Spiru Haret University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Perkhidmatan Pelajar / aktiviti: Fakulti menganjurkan persidangan, pameran dan acara kebudayaan antarabangsa, di mana pelajar boleh menghadiri, mengambil bahagian dan mempamerkan kerja mereka.

Setiap tahun Fakulti menjemput terkenal arkitek asing, arkitek Romania dan pereka baru muncul untuk syarahan umum dan persidangan, dan menggalakkan kerja dan penyelidikan pelajar melalui pameran, acara kebudayaan, persembahan dan perbincangan dengan pihak berkuasa tempatan, incestors dan orang awam sendiri.

Pelajar bertukar-tukar program: didaftarkan dalam program pertukaran pelajar ERASMUS, Fakulti memperuntukkan mobiliti pelajar untuk satu atau dua semester. Daripada rakan universiti berprestij ialah: Izmir Ekonomi Universitesi, Universiti Sassari, Kavala Institute of Athens, Aristotle University of Thessaloniki, Universidad Catolica de San Antonio de Murcia.

penyelidikan pelajar: sesi saintifik kedua-dua dalam tanah dan di luar negara, serta pelbagai jenis bengkel selama seminggu yang diadakan setiap tahun, sebagai sebahagian daripada program tuisyen: Senario Bandar, Experimental Design, teknik Pemulihan di laman, penyelidikan Sejarah. aktiviti penyelidikan dan bengkel menyertai melibatkan kedua-dua rakan kongsi tempatan dan antarabangsa (i2a antarabangsa Institut Arkitek di Morcote, Switzerland, rakan ERASMUS).

kemudahan pelajar: kampus dan asrama pelajar, restoran, kelab, alasan sukan, dewan studio, makmal, perpustakaan khusus. Pelajar dan guru mempunyai akses percuma kepada Perpustakaan Negara Romania, dan akses dalam talian percuma untuk antarabangsa data-base, dengan kemungkinan memasuki komuniti penyelidikan dan menerbitkan hasil kerja mereka.

Menetapkan: Fakulti Senibina, monumen seni bina, bertempat di teras sangat bandar bersejarah Bucharest, dalam jarak 5 minit pemanduan dari pengangkutan awam berhenti (bas, troli, trem dan stesen keretapi bawah tanah). National Theatre, Panggung Komedi, Panggung Odeon, Pusat Tentera Kebangsaan, Muzium Sejarah Nasional, Sutu Palace, yang Cinematheque berada dalam jarak serta-merta, providin untuk pelajar persekitaran budaya yang kaya.

Lokasi

Bucharest

Spiru Haret University

Alamat
13 Ion Ghica Street, 3 Bucharest, Romania
Bucharest, Bucharest, Romania
Telefon
+40 244 525 014

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami