Financial University under the Government of the Russian Federation

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Institusi Pengajian Tinggi Pengajian Tinggi yang Diperolehi Negara Persekutuan " Financial University under the Government of the Russian Federation " adalah salah satu institusi pendidikan tinggi Rusia yang tertua di mana pakar kewangan, pakar undang-undang kewangan, ahli ekonomi, ahli IT, ahli matematik, ahli sosiologi, dan saintis politik dilatih.

Universiti telah jauh. Ia telah berkembang dari institut dan akademi latihan pakar kewangan dan perbankan ke pusat penyelidikan dan pendidikan utama. Hari ini ia menggabungkan 14 fakulti yang berpusat di Moscow dan 6 fakulti yang berpangkalan di Cawangan Universiti, 60 jabatan pengajaran, 3 jabatan pendidikan lanjut, 10 jabatan peruntukan kerjasama yang terbentuk dengan kerjasama majikan dan 86 jabatan yang berpangkalan di Cawangan Universiti, 10 institut, termasuk Institusi Pengajian Kesusasteraan dan Pendidikan Terbuka, Institut Pembangunan Projek, Institut Program Jangka Pendek, 4 Institut yang menawarkan program pendidikan lanjut, 3 institusi penyelidikan, 3 sekolah tinggi, 4 pusat penyelidikan dan pendidikan, 2 makmal penyelidikan pendidikan dan 2 makmal pendidikan dan 2 kolej. Terdapat 29 Cawangan Universiti (termasuk 14 cawangan yang menawarkan program pendidikan tinggi, 4 cawangan yang menawarkan program pendidikan tinggi dan program latihan pasca menengah, dan 11 cawangan yang menawarkan program latihan pasca menengah).

Universiti Kewangan adalah salah satu institusi pengajian tinggi terkemuka Rusia. Ia menawarkan 12 program ijazah sarjana muda dengan 28 kepekatan; 11 program ijazah sarjana dengan lebih daripada 50 kepekatan; 9 program latihan pasca menengah, 10 program MBA dan 108 program latihan dan profesional pembangunan maju.

Pertandingan untuk tempat pelajar di Universiti agak sengit kerana Universiti memastikan peruntukan berkualiti tinggi dan lulusan Universiti mempunyai prospek pekerjaan yang baik dan peluang pembangunan kerjaya selepas tamat pengajian.

Universiti Kewangan telah melaksanakan dan memperbaiki skim latihan berdasarkan ketersediaan pelbagai laluan pembelajaran dan mod pendidikan berterusan. Sistem ini termasuk program latihan pasca-menengah, serta program sarjana muda, sarjana dan sarjana.

Kualiti peruntukan yang ditawarkan oleh Universiti diiktiraf secara meluas dan disebabkan oleh kakitangan pengajar yang berkelayakan yang berkerja. Pada 1 Januari 2016, terdapat 1,545 ahli kakitangan pengajar yang berpusat di Moscow, termasuk 1,214 pemegang ijazah akademik. Bilangannya termasuk 340 Doktor Sains dan 874 pemegang Ph.D. darjah. Terdapat 815 orang kakitangan pengajar yang mempunyai tajuk akademik (termasuk 237 Profesor, 560 Profesor Madya, dan 18 Felo Penyelidik Kanan).

Teknologi Pembelajaran Baru

Universiti telah mula memperkenalkan mod dan kaedah pembelajaran 'Bologna Process-induced' seperti dalam proses pembelajaran sebagai model kurikulum berasaskan modul (yang sepatutnya menggantikan model kurikulum linear), kumpulan pembelajaran mudah alih dan sistem tunjuk ajar. Profesor dan pakar lawatannya menawarkan kuliah mereka (termasuk kuliah dalam bahasa Inggeris yang diberikan oleh profesor dari universiti luar negara). Sistem penilaian pelajar telah bertambah baik. Teknik pengajaran baru digunakan (kajian kes, permainan perniagaan, dan strategi permainan berasaskan peranan, tugas menyelesaikan masalah, dll.); e-buku dan bantuan mengajar, CD, program berasaskan teknologi multimedia (firma latihan (program dalam perakaunan, program dalam insurans)) digunakan, e-perpustakaan dibentuk di pelbagai jabatan, makmal maya di Jabatan Pengurusan Kewangan beroperasi; Teknologi ujian komputer digunakan untuk ujian.

Sistem berasaskan ict digunakan dalam mod pembelajaran jarak jauh ketika melatih pelajar program latihan lanjutan.

Kempen kemasukan untuk pelajar asing untuk tahun akademik 2018/2019 telah bermula!

✔️ Memohon program ijazah Sarjana Muda

✔️ Memohon program ijazah Sarjana

✔️ Memohon program ijazah Pascasiswazah

Lokasi

Moscow

Alamat
125993, Moscow, Leningradsky Prospekt, 49
125993 Moscow, Moskva, Rusia

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami