CETA Escola Universitària de Turisme - Barcelona

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Centro_de_estudios veterano

The School of Tourism of CETA adalah pusat dengan prestij antarabangsa dan perintis dalam bidang latihan pelancongan dengan lebih daripada 40 tahun pengalaman.

Pengalaman yang terkumpul selama bertahun-tahun bekerja dalam latihan dan penyelidikan dalam bidang pelancongan yang membolehkan kami menawarkan jawapan dan penyelesaian kepada keperluan syarikat pelancongan dalam persekitaran yang semakin dinamik, terbuka dan kompetitif.

CETA menawarkan dan menyediakan latihan pelancongan peringkat tinggi, peribadi, khusus dan berlipatgandakan, dengan menggunakan kaedah pedagogical moden yang memberi tumpuan kepada pembangunan peribadi dan profesional para pelajar kami, memupuk komunikasi, hubungan dan kemahiran berkumpulan dan kebolehan, serta kreativiti mereka , imaginasi dan inisiatif.

Kami bekerjasama rapat dengan lebih daripada 500 syarikat pelancongan dari seluruh dunia , yang telah menandatangani perjanjian dengan sekolah kami untuk menawarkan amalan kerja di pelbagai sektor sektor pelancongan dengan pertukaran kerja penting bagi pelajar dan alumni kami.

Untuk menghadapi keperluan sektor yang sangat dinamik dan terus berkembang, CETA menggalakkan latihan berterusan dengan para pelajar dan alumni dengan pelbagai gelar sarjana dan kursus khusus dan pascasarjana yang prestij yang diiktiraf dalam bidang pelancongan, baik secara nasional dan antarabangsa. .

CETA sangat menggalakkan penyelidikan, latihan bahasa dan, sebagai pusat yang berkaitan dengan rangkaian sekolah-sekolah UNESCO, menghormati warisan budaya dan asli.

Faktor-faktor ini menjadikan Pusat Pengajian Pelancongan Universiti CETA sebagai pusat perintis dalam penyelidikan pelancongan dan dengan unjuran yang baik di peringkat kebangsaan dan antarabangsa .

Mengapa CETA?

Kami memberi anda 15 alasan untuk memilih CETA sebagai pusat universiti untuk mengkaji kajian pelancongan anda:

 1. Kurikulum fleksibel, diperibadikan dan dikemas kini yang meningkatkan komunikasi, kerja berpasukan, kreativiti dan imaginasi pelajar.
 2. Amalan yang diajar dalam pelbagai bidang khusus mempunyai kesan yang nyata kepada masyarakat .
 3. CETA adalah sebahagian dari rangkaian sekolah yang berkaitan dengan UNESCO, yang diwujudkan pada tahun 1953 dengan tujuan untuk menggalakkan kerjasama antarabangsa dan keamanan.
 4. CETA mengambil bahagian dalam projek penyelidikan yang berkaitan dengan pelancongan dan disiplin lain seperti pengurusan warisan budaya, sosiologi, persekitaran, ekonomi, pemasaran dan komunikasi.
 5. Kami mengutamakan kumpulan kecil, mengukuhkan tutorial dan menggunakan teknologi baru .
 6. Kami menggabungkan pembelajaran bahasa dengan program pertukaran antarabangsa.
 7. Pelbagai program pertukaran yang membolehkan para pelajar kami menjalankan sebahagian daripada pengajian mereka di negara-negara asing.
 8. Job Bank dan Internships dengan indeks penempatan tinggi dan memberi tumpuan kepada semua sektor dan subsektor industri pelancongan dan rekreasi.
 9. Komitmen yang kuat terhadap pengantarabangsaan dan multikulturalisme : di kalangan pelajar pusat kami dari pelbagai bangsa dan latar belakang wujud bersama.
 10. Projek pedagogi kami termasuk nilai-nilai yang berkaitan dengan pertahanan dan perlindungan warisan alam dan budaya , nilai-nilai yang kita anggap sebagai aspek asas dalam melatih para profesional pelancongan.
 11. Orientasi dan tutorial sepenuhnya diperibadikan .
 12. Komitmen kami bahawa pelajar menerima latihan dari para profesional teratas dalam sektor ini melalui persidangan mingguan .
 13. Komitmen kami bahawa pelajar sentiasa berhubung dengan pelancongan kerana "keluar CETA" .
 14. CETA mengambil bahagian dalam projek antarabangsa yang berbeza sebagai ahli Dewan Perdagangan Barcelona.
 15. Komitmen kami untuk menjalankan dengan pelajar kami kajian peribadi pembangunan profesional untuk meningkatkan kemahiran mereka dan sebagai entiti kolaborasi Turismo de Barcelona, ​​Suruhanjaya Ibero-Amerika, Institut Perdagangan Asing dan Pusat Operasi Perdagangan Catalonia dalam pendidikan universiti di kawasan pelancongan dan riadah.

AQU DAN CETA

APAKAH AQU?

L'Agència de Qualitat dari Sistem Universiti Catalonia, AQU Catalunya, adalah instrumen utama untuk promosi dan penilaian kualiti dalam sistem universiti Catalan . AQU Catalunya bertujuan untuk menilai, mengesahkan dan mengesahkan kualiti di bidang universiti dan pusat pendidikan tinggi di Catalonia (kajian, staf pengajar, pusat dan perkhidmatan).

AQU Catalonia adalah pengasas dan ahli penuh Persatuan Eropah untuk Jaminan Mutu Pendidikan Tinggi (ENQA), dan telah menjadi salah satu daripada tiga agensi pertama di European Quaility Assurance for Higher Education (EQAR). Beliau adalah ahli Rangkaian Antarabangsa untuk Agensi Jaminan Kualiti dalam Pengajian Tinggi (INQAAHE), Rangkaian Bahasa Sepanyol dari Institusi Kualiti Universiti (REACU) dan European Consortium for Accreditation (ECA). Ia adalah agensi kualiti Eropah pertama yang disahkan dengan piawaian ISO .

AQU Catalonia berasal dari Agència per Qualitat konsortium Sistem Universiti di Catalonia, yang ditubuhkan pada 29 Oktober 1996, merupakan agensi kualiti pertama yang diwujudkan di Sepanyol. Dengan kelulusan Llei d'Universitats de Catalunya tahun 2003, konsortium itu telah diubah menjadi Agensi semasa.

Penandatanganan perjanjian kerjasama antara CETA, UdG dan AQU ditandatangani pada tahun 2013. Begitu juga, program penilaian oleh AQU di CETA telah dilaksanakan pada tahun 2009.

Menurut data terkini AQU mengenai promosi CETA 2007 dan hubungan pekerjaan semasa, kami memperoleh data menarik berikut, yang mencerminkan falsafah CETA yang baik dan kualiti ajarannya:infografia_AQU-01

Lokasi

Barcelona

Alamat
Carrer de Sabino Arana, 42-44
08028 Barcelona, Catalonia, Sepanyol

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program