Ovidius University Of Constanta

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ovidius University Of Constanta (UOC) adalah institusi pengajian tinggi awam yang ditubuhkan pada tahun 1961, yang menjadi universiti pelbagai disiplin pada tahun 1990, dengan program Sarjana Muda, Sarjana dan Doktor, akreditasi kualiti yang diiktiraf oleh institusi kebangsaan dan antarabangsa dengan keyakinan tinggi.118663_IMG_3323.JPG

Bidang pendidikan yang diliputi oleh 16 fakulti merujuk kepada sains ekonomi, seni, undang-undang dan sains pentadbiran, matematik dan informatika, sains gunaan, kejuruteraan awam dan kejuruteraan, teologi, psikologi dan pendidikan, sejarah dan sains politik, bahasa asing, perubatan dan pergigian, farmasi, pertanian dan biologi.

Pada masa ini, UOC mempunyai 94 program sarjana muda, 88 program induk, 7 sekolah kedoktoran dan 38 program pascasiswazah. Ia mempunyai hampir 15,000 pelajar dan lebih daripada 1.000 staf akademik dan pentadbiran. Juga, ia mempunyai lebih daripada 1.100 pelajar antarabangsa, yang mana kira-kira 28% daripada negara-negara EU dan Kawasan Ekonomi Eropah.

Lokasi

Constanţa

Alamat
Aleea Universitatii Nr 1, Campus, Corp B, Camera P 24
900470 Constanţa, Constanţa County, Romania

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami