Baca keterangan rasmi

Mengapa kami

Republik College di Prague adalah sebuah sekolah swasta pengurusan memberi tumpuan kepada mengajar Perniagaan dalam Bahasa Inggeris. Kami mempunyai program yang berbeza memberi tumpuan kepada perniagaan, Pengurusan Antarabangsa, Kewangan, Pemasaran, Keusahawanan dan Pengurusan Operasi.

Pendekatan moden

Sekolah Perniagaan British sentiasa dikenali kerana kurikulum yang inovatif, kajian kes, latihan kumpulan dan persembahan mereka. Kami di Republik College telah menerima pakai kaedah moden untuk pendidikan perniagaan.

Focus global

Republik College terletak di Eropah Tengah mempunyai fokus yang besar ke arah mendidik pelajar menjadi warga global. Kami memupuk pelajar dengan cara yang, mereka berfikir secara global semasa bekerja di mana-mana bahagian dunia.

Etika Perniagaan & Kelestarian

Tanggungjawab kami adalah untuk melahirkan pemimpin perniagaan yang beretika dan bertanggungjawab untuk dunia masa depan yang mampu menyelesaikan cabaran global.

Pekerjaan

Pelajar sokongan dalam mendapatkan kerjaya masa depan mereka dengan menyediakan mereka dengan pengetahuan perniagaan yang praktikal dan moden.

Pendekatan individu

Di Republik College setiap seorang diberikan penjagaan yang sama dan khas untuk membantu mereka mendapatkan matlamat untuk menjadi pemimpin perniagaan masa depan.

Akademik

Dari kursus pengenalan unik dalam Sarjana Muda Diploma membawa kepada BBA untuk kursus lanjutan dalam Diploma Siswazah yang membawa kepada program MBA, pengalaman di Republik College teliti antarabangsa dan berorientasikan membangunkan kesedaran global. Pendekatan pendidikan perniagaan membuat kami salah satu institut yang paling inovatif yang mengajar dalam bahasa Inggeris perniagaan di Prague, Republik Czech.

Prague Kampus

Kampus utama Republik Czech terletak di Zizkov, Prague. Rumah-rumah kampus infrastruktur ambien, bilik darjah moden, pelajar dan kemudahan kakitangan.

Prague adalah ibu negara dan bandar terbesar di Republik Czech. Ia merupakan bandar keempat belas terbesar di Kesatuan Eropah. Ia juga adalah modal sejarah Bohemia. Terletak di barat laut di negara ini di Sungai Vltava, bandar ini adalah rumah kepada kira-kira 1.3 juta orang, manakala zon bandar yang lebih besar dianggarkan mempunyai penduduk hampir 2 juta. Bandar ini mempunyai iklim lautan yang sederhana, dengan musim panas dan musim sejuk.

Prague telah menjadi pusat politik, budaya, dan ekonomi Eropah Tengah dengan waxing dan menyusut nasib dalam kewujudan 1,100 tahun. Ditubuhkan pada Romanesque dan berkembang oleh Gothic dan Renaissance era, Prague bukan sahaja di ibu negara Republik, tetapi juga kerusi dua Holy Roman Maharaja dan dengan itu juga ibu kota Empayar Suci Rom. Ia adalah sebuah bandar yang penting kepada Habsburg Monarchy dan di Empayar Austria-Hungary dan selepas Perang Dunia I menjadi modal Czechoslovakia. Bandar ini memainkan peranan utama dalam Reformasi Protestan, Perang Tiga Puluh Tahun, dan dalam sejarah abad ke-20, semasa kedua-dua Perang Dunia dan era Komunis selepas perang.

Prague adalah rumah kepada beberapa tarikan budaya yang terkenal, banyak yang terselamat daripada keganasan dan kemusnahan abad ke-20 Eropah. Antara tempat tarikan utama termasuk Istana Prague, Charles Bridge, Old Town Square, Jewish Quarter, bukit Lennon Walland Petřín. Sejak tahun 1992, pusat bersejarah meluas Prague telah dimasukkan dalam senarai UNESCO Tapak Warisan Dunia. Prague adalah ibu kota Republik Czech, yang digunakan supaya dihubungkan dengan Slovakia sehingga dua dipisahkan ke dalam negara-negara berdaulat yang berbeza.

Bandar ini mempunyai lebih dari sepuluh muzium utama, bersama-sama dengan banyak teater, galeri, panggung wayang, dan pameran bersejarah yang lain. Sistem pengangkutan awam yang moden menghubungkan bandar. Selain itu, ia adalah rumah kepada pelbagai sekolah-sekolah awam dan swasta, includingCharles University. Prague diklasifikasikan sebagai bandar global alfa mengikut kajian GaWC, setanding dengan Berlin, Rome andHouston. Kekayaan sejarah menjadikannya destinasi pelancongan yang popular, dan bandar menerima lebih daripada 4.4 juta pelawat antarabangsa setiap tahun, pada 2011. Pada tahun 2011, Prague adalah bandar keenam paling kerap dilawati di Eropah.

UAE KAMPUS

Yang pertama Kampus Cawangan Antarabangsa Republik College terletak di UAE. Pada tahun-tahun kebelakangan ini UAE telah memperoleh pengiktirafan antarabangsa sebagai kos hab pendidikan memandangkan kajian, prospek pekerjaan, dan lokasi. Model UAE telah digunakan sebagai kisah kejayaan; dengan kelebihan daya saing utama termasuk kos sara hidup yang lebih rendah daripada negara-negara lain seperti Amerika Syarikat, Eropah, Australia dan Kanada, dan yang terletak di kawasan lebih dekat dengan banyak negara rumah daripada destinasi pendidikan yang lain.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

Czech College

Pengurusan Perniagaan BA (Kepujian) adalah program tiga tahun yang menyediakan graduan sekolah dengan pengetahuan, kemahiran dan alat untuk memulakan kerjaya dalam pengur ... [+]

Kami menawarkan pelajar kami peluang yang unik untuk memindahkan kredit mereka ke universiti rakan kongsi kami di Amerika Syarikat dan UK, sehingga memberi mereka pendedahan antarabangsa yang tidak dapat ditandingi

Modul

Undang-undang perniagaan

Undang-undang terdiri daripada beberapa bidang yang boleh memberi kesan kepada perniagaan seperti undang-undang pengguna dan undang-undang pekerjaan. Tetapi perniagaan juga terdedah kepada bidang seperti undang-undang kontrak dan hubungan luar dengan pembekal yang mempunyai implikasi undang-undang. Modul ini mengkaji bidang-bidang ini dan kesan mereka dan pada akhir modul pelajar akan mempunyai pemahaman tentang bidang-bidang yang perlu dipantau dan diuruskan.... [-]

Republik Czech Prague Emiriah Arab Bersatu Sharjah
May 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Czech College

Diploma IT dan pengkomputeran menggabungkan kedua-dua IT teknikal, kemahiran kreatif dan pengurusan, bidang kajian ini merentasi disiplin tradisional, membolehkan anda me ... [+]

Fakulti kami terdiri daripada guru-guru yang berkelayakan dan berpengalaman dan kami menawarkan program komprehensif dengan sukatan pelajaran yang disesuaikan untuk memenuhi permintaan industri internet yang berkembang pesat. Diploma IT dan pengkomputeran menggabungkan kedua-dua IT teknikal dan kemahiran kreatif, bidang kajian ini merentasi disiplin tradisional, membolehkan anda mengembangkan kemahiran pelengkap yang memanjangkan kajian teras dalam IT ke dalam pembangunan dan pengurusan. Program dua tahun ini terdiri daripada modul berikut

Pengaturcaraan komputerSistem Komputer dan PerisianAplikasi E-CommerceInteraksi Komputer ManusiaTeori dan Amalan Sistem MaklumatIT dan MasyarakatSis... [-]
Republik Czech Prague
February 2020
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

CZECH COLLEGE