Череповецкий государственный университет

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Penerangan Universiti

Pada bulan Jun 1996, dengan keputusan presiden pertama Persekutuan Rusia Boris Nikolayevich Yeltsin, Institut Perindustrian Negeri Cherepovets dan Institut Pedagogi Negeri Cherepovets bergabung. Jadi di rantau Vologda terdapat satu-satunya universiti klasik - Череповецкий государственный университет . Hari ini ia adalah pusat saintifik, pendidikan dan kebudayaan yang terbesar.

Universiti Cherepovets adalah ahli Persatuan Eurasia Universiti, yang menyatukan universiti terkemuka di Rusia dan luar negara. Lebih 6500 orang pelajar sarjana dan siswazah berpendidikan di sini, lebih daripada lima ratus guru bekerja. Lebih lapan puluh doktor sains dan profesor, lebih daripada tiga ratus calon sains - potensi tenaga seperti itu adalah jaminan bahawa para pelajar dan pelajar siswazah menerima pengetahuan dari profesional, pakar dalam bidang mereka. Perkembangan sains asas dan penerapan sifat teknikal, pedagogi, kemanusiaan dan semulajadi sedang dijalankan.

Menurut anggaran oleh ketua-ketua perkhidmatan sumber manusia syarikat terkemuka Rusia, wakil-wakil perniagaan dan pemerintah, Cherepovets University adalah antara 25 institusi pendidikan terbaik di Rusia dalam ranking berdasarkan permintaan dan gaji graduan (kajian oleh Pusat All-Russian untuk Kajian Pendapat Publik, 2008). Dari 1996 hingga 2011 Universiti Cherepovets telah melatih lebih daripada 20,000 pakar yang berkelayakan). Kami bangga bahawa graduan kita berjaya bekerja bukan sahaja di Cherepovets, tetapi juga di banyak wilayah Rusia dan negara-negara di dunia!

Jumlah kawasan bangunan di mana proses pendidikan dianjurkan melebihi 80,000 meter persegi. m. Asrama, stadium mereka sendiri, lebih daripada 60 makmal, 1800 komputer, lebih daripada setengah juta salinan buku dan majalah dalam perpustakaan - semua ini adalah tentang ChSU moden.128659_brooke-cagle--uHVRvDr7pg-unsplash.jpg

12 alasan untuk belajar di ChSU:

 • 1,127 tempat belanjawan
 • 6 institut, lebih daripada 80 bidang persediaan untuk lebih daripada 140 program pendidikan
 • biasiswa sehingga 15,000 rubel sebulan (lebih tinggi daripada purata kebangsaan)
 • 3 bangunan, 1,200 katil di asrama
 • ChSU - satu-satunya universiti sokongan wilayah Vologda
 • kehidupan pelajar yang cerah, menarik dan penuh peristiwa
 • fakulti yang berkelayakan (lebih daripada 220 doktor dan calon sains)
 • lebih 26,000 graduan yang berjaya
 • 85% daripada graduan yang bekerja setiap tahun
 • lebih 100 perusahaan kongsi
 • Cherepovets - sebuah bandar yang sedang membangun dan dinamik128658_rsz_eliott-reyna-jcepn62owl4-unsplash.jpg

Lokasi

Cherepovets

Alamat
Prospekt Lunacharskogo, 5, Cherepovets, Vologodskaya oblast', Russia, 162600
Cherepovets, Vologda Oblast, Rusia