CESDA Universitat Rovira i Virgili

University of Aircraft Pilots

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

CESDA adalah pusat latihan universiti pertama untuk juruterbang penerbangan komersil yang akan ditubuhkan di Sepanyol. Misi CESDA adalah untuk melatih juruterbang yang sangat baik dan membantu mereka dalam integrasi kerjaya mereka. CESDA terletak di sebelah Lapangan Terbang Antarabangsa Reus, 100 km selatan Barcelona , di kawasan yang sangat dinamik dan pelancongan oleh Mediterranean.

Lawati CESDA di CESDA.COM

Mengapa memilih CESDA?

Misi CESDA adalah untuk melatih juruterbang yang sangat baik dan membantu mereka dalam integrasi kerjaya mereka.

Di CESDA, kami menumpukan semua usaha kami kepada setiap pelajar yang dapat mengembangkan potensi mereka sepenuhnya dan menjadi terlatih sebagai juruterbang komersil yang sangat baik.

Di CESDA, pelajar berada di pusat seluruh organisasi.

 • CESDA adalah pusat universiti PERTAMA di Eropah untuk menawarkan PILOT AVAILASI PELBAGAI KOMERSIAL DAN AKTIVITI OPERASI AIR.
 • Lesen EASA diiktiraf di seluruh dunia dan ijazahnya sah untuk kehidupan .
 • Para pelanggan CESDA adalah Kerajaan Catalonia, Reus City Council , COPAC dan URV .
 • CESDA adalah pusat universiti SAFE dan RELIABLE kerana Yayasan Rego menjamin siapnya mana-mana kumpulan tahun yang memulakan pengajiannya.
 • Pembiayaan tersedia untuk disesuaikan dengan anda dari Banc Sabadell (progresif dan sehingga sepuluh tahun) dan dari CaixaBank (sehingga 8 tahun, dengan tempoh lanjutan 2 tahun) serta hadiah kecemerlangan akademik dan geran dari Kementerian Pendidikan . CESDA membolehkan yuran pendaftaran dibayar dalam ansuran tanpa faedah, 2, 4 atau 9 kali setiap tahun akademik.
 • Kedudukan penempatan profesional yang sangat tinggi:
  • Tahap pekerjaan di kalangan pelajar CESDA dalam sektor penerbangan adalah 84% .
  • Kadar ini meningkat kepada penempatan pekerjaan sebanyak 95% untuk pelajar yang berada di antara 30% dengan rekod akademik terbaik.
 • CESDA mempunyai jabatan bantuan CAREERS yang sentiasa berkomunikasi dan berunding dengan syarikat penerbangan dan profesional industri.
 • Pengajaran dwibahasa dalam bahasa Inggeris dan Sepanyol .
 • Termasuk dalam yuran pendaftaran: komputer riba, bahan penerbangan dan seragam.
 • CESDA adalah pusat universiti di mana segala-galanya dimasukkan ke dalam satu kampus yang terletak bersebelahan dengan Lapangan Terbang Antarabangsa Reus .
 • Kemudahan dan pesawat moden. Lapangan terbang antarabangsa yang selamat, dengan keadaan cuaca yang baik dan sedikit trafik. Bantuan radio untuk penerbangan dan penerbangan siang dan malam.
 • Penyerahan tutor untuk kajian satu jam tutorial untuk setiap jam kelas.
 • Arahan penerbangan difokuskan pada syarikat penerbangan dengan SOM dan 60 h MCC pada simulator A320 .
 • Tahap keselamatan dalam operasi penerbangan keseluruhan jauh lebih tinggi daripada kebanyakan sekolah penerbangan di Sepanyol, berdasarkan budaya keselamatan generatif yang diperolehi dari kecemerlangan falsafah CESDA.
 • Semua staf pengajar di CESDA adalah graduan yang mempunyai latar belakang dan pengalaman yang luas.

Siapa kita

Pusat Pengajian Juruterbang Universiti Sepanyol pertama

CESDA adalah pusat latihan universiti pertama untuk juruterbang penerbangan komersil yang akan ditubuhkan di Sepanyol. Ia dicipta pada tahun 2001, hasil daripada dorongan dari bidang profesional, badan kerajaan dan sokongan institusi universiti.

Ia diuruskan oleh Yayasan Rego , sebuah yayasan nirlaba, yang bertujuan untuk menjalankan pusat latihan juruterbang pesawat inovatif berdasarkan keperluan masyarakat hari ini.

CESDA adalah jaminan kecemerlangan, prestij dan kebolehpercayaan

Ahli-ahli Lembaga Pemegang Amanah Yayasan Rego adalah:

 • Kerajaan Catalonia
 • Majlis Bandaraya Reus
 • Persatuan Penerbangan Penerbangan Juruterbang (COPAC)
 • Universiti Rovira i Virgili (URV)
 • Reial Aeroclub de Reus Costa Daurada (sebagai ahli yang dipilih)

Kekuatan semua institusi ini memastikan projek latihan berkualiti tinggi yang sama dengan pusat latihan penerbangan terkemuka di Eropah.

Kampus itu

Lapangan terbang dan kemudahan yang luar biasa

Kemudahan CESDA terletak di kampus Universiti Reus Aeronautical, dengan keluasan sekitar 80,000 m² bersebelahan Lapangan Terbang Antarabangsa Reus.

Lapangan terbang ini sangat selamat kerana landasan yang sangat panjang, lokasinya jauh dari pergunungan dan halangan, semua alat bantu radio untuk navigasi instrumental dan trafik antarabangsa, yang membantu para pelajar mempelajari bagaimana penerbangan syarikat penerbangan beroperasi. Kawasan ini mempunyai mikroklimat sendiri, yang sangat sesuai untuk penerbangan praktikal dan berterusan.

Kemudahan Universiti CESDA terletak di Kampus Reus Aeronautical.

Selain itu, kota Reus, berhampiran dengan kampus, terletak di pusat pembangunan ekonomi dan sosial yang kuat, yang mempunyai persekitaran universiti yang penting dan sangat dinamik dan kehidupan budaya yang benar-benar memperkaya. Hubungan pengangkutan yang sangat baik untuk Reus dan kawasan sekitarnya melalui darat, laut dan udara telah menempatkan kawasan ini di lokasi yang optimum di tengah-tengah Koridor Mediterranean .

Pelajar di CESDA mempunyai dua pilihan penginapan : di flat dan kediaman pelajar.

Nilai tambah

Objektif utama adalah untuk melatih orang ke tahap kecemerlangan.

Di CESDA, kami telah mewujudkan budaya menghormati di semua bidang: untuk peraturan, untuk ketepatan masa, untuk keseragaman, dan di atas segala penghormatan yang sangat untuk perkembangan setiap individu bagi mereka untuk mengembangkan potensi penuh mereka sebagai juruterbang profesional masa depan.

Objektif utama adalah untuk melatih orang ke tahap kecemerlangan.

Ini termasuk:

 • Kumpulan kecil dalam setiap bilik darjah, untuk pembelajaran yang optimum dan keperibadian setiap unit pengajaran asas.
 • Bilik darjah dengan akses internet dan makmal dengan teknologi yang paling canggih Para pelajar boleh pergi secara dalam talian di bilik darjah menggunakan komputer peribadi yang diberikan kepada mereka semasa pendaftaran untuk menyokong kerja akademik mereka dan menjalankan sesi amalan rangkaian dalam penyelakuan dan navigasi lalulintas udara.
 • Bahan pengajaran boleh diakses oleh pelajar, melalui portal pendidikan.
 • Perpustakaan yang mempunyai arkib terkini dari segi buku, majalah dan majalah umum dan buku panduan umum
 • Sebuah armada baru, selamat dan dari generasi terbaru.

Di samping itu, sebagai pusat yang bergabung dengan Universiti Rovira i Virgili , CESDA mempunyai akses kepada perkhidmatan Universiti, seperti perkhidmatan pinjaman maya untuk penerbitan di seluruh rangkaian perpustakaan universiti, serta perkhidmatan pinjaman antara perpustakaan dan akses kepada perkhidmatan sukan universiti.

Kakitangan pengajar

Kakitangan pengajar CESDA

Kakitangan pengajar CESDA terdiri daripada tiga profil yang berbeza: Staf Pengajaran-Pengajaran, Mengarahkan Staf Pengajar dan Pensyarah Bersekutu.

93.75% guru adalah lulusan universiti

Disahkan oleh:

This school offers programs in:
 • English
 • Sepanyol

Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Juruterbang Penerbangan Komersil dan Operasi Udara Ijazah Sarjana Muda

Campus Sepenuh masa September 2019 Sepanyol Reus

Juruterbang Penerbangan Komersil dan Operasi Udara Ijazah Sarjana Muda melatih pelajar untuk menjadi juruterbang profesional, dan membantu beliau memenuhi tuntutan ketat pasaran tenaga kerja penerbangan, dengan mendapatkan lesen Pilot Penerbangan Penerbangan Eropah EASA dengan semua kategori yang diperlukan sehingga "ATPL Tahap beku ". Lawati CESDA di CESDA.COM [+]

Juruterbang Penerbangan Komersil dan Operasi Udara Ijazah Sarjana Muda melatih pelajar untuk menjadi juruterbang profesional, dan membantu beliau memenuhi tuntutan ketat pasaran tenaga kerja penerbangan, dengan mendapatkan lesen Pilot Penerbangan Penerbangan Eropah EASA dengan semua kategori yang diperlukan sehingga "ATPL Tahap beku ". Lawati CESDA di CESDA.COM

Mendapatkan ijazah Sarjana Muda membolehkan graduan kami bekerja untuk mana-mana syarikat penerbangan, dan juga menyediakan akses kepada sektor penerbangan awam, serta beberapa profesion yang berkaitan dengan sektor pengangkutan udara yang memerlukan proses pemeriksaan awam atau lesen yang mana ijazah universiti rasmi penting.... [-]


Video

Live, Dream, Fly - CESDA

¿Cómo ser piloto de avión?