjanjian gabungan di mana pelajar CIS yang mendaftar dalam program akademik Endicott College menerima Kredit Kolej Endicott, yang boleh dipindahkan ke mana-mana kolej atau universiti AS.

Kolej Endicott (Massachusetts, Amerika Syarikat) diiktiraf oleh Persatuan Sekolah-sekolah dan Kolej New England (NEASC).

CIS diberi kuasa oleh Komuniti Madrid sebagai universiti asing di Sepanyol (BOCM 6 April 1998).

Lokasi

Komuniti Madrid

Alamat
Calle de Velázquez,140
28006 Komuniti Madrid, Sepanyol

Beverly

Alamat
Hale Street 376
01915 Beverly, Massachusetts, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami